Emir Spahic - ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#4326 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by missko »

groove wrote:a legenda mario basler se potukao u piceriji i dobio otkaz u bayernu :D
Kakav je Basler otkaz dobio
emko1234

#4327 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by emko1234 »

Thorgerson wrote:
emko1234 wrote:
zambaklija wrote:Znači dragi pljuvatori vi ne bi priskočili da branite burazera? Blago njima kod takve famelije...
Od čega da ga branim, od malograđanskog ponašanja koje mu je babo iz Bileće usadio ili od njega samog i još jednog njemu sličnog idiota koji misli da se moRe ponašat ko Arnold Švarcneger jer mu je burazer prvotimac?
HAHAHAHHAAHHA, halooo. Ne možeš proći tuda da si bog allah, ja sam plaćen da to čuvam i kraj priče. U čemu je problem?
Jebote vise i ovo svrsavanje na njemce, pa majke bi prosjecni bosnjo kad vidi njemca ko da je vidio boga, pejgambera. :-)

Problem je u tome sto svabe ne daju na svoje! Eto, u tome je sav problem. Mislis da je umjesto Spahe bio neki njemac, da bi ovako prosao? Bi, al u qrcu. Dobio bi mozda suspenzije loma i to je to.

Oni ne daju na svoje, pa bio to redar, on ne da njega.

A bosnjo? Pljuj koga stignes. I jos se pojedini kvazinovinari cude ej sto mu se daje podrska. E pa jest, eto dat cu podrsku nekakvom svabi. Al bosnje je to, balija, pa mu cudno.

Ja cu podrzat Spahica, jeste branio je svog burazera.

Redari su apsolutno NEPOTREBNO stvorili guzvu, umjesto da rade svoj posao i SMIRUJU situaciju. Kraj je tekme, prazne tribine, ono u cemu je jebeni problem?

Problem je, sto je vjerovatno redar taj nadrkan, sto je stajao tu citav dan, a s druge strane stoji jedan prvotimac, milioner, koji pomalo suta loptu, pa ce se ic sad istusirat i otic karat neku misicu - i ovo mu je idealna prilika da ga nelama i pokaze silu.

Eto.

I svabe su ljudi, ne znam koji qrac ih uzdizete, ima i njih govana ko i svugdje.
Nisi ti burazeru Zapada vidio ni u filmu.
Progluglaj malo i vidi kakve astronomske kazne plaćaju igrači za prekršaje u saobraćaju, vožnje u pijanim stanjima, kurčenja po noćnim klubovima, utaje poreza i raznorazne afere koje nemaju nikakve veze s fizičkim nasiljem.
Stvar u uređenim državama je što te socijanlo-ekonmski status ne mogu učiniti nedodirljvim. Pravila su za sve ista, za sve i svugdje.
Pa recimo u Švici gdje je ograničenje na autoputu 120km/h, možeš vidjeti daciu kako vozi 120 a odmah iza nje ide maybach koji vozi istom brzinom. Nema veze što vozač dacie živi za njihove uslove na margini normalnog života a što se u maybachu vozi neki bivši grof.

Ali ja tebe i slične tebi shvatam. Teško je jednom priprostom Bošnji dočarat stvari koje su prostorno nalaze iznad granice njegovih mentalnih kapaciteta.
Kako bi se osjećao da ti kažem da postoje zemlje u kojima ti ljudi stanu da pređeš na pješačkom iako nema semafora, u kojim dobiješ kusur a ne žvaku, gdje policajac govori 3 strana jezika tečno, gdja autobusi dolaze na vrijeme a žene u prodavnicama ne skidaju osmijeh sa lica?
Znam da ti zvuči nerealno, al stvarno je tako.
Vidiš, u tim zemljama čovjek koji bez razloga fizički naudi drugom čovjeku, najebe. Bez obzira da li se zvao Emir Spahić ili Hans iz sela pored Leverkusena.
Od srca ti želim da ti se u životu jednom pruži prilika da vidiš nešto što nije Makarska 3-4 dana u julu svake godine.
groove

#4328 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by groove »

missko wrote:
groove wrote:a legenda mario basler se potukao u piceriji i dobio otkaz u bayernu :D
http://www.rp-online.de/sport/fussball/ ... -1.1529304
stalaktit

#4329 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by stalaktit »

emko1234 wrote: Nisi ti burazeru Zapada vidio ni u filmu.
Progluglaj malo i vidi kakve astronomske kazne plaćaju igrači za prekršaje u saobraćaju, vožnje u pijanim stanjima, kurčenja po noćnim klubovima, utaje poreza i raznorazne afere koje nemaju nikakve veze s fizičkim nasiljem.
Stvar u uređenim državama je što te socijanlo-ekonmski status ne mogu učiniti nedodirljvim. Pravila su za sve ista, za sve i svugdje.
Pa recimo u Švici gdje je ograničenje na autoputu 120km/h, možeš vidjeti daciu kako vozi 120 a odmah iza nje ide maybach koji vozi istom brzinom. Nema veze što vozač dacie živi za njihove uslove na margini normalnog života a što se u maybachu vozi neki bivši grof.

Ali ja tebe i slične tebi shvatam. Teško je jednom priprostom Bošnji dočarat stvari koje su prostorno nalaze iznad granice njegovih mentalnih kapaciteta.
Kako bi se osjećao da ti kažem da postoje zemlje u kojima ti ljudi stanu da pređeš na pješačkom iako nema semafora, u kojim dobiješ kusur a ne žvaku, gdje policajac govori 3 strana jezika tečno, gdja autobusi dolaze na vrijeme a žene u prodavnicama ne skidaju osmijeh sa lica?
Vidiš, u tim zemljama čovjek koji bez razloga fizički naudi drugom čovjeku, najebe. Bez obzira da li se zvao Emir Spahić ili Hans iz sela pored Leverkusena.
Od srca ti želim da ti se u životu jednom pruži prilika da vidiš nešto što nije Makarska 3-4 dana u julu svake godine.
Svaka čast na postu, svaka je na mjestu :thumbup:

Danas čitam kako su skandinavske zemlje jedine u Europi smanjile broj trauma mozga s 300-400 po 100 000 stanovnika kako je kod nas, do 60 na 100 000 stanovnika samo time što imaju nultu toleranciju na prekoračenje brzine, dakle, ne smiješ ni 1 km/h voziti brže od dopuštenog, a kaznu plaćaš sukladno svom imovinskom statusu, tako je u Finskoj jedan hokejaš platio 300 000 eura za prekoračenje.

Naš mentalni sklop jednostavno nije dovoljan da shvati zašto je netko tko se tako ponašao kažnjen, osuđen, pa usudim se reći i izopačen ako našteti ne samo drugom, nego i indirektno društvu ako naudi sebi svojom gluposti. Mi smo miljama daleko od takvog razmišljanja. Ne postoji opravdano nasilje. Bilo kakvo.
luckylaka

#4330 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by luckylaka »

@ emko1234 » Emko brate puno izgleda gledas djeciji program.Izadji malo pogledaj oko sebe.Halo covjece kriminal vlada na sve strane Usa,Svica,Njemacka...ljudi se rokaju ko nekad na divljem zapadu,glave adaju svake sekundi,manijaci se utrkuju na cestama,slucajevi poput kralja Emira dogadjaju se svake desetinke i slicno.Gdje ti zivis Bog ti Dragi dao.Pa ovo je vrijeme korupcije,mita,kriminala...il u Svici ko u bajci
relativno84

#4331 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by relativno84 »

stalaktit wrote:

Svaka čast na postu, svaka je na mjestu :thumbup:

Danas čitam kako su skandinavske zemlje jedine u Europi smanjile broj trauma mozga s 300-400 po 100 000 stanovnika kako je kod nas, do 60 na 100 000 stanovnika samo time što imaju nultu toleranciju na prekoračenje brzine, dakle, ne smiješ ni 1 km/h voziti brže od dopuštenog, a kaznu plaćaš sukladno svom imovinskom statusu, tako je u Finskoj jedan hokejaš platio 300 000 eura za prekoračenje.

Naš mentalni sklop jednostavno nije dovoljan da shvati zašto je netko tko se tako ponašao kažnjen, osuđen, pa usudim se reći i izopačen ako našteti ne samo drugom, nego i indirektno društvu ako naudi sebi svojom gluposti. Mi smo miljama daleko od takvog razmišljanja. Ne postoji opravdano nasilje. Bilo kakvo.
Oba posta su :thumbup: :thumbup:

Ali ovdje je problem druge prirode, nije reakcija koja se karakterise kao "odbrana" lika i djela Spahica izazvana kaznom koju je vise nego zasluzio, nego svakodnevnim citanjem na ovoj temi nekog zadovoljstva kod pojedinih forumasa sto ce biti kaznjen. Ako je to ponasanje ono na sto treba da se ugledamo onda bolje ostati u ovoj prciji i podrzati "svog" pa i kad jede govna.

Prema tome niko normalan nema problem da bude kaznjen i to je vec gotova prica, ali nije normalna ni tolika kolicina zadovoljstva nad tom situacijom u kojoj se nalazi covjek koji je ipak koliko toliko bio pozitivan za ovu zemlju.

Mozda i ja to gledam primitivno ali nekako mi ne pricinjava neko zadovoljstvo kad je neko u problemu, mozda je samo do mene :pusi:
missko

#4332 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by missko »

groove wrote:
missko wrote:
http://www.rp-online.de/sport/fussball/ ... -1.1529304
Mislim gdje piše da je otjeran zbog toga
Point.

#4333 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Point. »

relativno84 wrote:
Oba posta su :thumbup: :thumbup:

Ali ovdje je problem druge prirode, nije reakcija koja se karakterise kao "odbrana" lika i djela Spahica izazvana kaznom koju je vise nego zasluzio, nego svakodnevnim citanjem na ovoj temi nekog zadovoljstva kod pojedinih forumasa sto ce biti kaznjen. Ako je to ponasanje ono na sto treba da se ugledamo onda bolje ostati u ovoj prciji i podrzati "svog" pa i kad jede govna.

Prema tome niko normalan nema problem da bude kaznjen i to je vec gotova prica, ali nije normalna ni tolika kolicina zadovoljstva nad tom situacijom u kojoj se nalazi covjek koji je ipak koliko toliko bio pozitivan za ovu zemlju.

Mozda i ja to gledam primitivno ali nekako mi ne pricinjava neko zadovoljstvo kad je neko u problemu, mozda je samo do mene :pusi:
To je to. Jednostavno ne mogu da shvatim kolicinu zadovoljstva pojedinaca, isto da im je Spahic nesto licno nazao ucinio. Onaj jedan bolid mu zeli tesku narkomaniju i da zavrsi na ulici. I sad, zar nije to bolesno razmisljanje?
groove

#4334 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by groove »

missko wrote:
Mislim gdje piše da je otjeran zbog toga
jesi li procitao sta pise?

Basler war im Oktober des vorigen Jahres in einem italienischen Restaurant in Regensburg in eine nächtliche Rangelei verwickelt....
Die Regensburger Auseinandersetzung hatte damals zur Suspendierung des FC-Bayern-Stars geführt.
Edin H.

#4335 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Edin H. »

Saian wrote:
Banksy wrote:Najtiražniji list, a u njemu ''najveći um'' i kolumna.
Štetnije i od Dodika i Čovića zajedno.

Šta je učinio Emir Spahić

...Prema mom mišljenju, a uvjeren sam da to odgovara našim bosanskim običajima i moralu, on je pokušao štititi, -

sigurno je da Emir Spahić nije učinio ništa što bi izlazilo iz općih ljudskih i pogotovo naših bošnjačkih normi i pravila ponašanja,

Sada nam neki naši ljudi preporučuju da i mi postanemo Nijemci, ali ne oni koji samostalno misle, filozofiraju, pišu poeziju i romane, slikaju ili stvaraju božansku muziku, nego samo oni koji se pokoravaju svakoj sili, koji poštuju red, rad, silu i uniformirani autoritet,

Aferim, Emire!

http://www.avaz.ba/clanak/173824/sta-je ... mir-spahic

Autor: Akademik Muhamed FILIPOVIĆ
Zaštita nemoćnog

hazreti Spaha :run:
Tunjo kabadahijica :mrgreen:
emko1234

#4336 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by emko1234 »

luckylaka wrote:@ emko1234 » Emko brate puno izgleda gledas djeciji program.Izadji malo pogledaj oko sebe.Halo covjece kriminal vlada na sve strane Usa,Svica,Njemacka...ljudi se rokaju ko nekad na divljem zapadu,glave adaju svake sekundi,manijaci se utrkuju na cestama,slucajevi poput kralja Emira dogadjaju se svake desetinke i slicno.Gdje ti zivis Bog ti Dragi dao.Pa ovo je vrijeme korupcije,mita,kriminala...il u Svici ko u bajci
I tim bi se trebali voditi?
Pa valjda se trebamo voditi pozitivnim primjerima, i ugledat se na njih a ne ovim koje si ti naveo.
Svaki dan u Indiiji bude silovano između 50 i 90 žena, od toga 5% bude prijavljeno, i sad bi ti prihvatio da ti neko od familije, prijatelja i poznanika ne daj Bože bude silovan zbog toga što se to dešava svuda na svijetu ili eto samo u Indiji?
Daj nemoj mi te priče.
Mustang1

#4337 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Mustang1 »

Je'l vi citate do kakve ste rasprave dosli na temi o FUDBALERU :D
House

#4338 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by House »

mahala all day long :D
luckylaka

#4339 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by luckylaka »

emko1234 wrote:
luckylaka wrote:@ emko1234 » Emko brate puno izgleda gledas djeciji program.Izadji malo pogledaj oko sebe.Halo covjece kriminal vlada na sve strane Usa,Svica,Njemacka...ljudi se rokaju ko nekad na divljem zapadu,glave adaju svake sekundi,manijaci se utrkuju na cestama,slucajevi poput kralja Emira dogadjaju se svake desetinke i slicno.Gdje ti zivis Bog ti Dragi dao.Pa ovo je vrijeme korupcije,mita,kriminala...il u Svici ko u bajci
I tim bi se trebali voditi?
Pa valjda se trebamo voditi pozitivnim primjerima, i ugledat se na njih a ne ovim koje si ti naveo.
Svaki dan u Indiiji bude silovano između 50 i 90 žena, od toga 5% bude prijavljeno, i sad bi ti prihvatio da ti neko od familije, prijatelja i poznanika ne daj Bože bude silovan zbog toga što se to dešava svuda na svijetu ili eto samo u Indiji?
Daj nemoj mi te priče.
Ma idemo daleko od teme samo hocu da kazem da nigdje nije bajno ni u tvojoj Svici,Bosni ili Uas.Tema je Emir Spaha kralj kojeg neki pokusavaju ovdje razapeti ali malo sutra.
Mustang1

#4340 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Mustang1 »

House wrote:mahala all day long :D
Najbolje mi je sto ovi dijasporasi raspravljaju o dijaspori :D Sami sebe demantuju :oops:
House

#4341 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by House »

Mustang1 wrote:
House wrote:mahala all day long :D
Najbolje mi je sto ovi dijasporasi raspravljaju o dijaspori :D Sami sebe demantuju :oops:

:lol: :lol: pogubili konce
zambaklija

#4342 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by zambaklija »

emko1234 wrote:
zambaklija wrote:
zambaklija wrote:Znači dragi pljuvatori vi ne bi priskočili da branite burazera? Blago njima kod takve famelije...
Od čega da ga branim, od malograđanskog ponašanja koje mu je babo iz Bileće usadio ili od njega samog i još jednog njemu sličnog idiota koji misli da se moRe ponašat ko Arnold Švarcneger jer mu je burazer prvotimac?
HAHAHAHHAAHHA, halooo. Ne možeš proći tuda da si bog allah, ja sam plaćen da to čuvam i kraj priče. U čemu je problem?
Ja da sam ti buraz, pogotovo stariji, ne bi ti nikad u životu dozvolio da se kurčiš na raučun mog imena. Tj mogao bi jednom i nikad više.
A to što bi me se ti odrekao, znaš koliko bi me kurac bolio? 0%
ja mislim da bi ti trebao dobiti degenek a ja i tvoj buraz da sjedimo ,ločemo,mezimo i da navijamo za ovog šo te degeneči :ljulja:
Platformas

#4343 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Platformas »

Respekt :thumbup:

Spahić je smetljar, bio i ostao
Nokija

#4344 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Nokija »

Nisi ti burazeru Zapada vidio ni u filmu.

U istoj toj Svici je srediste FIFE koja je zajedno sa svojim predsjednikom najkorupnija legalna organizacija na svijetu. Proguglaj malo :D Obicnom covjeku se samo moze povracati od tolikog licemjerja pravnih drzava.

Ni jedan normalan covjek nece podrzati nasilje. Pa vidi se sve na snimku. Zna i Spahic da je pogrijsio, zna sta je izgubio i kako se obruko. Slucaj je predat tuzilastvu, bice kaznjen i tu je kraj price. Ono sto u citavom slucaju smrdi je ponasanje njegovog kluba i komentari dezurnih forumasa. Fuj
Point.

#4345 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Point. »

Opisa frajer Svicu koda je Atlantida. :)
Banksy

#4346 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Banksy »

Saian wrote:
Banksy wrote: ministra koji ne čita i slične koji instruiraju...
molim te i strucna literatura se broji :D

Image
:lol: :lol: Gdje njega iskopa ... :mrgreen:
Saian

#4347 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Saian »

Banksy wrote:
sve o uspjehu ti pise u Kenchijevom chitabu :D, a rezhi me dze sam najtanji, ako ministar nema ovo kolosalno djelo negdje na polici
Banksy

#4348 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Banksy »

Saian wrote:
Banksy wrote:
sve o uspjehu ti pise u Kenchijevom chitabu :D, a rezhi me dze sam najtanji, ako ministar nema ovo kolosalno djelo negdje na polici
http://www.klix.ba/vijesti/bih/residat- ... 50413047#5

:mrgreen:
simonese

#4349 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by simonese »

luckylaka wrote:
simonese wrote:
luckylaka wrote:Nase najvece zvijezde Spaha i Dzeko upravo treba na ovakav nacin da pokazu ko je hadzija.Da je Dzeko ovako reagovao u M.C. sada bi mu se kepeci poput Nasrija i Aquera klanjali ko sto se Spahi haman pa klanja pola kluba.Samo muski. :thumbup:
naravno,zato je Spaha zavrsio u Leverkusenu :-) i Dzeko treba nasamarati i cistacicu
Eto Spaha zavrsio u Leverkusenu pise na klixu :-)
meni je tebe zao,iskreno,mogu misliti iz kojih pizdica si ti uteko kad te ni amerika nije mogla makar malo emancipirati
Platformas

#4350 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Platformas »

:lol:
Post Reply