Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
madner

#4326 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
convict wrote:ako su imalo pametni, prvi korak nakon uspostave SDA+SDP vlasti biće obustava pretplate na sva avazova izdanja svih državnih institucija, agencija i preduzeća; zatim obustava oglašavanja u ovim glasilima i na kraju otkazivanje zakupa u Avazovim tornjevima (mislim da je FIPA trenutno tamo, ne znam ima li još neko). dakle, boriti se protiv fahre njegovim beskrupoloznim metodama.

ovom političkom frankenštajnu ne treba pružiti mogućnost da ponovi svoju kandidaturu.
Bojim se da je Fahro težište svog kapitala odavno pomjerio na druga mjesta, tako da sve navedeno može da mu odbije 5% prihoda. Osim toga, pretplata, oglašavanja i zakupi uglavnom spadaju pod zakon o javnim nabavkama, koji je, haman, za njega i pravljen. Da mu se taj klin izbije, trebaće više od jednog mandata.
Oglasavanje se moze odmah ukinuti, Sluzbeni list je sasvim dovoljan da se ispuni zakonska norma.
Ali puno je jednostavnije poslati poresku i vidjeti koliko godina ce robijat :D
mummy2008

#4327 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mummy2008 »

Mislim da ova tvrdnja da je otpustio sve radnike iznad 45 godina nisu tacne, raspitaj se malo bolje...........
Corto Maltese

#4328 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
Corto Maltese wrote:
convict wrote:ako su imalo pametni, prvi korak nakon uspostave SDA+SDP vlasti biće obustava pretplate na sva avazova izdanja svih državnih institucija, agencija i preduzeća; zatim obustava oglašavanja u ovim glasilima i na kraju otkazivanje zakupa u Avazovim tornjevima (mislim da je FIPA trenutno tamo, ne znam ima li još neko). dakle, boriti se protiv fahre njegovim beskrupoloznim metodama.

ovom političkom frankenštajnu ne treba pružiti mogućnost da ponovi svoju kandidaturu.
Bojim se da je Fahro težište svog kapitala odavno pomjerio na druga mjesta, tako da sve navedeno može da mu odbije 5% prihoda. Osim toga, pretplata, oglašavanja i zakupi uglavnom spadaju pod zakon o javnim nabavkama, koji je, haman, za njega i pravljen. Da mu se taj klin izbije, trebaće više od jednog mandata.
Oglasavanje se moze odmah ukinuti, Sluzbeni list je sasvim dovoljan da se ispuni zakonska norma.
Ali puno je jednostavnije poslati poresku i vidjeti koliko godina ce robijat :D
Ne može baš preko noći, jer postoje ugovori, podugovori, činjenica da Avaz jeste najčitanija novina, kao i realan Fahrin utjecaj, kojim može dugotrajno da opstruira mnoge vladine pokušaje. Ali od Al Caponea na ovamo, pokazalo se da poreska riješava skoro pa sve državne probleme.
Incub

#4329 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Incub »

Zar je moguce da preko 100.000 Bosanaca glasa za "vizionara"?
Takvog ublehasa,da narod bude tako naivan i vjeruje sto procita u njegovim novinama.
Pa tacno da je sve kod nas moguce.
madner

#4330 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by madner »

Koliko znam ne postoji ugovor o oglasavanju. Firma koja hoce da se oglasi zakupi x i to je to, slicno kao i sa smrtovnicama. Druga stvar su reklame, ali to je bilo pitanje reketa.
Fahro kao SDA igrac je bio puno opasniji za drzavu.
olijali_vuk

#4331 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by olijali_vuk »

Fahro ima karizmu, ali od toga se en zivi, mislim da bi on onio srpski kaital u Bosnu, a odstranio hrvatski i slovenacki, ukoliko je to uopste moguce, cije je taj nejgov kapital, je nepoznato, tolike pare ne mogu da se zarade prodajom nivina, mislim da je ukupo srspki i hrvatski kapita stetniji bosni nego srpski, posebno ako hrvatska udje u Eu, Bosna ce gubiti svoju nezavisnost zbog kapitala
djes_ba

#4332 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by djes_ba »

ultima_palabra wrote:Nego zašto se Fahro opet uvlači Lagumdžiji? Pametan je, trebao bi znati kad ne znači ne :-D Izgleda da gore svi alarmi u tornju...
Image
DNO DNA JOS PORED ONAJ CLANAK KAKO RAJA LAZIRA IZBORE
POMIRI SE SA TIM NEVOLI TE NIKO NIJE TI OVO SANDJAK
jos da je izaslo onih 44% koji nisu izasli na izbore ......
ne kontam do kada ce on raji puniti mozak da je pobjedk
koji ..urac uze u ruke onaj avaz iznervira se
popusio i i gotovo
djes_ba

#4333 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by djes_ba »

Hitler je ziv i JA SAM POBJEDIO NA IZBORIMA
Image
extraordinary

#4334 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Neko je spomenuo da je Fahro dobar zato što gradi tornjeve. Haj nek mi taj neko objasni jel Fahro izgradio taj toranj pa ga poklonio Sarajevu i građanima Sarajeva ili je taj toranj njegovo vlasništvo? Ako je ovo drugo, molio bih objašnjenje zašto mi je on veći dobročinitelj od vlasnika neke birtije?
Corto Maltese

#4335 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:
oridjidji wrote: Đinđić je kapacitet koji je popio metak od miljea s kojim se družio, čovjek koji se u opoziciji Slobi i nije opirao dok su njegovi ratovi kolko toliko nagovještavali pozitivniji ishod, isti je par puta po Palama paljevao sa lokalnim Srbima u znak podrške. Iako je bio pametniji od mnogih današnjih srpskih lidera, on nije bio osoba kojeg je cijela Srbija voljela i kojeg je zdruzeno iz ljubavi odabrala.
Djindjic je ubijen jer je stao na rep obavjestajnom podzemlju u srbiji, a samo par dana prije preuzimanja vojske, tako da ne stoji ova konstatacija o "miljeu"... Nikada nije dao podrsku paljanima, tamo je bio u misiji nagovaranja karadzica da pristane na mirovni plan vens-oven... Bio je pametan, pragmatican i potpuno pozitivan lik... Nije tacno da su ga u srbiji voljeli, imao je najvise 7% podrske na izborima, pa tako ne stoji ni to da je "izabran od cijele srbije iz ljubavi"... Ubila ga je srednjovijekovna, nazadna srbija, ista ona koja pokusava ubit Bosnu, olicena u vojnoj sluzbi bezbjednosti, kostunici, radikalima i organizovanom kriminalu...
Čak niti u ozbiljnijim književnim ostvarenjima nema pozitivan-negativan. To ima u Mirku i slavku, u životu nikako. jeste, za tvoju info Đinđić je 1994 na romaniji sa Karadžićem okretao vola. Baz obzira na kasniji tijek događaja i njegovog opredjelenja ,tako je bilo
Katarina, da bi te ovdje ozbiljno shvatili, trebala si napisati: "Sa Karadžićem površno okretao vola " Ali nije važno, uskoro će Veliki Brat da pobriše šta je bilo, pa me neće čuditi ako se pojavi photoshop uradak na kojem Đinđić sa volom okreće Karadžića. Dubinski.
nikad_vise

#4336 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

extraordinary wrote:Neko je spomenuo da je Fahro dobar zato što gradi tornjeve. Haj nek mi taj neko objasni jel Fahro izgradio taj toranj pa ga poklonio Sarajevu i građanima Sarajeva ili je taj toranj njegovo vlasništvo? Ako je ovo drugo, molio bih objašnjenje zašto mi je on veći dobročinitelj od vlasnika neke birtije?
upravu si..trebao je fahro godinama jesti govna da bi zaradio i sve ovo napravit i tebi dati..ti samo sjedi kod kuce i pametuj na forumu..halloo ba covjece kako ne kontas da je to njegovo vlasistvo i da on meni i tebi nista ne duguje od njegovog imanja..zasto je veci dobrocinitelj..pa prije svega sto su sve njegove objekte gradile domace firme,druga stvar je da na ime poreza drzavi odu milioni maraka svake godine sto se za jednog kafandziju ne moze reci..na kraju krajeva i ti vlasnici birtija su dovoljno doprinijeli drustvu jer ce zaraditi sebi a ne cekati da mu neko pokloni twister,avaz i slicno..
DNO DNA JOS PORED ONAJ CLANAK KAKO RAJA LAZIRA IZBORE
POMIRI SE SA TIM NEVOLI TE NIKO NIJE TI OVO SANDJAK
jos da je izaslo onih 44% koji nisu izasli na izbore ......
ne kontam do kada ce on raji puniti mozak da je pobjedk
koji ..urac uze u ruke onaj avaz iznervira se
popusio i i gotovo
opet o sandzaku,,de pustite ljude na miru vise..zasto administracija dozvoljava da se na svaki moguci nacin omalozava covjek sa podrucja sandzaka..svjesno zelite da prouzrokujete razjedinjenje i sa ljudima koji osim nas u BIH jedini vole i ponose se ovom drzavom..
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Mene konkretno zanima FahrOV prvi miliončić. Ostali su mi jasni...
evo recimo to ovako..SDA je pretpostavimo zeljela napraviti bosnjacki list i usput stvoriti medij koji ce im puhati u ledja..recimo da su te pare dosle od donacija i da je taj milion njemu dat..neka je dat..i neka je pomognuto svakom da sto prije zaposli sto vise ljudi..taj milion i ako je dat on je legalno dat od donacija..jer je bosnjacki medij tad bio potreban..ja nisam imao srecu da meni daju taj milion a vidim ni ti pa da to pokrenemo..on jest i iskoristio je priliku..neznam kako je stekao al ev moguc verrzija..
extraordinary

#4337 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Pa on onda valja onim ljudima koji su zaposleni kod njeg, nikom drugom. Može i gazda kafića u koji ja idem pričati da je dobročinitelj za Sarajevo, jer ima pet zaposlenih konobara u svom kafiću. Zar nije to ista priča? Ja ne dijelim Fahri kritike jer ima toranj, nego me nervira što njegova priča vuče na taj da je toranj kolektivno vlasništvo, da je on dobročinitelj izgradnjom tog tornja i slično. Toranj je tvoj, svaka čast, ali nemoj se njime hvaliti. Nemoj da ti toranj bude platforma za dobročinstvo prema Sarajevu i njegovim građanima. Jevreji su BKC poklonili gradu Sarajevu, to je dobročinstvo. Navedoh ti ovo kao primjer onog o čemu govorim.
HAVANA

#4338 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

Jebo fahru,
djes_ba

#4339 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by djes_ba »

nikad_vise wrote:
extraordinary wrote: opet o sandzaku,,de pustite ljude na miru vise..zasto administracija dozvoljava da se na svaki moguci nacin omalozava covjek sa podrucja sandzaka..svjesno zelite da prouzrokujete razjedinjenje i sa ljudima koji osim nas u BIH jedini vole i ponose se ovom drzavom..
ko se ponosi???
imas primjer onog fudbalera m.sulejmanija sve ti je covjek reko
srbija u srcu
ponosili bi se oni svi al u .....
da nemaju neke koristi od nas nebi nas ni znali
vidjeli smo kako su se u ratu ponosili sa nama
nepricaj svasta molim te
i ja bih bio uspjesan biznismen da mi daju nekoliko miliona nepovratnih sredstava
pa da otvoris trafike obicne uzimaces nesto jojjjjj raje
Bravo Havana :thumbup:
extraordinary

#4340 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Samo da kažem da ja nisam taj post napisao, neko me pogrešno citirao dole:)
Blobi

#4341 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Blobi »

@extraordinary:

Odgovaram na pitanje "Zasto je Fahro veci dobrocinitelj od vlasnika kafane?". Dvije stvari:
1) Kada se gradio Twist, Fahro je angazovano preko 200 domacih kompanija. Za to vrijeme, tih 200 kompanija je dodatno punilo budzet i indirektno dalo doprinos penzionerima i omogucilo im da prime penziju. Daj Boze da zapocne jos Twistova, meni ne smetaju. Dosta mi je kockastih i zdepastih zgradurina, shoping centara i kafana. Sarajevo je glavni grad Republike BiH, i kao takav treba da bude metropola, a ne grad javasluka i shopping centara.

2) Velike firme poput Avaza, ASA Prevent grupe, itd. su i OGROMNI porezni platise. Od tih poreza dobar dio novca ide u PIO za penzije, zdravstvo, itd. Znaci, kad slomis ruku, ili odes na pregled kod nekog doktora, sjeti se cinjenice da je jedan postotak para za tvoje lijecenje je platio covjek kojeg na oci ne mozes - Fahro :).

Znaci, po stoti put na ovom forumu ponavljam - doba je kapitalizma, a komunizam je na ovim prostorima nestao pojavom Slobodana Milosevica. Umjesto da su ljudi sretni da vide kako postoje uspjesne i prosperitetne firme, velike zgrade kojima svjetske institucije odaju priznanje ljepote, zgrade koje uljepsavaju jedan grad koji se pretvorio u grad shopping centara i ljetnih bastica, ljudi blate i pljuju ta dostignuca. I na kraju, sta ja imam i od toga kad bi Fahro svoj Twist Tower poklonio gradjanima Sarajeva? Jel' bi to ja dobio besplatno dio te zgrade da ga koristim u privatne svrhe, ili bi besplatno mogao doci da "raspalim" termin s rajom?

I jos jedna stvar... Pravosudje u ovoj zemlji itekako funkcionise, iako se na prvu ovo moze uciniti totalno apsurdnom izjavom. Naime, kad mali pojedinac zataji porez, to se jako brzo sazna i isti dobije po usima jako brzo. Medjutim, kad to rade stranacki igraci tipa Brankovic-Cengic-Bicakcic crew-a, njima niko i nikad nece stati u kraj, jer su oni to pravosudje. Fahro je do unazad dvije sedmice bio mali igrac, iako je truhli bogatun. Mnogi ga konstantno napadaju svim mogucim i nemogucin zakonskim i protuzakonskim sredstvima. Kako su stvari do sada stajale, sve tuzbe protiv njega su odbacivane i pokazane kao neosnovane, a do sada ni jedna jedina revizija nije utvrdila utaju poreza ili neispravnosti prilikom poslovanja.
Gost1515

#4342 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gost1515 »

Blobi wrote:@extraordinary:

Odgovaram na pitanje "Zasto je Fahro veci dobrocinitelj od vlasnika kafane?". Dvije stvari:
1) Kada se gradio Twist, Fahro je angazovano preko 200 domacih kompanija. Za to vrijeme, tih 200 kompanija je dodatno punilo budzet i indirektno dalo doprinos penzionerima i omogucilo im da prime penziju. Daj Boze da zapocne jos Twistova, meni ne smetaju. Dosta mi je kockastih i zdepastih zgradurina, shoping centara i kafana. Sarajevo je glavni grad Republike BiH, i kao takav treba da bude metropola, a ne grad javasluka i shopping centara.

2) Velike firme poput Avaza, ASA Prevent grupe, itd. su i OGROMNI porezni platise. Od tih poreza dobar dio novca ide u PIO za penzije, zdravstvo, itd. Znaci, kad slomis ruku, ili odes na pregled kod nekog doktora, sjeti se cinjenice da je jedan postotak para za tvoje lijecenje je platio covjek kojeg na oci ne mozes - Fahro :).
1) Radila ga Vranica, i nakon toga i propala.
2) Svaki mjesec OD MOJIH ZARAĐENIH PARA se uplaćuje zdravstveno, znači plaćam sam sebi kao i svi mi koji radimo.
convict

#4343 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:34, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#4344 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Za d.o.o. nije obavezno objavljivati finansijske izvještaje...
nurko

#4345 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nurko »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Mene konkretno zanima FahrOV prvi miliončić. Ostali su mi jasni...
fahro jednom kod mate na obn-u reče da je zaradio prvi milion još prije rata
sansun

#4346 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

ko se ponosi???
srbija u srcu
Aha, po istim tim tvojim primitovno fašističkim principima su jedan Misimović, Barbarez, Marković itd... izdajnici svoga naroda ( srpsko-hrvatskoga pa i ukrajinskog?) jer igraju za BiH.
Pa što onda molimo, p askoro preklinjemo Srbe i Hrvate da vole ovu zemlju? Umalo svršavamo kada čujemo da neki Hrvat ili Srbin probosanski govore.
nepricaj svasta molim te
Takvi poput tebe rata nisu ni vidjeli, imam dvojicu komšija sandžaklija, jedan je izgubio sina a drugi je invalid ( izgubio ruku i oko) a baš bih volio vidjeti da im ovo u lice kažeš bijedo jedna ksenofobična
i ja bih bio uspjesan biznismen da mi daju nekoliko miliona nepovratnih sredstava
To, legendo. :thumbup:
nikad_vise

#4347 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

@djes_ba
ko se ponosi???
srbija u srcu
na osnovu jednog sulejmanija ti kreiras misljenje za dio naroda..pa isto tako ja cu tebi reci recimo za misimovica,pandzu,barbareza..i oni isto kazu svi od reda BIH u srcu..i na osnovu par ljudi kreirat globalno misljenje je cista zabluda..
kakve oni koristi imaju od nas..recimo radoncic koji je dosao i zaposlio 200-300 radnika..li ovaj salih sabovic u tuzli sto ima giprom..400-500 ljudi zaposlio..korist je obostrana..oni su bili sposobni to izgraditi a mi imamo korist sto imamo gdje zaradit..
nepricaj svasta molim te
o cemu ti..kao prvo ta je oblast u samoj srbiji i hvala bogu sto danas nemamo novi pazar u kontekstu srebrenice..i jako mnogo sandzaklija je dalo zivot za ovu zemlju..i odredjen broj generala je upravo iz sandzaka..nije mi jasno na sta si ciljao..
[/quote]
evo ti jedna lijepa izreka i nek ti ona sve kaze.."ne treba dati pare ni pametnom ni budali,ako je pametan i sposoban sam ce ih zaradit,ako je budala bezze ce ih sjebati"

na osnovu jednog sulejmanija ti kreiras misljenje za dio naroda..pa isto tako ja cu tebi reci recimo za misimovica,pandzu,barbareza..i na osnovu toga izvesti zakljucak da recimo svi hercegovci i svi srbi nemaju emotivnu vezu i sklonost prema svojoj drzavi je totalna zabluda..
i
djes_ba

#4348 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by djes_ba »

sansun wrote:

Takvi poput tebe rata nisu ni vidjeli, imam dvojicu komšija sandžaklija, jedan je izgubio sina a drugi je invalid ( izgubio ruku i oko) a baš bih volio vidjeti da im ovo u lice kažeš bijedo jedna ksenofobična

To, legendo. :thumbup:
evo recu tebi moj rahmetli burazer je sa svojih 19 godina poginuo braneci drzavu da bi se neki mogli bogatiti
ja sve sto kazem iza toga stojim
a poenta je fahro njegov brat njega nevoli za tvoju informaciju
i bio sam ovdje neboj se nisam jeo suho meso bez hljeba po njemackoj
uostalom sta se ja imam raspravljati sa vama
slobodna drzava svako ima svoje misljenje :mrgreen:
convict

#4349 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 14:34, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#4350 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

nurko wrote:
fahro jednom kod mate na obn-u reče da je zaradio prvi milion još prije rata
:lol: :sax:
Post Reply