Vidje li ko
Ču li ko
H-155?
Unistena.kockakockica wrote:
Sta se desilo sa lansirnom kutijom?
Kejn wrote:Bošnjaci su uvjek bili vrijedni i radišni ljudi. Naši ljudi su upotpunosti integrisani na zapadu i zarađuju kao prosječni njemac ili šveđanin. Stvarno ne razumijem šta uopšte znači "sadaka mentalitet"? Problem je generalno u državi i političkom sistemu koji koči bilo kakav razvoj. Vidiš čim se steknu povoljnije prilike rezultati kod Bošnjaka počnu da isplivaju na površinu. Da imamo normalnu državu ko što nemamo ovo ne bi bio ni deseti dio onoga što bi mogli da napravimo u namjenskoj industriji.@mba wrote:pratim temu svaki dan otvorim da vidim imal sta novoga, ove vijesti svakom patrioti srce brze pocne lupati![]()
![]()
![]()
konacno su bosnjaci skontali da od sadake mentaliteta nema nista, uradi sam, napravi sam, ne ocekuj previse od drugih!
Pa ne bas. Nije to samo kamion. Tu je sva sila hidro-mehanike i ziroskop za nivelisanje i kocenje nosaca lansirne kutije, precizno odredjivanje pravca po azimutu i elevaciji, kocenje pozicije, sistem stabilizacije vozila sa senzorima za odredjivanje cvrstoce tla i adekvatno podesavanju pritiska itd itd itd.Nuken wrote:Kamion ko kamion. Haman pa ništa posebno. Teško bi se mogao ovakav iskoristiti. Zato me zanimalo o čemu se radi..
Nadati je se da ce napraviti sto vise zrtavakockakockica wrote:
??? Jebem ti kakvih pacijenata (i) ovdje ima...triconja wrote:Nadati je se da ce napraviti sto vise zrtavakockakockica wrote:![]()
Sarkazam.drndalo wrote:??? Jebem ti kakvih pacijenata (i) ovdje ima...triconja wrote:Nadati je se da ce napraviti sto vise zrtavakockakockica wrote:![]()

krater wrote:Ma ovo je obicna hladnjaca kao za maline

+387-38/230-130 jedini kontakt od kompanije AC. Ako neko zna nešto lično, neka javi čovjek u PM. Živ`jo!Comanche wrote:To što namjenska industrija radi je za svaku pohvalu. Ja bi stvarni volio doći u kontakt sa nekim iz AC unity, jer mislim da bi im stvarno mogao pomoći u plasiranju proizvoda na Američko tržište. Imam iskustvo a i neke veze što se tiče civilnog naoružanja u USA. Osim toga meni bi bilo srce ko kuća kad bi vidio uspješnu automatsku pušku ili pistolj a da su made in BiH.
Ja već imam karijeru i dobar posao, tako da bi se tog posla prihvatio srcem bez nekih drugih očekivanja.
Ako neko ko mi može pomoći sa kontaktom sa Enisom ili nekom drugom osobom koja je zadužena za namjensku industriju kod Bekte, bio bi vam veoma zahvalan.
golfiista wrote:Srbija: Izvoz municije u Indiju za 2,7 milijardi eura
http://ajb.me/y99p
Zar nismo mogli dobiti dio ovog ogromnog kolaca?
Nuken wrote:Ovo je cifra za 10 godina ugovora, ništa strašno puno...golfiista wrote:Srbija: Izvoz municije u Indiju za 2,7 milijardi eura
http://ajb.me/y99p
Zar nismo mogli dobiti dio ovog ogromnog kolaca?![]()
Kod nas je jedna zanimljiva stvar na sceni za razliku od Srbije, pa i RS. Dakle, postaviću Federaciju i RS/Srbiju na dvije strane u ovom slučaju. Jedni se na sav glas se hvale vojnom industrijom, drugi ništa. Jedni šute o svojim specijalnim jedinicma i opremljenosti (a imaju itekao šta pokazati), drugi hvale na sav glas. Sad pogađajte ko je koJoš jedan primjer Federacija vs. RS.
Odjednom se saznaje da postoji neka firma AC, jedva se saznalo i gdje je. Nakon par mjeseci IDEEF, ljudi nađu naš štand kad ono izložen pištolj na kojem piše "Made in BiH".
RS i TRZ Bratunac najavljuju proizvodnju prvog pištolja, "RS-9". Mi smo naravno provjerili Google i vidjeli da već postoji oružje s tim nazivom, dakle, ništa. Priče kako će svaki policajacu RS biti naoružan tim pištoljem, odmah padaju u vodu. Vojna industrija Federacije je sad u nekim novim povojima što se tiče novih proizvoda. Jako puno stvari je u izradi/evaluaciji i završnim testiranjima. Pravi boom se očekuje kroz 2-3 godine.