"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Comrad

#4326 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Comrad »

Ispred zgrade je javni parking, u zgradi nema puno stanara, pa fakticki svako gotovo da ima 'svoje' mjesto. Zasto da ja to remetim. Isto tako, bezbroj puta se parkiram na drugo mjesto, bez ikakve frke. No eto nekako se svi naviknu da parkiraju na isto mjesto. No, to moze gdje su manje zgrade i gdje nema puno stanara.

Niko ne kaze da mu je bogom dano mjesto ako ga je ocistio, ali ako sam ja lopatao 2 sata da ocistim mjesto, pa nisam ga cistio komsiji. Sta sad ja trebam, s posla dodjem umoran nikakav i trebam lopatat jos jedno mjesto. Sutra opet dodjem, oba mjesta zauzeta. Pa mogu onda komotno cijeli parking ocistit i mirna bosna.

Niko ne trazi bistu, vijenac oko vrata, ali trazi se malo kulture i razumijevanja za druge. A ne samo nek je meni dobro. Evo kako je pao snijeg nije mi palo na pamet da parkiram na mjesto gdje je ocito da ga je neko sebi ocistio, zato sto znam kako bih se ja osjecao da to meni neko uradi. Radije cu u garazu platit ili parkirat dalje. Ali lezihljebovicima je svejedno.
madner

#4327 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Pa druze, cijeli sistem fercera tako da se ti parkiras na necije mjesto. Ja se izparkiram iz svog naselja i parkiram se u drugom. Ako tako mislis bujrum, kupi dva parking mjesta i stavi tablice i ja cu to postovat.
girl

#4328 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

Comrad wrote:Ispred zgrade je javni parking, u zgradi nema puno stanara, pa fakticki svako gotovo da ima 'svoje' mjesto. Zasto da ja to remetim. Isto tako, bezbroj puta se parkiram na drugo mjesto, bez ikakve frke. No eto nekako se svi naviknu da parkiraju na isto mjesto. No, to moze gdje su manje zgrade i gdje nema puno stanara.

Niko ne kaze da mu je bogom dano mjesto ako ga je ocistio, ali ako sam ja lopatao 2 sata da ocistim mjesto, pa nisam ga cistio komsiji. Sta sad ja trebam, s posla dodjem umoran nikakav i trebam lopatat jos jedno mjesto. Sutra opet dodjem, oba mjesta zauzeta. Pa mogu onda komotno cijeli parking ocistit i mirna bosna.

Niko ne trazi bistu, vijenac oko vrata, ali trazi se malo kulture i razumijevanja za druge. A ne samo nek je meni dobro. Evo kako je pao snijeg nije mi palo na pamet da parkiram na mjesto gdje je ocito da ga je neko sebi ocistio, zato sto znam kako bih se ja osjecao da to meni neko uradi. Radije cu u garazu platit ili parkirat dalje. Ali lezihljebovicima je svejedno.
:thumbup: upravo tako.
girl

#4329 Re: "Majstori" parkiranja

Post by girl »

ili na kraju krajeva ako neces da lopatas ili ne mozes, plati nekom eno javilo ih se koliko hoces da ciste za 10 KM. nek' ti ociste jedno mjesto.
goran16v

#4330 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Comrad wrote:Ispred zgrade je javni parking, u zgradi nema puno stanara, pa fakticki svako gotovo da ima 'svoje' mjesto. Zasto da ja to remetim. Isto tako, bezbroj puta se parkiram na drugo mjesto, bez ikakve frke. No eto nekako se svi naviknu da parkiraju na isto mjesto. No, to moze gdje su manje zgrade i gdje nema puno stanara.

Ja ne kontam koliko je testo skontati da ne cistis mjesto ni komsiji, ni sebi da bi se parkirao kad dodjes nego da bi se isparkirao i negdje otisaom, ako cistis samo da bi ti auto i prolaz bio cisti, a ne da ga vozis - nema problem, auto ti je jos uvijek tu. I svi ti padobranci su negdje bili i negdje lopatali o ostavili "svoja" da bi se pojavili na "tudjim" parking mjestima, i oni landohani, koji su cekali da se sve ocisti da bi ono vozili, su platili to tako sto nisu vozili 15 - 20 dana. I svi mahom preskacu pitanje gdje parkiraju kad nisu ispred zgrade i da li su jednako casni i posteni pa svako mjesto mimo onoga ispred zgrade odlopataju, kao i do kad misle polagati "ekskluzivna" prava.
alenthekiller

#4331 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alenthekiller »

Stari moj, poznat bio na dobrinji da se lisicama zavezao za novo auto kad je kupio. Cuva auto ko oci u glavi. Kad se ide u soping, zasteka se negdje u blizinu auta i ceka da mu nece ko ogrebat auto, vratima udarit i tako slicne situacije. Jednom prilikom mu je neki bas udario u vrata, on iz loge svoje i izudara ga. Dosli mi policija pise kaznu, a moj stari govori tom, neki balavunder "kad vidis ovaj model auta, nije bitna boja, bjezi sto dalje". Platio kaznu, a onaj mu je napravio tad golfa tog. A posto sam svaki dan na relaciji sutjeska-drvenija gledam obe sto parikiraju auta i nikako da slikam, ali sad uz ovu temu sigurno. I sta misli neko o ideji da neki veliki papir, ili neku naljepnicu uradim u stilu "imas parking oznacen pa tamo parkiraj" nesto komicno i kad vidim nekog tako da mu ostavim na auto :lol: :lol:
bpsang

#4332 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

ma napises mu nesto komicno na samoljepljivom papiru
Alo ba... nije ti ovo livada !
i zalijepis mu na šajbu,al to radi u rukavicama da ti ne ostanu otisci prstiju :D
alenthekiller

#4333 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alenthekiller »

na sred sajbe da svi vide i strugnut :lol: znaci od sad olovka u dzepu i samoljepljivi papir :D bice veselo :-D
muha_sa

#4334 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

girl wrote:ili na kraju krajeva ako neces da lopatas ili ne mozes, plati nekom eno javilo ih se koliko hoces da ciste za 10 KM. nek' ti ociste jedno mjesto.
:lol:
-šta vam je više :-) koje jedno mjesto--jel neko od nas placa to jedno mjesto :?
-ocistio svoje auto i nisam ga do jucer vozio--juce odem s autom i ni jedne sekunde nisam pomislio da ce me cekat to mjesto--otkud mi pravo da svojatam nešto što je zajednicko :-)
HaHaHa2

#4335 Re: "Majstori" parkiranja

Post by HaHaHa2 »

muha_sa wrote:
girl wrote:ili na kraju krajeva ako neces da lopatas ili ne mozes, plati nekom eno javilo ih se koliko hoces da ciste za 10 KM. nek' ti ociste jedno mjesto.
:lol:
-šta vam je više :-) koje jedno mjesto--jel neko od nas placa to jedno mjesto :?
-ocistio svoje auto i nisam ga do jucer vozio--juce odem s autom i ni jedne sekunde nisam pomislio da ce me cekat to mjesto--otkud mi pravo da svojatam nešto što je zajednicko :-)
pa to su muha sve "FGR" :D :D Evo ja upravo ocistio stepeniste haustora i zagradio :D :D
Ateista

#4336 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

girl wrote:ovaj pametnjakovic sto kaze koga briga jesi'l ti lopatao ko' dodje njegovo je? pa de ti meni objasni gdje da ja parkiram a muz i ja otkopali 2 mjesta pa nas nijedno ne saceka kad dodjemo kuci s posla jer su se gotovani kojima su auta bila u garazama 2 sedmice pojavili? sreca pa imam muza koji izgledom moze prestrasiti babine sinove, pa meni vise nece parkirati na mjesto. ali da parkiraju de mi ti objasni kako rijesitit taj problem, eto bas me zanima? znaci nije problem sa komsijama koje su zajedno s nama cistile , zna se ko je cistio koji dio, ali de mi objasni hocu'l ja ostavit na sred ceste jer ja nemam gdje a mjesto koje sam ocistila je zauet? Ma zagradila bih ga od huje i taksijem na posao otisla samo kad bi drugi od mene mogli proci cestom. btw isla sam trolejbusom na posao 15 dana kao sav normalan svijet kad je bilo najgore.
I ja sam otkopao svoje auto i time parking mjesto, jedan sam od prvih koji je izasao sa svog parkinga, ali mi nije palo na pamet da se sluzim papanskim metodama zauzimanja mjesta jer na to nemam pravo. Uostalom, vjerovatno svako ko je tada vozio auto je morao nekako da ga otkopa i otkopa neko parking mjesto, osim nekih koji su bili u garazama.
muha_sa

#4337 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

Ateista wrote:
girl wrote:ovaj pametnjakovic sto kaze koga briga jesi'l ti lopatao ko' dodje njegovo je? pa de ti meni objasni gdje da ja parkiram a muz i ja otkopali 2 mjesta pa nas nijedno ne saceka kad dodjemo kuci s posla jer su se gotovani kojima su auta bila u garazama 2 sedmice pojavili? sreca pa imam muza koji izgledom moze prestrasiti babine sinove, pa meni vise nece parkirati na mjesto. ali da parkiraju de mi ti objasni kako rijesitit taj problem, eto bas me zanima? znaci nije problem sa komsijama koje su zajedno s nama cistile , zna se ko je cistio koji dio, ali de mi objasni hocu'l ja ostavit na sred ceste jer ja nemam gdje a mjesto koje sam ocistila je zauet? Ma zagradila bih ga od huje i taksijem na posao otisla samo kad bi drugi od mene mogli proci cestom. btw isla sam trolejbusom na posao 15 dana kao sav normalan svijet kad je bilo najgore.
I ja sam otkopao svoje auto i time parking mjesto, jedan sam od prvih koji je izasao sa svog parkinga, ali mi nije palo na pamet da se sluzim papanskim metodama zauzimanja mjesta jer na to nemam pravo. Uostalom, vjerovatno svako ko je tada vozio auto je morao nekako da ga otkopa i otkopa neko parking mjesto, osim nekih koji su bili u garazama.
da dodam :D i parkira na mjestu koje je neko drugi ocistio--što je i normalno.osim ako ce u BBI pa se spustit u garažu :D
-dokle ide ljudska glupost iliti bezobrazluk :-) halooooooooo-ja ocistio svoje snijegom zatrpano auto i otišo se malo provozat a neko se usudio tu parkirat--još sam fino gajbu postavio :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#4338 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Ateista wrote:
E čuj, ko ti je kriv što nemaš 100 kg, službeno auto sa kojim ideš u inostranstvo i stan koji ćeš uskoro zamijeniti većim.... :D
goran16v

#4339 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

A da ne govorimo sta bi ovi "polagaci prava" odabrali da je bilo ikako moguce izvuci auto s parkinga, a da se ne prihvate lopate, taman ga nemali gdje parkirati kad se vrate! :D
kockica_kockica

#4340 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Zanimljivo je kako se ljudi bore dokazati da niko nema prava na neko parkirno mjesto jer je to javna povrsina. A zapravo je stvar u tome sto niko nije krtica da cisti svaki dan da bi se uparkirao jer se uvijek nadje neki landohan koji ce mu se parkirati na ocisceno mjesto. Ja znam osobu koja je ocistila sigurno 15 mjesta za parkiranje. I onda mu pukao film. PA nije covjek krtica da razgrce snijeg da bi se drugi parkirali vec da bi on mogao parkirati. I ne niko ne ocekuje da ga ceka bas to mjesto ali bi bilo lijepo ako si se vec uparkirao na ocisceno mjesto onda se potrudi da i ti ocistis nekome, a ne da iste osobe ciste kao krtice po naselju jer je nekome iz ponizenja uzeti lopatu u ruke.
Ateista

#4341 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Ateista wrote:
E čuj, ko ti je kriv što nemaš 100 kg, službeno auto sa kojim ideš u inostranstvo i stan koji ćeš uskoro zamijeniti većim.... :D
Jest vala, treba da se stidim zbog toga, necu vise ni jedan post ostaviti na ovoj temi. :D
Ateista

#4342 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

kockica_kockica wrote:Zanimljivo je kako se ljudi bore dokazati da niko nema prava na neko parkirno mjesto jer je to javna povrsina. A zapravo je stvar u tome sto niko nije krtica da cisti svaki dan da bi se uparkirao jer se uvijek nadje neki landohan koji ce mu se parkirati na ocisceno mjesto. Ja znam osobu koja je ocistila sigurno 15 mjesta za parkiranje. I onda mu pukao film. PA nije covjek krtica da razgrce snijeg da bi se drugi parkirali vec da bi on mogao parkirati. I ne niko ne ocekuje da ga ceka bas to mjesto ali bi bilo lijepo ako si se vec uparkirao na ocisceno mjesto onda se potrudi da i ti ocistis nekome, a ne da iste osobe ciste kao krtice po naselju jer je nekome iz ponizenja uzeti lopatu u ruke.
To jeste problem, sto ima takvih papaka, ali isto tako nije u redu prema onima koji su lopatali i iskopali neka mjesta da ne mogu poslije naci mjesto iako ima slobodno ali je neko sebi rezervisao a oni bili kulturni pa nisu.
adnandus

#4343 Re: "Majstori" parkiranja

Post by adnandus »

kockica_kockica wrote:Zanimljivo je kako se ljudi bore dokazati da niko nema prava na neko parkirno mjesto jer je to javna povrsina. A zapravo je stvar u tome sto niko nije krtica da cisti svaki dan da bi se uparkirao jer se uvijek nadje neki landohan koji ce mu se parkirati na ocisceno mjesto. Ja znam osobu koja je ocistila sigurno 15 mjesta za parkiranje. I onda mu pukao film. PA nije covjek krtica da razgrce snijeg da bi se drugi parkirali vec da bi on mogao parkirati. I ne niko ne ocekuje da ga ceka bas to mjesto ali bi bilo lijepo ako si se vec uparkirao na ocisceno mjesto onda se potrudi da i ti ocistis nekome, a ne da iste osobe ciste kao krtice po naselju jer je nekome iz ponizenja uzeti lopatu u ruke.
Upravo tako, svi su jaki na rijecima i tastaturi ali im nesto se gadi lopatom malo mahati
kad ima javno mjesto gdje su svi izasli i svi javno ocistili mjesta, jesu al u k... sto bi to radili kad je neko vec ocistio, nego kruze ko lesinari pa i sat vremena nebili nasli koje ocisceno mjesto
Kod mene ispred zgrade 50 mjesta a 5 ih ocisceno i svi se guraju oko tih ociscenih.
Palamudite bezveze uhvatite se lopata pa ocistite te javne parkinge
goran16v

#4344 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Naravno da niko nije svacija krtica. Stvar je u tome kad ostavimo na stranu gradjansku duznost ciscenja (koja je samo administrativna jer nema metoda prisile) ko god je ocistio svoj auto te prilaz od parking mjesta do ciste ceste je to uradio tj, bio krtica prema vlastitom izboru i zato sto je htio da koristi auto, a ne sto ga je neko natjerao. Takodjer, po xy put ovaj kratkovidni rezon i selektivnost, pa niko ne spominje mogucnost da su i ti landohani takodjer negdje lopatali da bi dosli do vasih cjenjenih parking mjesta i ostavlili nekom cisto mjesto, kao i da se niko ne hvali da igdje drugo, osim ispred zgrade, ocistio sebi parking umjesto da se uvalio na ocisceno mjesto. Sve u svemu teorija se svodi na parking ispred zgrade, kao da niko nikad ne mrda odatle i kao da nista drugo osim toga ne postoji.
kockica_kockica

#4345 Re: "Majstori" parkiranja

I moram nadodati... Svojim ocima sam gledala kako lik dok svoje auto otkopava tudje zatrpava, i to samo iz razloga jer mu je tako na ruku bacati snijeg... Umjesto da baca snijeg tamo gdje nece nikog zatrpati on fino liku sav snijeg stavio ispred auta, a ovaj svoj snijeg nosio 2 metra dalje na jednu gomilu koja nikome nece smetati..

Mi smo pogan narod.... Jako...
goran16v

#4346 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

kockica_kockica wrote:I moram nadodati... Svojim ocima sam gledala kako lik dok svoje auto otkopava tudje zatrpava, i to samo iz razloga jer mu je tako na ruku bacati snijeg... Umjesto da baca snijeg tamo gdje nece nikog zatrpati on fino liku sav snijeg stavio ispred auta, a ovaj svoj snijeg nosio 2 metra dalje na jednu gomilu koja nikome nece smetati..

Mi smo pogan narod.... Jako...
E to je vec poganluk i papanluk...
kockica_kockica

#4347 Re: "Majstori" parkiranja

goran16v wrote:
Naravno da niko nije svacija krtica. Stvar je u tome kad ostavimo na stranu gradjansku duznost ciscenja (koja je samo administrativna jer nema metoda prisile) ko god je ocistio svoj auto te prilaz od parking mjesta do ciste ceste je to uradio tj, bio krtica prema vlastitom izboru i zato sto je htio da koristi auto, a ne sto ga je neko natjerao. Takodjer, po xy put ovaj kratkovidni rezon i selektivnost, pa niko ne spominje mogucnost da su i ti landohani takodjer negdje lopatali da bi dosli do vasih cjenjenih parking mjesta i ostavlili nekom cisto mjesto, kao i da se niko ne hvali da igdje drugo, osim ispred zgrade, ocistio sebi parking umjesto da se uvalio na ocisceno mjesto. Sve u svemu teorija se svodi na parking ispred zgrade, kao da niko nikad ne mrda odatle i kao da nista drugo osim toga ne postoji.
Izvrces poentu cijele te price...
Ja sam prva ocistila 3 mjesta da bi svoje auto mogla parkirati jer mi se neko parkirao na mjesto koje sam ja ocistila dok je moje auto bilo parkirano. I kako rekoh ovdje niko ne ocekuje da ga ceka to isto mjesto ali bi bilo lijepo da lik koji je dosao i parkirao se na to mjesto napravi prostor nekome drugome.
Sad se vracamo na tvoju teoriju kad odem negdje da se parkiram nekome na njegovo. E pa prevario si se u procjeni. Meni ne pada na pamet. Idem na parking koji se placa i placam 5-14 KM kako gdje i kada za parkiranje svog ljubimca. Nikome se ne uvaljujem na njegovo mjesto.

I by the way ispred moje firme ima jedno mjesto koje je rezervisano i placeno za nas, ali se na to mjesto od silnih landohana kojima znak rezervisano nista ne znaci... Cak i kad stavimo fizicku zabranu parkiranja se uvijek nadje neki lola koji ce ga tu parkirati jer smo mi kao firma ocistili pola ulice i to parkirno mjesto, i sad naknadno placamo parking jer se landohan parkirao.
bosanski.tornjak

#4348 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bosanski.tornjak »

Lijepo je sto su komsije lopatale divan cin.Al opet nema niko pravo da zabija kolac na to mjesto i napise rezervisano.Nije ti babovina druze.fino od tebe sto si ocistio al ti parking pripada svima
novi.dan.nova.nafaka

#4349 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kockica_kockica wrote:
goran16v wrote:Izvrces poentu cijele te price...
Ja sam prva ocistila 3 mjesta da bi svoje auto mogla parkirati jer mi se neko parkirao na mjesto koje sam ja ocistila dok je moje auto bilo parkirano. I kako rekoh ovdje niko ne ocekuje da ga ceka to isto mjesto ali bi bilo lijepo da lik koji je dosao i parkirao se na to mjesto napravi prostor nekome drugome.
Sad se vracamo na tvoju teoriju kad odem negdje da se parkiram nekome na njegovo. E pa prevario si se u procjeni. Meni ne pada na pamet. Idem na parking koji se placa i placam 5-14 KM kako gdje i kada za parkiranje svog ljubimca. Nikome se ne uvaljujem na njegovo mjesto.

I by the way ispred moje firme ima jedno mjesto koje je rezervisano i placeno za nas, ali se na to mjesto od silnih landohana kojima znak rezervisano nista ne znaci... Cak i kad stavimo fizicku zabranu parkiranja se uvijek nadje neki lola koji ce ga tu parkirati jer smo mi kao firma ocistili pola ulice i to parkirno mjesto, i sad naknadno placamo parking jer se landohan parkirao.
Draga moja,
ti na osnovu jednog slučaja hoćeš da formiraš pravilo - ne ide nikako. Goran uporno govori ono što vrijedi za veliku većinu građana:
-jutro je, ideš sa parkinga XY kojeg si otkopao-la
-jutro, sat poslije - parkiraš na mjestu XZ koje je neko drugi otkopao-la (osim ako nemaš brdo love, pa svaki dan plaćaš po 10-tak KM za parking. Ne vidim onda razlog zašto ne ideš i vraćaš se Taxijem, ko hadžinica prava).
-popodne, dolaziš ispred svoje zgrade i parkiraš na mjesto YZ, koje je otkopao ti ili tvoj komšija.

A firmino mjesto nemoj miješati u priču - tu imate puno pravo pozvati pauka, jer plaćate za to mjesto, za razliku od ostalih koje ne plaćate i nemate pravo prisvajati...
goran16v

#4350 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

kockica_kockica wrote: Izvrces poentu cijele te price...

Ne izvrcem poentu price nego pokusavam poredati stvari na svoje mjesto. Nisi ti 3 x cistila parking mjesta da bi se imala gdje parkirati nego sto si 2 x htjela koristiti auto, a to je bio tvoj izbor. Koliko bi parking mjesta ocistila da nisi htjela/imala potrebu koristiti auto? Garant 3 kom... Mislim, koliko ima smisla ocekivati da neko ko dodje da zavrsi nesto za 15 min - sat ili obidje roditelje, prijatelje, nije bitno i jos 2 sata provede lopatajuci sebi parking mjesto (pogotovo ako je to naselje gdje nema komercijalnog parkinga kojeg je ocistio grad) pored cistog mjesta, a pri tome je ispred svoje zgrade ostavio cisto mjesto i vec ispuno kvotu od 2 sata lopatanja? Sve se bojim ta to neko radi
Locked