samo cu ti ovo reci da Bogda radio kod privatnika!Gray wrote:blesava wrote:ljudi nemaju plata, pare koje idu od poreznih obveznika idu u dzep rukovodioca, tj. direktora koje postavlja vlada. sto bi centrotrans vozio kad imamo vec vise od stoljeca javni prevoz koji funkcionise sasvim uredno, da nije ovih glavonja koji ga pokusavaju unistiti, time sto ne zele da ulazu novac u opravku i kupovinu novih prevoznih sredstava, nego im je draze imati u privatnoj reziji svoj vozni park? za to nisu krivi radnici! isto kao sto nisu krivi radnici vega fruita, zore, energoinvesta i ostalih drzavnih firmi koje su radile punom parom, ali ih je ovaj nas drzavni aparat uspio sjebati. i sta ti ljudi su sada bez posla, pate se, isto kao sto ce se patiti i radnici grasa ako ga upropaste glavonje. zar to zelimo jedni drugima?
Uvodom centrotransevih linija stvarat ce se nesnosljiva guzva u gradu, a i sami znate kakav je saobracajni kolapse od cetri do pet! pa sad u to uracunajte jos izvjestan broj centrotransovih autobusa, ili mozda imaju vec i tramvaje negdje spremne?
Sami sebi skacemo u stomak, a polako za par godina zalite ce te vi za grasom, kao sto danas zalim i za svim propalim drzavnim firmama. propali smo!
Ja prvi za državnim firmama neću žaliti, kao ni za GRASOM. Ovi nije više vrijeme socijalizma ni komunizma, država ne može efikasno upravljati preduzećima, nego javna preduzeća služe samo za uhljebljavanje podobnih i za podjelu po političkim partijama (što onda dovodi do ovog prvog), što dovodi do loše usluge, neefikasnosti, i skupih cijena za potrošače. I tako je sve u jednoj državnoj firmi kod nas (a samo par njih ostvaruhe profit). Sve državene firme treba privatizovati, ali je kod na problem što se ni to ne može uraditi bez kriminala i korupcije.
mi smo drzava, mi smo narod i trebali bi raditi na tome da drzavne firme ne sluze za uhljebljavanje vec da efikasno rade ono za sto i postoje! ali mi smo glup narod i neka nam je ovako.
a ti da Bog da da radis kod privatnika, a isto ti i zena tako, pa kad ostane trudna da automatski dobije nogu u guzicu.