Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mrtva kokoš

#4326 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

Image

ovom forumu fali jedan hidrant a.k.a. cikcanga :mrgreen: :lol:

da pokazu ovome selnu da nisu samo bosanci koji ratuju zbog ove utakmice vec da ima i engleza :D
horion_bosona

#4327 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by horion_bosona »

GandalfSivi wrote:Ne kontam vas, svega mi. Dobra tekma, cetiri gola, preokret, poprilicno izjednaceno prvo poluvrijeme, Barca zasluzeno, Real manje ciganski nego obicno, sve u svemu ja zadovoljan...
:thumbup: tako nekako...
seln wrote: ...
Ne volim ni separatisticka govna iz Barcelone, koji su uz to hem kepeci, hem ruzni
...
:shock: zar ima i ovak'i ljudi...

Cristina sinoc opet naletila na busen u odsudnom trenutku... :D
citadela

#4328 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by citadela »

Pa u odnosu na prethodna 2-3 "Clasica" za ono sinoc se moze biti koliko-toliko zadovoljan .. Barem je u dosta manjoj mjeri licilo na revijalnu utakmicu udruzenja filmskih glumaca i UFC boraca ..

Nekako se stice dojam, a gledajuci i prethodne "klasike", da i Real i Barca vise od 70% utakmice igraju odstupajuci apsolutno od svega sto je prethodno zamisljeno u svlacionici, one osnovne ideje s kojom su usli u mec, sto je naravno i razumljivo, a nekako u tome prednjaci Real .. Eh sad, onaj onako rani gol Reala, cini se da je vise poremetio samu igru Reala nego Barce, bez obzira sto je Barcina igra vecim dijelom prvog poluvremena izgledala relativno bezidejno (naravno uporedjujuci sa njihovom standardnom kreativnoscu) ..Real kao da se nije znao postaviti na to rano vodjstvo,. Da su docekali kraj poluvremena s prednoscu, sigurno bi to izgledalo potpuno drugacije u nastavku, sigurnije bi usli, vise bi se drzali koncepta igre koju bi Mourinho postavio,,.ali eto, Barca izjednaci, a u nastavku "nadosli"na svoju igru, ali vise zahvaljujuci zbunjenosti Realovih "zvijezda"...

Real se prije ove utakmice, ruku na srce, bez ikakvog razloga dizao u nebo..Realno, jos oni nisu imali do sada pravog protivnika pa da pokazu dokle su i sta su --u Spaniji pored Barce ionako trenutno nemaju, niti su imali u LP.. vise Milan pokaza protiv Barce od njih ..S druge strane, ocito je da vise ni Barcelona, nije onakav podmazani stroj, kakav je bila, pocelo je tu da ponegdje skripi,... a naravno da to "skripanje" vrlo lahko mogu da kompenzuju strahom i grcom protivnika ..Bice zanimljivo kad nalete na nekoga ko udje s njima bez ikakvog posebnog grca, straha, onako cisto (ako bude neko takav) ..

"Zvijezde" zvane Messi i Ronaldo nema potrebe komentarisati :Messi je doduse imao nekoliko "svojih scena" kao kod izjednacujuceg gola,. treba njemu jos, da se stavi zajedno sa Zidanom, "onim" Ronalodom, Ronaldinhom itd
A Ronaldo zvani CR7 --svako ko je gledao utakmicu vidio je -no coment
seln

#4329 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by seln »

Sama cinjenica da mi je skoro svako od vas odgovorio pojedinacno je najbolja potvrda onog sto sam napisao.
Jedni me psihoanaliziraju, drugi prozivaju proletom, treci psuju, cetvrti pozivaju da zaobidjem temu (isto kao sto bi oni mogli zaobici moj post ako im se ne svidja)...
drugim rijecima..."umri, kaurine, kako se usudjujes da omalovazavas lik i djelo obozavanog............"(upisite sami).
Ok, zao mi je sto sam potcijenio vaznost ovog globalnog dogadjaja, ovog orkestra klasicne muzike, ove utakmice koju prati cita svijet. Vjerovatno sam to ucinio jer sam prerano odbijen od sise, pa sam zbog toga frustriran.
Izvinjavam se.
Doduse, kad sam bio mlad, ljudi su navijali za neki tamo Zeljeznicar, Sarajevo, Ajduk, Zvezdu, Partizan...a svi zajedno za reprezentaciju. Sta ces, komunizam, diktatura, nije se znalo za bolje.
Jos jednom se izvinjavam, nastavite sa globalnim analizama.
erik2

#4330 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by erik2 »

seln wrote:Sama cinjenica da mi je skoro svako od vas odgovorio pojedinacno je najbolja potvrda onog sto sam napisao.
Jedni me psihoanaliziraju, drugi prozivaju proletom, treci psuju, cetvrti pozivaju da zaobidjem temu (isto kao sto bi oni mogli zaobici moj post ako im se ne svidja)...
drugim rijecima..."umri, kaurine, kako se usudjujes da omalovazavas lik i djelo obozavanog............"(upisite sami).
Ok, zao mi je sto sam potcijenio vaznost ovog globalnog dogadjaja, ovog orkestra klasicne muzike, ove utakmice koju prati cita svijet. Vjerovatno sam to ucinio jer sam prerano odbijen od sise, pa sam zbog toga frustriran.
Izvinjavam se.
Doduse, kad sam bio mlad, ljudi su navijali za neki tamo Zeljeznicar, Sarajevo, Ajduk, Zvezdu, Partizan...a svi zajedno za reprezentaciju. Sta ces, komunizam, diktatura, nije se znalo za bolje.
Ma ti si frustriran klasičnom muzikom, probaj Pink ba :D
taxi_driver

#4331 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

Ja jedine zamjerke imam na sudiju. Lose odsudjeno, malo vise na stranu reala. Dva cista crvena nije dosudio.Ali vjerovatno nije htio, da se Mourinho ne bi imao na koga zaliti zbog poraza.
mrtva kokoš

#4332 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

seln wrote:Sama cinjenica da mi je skoro svako od vas odgovorio pojedinacno je najbolja potvrda onog sto sam napisao.
Izvinjavam se.
da ti niko nije odgovorio javio bi se ti samo da jos jednom kazes kako je to potvrda onoga sto si napisao.
500 000 000 ljudi je gledalo ovu utakmicu halo 8 nula i ti si nasao da seres nekolicini hiljada sretnih gradjana ove zemlje (kad kazem sretnih to mislim zaista tako, jer ne moze vecina placati kablovsku, moju tv ili internet) . po toj tvojoj logici niti bi trebali navijati za nekog tamo nadala u tenisu, schumahera u formuli, gledati SP, EP jer zaboga imamo beznacajnu reprezentaciju koja se ne moze plasirati ni na jedno takmicenje :-) zimske sportove i 4 novogodisnje skakaonice trebamo preskociti jer nemamo jane ahonena, nismo japan ili njemacka i sta ti ga ja sad znam...

izvini ali ti upravo zagovaras sistem pjongjanga samo toga jos nisi svjestan. nadam se da imas pravo na zdrastveno osiguranje. :(
5 0 5

#4333 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

citadela wrote:...S druge strane, ocito je da vise ni Barcelona, nije onakav podmazani stroj, kakav je bila, pocelo je tu da ponegdje skripi,... a naravno da to "skripanje" vrlo lahko mogu da kompenzuju strahom i grcom protivnika ..Bice zanimljivo kad nalete na nekoga ko udje s njima bez ikakvog posebnog grca, straha, onako cisto (ako bude neko takav) ..

"Zvijezde" zvane Messi i Ronaldo nema potrebe komentarisati :Messi je doduse imao nekoliko "svojih scena" kao kod izjednacujuceg gola,. itd
Izgleda jedino Getafe igra bez straha i grca protiv Barcelone :-? (sutevi: RM17(5)42% BCN12(7)58%). Pogledaj ovdje ovogodisnje rezultate Madrida, mogu ti malo docarati o njhovom samopouzdanju a i barcinoj krizi. Toliko o tome.

Messi nije jedini igrac u Barceloni, znas? Ove sezone je 15 barcinih igraca postiglo gol.
juventus

#4334 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by juventus »

seln wrote:Evo nas opet po hiljaditi put, vodimo nas mali frustrirani rat. El Clasico, drugim rijecma, dosadan ko klasicna muzika, ali nama zamjenski orgazam za nasu cigansku ligu i namjesnicka pobjeda za nasu beznacajnu reprezentaciju.
Pri tome se krve klinci nepismenim komentarima, stariji, ozbiljni ljudi upotrebljavaju kraljevsko "mi" (biva, on i Mourinho...ili guardiola), a svi skupa ne mogu mjesecnom platom kupiti ulaznicu za ovaj spanski cirkus.
Fudbal je, drustvo drago, odavno otisao niz vodu. Sprao ga je u WC solji veliki biznis, sekundiran Blaterom i Platinijem.
Iskreno, ne volim ni jedne ni druge. Ne volim ufuranog portugalskog seljaka, koji nikad nije aktivno igrao fudbal ni njegove precijenjene manekene. Ne volim ni separatisticka govna iz Barcelone, koji su uz to hem kepeci, hem ruzni.
Nije vise Real kraljevski, onaj tim Di Stefana i Puskasa, Zidana i slicnih kompletnih igraca. Niti je, kako neko u pijanstvu rece, Barcelona najuspjesniji fudbalski kolektiv, jer je hejbet klubova imalo daleko vece uspjehe.
I jedni i drugi su samo slika i prilika naseg frusta, naseg sranja od drzave, loseg standarda i mizerabilnog fudbala.
Ni jedan Nijemac se veceras nece pocesati po medjunozju zbog el clamauka. Zasto bi? Imaju klubove koji su derali i Real i barcelonu, uzeli su SP vise puta, a Spaniju mogu kupiti iz lijevog dzepa.
Zato, sabur... sutra je novi dan i nova frustracija.
Nađi ti care nekog dobrog psihijatra. Zadnju marku za to daj. Bolju investiciju nećeš imati. :thumbup:
al_akhisari

#4335 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by al_akhisari »

...hm, u barci trebaju razmisliti o tome da narednu utakmicu s realom, pocnu sa dva gola prednosti; naravno, u korist reala :D sala - mala ko zna, mozda tad izvuku remi ili dodju do pobjede :run: :lol:
Baudelaire

#4336 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baudelaire »

Seln je možda malo grub, ali je sigurno upravu u vezi ovog što je napisao. Svađate se oko ovakve gluposti, dokazujete da su jedni iskonsko dobro, drugi iskonsko zlo, i tako ukrug.

Barcelona zasluženo pobijedila, Guardiola ponovo dokazuje da je puno veći stručnjak nego što mu se pripisuje.
lelan

#4337 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lelan »

sve u svemu murinjo je krampa što se tiče menađerkog posla .a i ne igraju fudbal več ragbi ubiše sve što stignu. i ljudi kazu uvijek dobiju crveni nezasluzeno , ali barcelona je dokazala zasto se igra fudbal i kako sve u svemu svaka čast ...
5 0 5

#4338 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Baudelaire wrote:Seln je možda malo grub, ali je sigurno upravu u vezi ovog što je napisao. Svađate se oko ovakve gluposti, dokazujete da su jedni iskonsko dobro, drugi iskonsko zlo, i tako ukrug.

Barcelona zasluženo pobijedila, Guardiola ponovo dokazuje da je puno veći stručnjak nego što mu se pripisuje.

:lol: Pa nije bilo neke velike prepirke dok se on nije pojavio.
ultima_palabra

#4339 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

strong69 wrote:Odgledah preko linka BHTelecoma uz svega 2 ili 3 prekida od po sekundu. Sto se mene tice polozili su :D

Zacudujuce mirna utakmica, losa igra Reala bez mnogo agresivnosti ali sa podosta grubosti i sa 2 promasena zicera Ronalda. Real opet nije igrao svoju igru nego je htio destruirati Barcinu.

Takoder losija i sporija igra Barce, dosta izgubljenih lopti nesvojstveno za Barcu. I sam Guardiola sa press konferenciji kaze da je protok lopte bio spor. Takoder rece da i da su izgubili ne bi smatrao prvenstvo izgubljenim. Guardiola jos jednom dokazao da je odlican takticar sa ovim cileanskim napadacem i promjenama u odbrani (Puyol poslan na desni bok sa centralnog a Pique i Busqets ostavljeni kao centralni odbrambeni) te oslobadanjem Alvesa od dijela odbrambenih zadataka.

Mourinho miran na konferenciji. Misli da je Messi trebao dobiti crveni ali da ipak nije ljut zbog toga i da to treba pogledati opet da bi bio siguran.

Objektivno, zasluzena i sretna pobjeda Barce, krivac za poraz Reala je Ronaldo koji je fulio cist zicer na 1:0. Sretan gol Barce i psiholoska prednost koju su iskoristili i priveli tekmu mirno kraju.
Jesu li se djeca ispisala dovoljno? Evo jedan normalan post u moru sranja :thumbup:

Ono što je dobro da je Clasico bio bez zle krvi, i sa najviše 3-4 oštrija starta... rezultat nije onaj kakav sam priželjkivao ali takav je fudbal. Mourinho može govoriti o sretnom drugom golu, ali činjenica je da je jedna ekipa iskoristila svoje šanse, a druga nije... da su otišli na 2:0 u 25.minuti imali bi totalnu kontrolu i mogli bi odigrati drugo poluvrijeme na kontre.

Sad Mourinho ima zadatak da povrati ekipu psihološki za gostovanje u Sevilli, da ne prospu ono što su dobro uradili u ovoj sezoni... Barca je odigrala zadnju utakmicu u prvenstvu ove sezone, i Guardiola može razmišljati samo o tome kako zaustaviti Neymara :)
Melodicni

#4340 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Melodicni »

Za poraz Reala nije kriv Ronaldo nego Xavi,Iniesta,Messi,Sanchez,Alves,Fabregas i Co
Mobile_Disco

#4341 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Mobile_Disco »

Mozda bi i pobjedili da nije bilo ronalda :D
5 0 5

#4342 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@Disco:

Dobio jedinicu u Marca-i. :sad:
Pitarrr82

#4343 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Prve dvije minute je bilo gusto, ostalo sve kako je i planirano :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#4344 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by dječak sa šibicama »

Taslacina, krkacina, tarabljenje.
seln

#4345 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by seln »

juventus wrote:
seln wrote:Evo nas opet po hiljaditi put, vodimo nas mali frustrirani rat. El Clasico, drugim rijecma, dosadan ko klasicna muzika, ali nama zamjenski orgazam za nasu cigansku ligu i namjesnicka pobjeda za nasu beznacajnu reprezentaciju.
Pri tome se krve klinci nepismenim komentarima, stariji, ozbiljni ljudi upotrebljavaju kraljevsko "mi" (biva, on i Mourinho...ili guardiola), a svi skupa ne mogu mjesecnom platom kupiti ulaznicu za ovaj spanski cirkus.
Fudbal je, drustvo drago, odavno otisao niz vodu. Sprao ga je u WC solji veliki biznis, sekundiran Blaterom i Platinijem.
Iskreno, ne volim ni jedne ni druge. Ne volim ufuranog portugalskog seljaka, koji nikad nije aktivno igrao fudbal ni njegove precijenjene manekene. Ne volim ni separatisticka govna iz Barcelone, koji su uz to hem kepeci, hem ruzni.
Nije vise Real kraljevski, onaj tim Di Stefana i Puskasa, Zidana i slicnih kompletnih igraca. Niti je, kako neko u pijanstvu rece, Barcelona najuspjesniji fudbalski kolektiv, jer je hejbet klubova imalo daleko vece uspjehe.
I jedni i drugi su samo slika i prilika naseg frusta, naseg sranja od drzave, loseg standarda i mizerabilnog fudbala.
Ni jedan Nijemac se veceras nece pocesati po medjunozju zbog el clamauka. Zasto bi? Imaju klubove koji su derali i Real i barcelonu, uzeli su SP vise puta, a Spaniju mogu kupiti iz lijevog dzepa.
Zato, sabur... sutra je novi dan i nova frustracija.
Nađi ti care nekog dobrog psihijatra. Zadnju marku za to daj. Bolju investiciju nećeš imati. :thumbup:
Halo, ba, koji vam je andrak? Zasto me vrijedjate?
Ne svidja vam se moje misljenje?
Ni meni vase, ali nisam zbog toga nikome rekao "ne seri, puko si, trebas psihijatra, seljacina koja slusa Pink"..
@juventus, zasto me vrijedjas? Jesam li ti nesto duzan? Jesam li te uvrijedio, potpisao ti se kljucem po haubi auta, bacio smece na tvoj balkon?
Zasto me vrijedjas?
Richard Wagner

#4346 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Richard Wagner »

i opet je messi sebi osigurao onu titulu najboljeg
5 0 5

#4347 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@Wagner:

Nadam se Xavi ove godine. Ronaldo sigurno nece.
suncica24

#4348 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by suncica24 »

Xavi definitivno :thumbup:
nemam_ideje

#4349 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by nemam_ideje »

Utakmica onako što se tiče kvaliteta. Ako uzmemo u obzir da je bila više-manje korektna bez previše grubih startova to je poboljšanje u odnosu na prošlih par el classica.

Real je zabio sretan gol na početku utakmice. Za očekivati je bilo da se Barselona još više otvori a da im ovi trče kontre. To nisu učinili. Barselona neprepoznatljiva do izjednačenja u 30 minuti. Mesi je imao priliku kada se Ramos okliznuo i to je bilo to.
S sruge strane ni Real se nije proslavio, Ronaldo je imao jednu priliku koju je morao zabiti. Mogao je i dodati loptu Di Mariji koji bi ostao sam kao duh ali naravno nije. Dečko je sebičan. Još je par puta šutirao kada nije trebao. Ulazi u driblinge, gubi lopte, ne dodaje. Još jednom je dokazao da jednostavno nije igrač za velike utakmice. Ne bi njega žvaka tek tako pustio da ode iz Mančestera. Imao je i u drugom poluvremenu dva slobodnjaka iz vrlo izglednih pozicija, naravno, nije bio ni blizu da ih iskoristi.
Majstorija Mesija i Sančeza koji je zabio mangupski gol je vratla utakmicu u egal iako je Barselona odigrala prvo poluvrijeme veoma loše sa puno grešaka.

U drugom poluvremenu Barselona zabija sretan gol. Ronalno skida lotpu Benzemi, promašuje glavom sa 5-6 metara odmah potom majstorska akcija Barselone i tu negdje i bi kraj.
Do kraja je bilo pitanje koliko će Barselona zabiti, Real se rasuo ko riža nakon trećeg gola.

Ako Real ne može da dobije "ovakvu Barselonu"(koja je blago rečeno podbacila a dobila ih skoro pa rutinski) onda je više nego jasno da imaju psihološki problem i da je Barselona par klasa iznad njih.

Murinjo je morao izbaciti Ronalda iz igre na poluvremenu(lako je sad pričati, jel) :D Da ovaj nije igrao vjerujem da bi bilo neizvjesnije. Nije mu Marca bezveze dala ocjenu 1 :skoljka:

Pep se pokazao kao odličan taktičar. Sančez je bio pogodak kao i Alveš u ofanzivi. Murinju ostaje nada da će nekada dobiti Barselonu. Možda kalaše da podijeli igračima :D
missko

#4350 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

Ja mislim Xavi uzima i to glat. Ima sve sto ova dva nemaju u reprezentaciji a u klubu je ruku pod ruku s njima , mada ima mozak ko njih 2 zajedno. Ne volimm Barcu ali i ne mrzim je, ali jednostavno Xavi je zasluzio zlatnu loptu.
Locked