Android OS
Moderator: Benq
-
sith
#4326 Re: Android OS
Kao bivsi vlasnik LG 2x, razumijem vase frustracije. Dobra vijest, LG je potvrdio ICS za 2x i O2x model!
Najbolje da ovdje pratite sva desavanja, realno ICS ce doci vjerovatno do nove godine http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=999
edit:
svakako treba staviti Cyanogenmod9 a najbolji u community-u za LG 2x sa redovnim updateovima je Temasek-ov build... http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1421425
Najbolje da ovdje pratite sva desavanja, realno ICS ce doci vjerovatno do nove godine http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=999
edit:
svakako treba staviti Cyanogenmod9 a najbolji u community-u za LG 2x sa redovnim updateovima je Temasek-ov build... http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1421425
- valter.ba
#4327 Re: Android OS
Mora li telefon biti rootovan kao za Avast. S2 mi je Telekomov i ne bih da gubim garanciju. Znam da se sve moze vratiti da ne skontaju ali hebo to znam svoju srecuarnes_king wrote:Evo za one koji imaju jos problema u pronalazenju dovoljno dobrog app za izgubljene ili ukradjene telefone, "Android Lost" definitivno najbolja koju sam nasao !
Do sada je bio tu avast,ali evo sada bas testiram ovaj android lost, prvo sto registracija automatski traje sekundu, ima web stranica sa koje mozete sve komande raditi, ali to zahtijeva da vam je telefon povezan na internet jer ide preko google servera, a plus imaju i sms komande, za sada sto sam testirao sve radi savrseno i u roku par sekundi
Ima sve opcije koje ima i avast anti theft a plus jos mnogo dodatnih kao npr da uslika prednjom kamerom neprijemjetno i posalje vama sliku, da snima zvuk sa mikrofona i slicno
A najveci plus je sto sve radi i to radi brzo a ne kao kod avasta nekad hoce nekad ne...... testirat cu jos pa ako nastavi ovako super funkcionisati javim vam
Samo sam citao u komentarima da ljudi sa samsung galay s2 imaju problema, nisam licno probao ali hocu
- arnes_king
#4328 Re: Android OS
Ne mora biti rootovan 
Nego za onaj problem sto sam imao sa gps-om izgleda da sam ga rijesio
Pratio ova upustva : http://androidforums.com/samsung-galaxy ... s-fix.html
i evo sad me opet precizno locira i to u roku par sekundi
Nego za onaj problem sto sam imao sa gps-om izgleda da sam ga rijesio
Pratio ova upustva : http://androidforums.com/samsung-galaxy ... s-fix.html
i evo sad me opet precizno locira i to u roku par sekundi
-
dudlov
#4329 Re: Android OS
Koristim Android 2.3.4 i kad primam poziv telefon blokira,nit se javit nit ukinut poziv.Ovo mi se desilo,u zadnjih 10 dana,tri puta.Jel zna ko u cemu je kvaka
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
- arnes_king
#4330 Re: Android OS
Meni se to desvalo ponekad dok sam imao 2.3, rijesavao sam tako sto sam pritisnem tipku za zakljucavanje da ugasi display i opet upalim i onda radi mogu se javitidudlov wrote:Koristim Android 2.3.4 i kad primam poziv telefon blokira,nit se javit nit ukinut poziv.Ovo mi se desilo,u zadnjih 10 dana,tri puta.Jel zna ko u cemu je kvaka
-
Gray
#4331 Re: Android OS
Temasek je super ali on je CM7, i kada izađe službeni ics će preći direktno na CM10. Ja ga koristim uz ics temu za CM7 i stvarno sam zadovoljan telefonom.sith wrote:Kao bivsi vlasnik LG 2x, razumijem vase frustracije. Dobra vijest, LG je potvrdio ICS za 2x i O2x model!
edit:
Ics je u razvoj testnoj fazi, imaju glasine da će možda biti objavljen u narednih par sedmica.
- arnes_king
#4332 Re: Android OS
Sada mi je jasno zasto mi se nekad znalo desiti na ICS da zabaguje home screen i rotira se a uopste te opcije u njemu nema, ali sada sam spojio na tv preko hdmi kabla mob i onda ide i home na rotaciju 
-
eniac12
-
sith
#4334 Re: Android OS
Pardon, do mene je, mislio sam CM7. ICS jos nije out za LG 2x tako da je CM7 jedini skroz podrzan kako treba.Gray wrote:Temasek je super ali on je CM7, i kada izađe službeni ics će preći direktno na CM10. Ja ga koristim uz ics temu za CM7 i stvarno sam zadovoljan telefonom.sith wrote:Kao bivsi vlasnik LG 2x, razumijem vase frustracije. Dobra vijest, LG je potvrdio ICS za 2x i O2x model!
edit:
Ics je u razvoj testnoj fazi, imaju glasine da će možda biti objavljen u narednih par sedmica.
- arnes_king
#4335 Re: Android OS
Ima par dana od kada mi nece ocitati flash sadrzaj na mobu, prvo mislio da je do browsera pa skinem ovaj dolphin web browser ali opet isto gdje treba biti neki flash stoji ona ikonica kao da fali neki plugin :/
P.S. Odem preko browsera na youtube i tamo radi normalno
-
Fauja Singh
#4336 Re: Android OS
Koliko li ce tek kod nas biti kad dodje, jedno 8-9 stoja sigurno :-(
Jbt da je koga nafatati ko dolazi iz USA pa preko njega kupiti.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
eniac12
#4337 Re: Android OS
stroga normala wrote:Koliko li ce tek kod nas biti kad dodje, jedno 8-9 stoja sigurno :-(
Jbt da je koga nafatati ko dolazi iz USA pa preko njega kupiti.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Tko ima rodbine u Austriji i Njemackoj dobro ce mu doci
-
eniac12
#4338 Re: Android OS
Pokusaj naci apk od najnovije i zadnje verzije flasha i instalirajarnes_king wrote:Ima par dana od kada mi nece ocitati flash sadrzaj na mobu, prvo mislio da je do browsera pa skinem ovaj dolphin web browser ali opet isto gdje treba biti neki flash stoji ona ikonica kao da fali neki plugin :/
- MedenoSrce
#4339 Re: Android OS
Ako ti je Android 4.1 nema vise podrske za flash
- arnes_king
#4340 Re: Android OS
Android 4.0.4 mi je a evo slika

Sent from my LT22i using Tapatalk 2
P.S. zanima me sta je ta ikonica u gornjem desnom uglu odmah do wifi-a kao baterija ?

P.S. zanima me sta je ta ikonica u gornjem desnom uglu odmah do wifi-a kao baterija ?
- Kiki_Musampa
#4341 Re: Android OS
Jedno pitanje,vjerovatno je već postavljeno,ali ne traži mi se na 177 stranica. Danas gledam potrošnju baterije,97% na android app.J... mu miša,ima li kakav programčić da telefon kada se ne koristi stavi u potpuno mirovanje,a ne da i kad stoji desetine programa nešto traže,skidajku itd?
A drugo pitanje je u vezi root,flash i ostale zafrkancije.Pošto mi tel šteka (konstantno ima zadrška izmedju postavljenog zadatka i izvedbe istog),ako uradim to root-anje i fleshanje,hoće li bolje fercerati?
A drugo pitanje je u vezi root,flash i ostale zafrkancije.Pošto mi tel šteka (konstantno ima zadrška izmedju postavljenog zadatka i izvedbe istog),ako uradim to root-anje i fleshanje,hoće li bolje fercerati?
Last edited by Kiki_Musampa on 23/08/2012 23:02, edited 1 time in total.
-
Gray
#4342 Re: Android OS
Gray wrote:Da li bi neko ko ima Galaxy S i9000 mogao da pogleda u settings -> About phone koja je verzija baseband-a pa da mi kaže? I da mi kaže ima li problema sa kvalitetom zvuka pri telefoniranju? Ako je BH Telecom još bolje.
Djevojka mi ima Galaxy S sa tiramislim 4.0 romom i strašno krči kada se razgovara, pa gledam da zamijenim baseband pa bi mi dobro došlo da znam koji se koristi ovdje a da nema problema sa njim.
Iko?
- Urbana
#4343 Re: Android OS
Ukljucen ti Extended standby mode (Settings-Power management) - optimizira trajanje baterije onemogućavajući promet podataka dok je ekran iskljucen).arnes_king wrote:Android 4.0.4 mi je a evo slika
-
Gray
#4344 Re: Android OS
KvaziExpert wrote:Kolega ima i9000, ujutro na kafi cu pogledati ako ne zaboravim. Jesi li siguran da nije hardverski problem, kako radi na slusalice, krci li na njh?Gray wrote:Gray wrote:Da li bi neko ko ima Galaxy S i9000 mogao da pogleda u settings -> About phone koja je verzija baseband-a pa da mi kaže? I da mi kaže ima li problema sa kvalitetom zvuka pri telefoniranju? Ako je BH Telecom još bolje.
Djevojka mi ima Galaxy S sa tiramislim 4.0 romom i strašno krči kada se razgovara, pa gledam da zamijenim baseband pa bi mi dobro došlo da znam koji se koristi ovdje a da nema problema sa njim.
Iko?
Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 2
I ja sam se pitao, ali nisam siguran. Na slušalice nikada ne priča tako da ne znam da li se na njima čuje. Zvuk je nekada ok, izgleda da su problemi samo kada je u zatvorenom, posebno ako jsu u blizini električni uređaji (mada ne bi trebali toliko smetati).
-
amrica5
#4345 Re: Android OS
kako se na 2look 2pad tabletu smanji osvjetljaj da nije jak ili da ja mogu podesit kako zelim ??? 
-
Bosnian_Devil
#4346 Re: Android OS
eh kupih prije nekoliko dana samsung galaxy ace i evo danas mi se pojavi problem.
Pregrizo mi pas punjac od telefona i gdje sad imam kupiti punjac i koja je cijena?
Pregrizo mi pas punjac od telefona i gdje sad imam kupiti punjac i koja je cijena?
- valter.ba
#4347 Re: Android OS
Ne sekiraj se, punjac na pijaci i u radnji 10-15 KM max.
.
I nije problem s telefonom vec sa kerom jbg ti
.
I nije problem s telefonom vec sa kerom jbg ti
-
BadBoy
#4348 Re: Android OS
Samo rootanje telefona ti neće ništa promijeniti osim što ćeš dobiti pristup root direktoriju operativnog sistema. To je sve što root radi, daje veće ovlasti tebi kao korisniku, da ti kasnije odobriš pojedinim aplikacijama da pristupe najnižim nivoima sistema. Eh sada kad si rootan onda možeš skinuti pojedine aplikacije koje će ti underclock i undervolt sistem tako da kada je telefon na čekanju daleko manje vuče baterije. Isto tako kada si rootan možeš zamijeniti kernel, staviti bolji, optimiziraniji koji je isto tako bolji po bateriju. Ja sam recimo na svoj S II stavio Siyah kernel i sada radi k'o zmajKiki_Musampa wrote:Jedno pitanje,vjerovatno je već postavljeno,ali ne traži mi se na 177 stranica. Danas gledam potrošnju baterije,97% na android app.J... mu miša,ima li kakav programčić da telefon kada se ne koristi stavi u potpuno mirovanje,a ne da i kad stoji desetine programa nešto traže,skidajku itd?
-
brazzo19
#4349 Re: Android OS
Hjuston vi hev a problem !!!
Sve je pocelo ovako ..... kartica na mobu od 8 gb radi normala sve ovo ono i nakon izvjesnog vremena nemogu nista da kopiram na nju nakon sto pokusam nesto da prekopiram ucitava mi vjecnost cijelu i nece da pocne kopiranje i nakon toga izbaci neki eror , sve sam zivo pokusao , od formatiranja kartice u mobu , formatiranja kartice kad ukljucim mob preko kabla na komp , skeniranje kartice i nista .... jel se "pokvarila" il da joj radim nesto drugo ?? pomoc molimmmmm
Sve je pocelo ovako ..... kartica na mobu od 8 gb radi normala sve ovo ono i nakon izvjesnog vremena nemogu nista da kopiram na nju nakon sto pokusam nesto da prekopiram ucitava mi vjecnost cijelu i nece da pocne kopiranje i nakon toga izbaci neki eror , sve sam zivo pokusao , od formatiranja kartice u mobu , formatiranja kartice kad ukljucim mob preko kabla na komp , skeniranje kartice i nista .... jel se "pokvarila" il da joj radim nesto drugo ?? pomoc molimmmmm
-
zLatk0
#4350 Re: Android OS
Jesi je cesto defragment?
Freshly frozen Desire HD SRT8
Freshly frozen Desire HD SRT8