BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- Ned071
#4326 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da. A bajra je razvija ne placajuci porez. 
- zubi
#4327 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pusti tu suplju. ne trazi opravdanja za glup rezon...Ned071 wrote:Da. A bajra je razvija ne placajuci porez.
- Ned071
#4328 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Milion maraka za skolu bolnicu vrtic cestu je tebi suplja... Aferim patrioto
- AmADin_gospo
#4329 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
neznanje je blagoslov...
svi ovi "veliki domači proizvođaći" su novi "lijanovići"...
svake godine otvaraju nove firme, prenose inventar i brend, a staru firmu pokopaju s dugovima...
svake godine otvaraju nove firme, prenose inventar i brend, a staru firmu pokopaju s dugovima...
-
kox
#4330 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sir Gorica mljekare Livno nije loš, nešto izmedju njihove Gaude i Edamera a jeftiniji od oboje.
-
probook
#4331 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Glup rezon ne plaćanje poreza državizubi wrote:pusti tu suplju. ne trazi opravdanja za glup rezon...Ned071 wrote:Da. A bajra je razvija ne placajuci porez.
- Thorgerson
#4332 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja uopste ne znam koliko su duzni i sta su duzni.
Ali moraju nesta uplatiti drzavi, pa marku, marku.
Nece kupovat jer ne placa radnike dovoljno, a pazi ti znas eto kako cekin placa svoje radnike il sta ja znam.
I jeste glup rezon.
Ali moraju nesta uplatiti drzavi, pa marku, marku.
Nece kupovat jer ne placa radnike dovoljno, a pazi ti znas eto kako cekin placa svoje radnike il sta ja znam.
I jeste glup rezon.
- KB9
#4333 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
zaradi krvavo pare i baci ih onda na smece od proizvoda cisto jer su domaci
dobre li bosnjine logike
dobre li bosnjine logike
-
RLewis
#4334 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
mislim da je MBMDON_eARL wrote:Obavezno probaj njihov hljeb, veliki crni.Nepass wrote:Neka pekara iz vareša dostavlja kifle i šta još u konzum. Vidio sam im kombi i pred lokalnim granapom. Kifle su stvarno dobre pa isprobajte
Možda i duže vremena dostavljaju ali ja nisam ranije primjetio.
Mislim da se zove mbm pekara ili sl.
Ja uzimam ražev hljeb i odlican je![/quote]
[/quote]Igrom slucaja i posla kojim se bavim bio sam i toj pekari, od mene same pohvale. Mislim da su vlasnici braca koja su se vratila negdje sa zapada. Urednost i higijena stvarno na nakvisem nivou, u varesu imaju par marketa i tu pekaru. Proizvode jos i kolace, jedan pozitivan primjer kvalitete.
- Nisrin
#4335 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja sam dosad kupovala vecinom nesscafu 3u1, s okusima itd jer ne pijem tursku...medjutim, otkrih Vispakovu, i to ona "Mr. & Mrs. Vi"...s okusom karamele.,.imaju i cokoladu, vaniliju i irish okus, ali je kafa vrh i pritom kosta samo 2.05KM...
-
Scopio
#4336 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
oduševljen

Osim sto je domaci i kvalitetan , ima odličan vrhunski dizajn sto je boljka svih nasih proizvoda

Osim sto je domaci i kvalitetan , ima odličan vrhunski dizajn sto je boljka svih nasih proizvoda
- saiks
#4337 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Koje pakovanje covjece,vrh. Jesi siguran da je ovo nas proizvod 
- MOSALJOZE
#4338 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Gdje ima kupiti?Scopio wrote:oduševljen
-
Scopio
#4339 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bingo I best
- Nisrin
#4340 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Scopio wrote:oduševljen
Koji je postotak aronije i borovnice, cijena? Stvarno je lijep i privlacan dizajn...
-
StupskaBitanga
#4341 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pharmamed Travnik. Svi čajevi su im 
- Thorgerson
#4342 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
I od mene
za Pharmamed
- strong69
#4343 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Klinac je duzna ijedna privatna firma. Onoj koja je eventualno duzna blokira se racun dok se ne naplati. Sve firme dobijajaju presjek obaveza i rok od 7 dana za placanje poreza. U slucaju da ne izmire poreze pristupa se blokadama. Ne lupajte i prestanite siriti dezinformacije. Odakle vam volja da pricate nesto o cemu pojma nemate?Ned071 wrote:Milione poreza duzni... I da ih jos ja guram. Nikad...
Najveci duznici su drzavne firme. od Zeljeznica FBiH, preko Grasa i ostalih. Haj mi nadji privatnu firmu koja je duzna porez drzavi???
- strong69
#4344 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Imas li kakve argumente za ove tvrdnje? Tvoj komentar i link na tvoj profil proslijedicu instituciji zaduzenoj za ovo. Poslacu dopis UIO i poreznoj upravi FBiH uz tvoju saglasnost. Molim te da mi das saglasnost, naravno.AmADin_gospo wrote:neznanje je blagoslov...
- Ned071
#4345 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A likova. Ukucaj spisak duznika uio ili pu f bih. I sta izadje na vrhu? Firma iz Zepca...strong69 wrote:Klinac je duzna ijedna privatna firma. Onoj koja je eventualno duzna blokira se racun dok se ne naplati. Sve firme dobijajaju presjek obaveza i rok od 7 dana za placanje poreza. U slucaju da ne izmire poreze pristupa se blokadama. Ne lupajte i prestanite siriti dezinformacije. Odakle vam volja da pricate nesto o cemu pojma nemate?Ned071 wrote:Milione poreza duzni... I da ih jos ja guram. Nikad...
Najveci duznici su drzavne firme. od Zeljeznica FBiH, preko Grasa i ostalih. Haj mi nadji privatnu firmu koja je duzna porez drzavi???
- strong69
#4346 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pogledaj malo spisak duznika direktnih poreza...
- AmADin_gospo
#4347 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pusti se ba šuplje, ne zna narod koje su fime cije i kako se zove pravno lice a kako "brend". uvozi se na jednu, prosljeđuje drugoj a završi kod treče, a trču samo "narod zna"
eno ti lijanovića, koliko od vas zna kojim je putem uvoženo i preko kojih firmi ? Lijanovići, Mi-Mo, Farmer, Farmko, Alpen Mit, i još par u lancu koje su zatvorene.
jedno je na papiru što piše, drugo je šta se radi van papira...
eno ti lijanovića, koliko od vas zna kojim je putem uvoženo i preko kojih firmi ? Lijanovići, Mi-Mo, Farmer, Farmko, Alpen Mit, i još par u lancu koje su zatvorene.
jedno je na papiru što piše, drugo je šta se radi van papira...
- vejza00
#4348 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kad god sa nesto kupio u bajri dobio sam fiskalni racun, a ko god da ti izda fiskalni racun je samim tim i 'prijavio' porez drzavi koji ce drzava naplatiti budi siguranAmADin_gospo wrote:Kad bajra bude redovno isplacivao plate, ponašao se prema radnicima ko radnicima a ne robovima, kad bude pravio proizvode od makar 1/4 sirovina BH porijekla, onda ću da se počnem razmišljati, dal da kupujem bajrine proizvode....
-
Naslovnica
#4349 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Za razliku od Mujanića, gdje nikada nisam dobio fiskalni, osim ako sam ga tražio, i to je izgledalo kao da im čupam zdrav zub!vejza00 wrote:kad god sa nesto kupio u bajri dobio sam fiskalni racun, a ko god da ti izda fiskalni racun je samim tim i 'prijavio' porez drzavi koji ce drzava naplatiti budi siguranAmADin_gospo wrote:Kad bajra bude redovno isplacivao plate, ponašao se prema radnicima ko radnicima a ne robovima, kad bude pravio proizvode od makar 1/4 sirovina BH porijekla, onda ću da se počnem razmišljati, dal da kupujem bajrine proizvode....
Ona na kasi se jadnica sva pogubi, lafo stoji tamo, a računa sve na digitron.
Ja ne znam ko stoji iza Mujanića, ali je sa nekim u dobrom talu i ima dobro dobra leđa.
Utaja poreza u milionskim iznosima!
-
bumerangss
#4350 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa postoji inspekcija pa prijavi! Mozes i anonimno kao N N lice pa poslije zovi ilinidi da se raspitas dokle je doslo sa prijavom i trazi papire na uvid na koji nacin su ih sankcionisali.