Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dječak sa šibicama

#4326 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Crvene_brigade wrote:(bio je pripadnik tzv. VRS u okupiranom Ilijašu)
Nije istina.
Crvene_brigade

#4327 Re: Federalna televizija

Post by Crvene_brigade »

dječak sa šibicama wrote:
Crvene_brigade wrote:(bio je pripadnik tzv. VRS u okupiranom Ilijašu)
Nije istina.
Naravno da je istina. I to sramotna i odvratna, kao sto se vidi iz prilozenih i vjerodostojnih dokumenata o ucijenjenom i kompromitovanom nezakonitom direktoru (mandat mu istekao jos prije tri godine) Dzemalu Sabicu:

https://federalnivojvoda.wordpress.com/
Last edited by Crvene_brigade on 03/09/2015 20:48, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#4328 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Ti ne znas citati, on je proveo rat u Ilijasu, nije bio pripadnik VRS.

Procitaj ono sto lijepis.
Crvene_brigade

#4329 Re: Federalna televizija

Post by Crvene_brigade »

dječak sa šibicama wrote:Ti ne znas citati, on je proveo rat u Ilijasu, nije bio pripadnik VRS.

Procitaj ono sto lijepis.
Bolje bi bilo da ti procitas sta je taj radio u okupiranom Ilijasu, ali i kasnije u svom zivotu.
jefff

#4330 Re: Federalna televizija

Post by jefff »

Džemal Šabić o smjeni urednika IP-a FTV-a: Politički magazin, a ne politički pritisak
Višegodišnji urednik Informativnog programa na Federalnoj televiziji Avdo Avdić smijenjen je u srijedu sa ove funkcije, a iz ovog javnog servisa oštro negiraju da je Avdićevo "smaknuće" sa uticajne pozicije politički motivisano.

Generalni direktor FTV-a Džemal Šabić pojasnio je u izjavi za Oslobođenje razloge Avdićeve smjene, naglasivši kako je dosadašnji urednik Informativnog programa FTV-a izgubio u potpunosti povjerenje kompletnog saziva Poslovodnog odbora, čiji je i Šabić član.

Generalni direktor dalje navodi da, baš kao što je Avdiću prije tri i po godine dao povjerenje potpisom na njegovo imenovanje, to isto povjerenje, a u pogledu Avdićevog profesionalog izraza i njegovog odnosa prema hijerarhijskoj liniji rukovođenja, više ne postoji, te će ugovor biti ponuđen nekome drugome iz FTV-a.

Cijeli tekst pročitajte u današanjem printanom izdanju Oslobođenja.
Crvene_brigade

#4331 Re: Federalna televizija

Post by Crvene_brigade »

jefff wrote:
Džemal Šabić o smjeni urednika IP-a FTV-a: Politički magazin, a ne politički pritisak
Višegodišnji urednik Informativnog programa na Federalnoj televiziji Avdo Avdić smijenjen je u srijedu sa ove funkcije, a iz ovog javnog servisa oštro negiraju da je Avdićevo "smaknuće" sa uticajne pozicije politički motivisano.

Generalni direktor FTV-a Džemal Šabić pojasnio je u izjavi za Oslobođenje razloge Avdićeve smjene, naglasivši kako je dosadašnji urednik Informativnog programa FTV-a izgubio u potpunosti povjerenje kompletnog saziva Poslovodnog odbora, čiji je i Šabić član.

Generalni direktor dalje navodi da, baš kao što je Avdiću prije tri i po godine dao povjerenje potpisom na njegovo imenovanje, to isto povjerenje, a u pogledu Avdićevog profesionalog izraza i njegovog odnosa prema hijerarhijskoj liniji rukovođenja, više ne postoji, te će ugovor biti ponuđen nekome drugome iz FTV-a.

Cijeli tekst pročitajte u današanjem printanom izdanju Oslobođenja.
Ovo je klasicni unutarstranacki-SDA obracun, jer se tu odmah ukljucuje i zauzima stranu stranacki-SDA bilten "Oslobodjenje".

I jedni i drugi su sluzili i sluzit ce kao medijski megafoni, politicko-paraobavjestajno-tajkunskog kruga SDA.
Last edited by Crvene_brigade on 04/09/2015 11:57, edited 1 time in total.
jefff

#4332 Re: Federalna televizija

Post by jefff »

A ona dežurna jezikara sa izgledom prosječne mahaluše im je vrh vrhova. Mislim na Vildanu Selimbegović.
Crvene_brigade

#4333 Re: Federalna televizija

Post by Crvene_brigade »

jefff wrote:A ona dežurna jezikara sa izgledom prosječne mahaluše im je vrh vrhova. Mislim na Vildanu Selimbegović.
Vildana Selimbegovic je iskljucivo zahvaljujuci SDA "uhljebila" sina Dzenana u BH Telekom, jer je dobro sluzila politici i interesima SDA prethodnih godina.

To su cinjenice koje je vrlo lako provjeriti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4334 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

Crvene_brigade wrote:
jefff wrote:A ona dežurna jezikara sa izgledom prosječne mahaluše im je vrh vrhova. Mislim na Vildanu Selimbegović.
Vildana Selimbegovic je iskljucivo zahvaljujuci SDA "uhljebila" sina Dzenana u BH Telekom, jer je dobro sluzila politici i interesima SDA prethodnih godina.

To su cinjenice koje je vrlo lako provjeriti.
Loš novinar, servilna svakom sistemu za zrno koristi. Nekad dežurni islamofob, nekad islamofil, sve ovisno o količini i visini naknade. Dno profesije.
Drinski

#4335 Re: Federalna televizija

Post by Drinski »

Ma ja bih onog Avdica davno izbacio.
Crvene_brigade

#4336 Re: Federalna televizija

Post by Crvene_brigade »

Drinski wrote:Ma ja bih onog Avdica davno izbacio.
Medijski kabadahija i SDA jurisnik Avdo Avdic je potpuno opravdano zasluzio ovakav epilog, ali ostaju najveci problemi u liku i (ne)djelu nezakonitih direktora, Dzemala Sabica i Zvonimira Jukica.

Ovaj bahati i kompromitovani dvojac je Javni Servis u F BIH sveo na na nivo politicko-reketaskog medija koji je uvijek u sluganskoj funkciji politickiih i drugih centara moci.

Ovdje se islljucivo radi o medjusobnom obracunu klanova unutar SDA koji se prenio i na njihovu propagandnu masineriju.
jefff

#4337 Re: Federalna televizija

Post by jefff »

Onaj Belmin Karamehmedović je sigurno nečiji rodijak dok se od 1992. drži ko faraon.
KatarinaKosaca

#4338 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

jefff wrote:Onaj Belmin Karamehmedović je sigurno nečiji rodijak dok se od 1992. drži ko faraon.
Njegova familijarna linija je davno otišla sa TV. A u ratu je radio za neke strance, prešao, mislim ABC. Poslije nastavlja sa TV, ali je neobično da je imao rukovodeće radno mjesto bez VSS, dakle kao vječiti student (ne znam niti da li je ikada diplomirao), što je protiv statuta, i svih pravila te javne kuće
Ned071

#4339 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

jefff wrote:Onaj Belmin Karamehmedović je sigurno nečiji rodijak dok se od 1992. drži ko faraon.

sta on ima sa ftv?
jefff

#4340 Re: Federalna televizija

Post by jefff »

Ima sa BHT
Ned071

#4341 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

ja. i? ima bht temu...
SkyLimit

#4342 Re: Federalna televizija

Post by SkyLimit »

Gledam raspored utakmica Eurobasketa koje ce prenositi, ne znam tacno kad je pocela praksa da BHT i FTV forsiraju prenose sportskih selekcija Srbije i Hrvatske cak i na ustrb zanimljivijih duela, ali to je uzelo maha i ne popusta. Radujte se kosarkaski sladokusci, FTV ce prenositi Srbija - Island i Hrvatska - Makedonija, ti dueli su iscekuju tokom cijele godine :roll:
kakavdanakneiskustvu

#4343 Re: Federalna televizija

Post by kakavdanakneiskustvu »

SkyLimit wrote:Gledam raspored utakmica Eurobasketa koje ce prenositi, ne znam tacno kad je pocela praksa da BHT i FTV forsiraju prenose sportskih selekcija Srbije i Hrvatske cak i na ustrb zanimljivijih duela, ali to je uzelo maha i ne popusta. Radujte se kosarkaski sladokusci, FTV ce prenositi Srbija - Island i Hrvatska - Makedonija, ti dueli su iscekuju tokom cijele godine :roll:

to je odavno tako,cak i na BHT je tako,znalo se pomjerati tremin vecernjeg dnevnika zbog tih prenosa
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4344 Re: Federalna televizija

Post by mali_milojica »

KatarinaKosaca wrote:
Njegova familijarna linija je davno otišla sa TV. A u ratu je radio za neke strance, prešao, mislim ABC. Poslije nastavlja sa TV, ali je neobično da je imao rukovodeće radno mjesto bez VSS, dakle kao vječiti student (ne znam niti da li je ikada diplomirao), što je protiv statuta, i svih pravila te javne kuće
Ne znam o cemu pricas. Covjek je diplomirani ekonomista.
archi_a

#4345 Re: Federalna televizija

Post by archi_a »

Prvo pa muško. Zbog jebenih reklama propusteno intoniranje himne BiH. Sram vas bilo. Idemo dalje.
Naprijed Bosno :bih:
KatarinaKosaca

#4346 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

mali_milojica wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ne znam o cemu pricas. Covjek je diplomirani ekonomista.
Onda je diplomirao poslije 2005. A studirao i prije 1992 ;-) O tome pričam... Do 2005 nije bio diplomirao.
It_is_a_Leclerc

#4347 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

archi_a wrote:Prvo pa muško. Zbog jebenih reklama propusteno intoniranje himne BiH. Sram vas bilo. Idemo dalje.
Naprijed Bosno :bih:
što bi već i nekako oprostili da prijenos nije rađen valjda u analognoj tehnologiji. Buvkalno se zrnca vidjela.
probook

#4348 Re: Federalna televizija

Post by probook »

FTV kao da koristi opremu iz 1980 godine. Slika na RTRS je losa, ali na FTV je kriminalno losa, kada gledam na ftv, pa prebacim na rtrs izgleda kao da rtrs pusta hd signal hahahaa
jefff

#4349 Re: Federalna televizija

Post by jefff »

Obzirom da je procenat naplativosti RTV pretplate nizak i da je koncepcijski još nerješen dobro je da emitiraju ikako.
No, takav je utisak da i kada bi naplaćivali propisno da bi sadržaj programa i dalje bio loš a i tehnički bi to škripalo i dalje.
Stoga ja sam za to da se državna RTV ukine i entitetske također.
Ispostavilo se a i dalje se ispostavlja da je ta tamo TV glasilo M. Dodika a ova ovdje je do zadnjeg držala svijeću Zlatku.
Pa ako gospoda hoće svoju TV pa neka si prave svoje TV stanice.
Haris033

#4350 Re: Federalna televizija

Post by Haris033 »

Slučajno vrtio kanale i naletim na ovo

Image

Pa, čovječe.... Da li je moguće da je FTV spala toliko nisko da upošljava ovakve likove?! :(
Em, što im signal/slika ništa ne valja, program očajan, sada su počeli da zapošljavaju likove sa ulice....
Šta napraviše od onako respektabilne TV kuće i sjajnih voditelja :? :-? :(

Pa im plati pretplatu :run:
Post Reply