Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
afannedim

#4326 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ima obavještenje za net na njihovoj stranici
Praetorious

#4327 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Danima mi se konekcija 'talasa', naročito je UL kritičan. Krene, ide kako treba, pada k'o nožem odrezan, pa stane, pa konta Šta li da radim, pa opet krene ... Večeras je T.R.U.B.A.

Image
karanana

#4328 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

srijedu ili cetvrtak?
Sakazulu

#4329 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

HRT 2/3/4, CMC i još neki ne rade...

Gdje se na ovom AirTiesu nalazi tipka za ttx (danas zamijenih za novi receiver pa ne vidim ima li je)...
relevantan

#4330 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by relevantan »

Jao pinga i govana, ne pamtim kad je bilo ovako...
dragonz

#4331 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Sakazulu wrote:HRT 2/3/4, CMC i još neki ne rade...

Gdje se na ovom AirTiesu nalazi tipka za ttx (danas zamijenih za novi receiver pa ne vidim ima li je)...
dole u dnu trokutić okrenut na desnu stranu
Sakazulu

#4332 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

dragonz wrote:
Sakazulu wrote:HRT 2/3/4, CMC i još neki ne rade...

dole u dnu trokutić okrenut na desnu stranu
BLAGODARIM :thumbup:
Strelac80

#4333 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Strelac80 »

logosoft,dobra "firma,kompanija,provider",imaju lijepe i dobre ponude,ali mi se ne svidja ko radi u poslovnici u Zenici,a zasto-pa zato sto radi lazovcina i pokvarenjak ,koliko se sjecam Ermin ili Nermin! Malo je nedostajalo da ga napucam dobro,jos mu za 2 minute posla sto je morao odraditi,dao 5.km na kafu(do duse odbijao je),ali je na kraju uzeo-sta je uradio-dosao u moj stan da pokupi opremu ,koristio sam usluge logosfta godinu dana i presao na drugog provajdera,pozvao logosoft,poslali ovog majmuncinu da razmontira opremu i odnese,sto je i uradio,ja mu jos dam 5.km na kafu,nisam trebao.Nakon nekh 6 mjeseci,ja odlucim da se ponovo vratim logosoftu,i odem u poslovnicu,prijavim se,popunim formular,prodje dan,2,3,4,7,niko nista.Ja nazovem,kazu mi da sam vrijedjao ovog lazovcinu kada je bio u stanu razmontirao opremu,i da nece doci niko! Ja naravno nazovem Sarajevo,ne znam ti vise koga,ali mi niko na kraju nista nije javio,tako da sam ih odje.ao! Mislim,zaista,kako ga nije stid,u stanu bila i mama,i ja,i prijateljica,a ne spominje kako je uzeo peticu.Nisam mu "a" rekao,a kamoli vrijedjao,a i zasto bih,nisam imao razloga! Htio sam ga napucati da sam ga sreo tih dana kada se to dogodilo,pa da tek tada bude istina,ne da sam ga vrijedjao,vec i fizicki i napao-mislim,spucao bi mu takvu samarcinu,da ne bi znao gde se nalazi!

Tako,postovana gospodo iz Logosofta,pitajte se tek kako rade i sta rade vasi uposleni pojedinci,a da nisu stelom zaposleni,mislim,sigurno bi oni dobili otkaz,takvi kao on,ovako,ne mozete mu nista,pa ga branite-mislim ,i ta nekakva sefica njegova iz Sarajeva,gora nego on-ona ce to ispitati,ona ce njemu dati otkaz ako je to laz sto je on rekao,a ne zna ni sta prica-mislim se da joj kazem: Draga moja gospodjo,vas treba jednim velikim USRANIM MALJEM po glavi opaliti,pa da razumijete uopce to sto meni objasnjavate! I tako,logosoft,ostade samo jedna pozadina obicna,mislim,.uzica od providera! Moliti ce vas neko,mislite-jasta ce!

Najvise mi je krivo bilo to sto sam ja imao svjedoke ,a on nije imao svjedoke,i on sam zna "u sebi" u svojoj dusi i srcu,sta je istina ,a sta ne,da li sam ga vrijedjao ili ne,naravno da nisam,jos,ponavljam,5.km mu dajem bez razloga,onako bezveze,on ih uze(neka je),da bi poslije govorio da sam ga vrijedjao,samo da ne bih ja ponovo koristio usluge logosfta-ne znam samo kakvu je korist od toga imao!

To mi je naum palo,jer ja ne zaboravljam nepravdu tako lako,i kada tada,u zivotu,je ispravim,po svim pitanjima!
Sakazulu

#4334 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ja pomislio neka nova usluga u LOL pa se lik raspisao.

Prihvaćam da je tako bilo kako si napisao, ali da znaš u svakom žitu ima kukolja!
dragonz

#4335 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Strelac80 wrote:logosoft,dobra "firma,kompanija,provider",imaju lijepe i dobre ponude,ali mi se ne svidja ko radi u poslovnici u Zenici,a zasto-pa zato sto radi lazovcina i pokvarenjak ,koliko se sjecam Ermin ili Nermin! Malo je nedostajalo da ga napucam dobro,jos mu za 2 minute posla sto je morao odraditi,dao 5.km na kafu(do duse odbijao je),ali je na kraju uzeo-sta je uradio-dosao u moj stan da pokupi opremu ,koristio sam usluge logosfta godinu dana i presao na drugog provajdera,pozvao logosoft,poslali ovog majmuncinu da razmontira opremu i odnese,sto je i uradio,ja mu jos dam 5.km na kafu,nisam trebao.Nakon nekh 6 mjeseci,ja odlucim da se ponovo vratim logosoftu,i odem u poslovnicu,prijavim se,popunim formular,prodje dan,2,3,4,7,niko nista.Ja nazovem,kazu mi da sam vrijedjao ovog lazovcinu kada je bio u stanu razmontirao opremu,i da nece doci niko! Ja naravno nazovem Sarajevo,ne znam ti vise koga,ali mi niko na kraju nista nije javio,tako da sam ih odje.ao! Mislim,zaista,kako ga nije stid,u stanu bila i mama,i ja,i prijateljica,a ne spominje kako je uzeo peticu.Nisam mu "a" rekao,a kamoli vrijedjao,a i zasto bih,nisam imao razloga! Htio sam ga napucati da sam ga sreo tih dana kada se to dogodilo,pa da tek tada bude istina,ne da sam ga vrijedjao,vec i fizicki i napao-mislim,spucao bi mu takvu samarcinu,da ne bi znao gde se nalazi!

Tako,postovana gospodo iz Logosofta,pitajte se tek kako rade i sta rade vasi uposleni pojedinci,a da nisu stelom zaposleni,mislim,sigurno bi oni dobili otkaz,takvi kao on,ovako,ne mozete mu nista,pa ga branite-mislim ,i ta nekakva sefica njegova iz Sarajeva,gora nego on-ona ce to ispitati,ona ce njemu dati otkaz ako je to laz sto je on rekao,a ne zna ni sta prica-mislim se da joj kazem: Draga moja gospodjo,vas treba jednim velikim USRANIM MALJEM po glavi opaliti,pa da razumijete uopce to sto meni objasnjavate! I tako,logosoft,ostade samo jedna pozadina obicna,mislim,.uzica od providera! Moliti ce vas neko,mislite-jasta ce!

Najvise mi je krivo bilo to sto sam ja imao svjedoke ,a on nije imao svjedoke,i on sam zna "u sebi" u svojoj dusi i srcu,sta je istina ,a sta ne,da li sam ga vrijedjao ili ne,naravno da nisam,jos,ponavljam,5.km mu dajem bez razloga,onako bezveze,on ih uze(neka je),da bi poslije govorio da sam ga vrijedjao,samo da ne bih ja ponovo koristio usluge logosfta-ne znam samo kakvu je korist od toga imao!

To mi je naum palo,jer ja ne zaboravljam nepravdu tako lako,i kada tada,u zivotu,je ispravim,po svim pitanjima!

Logosoft je privatna firma tako da tu nema štele jer vlasnik zapošljava koga hoće u svoju firmu, a u državnim firmama, ministarstvima i dr. budžetskim korisnicima tamo ima štele jer se finansiraju od NAŠEG POREZA.
Asiklar

#4336 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

Lud i ponosan wrote:
dragonz wrote: Logosoft je privatna firma tako da tu nema štele jer vlasnik zapošljava koga hoće u svoju firmu, a u državnim firmama, ministarstvima i dr. budžetskim korisnicima tamo ima štele jer se finansiraju od NAŠEG POREZA.
Samo ispravak krivog navoda: "tamo ima štele" zato što je uspostavljen takav sistem, generacije se odgajaju na trulim temeljima i nije moguce disati bez stranacke pripadnosti. I citav drzavni aparat je isprepletan stranackim i rodbinskim vezama i nije moguce dobiti posao bez tih preduslova.

No, otisli smo u off. :D

Privatnik ima pravo da zaposljava koga god hoce, samo su mnogo vazniji drugi parametri, prije svega strucnost, iskustvo i obrazovanje. I veliku ulogu igra kvalitetna preporuka i bogat CV. Za nas pocetnike je malo teze doci do kvalitetnije firme sa zdravim radnim ambijentom, ali takva je situacija, jbg.

U Logosoftu sam sreo dosta kvalitetnih ljudi, kulturnih i pristojnih, zavidne strucnosti i obrazovanja, svi oni rade svoj posao jako dobro, dok negativnih iskustava nisam imao. ;-)
Kad si i sam zaposlenik istog :skoljka:
Fauja Singh

#4337 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Fauja Singh »

Nisam ja zaposlenik Logosofta sto znaju neki forumasi i koje sam licno upoznao, a opet mogu potvrditi da u Logosoftu nisam godinama naisao na neljubaznost.
Nekad sam znao zakasniti sa placanjem i dodjem kuci u 03:00 vidim nema interneta, nazovem i zamolim da me ukljuce te kazem da cu platiti isti dan kad se probudim, operater haos ljubazan.
Podrsku BH Telekoma kad nazovem za bilo sta osjetim kako ih nervira sto moraju odgovarati, oslovi me satro sa "gospodine" a osjetis im na glasu da bi ti jebali od do da mogu.
Ne kontam majke mi sta im je, ja sam isto podrska u jednoj firmi i predpostavljam da ne zaradjujem ni priblizno koliko u BH Telekomu zaradjuju, a opet sam uvijek haos ljubazan... sve probleme koje imam ostavim van firme a sa klijentima razgovaram samo uz osmijeh i maksimalno uvazavanje.
smijesni_ste

#4338 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Vidim vratili su se advokati (iako su obećali suprotno)...i to nekako sinhronizovano svi skupa?
Asiklar

#4339 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

Ma salim se ja. Necu ja vas dirati. Odoh sa teme. :thumbup: :run:
aMeR_BH

#4340 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by aMeR_BH »

Katastrofa od interneta ovih dana...

Sent from Xperia arc S using Tapatalk
zilog

#4341 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

aMeR_BH wrote:Katastrofa od interneta ovih dana...

Gdje se nalazis? Kod mene je sve OK. U cetvrtak par sati bilo sporo, ali je najavljeno.
aMeR_BH

#4342 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by aMeR_BH »

Na Grbavici. U cetvrtak nisam imao usluge nikako (trio light), oko 4 sredili ali se opet nije moglo koristiti normalno, navecer posebno. Danas neki prekidi i sjeckanje...

mrco

#4343 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mrco »

Nisam siguran da li je neko vec pitao ovo, ali iskreno nemam bas vremena da procitam sve da bih vidio.
Zanima me na koji nacin skopcati wfi router na logosoftov modem Billion da pri tom imam wifi a desktop racunar da se spaja kablom kako i ide?
Hvala
mrco

#4344 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mrco »

TP link...Podesevao sam ga vec na Telemachu kad sam bio, ali sad mi bas i ne uspjeva. Upravo sam uradio tacno tako kako je navedeno ali niti dobije wifi niti konekciju na racunaru, pa reko da nema neka druga shema kod LOL. Nista, ostaje mi da pokusavam dok ne profercera :)

Hvala...
Sakazulu

Post by Sakazulu »

Kod mene ide direktno lan kabal iz modema u računar, a drugi lan kabal ide u wifi koji je podešen da sam uspostavi konekciju... Jedino je problem što preko wifi imam max 3 mbita, a dok je bio spojen kako gore prelažu furao je na maximumu! Iz nekog razloga su LOL odvojili ovako konekciju.
opa22

#4346 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

kad ovi LOL računi stižu na adresu? Neš mi čudno, ne pamtim kad sam platio račum :shock: :shock: :lol:
dragonz

#4347 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Meni jutros došao AP.
aMeR_BH

#4348 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by aMeR_BH »

Zna li se za kad su najavljeni radovi danas, u koliko sati?

smijesni_ste

#4349 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Ima li neko još konstantnih problema sa konekcijom posljednja 2 sata? :x :x

I ne, ovaj period nije najavljen za radove danas... :x
Sakazulu

#4350 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa meni je od jutros do 12h barem 6 puta pucala konekcija i onda sam ugasio komp haha...

Nadam se da neće više, a sad je 23h!
Post Reply