za boldiranoDead Man Walking wrote:Svi su tu krivi. Safet je kriv sto na Hajrovica nije ozbiljno racunao niti mu dao do znanja da na njega ozbiljno racuna. Uz to je sad pozurio da ga otpise, ne daj Boze da bi se jos jednom potrudio da nesto promjeni jer jos uvijek nije kasno. Sad fol Safet znao da je prije dva mjeseca ovaj cekao Svicu, pa sto to tad ne rece Safete? I koji se qratz s menadzerima razgovara, ne kupujemo igrace nego igramo na nekakav hebeni patriotizam.
Savez (pa ako hocete i Osim) je kriv sto se nasim mladim igracima po svijetu ne nudi nikakva vizija i ne daju nikakvi signali da ih se zeli, a kamoli kakva pomoc oko administrativnih problema ukoliko ih ima. Za ovog Hajrovica se prosle hefte pisalo da ima i pasos i drzavljanstvo. Da se ne spominje kakvo okupljanje ili druzenje u BiH, da se ti igraci ako nista upoznaju sa Dzekom i kompanijom i da pozele biti dio svega toga.
Hajrovic i njemu slicni su krivi sto dobro igraju pa sebi otvaraju vise od jednih vrata (ako su mu nasa ikad i bila otvorena), te su krivi sto polete za prvom prilikom koja im se ukaze, misleci samo na vlastitu korist. Jedan je Sergej Barbarez koji je odbio Njemacku. I Mire je doduse odbio Lux, ali Bog zna sta bi bilo da je Fransuska poslala poziv.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Murat Sabanovic
#4326 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- Bosanski_kralj
#4327 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kud će sa menadžerom razgovarati. Menadžer gleda samo interes i kada se sve uzme u obzir vjerovatnije je da je menadžer Hajrovića nagovarao da igra za Švicarsku a ne za nas.
- Murat Sabanovic
#4328 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
hajrovic bi davno za nas igrao da mu je safetov brat menadzer !!!Bosanski_kralj wrote:Kud će sa menadžerom razgovarati. Menadžer gleda samo interes i kada se sve uzme u obzir vjerovatnije je da je menadžer Hajrovića nagovarao da igra za Švicarsku a ne za nas.
-
BHF80
#4329 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
evo ako nešto mozes trazit pozitivno je da on ima pravo nastupa za nas jer je ovo prijateljska tekma.da su kval. ne bi imao ako se on odredio sretno mu.
-
cindrlimindrli
#4330 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A ti ovo tvrdis jer se redovno druzis sa Safetom, njegovim bratom, Hajrovicem i njegovim menadjerom, pa siMurat Sabanovic wrote:hajrovic bi davno za nas igrao da mu je safetov brat menadzer !!!
u toku citave price?
- Murat Sabanovic
#4331 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne moram se druziti da bih skonto neke stvari . najbolji primjer je zahirovic,drugoligas ruske lige !cindrlimindrli wrote:A ti ovo tvrdis jer se redovno druzis sa Safetom, njegovim bratom, Hajrovicem i njegovim menadjerom, pa siMurat Sabanovic wrote:hajrovic bi davno za nas igrao da mu je safetov brat menadzer !!!
u toku citave price?
-
cindrlimindrli
#4332 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa i nije ti neki primjer, deficitarni smo na toj poziciji pa se krpimo.Murat Sabanovic wrote:ne moram se druziti da bih skonto neke stvari . najbolji primjer je zahirovic,drugoligas ruske lige !
- Murat Sabanovic
#4333 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ako smo losi na toj poziciji ,zasto ne isprobati cocalica par utakmica?cindrlimindrli wrote:Pa i nije ti neki primjer, deficitarni smo na toj poziciji pa se krpimo.Murat Sabanovic wrote:ne moram se druziti da bih skonto neke stvari . najbolji primjer je zahirovic,drugoligas ruske lige !
-
Dead Man Walking
#4334 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bosanski_kralj wrote:Kud će sa menadžerom razgovarati. Menadžer gleda samo interes i kada se sve uzme u obzir vjerovatnije je da je menadžer Hajrovića nagovarao da igra za Švicarsku a ne za nas.
To mu je izgleda hobi.
Safet Susic wrote:
"Od svih tih igrača koje bih mogao pozvati, u ovom trenutku nijedan nema uredne papire. Mi se nalazimo u redovnom kontaktu sa njima, a evo baš sam jučer pričao sa menadžerom Ermina Bičakčića, koji tek treba da dobije naš pasoš. Međutim, on, a ni drugi, još uvijek nema naše fudbalsko državljanstvo, a u FIFA i UEFA baš i ne žure da to odmah završe", kaže selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba.
Safet Susic wrote:
"Radi se o dobrom igraču, čije sam igre pratio i stalno sam bio u kontaktu sa njegovim menadžerom. Jednom sam razgovarao i sa Hajrovićem i njemu je sasvim jasno bilo šta mu je činiti. On je trebao podnijeti zahtjev da dobije naše državljanstvo, odnosno da promijeni sportsko državljanstvo, budući da je nastupao za mlađe selekcije Švicarske. No, to se nije desilo", rekao je Sušić za Klix.ba, navodeći kako mu je Hajrovićev menadžer još prije dva mjeseca najavio ovakav scenarij.
-
palermo
#4335 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Naravno, kako ćeš izgubiti ono što nisi imao.Warashii wrote:Po meni on nije izgubljen, on je jednostavno odabrao drugu reprezentaciju.
Ljudi koji su htjeli igrati za BiH su igrali ili i dan danas igraju, nisu ih sprjecile ni gore prepreke nego li sto ovih par momaka ima pred sobom.
U svakom slucaju siroko im polje.
I stvarno, čemu plakanje, da je momak htio igrai za BiH, igrao bi. Kao i svi ovi što igraju,da ih ne nabrajam. Uostalom, jesu li turci izgubili Mesuta Ozila, ili onog momka iz Borusije....netko bira ovo, netko bira ono....a netko uopšte ne bira, nego jednostavno odmah zna...
-
cindrlimindrli
#4336 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne znam zasto ga ne poziva, a ne vjerujem da je taj lik bolje rjesenje od Zahirovica. Ima li iko ziv da jeMurat Sabanovic wrote:ako smo losi na toj poziciji ,zasto ne isprobati cocalica par utakmica?
pogledao utakmicu kluba za koji igra taj Cocalic? Uostalom, koliko se samo pritiska vrsilo da se pozivaju
Stilic, Sesar, onaj maestro iz Chicaga i ko zna kakve sve krampe, pa sta smo dobili?
- Murat Sabanovic
#4337 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
njega nema ni na spisku ni za prijateljske utakmice. ne kazem da bi bio bolji,al ga treba probati !cindrlimindrli wrote:Ne znam zasto ga ne poziva, a ne vjerujem da je taj lik bolje rjesenje od Zahirovica. Ima li iko ziv da jeMurat Sabanovic wrote:ako smo losi na toj poziciji ,zasto ne isprobati cocalica par utakmica?
pogledao utakmicu kluba za koji igra taj Cocalic? Uostalom, koliko se samo pritiska vrsilo da se pozivaju
Stilic, Sesar, onaj maestro iz Chicaga i ko zna kakve sve krampe, pa sta smo dobili?
-
cindrlimindrli
#4338 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dobro, budi posten pa priznaj kad si ti zadnji put gledao utakmicu u kojoj se pojavio Cocalic?Murat Sabanovic wrote:njega nema ni na spisku ni za prijateljske utakmice. ne kazem da bi bio bolji,al ga treba probati !
-
BHF80
#4339 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
"Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju Švajcarske, ali da se razumijemo, ja sam Bosanac i Bosna i Švajcarska će uvijek biti u mom srcu. Da sam dobio poziv iz BiH drugačije bi bilo. To je normalno", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Hajrović.
Hajrović dodaje kako ipak nije sve gotovo kada su u pitanju nadanja da će ovaj sjajni mladi fudbaler nekada obući dres Bosne i Hercegovine.
"Ovaj poziv ne znači ništa. Ovo je prijateljska utakmica i ima još šanse da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. Ništa nije definitivno!", kategoričan je Hajrović.
Fudbaler Grasshoppersa potom ističe kako ne želi okrenuti leđa reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina! Ja sam uvijek govorio da bih volio zaigrati za BiH, samo se niko nije trudio za mene. Vjerujte mi, ja uopšte ne znam kako ide to sa papirima. Uvijek sam čekao poziv reprezentacije BiH, ali poziv nikada nije došao. Istina je da je mene Sušić zvao i da smo razgovarali, a gledao je i neke utakmice na kojima sam igrao. Ja nikad nisam htio okrenuti leđa Bosni, to mi nije cilj! Ja volim Bosnu! I to će tako ostati. Ovo sa Tunisom je svakako prijateljska utakmica i znači da još uvijek postoje šanse da zaigram za BiH. Nažalost, čini se da to neki ne vide", dodao je Hajrović na kraju razgovora za SportSport.ba.
Izet Hajrović nova je nada evropskog fudbala, izuzetno kvalitetan fudbaler, za kojeg se interesuju mnoge velike evropske ekipe. Hajrović je po ko zna koji put jasno stavio do znanja da ŽELI I HOĆE da igra za Bosnu i Hercegovinu. Selektor Safet Sušić i ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine morali bi što je prije moguće sjesti sa Hajrovićem i KONAČNO riješiti svu potrenu papirologiju, kako BiH ne bi ostala bez još jednog sjajnog fudbalera.
preuzeto sa sportsport.ba
Hajrović dodaje kako ipak nije sve gotovo kada su u pitanju nadanja da će ovaj sjajni mladi fudbaler nekada obući dres Bosne i Hercegovine.
"Ovaj poziv ne znači ništa. Ovo je prijateljska utakmica i ima još šanse da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. Ništa nije definitivno!", kategoričan je Hajrović.
Fudbaler Grasshoppersa potom ističe kako ne želi okrenuti leđa reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina! Ja sam uvijek govorio da bih volio zaigrati za BiH, samo se niko nije trudio za mene. Vjerujte mi, ja uopšte ne znam kako ide to sa papirima. Uvijek sam čekao poziv reprezentacije BiH, ali poziv nikada nije došao. Istina je da je mene Sušić zvao i da smo razgovarali, a gledao je i neke utakmice na kojima sam igrao. Ja nikad nisam htio okrenuti leđa Bosni, to mi nije cilj! Ja volim Bosnu! I to će tako ostati. Ovo sa Tunisom je svakako prijateljska utakmica i znači da još uvijek postoje šanse da zaigram za BiH. Nažalost, čini se da to neki ne vide", dodao je Hajrović na kraju razgovora za SportSport.ba.
Izet Hajrović nova je nada evropskog fudbala, izuzetno kvalitetan fudbaler, za kojeg se interesuju mnoge velike evropske ekipe. Hajrović je po ko zna koji put jasno stavio do znanja da ŽELI I HOĆE da igra za Bosnu i Hercegovinu. Selektor Safet Sušić i ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine morali bi što je prije moguće sjesti sa Hajrovićem i KONAČNO riješiti svu potrenu papirologiju, kako BiH ne bi ostala bez još jednog sjajnog fudbalera.
preuzeto sa sportsport.ba
-
cindrlimindrli
#4340 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Znaci uopste nije istina da ce on za koji dan zaigrati za Svicarsku? Ovaj mali nas jos i zajebaje.BHF80 wrote:"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina!
-
Dead Man Walking
#4341 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Istina je da taj eventualni nastup nista ne mjenja u njegovom slucaju, jer nakon toga jos uvijek moze igrati za nas.cindrlimindrli wrote:Znaci uopste nije istina da ce on za koji dan zaigrati za Svicarsku? Ovaj mali nas jos i zajebaje.BHF80 wrote:"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina!
-
BHF80
#4342 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa dajte gdje su te patriote političari pa dovoljno je da ministar sporta ko je da je nazove 2-3 broja da se to ne proteze.prvo do svicaraca ne bih rekao da je jer zapad je to(nije baš ali eto tu je) znači kod nas negdje koči kao i uvijek
- Kaćunak
#4343 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Čuj ne zna kako to ide sa papirima?!
Ovi fudbaleri su začuđujuće glupi...Aj momak ća, tvoj život je Svicarska...
Ovi fudbaleri su začuđujuće glupi...Aj momak ća, tvoj život je Svicarska...
- Murat Sabanovic
#4344 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
dok je igrao u grckoj ...cindrlimindrli wrote:Dobro, budi posten pa priznaj kad si ti zadnji put gledao utakmicu u kojoj se pojavio Cocalic?Murat Sabanovic wrote:njega nema ni na spisku ni za prijateljske utakmice. ne kazem da bi bio bolji,al ga treba probati !
-
5 0 5
#4345 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
gledao sam ja jednom (srednja zalost tim a cocalic je bio solidan), a i slucajno, imam prijatelja koji je iz haife. on kaze da je cocalic tamo zvijezda, ne samo u klubu nego u cijelom gradu. izraelci bi ga pozvali sutra u svoju reprezentaciju da mogu. tako je nekako razmisljanje izraelaca o cocalicu, trenutno. (iz usta moga prijatelja).cindrlimindrli wrote: Ne znam zasto ga ne poziva, a ne vjerujem da je taj lik bolje rjesenje od Zahirovica. Ima li iko ziv da je
pogledao utakmicu kluba za koji igra taj Cocalic?
inace, maccabi je sada jako los, na predzadnjem su mjestu sa 6 bodova iz 8 utakmica. cocalic je poceo i zavrsio utakmicu 4 puta.
- Murat Sabanovic
#4346 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
pa momak i nije vagao ,jer je vec od samog pocetka svicarski igrac !dok sa nase strane i nije bilo interesovanja. tako da momak i nije odluku donio,vec samo slijedio normalan put.cindrlimindrli wrote:Znaci uopste nije istina da ce on za koji dan zaigrati za Svicarsku? Ovaj mali nas jos i zajebaje.BHF80 wrote:"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina!
- jeza u ledja
#4347 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I sta kazete, Susic ne zove ovakve igrace i ne prati njihove igre?BHF80 wrote: Istina je da je mene Sušić zvao i da smo razgovarali, a gledao je i neke utakmice na kojima sam igrao.
- moa
#4348 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://www.radiosarajevo.ba/novost/9364 ... me-ne-zove[/b]
Izet Hajrović dobio je poziv selektora reprezentacije Švicarske za predstojeći prijateljski susret a Tunisom. Fudbaler bh. korijena pozivu će se odazvati, ali činjenica da se radi o prijateljskoj utakmici, produžava nadu da bi ova vrsni fudbaler u budućnosti ipak mogao postati Zmaj.
Vezano: Hitzfeldu dobar, Papetu ne valja
''Selektor Sušić rekao je da sam se odlučio za Švicarsku, a ne za Bosnu i Hercegovinu, ali to jednostavno ne odgovara istini. Govorio je i da su u pitanju problemi s papirologijom, što također nije tačno. Čekao sam njegov poziv, govorio sam da bih volio igrati za Bosnu, ali niko se nije trudio da tako i bude. Ja čak ni ne znam kako ide taj proces oko promjene državljanstva. Čekao sam selektora da me pozove pa da krenem u rješavanje tih formalnosti, ali to se nije desilo. Ja volim Bosnu i tako će ostati. Ovo je ipak prijateljska utakmica, ostaje nada da ću ipak igrati za našu reprezentaciju, to mi je želja'', kazao je za Radiosarajevo.ba Izet Hajrović, fudbaler oko kojeg je bez razloga napravljen ''slučaj'', a sve je mogla biti prosta priča da su oni kojima je to posao, na vrijeme doveli ovog supertalentovanog igrača pod našu zastavu.
Izet Hajrović dobio je poziv selektora reprezentacije Švicarske za predstojeći prijateljski susret a Tunisom. Fudbaler bh. korijena pozivu će se odazvati, ali činjenica da se radi o prijateljskoj utakmici, produžava nadu da bi ova vrsni fudbaler u budućnosti ipak mogao postati Zmaj.
Vezano: Hitzfeldu dobar, Papetu ne valja
''Selektor Sušić rekao je da sam se odlučio za Švicarsku, a ne za Bosnu i Hercegovinu, ali to jednostavno ne odgovara istini. Govorio je i da su u pitanju problemi s papirologijom, što također nije tačno. Čekao sam njegov poziv, govorio sam da bih volio igrati za Bosnu, ali niko se nije trudio da tako i bude. Ja čak ni ne znam kako ide taj proces oko promjene državljanstva. Čekao sam selektora da me pozove pa da krenem u rješavanje tih formalnosti, ali to se nije desilo. Ja volim Bosnu i tako će ostati. Ovo je ipak prijateljska utakmica, ostaje nada da ću ipak igrati za našu reprezentaciju, to mi je želja'', kazao je za Radiosarajevo.ba Izet Hajrović, fudbaler oko kojeg je bez razloga napravljen ''slučaj'', a sve je mogla biti prosta priča da su oni kojima je to posao, na vrijeme doveli ovog supertalentovanog igrača pod našu zastavu.
-
BHF80
#4349 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Evo npr bičakcic i anel hadzic su pokrenuli to za papire mujdza je cekao 8 mjeseci sad do KOGA je se pitam
- It_is_a_Leclerc
#4350 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mali, prestani muntati javnost. Prvo predaj zahtjev UEFA-i za promjenu sportskog državljanstva. Neće ti to savez i selektor raditi.
Samo mi se čini da se dotični boji to uraditi jer "'ta će Bosna".
Samo mi se čini da se dotični boji to uraditi jer "'ta će Bosna".