@extraordinary:
Odgovaram na pitanje "Zasto je Fahro veci dobrocinitelj od vlasnika kafane?". Dvije stvari:
1) Kada se gradio Twist, Fahro je angazovano preko 200 domacih kompanija. Za to vrijeme, tih 200 kompanija je dodatno punilo budzet i indirektno dalo doprinos penzionerima i omogucilo im da prime penziju. Daj Boze da zapocne jos Twistova, meni ne smetaju. Dosta mi je kockastih i zdepastih zgradurina, shoping centara i kafana. Sarajevo je glavni grad Republike BiH, i kao takav treba da bude metropola, a ne grad javasluka i shopping centara.
2) Velike firme poput Avaza, ASA Prevent grupe, itd. su i OGROMNI porezni platise. Od tih poreza dobar dio novca ide u PIO za penzije, zdravstvo, itd. Znaci, kad slomis ruku, ili odes na pregled kod nekog doktora, sjeti se cinjenice da je jedan postotak para za tvoje lijecenje je platio covjek kojeg na oci ne mozes - Fahro

.
Znaci, po stoti put na ovom forumu ponavljam - doba je kapitalizma, a komunizam je na ovim prostorima nestao pojavom Slobodana Milosevica. Umjesto da su ljudi sretni da vide kako postoje uspjesne i prosperitetne firme, velike zgrade kojima svjetske institucije odaju priznanje ljepote, zgrade koje uljepsavaju jedan grad koji se pretvorio u grad shopping centara i ljetnih bastica, ljudi blate i pljuju ta dostignuca. I na kraju, sta ja imam i od toga kad bi Fahro svoj Twist Tower poklonio gradjanima Sarajeva? Jel' bi to ja dobio besplatno dio te zgrade da ga koristim u privatne svrhe, ili bi besplatno mogao doci da "raspalim" termin s rajom?
I jos jedna stvar... Pravosudje u ovoj zemlji itekako funkcionise, iako se na prvu ovo moze uciniti totalno apsurdnom izjavom. Naime, kad mali pojedinac zataji porez, to se jako brzo sazna i isti dobije po usima jako brzo. Medjutim, kad to rade stranacki igraci tipa Brankovic-Cengic-Bicakcic crew-a, njima niko i nikad nece stati u kraj, jer su oni to pravosudje. Fahro je do unazad dvije sedmice bio mali igrac, iako je truhli bogatun. Mnogi ga konstantno napadaju svim mogucim i nemogucin zakonskim i protuzakonskim sredstvima. Kako su stvari do sada stajale, sve tuzbe protiv njega su odbacivane i pokazane kao neosnovane, a do sada ni jedna jedina revizija nije utvrdila utaju poreza ili neispravnosti prilikom poslovanja.