Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#4326 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Ma imam ga i sad i do aprila. Imala bih ga i poslije aprila, ali bi mi plata bila tolika da bih jedva ženu mogla platiti :D Onda smo se sporazumno dogovorili da ga od aprila više nemam. Međutim, meni je sad tegoba čekati april pa onda početi tražiti posao, ništa mi se bog zna kako neće promijeniti. Isto tako, teško da ću ga naći sjedeći u kući s djetetom. A šta da radim? Da uprtim malog i od vrata do vrata? :lol: :lol: Ovako samo mogu slati aplikacije, nadati se da će me neko zvati na intervju i da će se nešto desiti, a u međuvremenu raditi od kuće ono što mogu.
putujucidzindas

#4327 Re: Trudnjače i porodilje online

Kontam da nahvatam ove drugorođene djece po mahali, da ih čuvam - biće im bolje kod mene nego kod majke rođene :lol: :lol: :run:
safran

#4328 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Prvo razmisli kakva bi ti bila kao majka koja daje dijete na čuvanje pa onda skontaj da li bi imala živaca samu sebe trpiti :lol: :lol: :lol: . Dijete je tu najmanji problem.
safran

#4329 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Alhemicarkaa wrote:Eih, rano.
Naravno da je rano - imaš još brat-bratu 3 mjeseca da 100 % uživaš a ti to sama sebi kvariš. Eto, zato je rano. A brinuti se počneš ha skontaš da ćeš se stvarno poroditi.
putujucidzindas

#4330 Re: Trudnjače i porodilje online

safran wrote:Prvo razmisli kakva bi ti bila kao majka koja daje dijete na čuvanje pa onda skontaj da li bi imala živaca samu sebe trpiti :lol: :lol: :lol: . Dijete je tu najmanji problem.
Ma sve se nadam dobiću dobre preporuke od vas :lol: :lol:
Zezam se, teško da bih mogla čuvati djecu - kad sam ovakva pekava sa svojim, znam da bih bila 300 puta gora s tuđim. Ja bih najradije da idem raditi svoj posao, alii u ovoj situaciji ću radije ostati sa svojim djetetom.
otherside

#4331 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

@dzindas, evo da se ja odmah ubiljezim da mi cuvas ovu drugorodjenu :D
samo se bojim da je ne pokvaris, taman sam je istrenirala :D
putujucidzindas

#4332 Re: Trudnjače i porodilje online

tvoja može, vidim ja s tobom je lako :D
otherside

#4333 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:tvoja može, vidim ja s tobom je lako :D
:D necu ti je uvaljivati za snahu, nemoj se prepadati unaprijed :D
putujucidzindas

#4334 Re: Trudnjače i porodilje online

zar je nisi već negdje uvalila? Što ja mislim da ste se vi sve dogovorile?
otherside

#4335 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:zar je nisi već negdje uvalila? Što ja mislim da ste se vi sve dogovorile?
ma kakvi...vi sa sinovima ste se stisle, nijedna vam snaha ne valja :D
vanad

#4336 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

kod mene ovdje porodiljsko tri godine...i po mom skromnom misljenju je to predugo. Studiras tolike godine i sad cu ja sa dvoje djece 5 godina biti kod kuce. Problem je sto jaslice ne postoje a privatno bih za njih dvoje dala citavu svoju platu. Inace mi poslodavac citavo vrijeme cuva mjesto - samo je moje radno vrijeme do pet a muzevo do sest tako da nemam pojma hocu li se vracati na staro mjesto ili cu pokusati da nadjem nesto na krace radno vrijme - 4 ili 6 sati. Nikako ne mogu da se prenesem preko toga da ja dodjem kuci u pola 6 a djeca u 8 idu u krevet. Pa kome sam ih onda radjala?
putujucidzindas

#4337 Re: Trudnjače i porodilje online

Ama nismo bona, nego ja zapamtih da smo mi zakasnili :D Ja rekla da hoću samo snajku da ga može odvesti u krevet, ništa više ne tražim. Evo je skroz prestao po danu spavati :lol: :lol: Tako da znate, kod mene na čuvanju neJma spavati.
putujucidzindas

#4338 Re: Trudnjače i porodilje online

vanad wrote: Studiras tolike godine i sad cu ja sa dvoje djece 5 godina biti kod kuce.
Hajde, bar bi znala da si zbog djece. Koliko ljudi studira toliike godine, pa onako sjedi kod kuće :D
otherside

#4339 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:Ama nismo bona, nego ja zapamtih da smo mi zakasnili :D Ja rekla da hoću samo snajku da ga može odvesti u krevet, ništa više ne tražim. Evo je skroz prestao po danu spavati :lol: :lol: Tako da znate, kod mene na čuvanju neJma spavati.
odvesce njega neka u krevet sigurno :lol:
putujucidzindas

#4340 Re: Trudnjače i porodilje online

otherside wrote:
putujucidzindas wrote:Ama nismo bona, nego ja zapamtih da smo mi zakasnili :D Ja rekla da hoću samo snajku da ga može odvesti u krevet, ništa više ne tražim. Evo je skroz prestao po danu spavati :lol: :lol: Tako da znate, kod mene na čuvanju neJma spavati.
odvesce njega neka u krevet sigurno :lol:
ma ko će do tad čekati :lol:
nas cijeli svijet

#4341 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nas cijeli svijet »

Alhemicarkaa wrote:naš cjeli svjet imala sam sličan problem. Bebu pokušavaj na sve moguće načine držati budnom, pa ako je to minut duže, minut. Koliko je bebi? Meni se to ustabililo negdje sa dva mjeseca, možda malo manje.
Nemoj previše izdajati sa izdajalicom, samo pomalo, da popusti napetost. Jer što više izdajaš, više se mlijeka stvara i onda ćeš konstantno biti u istom problemu. Meni je patronažna savjetovala smanjivanje unosa tekućina, mada ne znam koliko je to moguće, ja sam konstantno bila žedna. Pokušaj i masirati grudi i stavljati vrele pelene, što možeš vrelije izdržati. Sretno.

bebi je 14 dana :) vec pomalo pocinje duze da doji,napredujemo svaki dan pomalo..trudim se da ne pijem previse tecnosti ali i ja sam nenormalno zedna,mogla bih litar popiti odmah na eks..i imam problem i sa jelom,ne mogu se najesti kako sam se porodila,strasnoooo..jedem sve sto mi se nadje na putu.. beba od treceg dana ima nesnosne vjetrove i sviranje u crijevima :sad: sto je dodatno ometa da doji,taman fino pocne,ucejfa i onda je to prekine pa dok se smiri i ponovo nakani prodje je volja..jel neko probao kapi espumisan ili imate prijedlog za neke druge,koliko su djelotvorne za grceve kod beba??
putujucidzindas

#4342 Re: Trudnjače i porodilje online

nas cijeli svijet wrote:.jel neko probao kapi espumisan ili imate prijedlog za neke druge,koliko su djelotvorne za grceve kod beba??
Meni doktorica reče za espuminas da uopšte ne pomažu, već se beba smiri samo zato što su kapi slatke. Neko je nedavno spominjao neke dobre kapi, čini mi se Max ili mericak... A mislim da i vanad zna
putujucidzindas

#4343 Re: Trudnjače i porodilje online

max07 wrote: Još ranije sam čula za BioGaia probiotičke kapi za bebe i kako ih hvale. Sad je muž obišao sve dežurne apoteke i tamo su ga samo blijedo gledali, navodno nisu nikada čuli za njih. Malo sam guglala i vidim da se puno spominju i u Hrvatskoj i u Srbiji i ne mogu da vjerujem da ih kod nas nikako nema i da naši farmaceuti nemaju pojma o njima.
Da li je neko od vas kod nas uzimao te kapi i jesu li bile od pomoći?
Ja evo razmišljam da ih poručim iz Hrvatske ukoliko ih ne pronadjem u Sarajevu.
evo nađoh
relevantan

#4344 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Nije me bilo par dana :oops: :-) ....a svašta ste korisno natipkale :) ....valja mi sada sjesti i čitati :-D
Jeli se koja u međuvremenu porodila ili koja ostala trudna? :-D
Ove tablete što ste pominjale, za žgaravicu, rennie....jesu to one što se cuclaju i rekoše uzimaju prema potrebi? Kontam ih večeras otići kupiti....al' prvo da ovdje utvrdim :D
niko_niko_kao_ja

#4345 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

relevantan wrote:Nije me bilo par dana :oops: :-) ....a svašta ste korisno natipkale :) ....valja mi sada sjesti i čitati :-D
Ove tablete što ste pominjale, za žgaravicu, rennie....jesu to one što se cuclaju i rekoše uzimaju prema potrebi? Kontam ih večeras otići kupiti....al' prvo da ovdje utvrdim :D
yes to su te. mozes ih ako se ne varam i po 16 dnevno pocuclati. :-) ja i na porod otisla s njima. :-) reko doktore smijem li ja ovo konzumirati za vrijeme poroda, covjek ostao :shock: a ja kontrakcije i ne osjetim od zgaravice :lol:
relevantan

#4346 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

niko_niko_kao_ja wrote:
relevantan wrote:Nije me bilo par dana :oops: :-) ....a svašta ste korisno natipkale :) ....valja mi sada sjesti i čitati :-D
yes to su te. mozes ih ako se ne varam i po 16 dnevno pocuclati. :-) ja i na porod otisla s njima. :-) reko doktore smijem li ja ovo konzumirati za vrijeme poroda, covjek ostao :shock: a ja kontrakcije i ne osjetim od zgaravice :lol:

Hvala :) .....odem ih kasnije kupiti :)
radenska

#4347 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Kako je dobar onaj steznik u baby centru, ali kao da mi se sa srca otkica 95 KM :D Moram jos da razmislim
max07

#4348 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

nas cijeli svijet wrote:bebi je 14 dana :) vec pomalo pocinje duze da doji,napredujemo svaki dan pomalo..trudim se da ne pijem previse tecnosti ali i ja sam nenormalno zedna,mogla bih litar popiti odmah na eks..i imam problem i sa jelom,ne mogu se najesti kako sam se porodila,strasnoooo..jedem sve sto mi se nadje na putu.. beba od treceg dana ima nesnosne vjetrove i sviranje u crijevima :sad: sto je dodatno ometa da doji,taman fino pocne,ucejfa i onda je to prekine pa dok se smiri i ponovo nakani prodje je volja..jel neko probao kapi espumisan ili imate prijedlog za neke druge,koliko su djelotvorne za grceve kod beba??

iskreno, nama kod grčeva ništa nije pomoglo. izgleda da su bas morali proci sami od sebe :(
pokusaj mozda sa coli-b sirupom. on je, cini mi se, opet najdjelotvorniji od svega. inace, pokusaj poslije svakog podoja bebi blago izmasirati stomak (u smjeru kazaljki) i podizi joj nogice prema gore.

posto dojis prati da li su grcevi posebno jaki nakon odredjene hrane koju ti jedes. generalno bi trebala izbjegavati citruse i tezu, zacinjenu hranu (grah, kupus, ljuto itd.). nekada i mlijeko i mlijecni proizvodi mogu biti uzrok bebinih grceva.

sretno u svakom slucaju, drzim fige da grcevi sto prije prodju a dojenje se ustabili ;-)
mali_balon

#4349 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by mali_balon »

Nama su protiv grceva pomogle Biogaia kapi.
Post Reply