Ima li jos onih bijesnih auta Hamera i R8DoradO wrote:Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimJanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.stigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
ja nisam navikao na taj sistem da od 23h do 5h ne radi grijanje pa sam negodovaoali ništa strašno, stan bude topao tokom noći
Buka -s vremena na vrijeme bušenje u zgradi ali za sada niko nije prekršio pravila kućnog reda koliko sam ja upratio tako da se sve može trpiti
ja sam okrenut i prema ovoj lameli A i rijetko kad čujem radove mada evo polako i fasadu završavaju pa neće biti više ni prašine (inače
kritično pogotovo kada vjetar puše stiropor i građevinski otpad na sve strane)
Gužva - još uvijek ljudi useljavaju ali generalno u zgradi gužve nema, u jutarnjim satima kad idem na posao stvarno rijetko se desi da nešto
duže čekam lift ili slično...
Ispred zgrade gužva nastaje radnim danima jer svi iz okolnih firmi i doma zdravlja npr. parkiraju ispred ovog kompleksa i naravno jedno
na drugom, parkirani na pjesackim prolazima i sl.
zagađenje - ne znam šta bih rekao, živio sam na koševskom skoro 30 god i isto smrdi kad se ovaj smog pojavi, inače normalna situacija![]()
komšije - ima dosta stranaca, ugavnom svi prijatni... legle su i prve kafe kad su se ključevi dijelili![]()
Lift - često prljav, valjda kako se useljava... majstori, monteri i ostali uopšte ne paze pa je stalno nešto razvaljeno, razbijeno.
Parking - kupio garažu i riješio to za sva vremena, ali gosti kada dolaze, uglavnom poslijepodne, uvijek ima mjesta oko zgrade tj. kada lokalitet
napuste padobranci iz okolnih objekata
...useliti ovdje će biti idealno za nekih mjesec dana po meni
Novogradnja u Sarajevu?
-
uvijekIInikadI
#4326 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
amar36
#4327 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kaže mi drug koji živi tu da je prezadovoljan grijanjem, za stan oko 32 kvadrata plaća 20 KM fiksnog dijela svaki mjesec plus ono što potroši (a potrošio je 3 KM za 10ak dana koje je grijao krajem prošlog mjeseca). Ne boravi cijeli dan u kući pa vjerovatno zbog toga mu manje i dolazi, ali kaže da je izolacija perfektna, bukvalno se od rerne ili fena stan zagrije, klimom isto tako za 2-3 minute dostigne temperaturu 23-24 stepena.DoradO wrote:Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimJanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.stigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
ja nisam navikao na taj sistem da od 23h do 5h ne radi grijanje pa sam negodovaoali ništa strašno, stan bude topao tokom noći
Buka -s vremena na vrijeme bušenje u zgradi ali za sada niko nije prekršio pravila kućnog reda koliko sam ja upratio tako da se sve može trpiti
ja sam okrenut i prema ovoj lameli A i rijetko kad čujem radove mada evo polako i fasadu završavaju pa neće biti više ni prašine (inače
Gužva - još uvijek ljudi useljavaju ali generalno u zgradi gužve nema, u jutarnjim satima kad idem na posao stvarno rijetko se desi da nešto
Ispred zgrade gužva nastaje radnim danima jer svi iz okolnih firmi i doma zdravlja npr. parkiraju ispred ovog kompleksa i naravno jedno
zagađenje - ne znam šta bih rekao, živio sam na koševskom skoro 30 god i isto smrdi kad se ovaj smog pojavi, inače normalna situacija![]()
komšije - ima dosta stranaca, ugavnom svi prijatni... legle su i prve kafe kad su se ključevi dijelili![]()
Lift - često prljav, valjda kako se useljava... majstori, monteri i ostali uopšte ne paze pa je stalno nešto razvaljeno, razbijeno.
Parking - kupio garažu i riješio to za sva vremena, ali gosti kada dolaze, uglavnom poslijepodne, uvijek ima mjesta oko zgrade tj. kada lokalitet
Buka povremeno prilikom radova, i tu i tamo komšija, ali ništa problematično. Zagađenje kao i svugdje u okolici, tako je kako je, niti su ove zgrade šta donijele dobra po tom pitanju, ali nisu ni pogoršale. Druga strana što se tiče smeća, kaže da ima nesavjesnih komšija koji pobacaju letke po liftu, ostavljaju kese smeća u haustorima... Isto tako, navečer parkiraju ispred kontejnera, pa komunalna služba ujutro ne može prići i tako smeće ne mogne biti odvezeno.
Lift savršen, od 10 vožnji jednom nekoga sretne, gužve nema. Parking isto kao što napisa neko iznad, navečer je gužva ali ima možda oko 150 vanjskih mjesta, uvijek se negdje nešto može ugrabiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4328 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo vezano za parking....ti si kupio garažu, ali vjeruj masa je onih koji nisu, ima ih dosta sa dobrim autima, ali se parkiraju ispred ulaza, van parking mjesta i tako to. Dakle, stanari kojima je puno platiti zakup garaže ili kupiti parking mjesto u istoj.DoradO wrote:Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimJanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.stigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
Pored njih, ima dosta onih koji vise na kafi, a eno se otvorio i shisha bar, dakle biće još pacijenata....e, oni svi hoće da se parkiraju pred dotične objekte
Ima i onih koji rade, svakako, pa i van ovog kompleksa, jer su i Bingo i Konzum uveli rampe za parking.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4329 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A tek kad se djeca pocnu upisivati u najblizu osnovnu skolu ( Cengic Vila ) koja i bez novih ima ubjedljivo najveci broj djaka po metru kvadratnom skolske povrsine u gradu Sarajevu....Tomahawk11 wrote:Ovo vezano za parking....ti si kupio garažu, ali vjeruj masa je onih koji nisu, ima ih dosta sa dobrim autima, ali se parkiraju ispred ulaza, van parking mjesta i tako to. Dakle, stanari kojima je puno platiti zakup garaže ili kupiti parking mjesto u istoj.DoradO wrote:Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimJanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.stigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
Pored njih, ima dosta onih koji vise na kafi, a eno se otvorio i shisha bar, dakle biće još pacijenata....e, oni svi hoće da se parkiraju pred dotične objekte![]()
Ima i onih koji rade, svakako, pa i van ovog kompleksa, jer su i Bingo i Konzum uveli rampe za parking.
- drag_gost
#4330 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nakon svih manjih problema, koji su i normalni, jer se zgrada useljavala ili useljava ipak je Miljacka topla preporuka. Kvalitet stanova stvarno dobar.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4331 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ne kupuje parking mjesto ko ima
već ko je navikao
već ko je navikao
- DoradO
#4332 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma ovo sa parkingom je generalno problem cijelog grada jbgTomahawk11 wrote:Ovo vezano za parking....ti si kupio garažu, ali vjeruj masa je onih koji nisu, ima ih dosta sa dobrim autima, ali se parkiraju ispred ulaza, van parking mjesta i tako to. Dakle, stanari kojima je puno platiti zakup garaže ili kupiti parking mjesto u istoj.DoradO wrote:JanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.
Pored njih, ima dosta onih koji vise na kafi, a eno se otvorio i shisha bar, dakle biće još pacijenata....e, oni svi hoće da se parkiraju pred dotične objekte![]()
...upratio sam onu mladu sa crvenim BMW 4, il je strah da uđe u garažu il nema jadna
-
neki
#4333 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Problem sa školom bi se trebao uskoro riješiti...izmjenom rp-a predviđena je gradnja osnovne škole na parceli između tibre i veneta, nedavno su ušli u proces eksproprijacije...Obzirom da je opština već naplatila preko 10 miliona KM (a naplatit će još bar toliko) na ime rente od investitora koji grade na tom području za očekivati je da neće biti problema sa brzom izgradnjom škole.
Naravno, ukoliko načelnik sve te pare ne skrši u saobraćajno povezivanje brdskih favela sa gradom..
Naravno, ukoliko načelnik sve te pare ne skrši u saobraćajno povezivanje brdskih favela sa gradom..
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#4334 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa taj spajz moze sa dvije svijece grijati kad je najveci minusamar36 wrote:
Kaže mi drug koji živi tu da je prezadovoljan grijanjem, za stan oko 32 kvadrata plaća 20 KM fiksnog dijela svaki mjesec plus ono što potroši (a potrošio je 3 KM za 10ak dana koje je grijao krajem prošlog mjeseca). Ne boravi cijeli dan u kući pa vjerovatno zbog toga mu manje i dolazi, ali kaže da je izolacija perfektna, bukvalno se od rerne ili fena stan zagrije, klimom isto tako za 2-3 minute dostigne temperaturu 23-24 stepena.
Buka povremeno prilikom radova, i tu i tamo komšija, ali ništa problematično. Zagađenje kao i svugdje u okolici, tako je kako je, niti su ove zgrade šta donijele dobra po tom pitanju, ali nisu ni pogoršale. Druga strana što se tiče smeća, kaže da ima nesavjesnih komšija koji pobacaju letke po liftu, ostavljaju kese smeća u haustorima... Isto tako, navečer parkiraju ispred kontejnera, pa komunalna služba ujutro ne može prići i tako smeće ne mogne biti odvezeno.
Lift savršen, od 10 vožnji jednom nekoga sretne, gužve nema. Parking isto kao što napisa neko iznad, navečer je gužva ali ima možda oko 150 vanjskih mjesta, uvijek se negdje nešto može ugrabiti.
- Haris.ba
#4335 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja ne vidim kako može biti drugačije, ali sve gradnje škola su postali višegodišnji projekti. Imaš škole koje se sada prave na NG. Sve je to sporo.neki wrote:Problem sa školom bi se trebao uskoro riješiti...izmjenom rp-a predviđena je gradnja osnovne škole na parceli između tibre i veneta, nedavno su ušli u proces eksproprijacije...Obzirom da je opština već naplatila preko 10 miliona KM (a naplatit će još bar toliko) na ime rente od investitora koji grade na tom području za očekivati je da neće biti problema sa brzom izgradnjom škole.
Ako tamo nikne škola u slijedećih 5 godina treba smatrati velikim uspjehom.
-
neki
#4336 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Shvatam da je škola višegodišnji projekat u Dobroševićima ili Aneksu gdje se i ono malo naplaćene rente kroz legalizaciju potrošilo u saniranje klizišta ili sl. Ali ovdje imaju čistih desetine miliona koje nisu potrošili ni u pripremanje ni u opremanje građevinskog zemljišta (što je zakonska obaveza da se finansira iz rente), jer su investitori sami gradili uslovljene vodovode, trafo stanice, toplovode i sl...dakle imaju na raspolaganju desetine miliona koje se mogu i moraju uložiti u društvenu infrastrukturu na tom prostoru. Ako se škola ne riješi u naredne dvije godine to je čisti kriminal opštine i stanovnici bi trebali da vrše pritisak u tom pravcu..Haris.ba wrote:Ja ne vidim kako može biti drugačije, ali sve gradnje škola su postali višegodišnji projekti. Imaš škole koje se sada prave na NG. Sve je to sporo.neki wrote:Problem sa školom bi se trebao uskoro riješiti...izmjenom rp-a predviđena je gradnja osnovne škole na parceli između tibre i veneta, nedavno su ušli u proces eksproprijacije...Obzirom da je opština već naplatila preko 10 miliona KM (a naplatit će još bar toliko) na ime rente od investitora koji grade na tom području za očekivati je da neće biti problema sa brzom izgradnjom škole.
Ako tamo nikne škola u slijedećih 5 godina treba smatrati velikim uspjehom.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4337 Re: Novogradnja u Sarajevu?
neki wrote:.......Ako se škola ne riješi u naredne dvije godine to je čisti kriminal opštine i stanovnici bi trebali da vrše pritisak u tom pravcu..
Bez uvrede od srca
-
Gray
#4338 Re: Novogradnja u Sarajevu?
DoradO wrote:Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimJanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.stigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
Ja sam par spratova ispod tebe, i nisam baš toliko zadovoljan grijanjem, dosta vremena mu treba da zagrije stan. Na timer se upali oko 6:20 i oko 8 tek bude 20-21 stepeni na termostatu, ali nije baš da je toplo. Možda zato što nema nikoga oko mene, a mislim da bih i ja trebao zvati ove da mi šteluju vrata i prozore vanjske, ima ih da pušu.
- Haris.ba
#4339 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Iz rente se ne finansira opremanje građevinskog zemljišta onoga ko je uplatio rentu. Tako bi bilo da nismo u BiH. Već ide u potrošnju budžeta za slijedeću godinu od uplate za razne stvari (ako već nije unaprijed uplanirana, ili ako se ne izmijeni budžet pa odmah i uputi).neki wrote: Shvatam da je škola višegodišnji projekat u Dobroševićima ili Aneksu gdje se i ono malo naplaćene rente kroz legalizaciju potrošilo u saniranje klizišta ili sl. Ali ovdje imaju čistih desetine miliona koje nisu potrošili ni u pripremanje ni u opremanje građevinskog zemljišta (što je zakonska obaveza da se finansira iz rente), jer su investitori sami gradili uslovljene vodovode, trafo stanice, toplovode i sl...dakle imaju na raspolaganju desetine miliona koje se mogu i moraju uložiti u društvenu infrastrukturu na tom prostoru. Ako se škola ne riješi u naredne dvije godine to je čisti kriminal opštine i stanovnici bi trebali da vrše pritisak u tom pravcu..
Ne bih sada da razgovaramo o općinskom budžetu, ali pare od rente ne stoje na nekom računu i čekaju. Naravno da stanovnici mogu vršiti pritisak. Stvorili su se preduslovi da onaj dio postane i posebna mjesna zajednica. I naravno da NG nije Ilidža - ali isto je škola obećana stanarima Tibre na Stupu. Pa eto - koliko je prošlo godina? I načelnik opet uze premoćno izbore.
-
amar36
#4340 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Upravo tako, perfektno je. Kaže da plaća 105 KM režija mjesečno (bez interneta), što je za mnoge ljude san.Matijevic_Vlado wrote:Pa taj spajz moze sa dvije svijece grijati kad je najveci minusamar36 wrote:
Kaže mi drug koji živi tu da je prezadovoljan grijanjem, za stan oko 32 kvadrata plaća 20 KM fiksnog dijela svaki mjesec plus ono što potroši (a potrošio je 3 KM za 10ak dana koje je grijao krajem prošlog mjeseca). Ne boravi cijeli dan u kući pa vjerovatno zbog toga mu manje i dolazi, ali kaže da je izolacija perfektna, bukvalno se od rerne ili fena stan zagrije, klimom isto tako za 2-3 minute dostigne temperaturu 23-24 stepena.
Stan je pozicioniran između 2 druga, koja ga faktički griju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4341 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nikad mi to nece biti jasnoTomahawk11 wrote:
ima ih dosta sa dobrim autima, ali se parkiraju ispred ulaza, van parking mjesta i tako to.
Imao sam komsiju koji je vozio Porsea cije gume i felge kostaju ko moje auto. On se uredno parkirao kraj kontejnera, a ja placao garazu
I to nije on bio jedini. Puna zgrada neke kvazi elite..ministarstva, agencije, telekomi, elektroprivrede..ujutru u liftu kad im cujes teme pomoslio bi covjek da je u Luksemburgu...putovanja, vikendice na moru, markirana garderoba....Ne trebam ni spominjat da je sve prstalo od novih auta, Audiji, Pasati, Mercedesi, ovi korejski dzipovi...svi uredno parkirani u prolaz, na trotoar, kraj trafo stanice, kraj kontejnera
- seoBIH
#4342 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa nije lud, u garazi ga niko ne vidi

- nepass1
#4343 Re: Novogradnja u Sarajevu?
e tako kod mene. u garazi najlosija auta, oko zgrade sve bijesno. u garazi najjace auto audi a3_BataZiv_0809 wrote:Nikad mi to nece biti jasnoTomahawk11 wrote:
ima ih dosta sa dobrim autima, ali se parkiraju ispred ulaza, van parking mjesta i tako to.![]()
Imao sam komsiju koji je vozio Porsea cije gume i felge kostaju ko moje auto. On se uredno parkirao kraj kontejnera, a ja placao garazu![]()
I to nije on bio jedini. Puna zgrada neke kvazi elite..ministarstva, agencije, telekomi, elektroprivrede..ujutru u liftu kad im cujes teme pomoslio bi covjek da je u Luksemburgu...putovanja, vikendice na moru, markirana garderoba....Ne trebam ni spominjat da je sve prstalo od novih auta, Audiji, Pasati, Mercedesi, ovi korejski dzipovi...svi uredno parkirani u prolaz, na trotoar, kraj trafo stanice, kraj kontejnera
- DoradO
#4344 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ti ko moja zena, nikad nije dovoljno toploGray wrote:DoradO wrote:Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimJanuaryJones wrote:Pitanje za ove što već neko vrijeme žive u Novoj Otoci - utisci kad se sve sleglo? Grijanje, buka, gužva, zagađenje sa glavne saobraćajnice, komšije, kakvi su liftovi, problem sa parkingom? Eto neka mala recenzija sa jedne vremenske distance od useljenja.stigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
Ja sam par spratova ispod tebe, i nisam baš toliko zadovoljan grijanjem, dosta vremena mu treba da zagrije stan. Na timer se upali oko 6:20 i oko 8 tek bude 20-21 stepeni na termostatu, ali nije baš da je toplo. Možda zato što nema nikoga oko mene, a mislim da bih i ja trebao zvati ove da mi šteluju vrata i prozore vanjske, ima ih da pušu.
Inace ima period kad je napolju temp iznad 10 da radijatori nisu bas vreli ali cim padne ispod 5 napolju radijatori su usijani kod mene i onda je bas toplo
Malo fali radijator u hodniku jelde?
-
Gray
#4345 Re: Novogradnja u Sarajevu?
U kojem hodniku? Ja sam prerađivao unutra gdje su zidovi, tako da je kod mene skroz mali ulazni hodnik, odmah su vrata hodnika iza vrata od malog wc-a, ali i tu smo stavili mali radijator. Ali koliko se sjećam i prema originalnom planu bi trebao biti radijator u hodniku?DoradO wrote:Ti ko moja zena, nikad nije dovoljno toploGray wrote:DoradO wrote:
Grijanje - fenomenalno - ja zbog prinove rijetko gasimstigao prvi račun nedavno, nas dvoje prezadovoljni
Ja sam par spratova ispod tebe, i nisam baš toliko zadovoljan grijanjem, dosta vremena mu treba da zagrije stan. Na timer se upali oko 6:20 i oko 8 tek bude 20-21 stepeni na termostatu, ali nije baš da je toplo. Možda zato što nema nikoga oko mene, a mislim da bih i ja trebao zvati ove da mi šteluju vrata i prozore vanjske, ima ih da pušu.pa to je najzdravija temperatura
![]()
Inace ima period kad je napolju temp iznad 10 da radijatori nisu bas vreli ali cim padne ispod 5 napolju radijatori su usijani kod mene i onda je bas toplo
Malo fali radijator u hodniku jelde?
- alphonse kauders
#4346 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Preporuka za šta:drag_gost wrote:Nakon svih manjih problema, koji su i normalni, jer se zgrada useljavala ili useljava ipak je Miljacka topla preporuka. Kvalitet stanova stvarno dobar.
stan u industrijskoj zoni?
miris Miljacke?
pogled na Remizu?
mogućnost dolaska na lokaciju isključivo ulicom Džemala Bijedića koja se ujutro i popodne zakrči jednako kao Zmaja od Bosne?
nedostatak normalne prodavnice u blizini?
čopore lutalica?
nedostatak bilo kakvog nagovještaja zelenila?
nedostatak bilo kakvog dječijeg igrališta?
Mislim, šta tu ima za hvaliti - dobro grijanje i izolacija? Kao da je to nešto nenormalno u Sarajevu.
Kvalitet stanova i kvalitet života u tim stanovima - različiti pojmovi. Vlasnici ovih novih nekretnina bez ikakve infrastrukture će uvidjeti realne cijene svojih stanova kad ih kroz nekoliko godina pokušaju prodati jer shvataju da im je naselje zbog gustine zgrada prenaseljeno i da se pretvara u džunglu i geto (ala Tibra).
- Haris.ba
#4347 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prije sto su zakopani temelji Tibre na Alipasinom mostu prodat je polovan stan sa minimum 20 milja ulaganja za 2000 po kvardatu u naselju pored. Sanse da kupis garazu blizu su minimalne. I nakon ulaganja, opet nema termofasade, zgrada je opet stara.
Zato su ta naselja odlicna. Svakako dijete neces pustiti da se igra ispred zgrade. Zelenilo ti i ne treba. U Sarajevu zato sluzi vikendica i okolne planine. A za igru igraone i sale. Ljeti je prevruce. jesen i zima svakako je smog, sta ce ti zelenilo ispred zgrade? Odrasli ne bi smjeli vani. A kamoli djeca.
Zato su ta naselja odlicna. Svakako dijete neces pustiti da se igra ispred zgrade. Zelenilo ti i ne treba. U Sarajevu zato sluzi vikendica i okolne planine. A za igru igraone i sale. Ljeti je prevruce. jesen i zima svakako je smog, sta ce ti zelenilo ispred zgrade? Odrasli ne bi smjeli vani. A kamoli djeca.
- nepass1
#4348 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ima i novo svojih mana, najvise zbog tih okolnih sadrzaja. nema ni kod mene zelenila, osim pijace
skola podaleko, ali nemam djece. apoteka dobrinja ili ilidza nemam pojma ima li gdje blize?!
ali poslije nebodera na otoci, dobrinje, ap itd ja kad udjem u svoj haustor kao da je beverly hills jbt prema gore nabrojanim.
grijanje minimalne cijene, zatvorena garaza itd itd. imam i stan u zgradi koja je pravljena '60tih godina. kad bih birao uvijek bi ovaj novi izabrao.
ali poslije nebodera na otoci, dobrinje, ap itd ja kad udjem u svoj haustor kao da je beverly hills jbt prema gore nabrojanim.
grijanje minimalne cijene, zatvorena garaza itd itd. imam i stan u zgradi koja je pravljena '60tih godina. kad bih birao uvijek bi ovaj novi izabrao.
- Haris.ba
#4349 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imaš apoteku u zgradama u Hifzi Bjelevca na Stupu (neko kaže da su to Bačići).
-
djama
#4350 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kupio prije 2 godine stan u objektu Moja Malta (zgrada sa sivo-bijelom fasadom kod klasa).
Prezadovoljan sa zgradom sa par sitnica koje se mogu ispraviti.
(prikljucak struje je na 4.3 a ne 6.2 ali to se da rijesiti).
Grijanje i izolacija su odlicni obzirom da u protekle dvije godine grijanje najvise koristio u januaru i februaru gdje racun nije prelazio 60 KM (stan 53m2).
Parking kao i u vecini slucajeva je problematican posto se vecina zaposlenika klasa parkira na nas parking i navecer je malo frka oko parkinga ali nista strasno (ima garaza 20 000 KM po mjestu sto za moj pojam preskupo).
U krugu od par stotina metara su sve bitne lokacije (dom zdravlja , skola , posta , EP , vodovod).
Prezadovoljan sa zgradom sa par sitnica koje se mogu ispraviti.
(prikljucak struje je na 4.3 a ne 6.2 ali to se da rijesiti).
Grijanje i izolacija su odlicni obzirom da u protekle dvije godine grijanje najvise koristio u januaru i februaru gdje racun nije prelazio 60 KM (stan 53m2).
Parking kao i u vecini slucajeva je problematican posto se vecina zaposlenika klasa parkira na nas parking i navecer je malo frka oko parkinga ali nista strasno (ima garaza 20 000 KM po mjestu sto za moj pojam preskupo).
U krugu od par stotina metara su sve bitne lokacije (dom zdravlja , skola , posta , EP , vodovod).