Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lajkujMe

#4326 Re: Avio kompanije all about

Post by lajkujMe »

Ovo za wizzair dobro gledajte, naplate vam jos 100 drugih stvari osim karte i na kraje izadje mnogo mnogo skuplje :-)

Najjeftinija varijanta:

146 eura :-)

Naplacuju kofer 30 eura u JEDNOM smijeru.
Sto se tice Hrane i Pica garant se kupuje onboard za paprene cijene mislim :-) dodacu jos 50 eura pa krenuti iz Sarajeva s Norwegian bez mnogo muke i odlicnom uslugom.
Gray

#4327 Re: Avio kompanije all about

Post by Gray »

agent_zero wrote:
drndalo wrote:
agent_zero wrote: Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.
Sta tamo ima zbunjujuce...? Ukucas mjesto polaska, mjesto dolaska, zeljene datume, broj putnika, kompjuter ti izbaci cijenu po danima, odvojenu za letove tamo, a odvojeno za nazad. Kad odaberes i jedan i drugi, on ti to sabere, doda ako ima jos nekih stvari za doplatiti, prtljag, hrana, hotel, bla, bla, pomnozi tu cifru sa brojem putnika, i napise ti TOTAL: xxx.xx EUR... Otvori stranicu za podatke o platnoj kartici, ako imas para, kupio si te karte koje si "kliktao"...
Pa zbunjujuće utoliko što na početnoj stranici pegasusa stoji ona reklama za sarajevo 50e do istanbula (u jednom pravcu) sa taksama.

A kad odem preko tog kalkulatora leta, napiše 110e, odnosno kad označim u boxu ispod i povratak stavi 2x110e.

Kako to nije zbunjujuće? Odjednom dupla cijena :-)

@Koshpa

Hvala ;)

Na reklamama uvijek piše OD toliko i toliko, što znači da su samo na neke datume karte po toj cijeni i da je broj tih karata ograničen, tako da njoj obično možeš naći tek ako puno prije leta rezervišeš.
drndalo

#4328 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

agent_zero wrote:
drndalo wrote:
agent_zero wrote: Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.
Sta tamo ima zbunjujuce...? Ukucas mjesto polaska, mjesto dolaska, zeljene datume, broj putnika, kompjuter ti izbaci cijenu po danima, odvojenu za letove tamo, a odvojeno za nazad. Kad odaberes i jedan i drugi, on ti to sabere, doda ako ima jos nekih stvari za doplatiti, prtljag, hrana, hotel, bla, bla, pomnozi tu cifru sa brojem putnika, i napise ti TOTAL: xxx.xx EUR... Otvori stranicu za podatke o platnoj kartici, ako imas para, kupio si te karte koje si "kliktao"...
Pa zbunjujuće utoliko što na početnoj stranici pegasusa stoji ona reklama za sarajevo 50e do istanbula (u jednom pravcu) sa taksama.

A kad odem preko tog kalkulatora leta, napiše 110e, odnosno kad označim u boxu ispod i povratak stavi 2x110e.

Kako to nije zbunjujuće? Odjednom dupla cijena :-)

@Koshpa

Hvala ;)
Nema na cemu... :wink:

Zaboravio si da je to reklama: Vec od 50 € sa taxama po jednom pravcu... Cijena koju ti sada izbacuje je vjerovatno posljedica dobre prodaje, gdje je npr. 20% sjedista po reklamiranoj najnizoj cijeni prodano, pa cijene rastu, i rasti ce jos za iste datume koje si sada kucao. Ili si mislio da ce prodavati svih cca. 180 sjedista na svakom letu po 50 € ? Oni koji su ih kupovali prije mjesec dana su ih kupili po te pare...

Slicna je situacija i sa Wizz-om, ne vjerujte reklamama, isklikajte sve stadije rezervacije, kao da cete stvarno kupiti sve sto vam treba za taj let, da biste prije zadnjeg koraka, tj. placanja karticom vidjeli pravu i punu cijenu koju cete platiti...
drndalo

#4330 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Skupilo se...? Super, mogli su do 7 brace svratiti, da im pomognu u skupljanju... :x
agent_zero

#4331 Re: Avio kompanije all about

Post by agent_zero »

Pa jel to znači da je sad cijena 220 eura povratna karta sa taksama (pegasus)? Ništa od onih 50 eura u jednom pravcu?

Nisam lud da rezevišem po toj cijeni, pogotovo jer im je i aerodrom podaleko od grada (nije onaj glavni). Zar nije ovo trebala da bude niskotarifna kompanija? :-)
terremoto

#4332 Re: Avio kompanije all about

Post by terremoto »

Dali je neko putovao iz Mostara za Italiju,ova njihova stranica ne funkcionise,sve otvori samo nece "usluge za putnike",dali stvarno imaju letove ili...???
drndalo

#4333 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

agent_zero wrote:Pa jel to znači da je sad cijena 220 eura povratna karta sa taksama (pegasus)? Ništa od onih 50 eura u jednom pravcu?

Nisam lud da rezevišem po toj cijeni, pogotovo jer im je i aerodrom podaleko od grada (nije onaj glavni). Zar nije ovo trebala da bude niskotarifna kompanija? :-)
Pa imas onda BH airlines akciju...
Sunrise00

#4335 Re: Avio kompanije all about

Post by Sunrise00 »

ima li neko iskustva sa last minute kartama kod nas? Znam ljude koji su vani uspijevali proci prejeftino tako sto ono kartu kupe dan prije...ili cak na sam dan. Pretpostavljam da nma nista od toga ovdje jer nema low cost kompanija, a i takse su ogromne :roll: al da pitam za svaki slucaj :D
drndalo

#4336 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Mrka kapa... To se obicno moze uhvatiti na charter letovima, kad im je bolje da prodaju sjediste i za sta, nego da leti prazno, a neke charter kompanije koje imaju redovne chartere ih oglasavaju i kao LCC, i toga obicno bude u Njemackoj, Condor, Happag-Lloyd...
nera18

#4337 Re: Avio kompanije all about

Post by nera18 »

lajkujMe wrote:Ovo za wizzair dobro gledajte, naplate vam jos 100 drugih stvari osim karte i na kraje izadje mnogo mnogo skuplje :-)

Najjeftinija varijanta:

146 eura :-)

Naplacuju kofer 30 eura u JEDNOM smijeru.
Sto se tice Hrane i Pica garant se kupuje onboard za paprene cijene mislim :-) dodacu jos 50 eura pa krenuti iz Sarajeva s Norwegian bez mnogo muke i odlicnom uslugom.
znaci putujem bg -swe - 25eura karta +10 eura torba u jednom pravcu x2 nije ni bus toliko...tako da, ne pretjerujte
bambina78

#4339 Re: Avio kompanije all about

Post by bambina78 »

Ma fina cijena, ali uzimajuci u obzir rizik da li ce oni uopste letiti, onda i nije tako fina :skoljka:
drndalo

#4340 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Sad su platili servis i tako to, par mjeseci ce biti OK...
Franjo Kluz

#4341 Re: Avio kompanije all about

Post by Franjo Kluz »

''Kontekst: Opstanak balkanskih aviokompanija
10 april 2013, Srijeda 21:38 CEST

Većina regionalnih aviokompanija, koje su u većinskom vlasništvu države već godinama ostvaruju visoke finansijske gubitke. I dok u svijetu broj putnika koji koriste avioprevoz svake godine raste za 5,3 posto, loše poslovanje, ali i mnogi drugi razlozi doveli su aviokompanije u regionu na rub stečaja.

Mogu li regionalne aviokompanije konačno pronaći model opstanka? Koji je put njihovog finansijskog oporavka? Zašto nije došlo do najavljene saradnje avioprevoznika u regiji? Mogu li konkurirati nisko-tarifnim aviokompanijama?

O tome razgovaramo sa našim gostima: u Sarajevu: ekspert za aviosaobraćaj - Rifat Tirak, u Beogradu: vazduhoplovni novinar i urednik portala Tango six - Petar Vojinović, u Zagrebu: bivši direktor Zračne luke Zagreb, konsultant za investicije i infrastrukturne projekte - Boško Matković''

Po kom osnovu su ova trojica stalni gosti Aljazeera kad je u pitanju avijacija ??? Ovaj zadnji Matkovic jos i ima neke veze sa avijacijom (ako aerodrom Frankfurt i Zagreb spadaju u avijaciju gdje je doticni radio , u FRANKFURTU kao protivpozarni nadzornik a u Zagrebu kao direktor aerodroma - svaka cast - uzeo ih je za otpremninu lopatom)
A Rifat Tirak ??? Znam da je bio PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA AIR BOSNE - neposredno prije nego je propala, i to vrlo kratak period, kada su firmom vladali beogradski kadrovi - haman pa njegovi ( po naglasku i ekavici) Onda , po kom osnovu je on expert ?!? To mu je jedino sto je radio kratko vrijeme u avijaciji, necu da spominjem JNA, to nema veze sa ovim. Samo me interesuje kako se on prodao kao expert i ko ga kao takvog poziva u ove emisije, i to vec 5-ti jubilarni put. Mislim da je on samozvani expert koji puca na mjesto savjettnika i ministarstvo saobracaja , odjeljenje za avijaciju. Sta on zna o Turkish airlinesu i njegovoj vezi sa BH Airlinesom ??? Ako je nesto znao (slucajno) zasto nije povikao : Ljudi , evo lopovluka !!! Nije se ni pokazao u to vrijeme. Ali zato sada soli pamet.

Za ovog treceg gospodina ne znam , nisam nikada cuo.

Uz pozdrav,

Rudi Cajavec
Locker

#4342 Re: Avio kompanije all about

Post by Locker »

http://kontrolaletenja.net/od-sarajeva- ... a-49-eura/

Od Sarajeva do Istanbula i nazad za 49 eura. Ali, piše još nešto u dnu malim slovima…
Koshpa

#4343 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

Franjo Kluz wrote:''Kontekst: Opstanak balkanskih aviokompanija
10 april 2013, Srijeda 21:38 CEST

Većina regionalnih aviokompanija, koje su u većinskom vlasništvu države već godinama ostvaruju visoke finansijske gubitke. I dok u svijetu broj putnika koji koriste avioprevoz svake godine raste za 5,3 posto, loše poslovanje, ali i mnogi drugi razlozi doveli su aviokompanije u regionu na rub stečaja.

Mogu li regionalne aviokompanije konačno pronaći model opstanka? Koji je put njihovog finansijskog oporavka? Zašto nije došlo do najavljene saradnje avioprevoznika u regiji? Mogu li konkurirati nisko-tarifnim aviokompanijama?

O tome razgovaramo sa našim gostima: u Sarajevu: ekspert za aviosaobraćaj - Rifat Tirak, u Beogradu: vazduhoplovni novinar i urednik portala Tango six - Petar Vojinović, u Zagrebu: bivši direktor Zračne luke Zagreb, konsultant za investicije i infrastrukturne projekte - Boško Matković''

Po kom osnovu su ova trojica stalni gosti Aljazeera kad je u pitanju avijacija ??? Ovaj zadnji Matkovic jos i ima neke veze sa avijacijom (ako aerodrom Frankfurt i Zagreb spadaju u avijaciju gdje je doticni radio , u FRANKFURTU kao protivpozarni nadzornik a u Zagrebu kao direktor aerodroma - svaka cast - uzeo ih je za otpremninu lopatom)
A Rifat Tirak ??? Znam da je bio PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA AIR BOSNE - neposredno prije nego je propala, i to vrlo kratak period, kada su firmom vladali beogradski kadrovi - haman pa njegovi ( po naglasku i ekavici) Onda , po kom osnovu je on expert ?!? To mu je jedino sto je radio kratko vrijeme u avijaciji, necu da spominjem JNA, to nema veze sa ovim. Samo me interesuje kako se on prodao kao expert i ko ga kao takvog poziva u ove emisije, i to vec 5-ti jubilarni put. Mislim da je on samozvani expert koji puca na mjesto savjettnika i ministarstvo saobracaja , odjeljenje za avijaciju. Sta on zna o Turkish airlinesu i njegovoj vezi sa BH Airlinesom ??? Ako je nesto znao (slucajno) zasto nije povikao : Ljudi , evo lopovluka !!! Nije se ni pokazao u to vrijeme. Ali zato sada soli pamet.

Za ovog treceg gospodina ne znam , nisam nikada cuo.

Uz pozdrav,

Rudi Cajavec
Rifat Tirak ekspert za avio saobracaj :lol: :lol: :lol:

Samoprozvani expert jadna majko od koga oni traze informacije :run:
fluidni

#4344 Re: Avio kompanije all about

Post by fluidni »

Vala, kad sam vidio Tirka i meni je donja vilica pala na pod. Cuj, ekspert...vecinu svog radnog vijeka radio na obaranju aviona pri vojsci a sad ekspert za civilno zrakoplovstvo.:shock:

Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2
Franjo Kluz

#4347 Re: Avio kompanije all about

Post by Franjo Kluz »

PISTO CUVAJ SE , IDE TI RUSLAN STRASNI.
STETE NA PISTI I OKOLNIM KUCAMA U PRILAZU CEMO SABIRATI I SANIRATI CIM ODE KUCI.
Rgds,
Rudi
smolsvoje

#4348 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

Sto se opet otkazuju letovi BH Airlinesa ? Sta sad ne valja ?
Neki dan je pisalo da ih drzava spasava milionima ?!?

Za ovog AN124 se trebalo ranije pripremiti sa Euroasfaltom da dezura uz pistu kad sleti i poleti. Dao Bog da ne bude stete na samoj pisti. Za stakla na kucama manje vise, to se da brzo popraviti. Valjda mu je dovoljno 2600 za polijetanje.
Pozzz,
zenny

#4349 Re: Avio kompanije all about

Post by zenny »

sletio je antonov, nije bucan kako sam mislio da ce bit...
edit:
evo sad mi kolega sa aerodroma svratio i kaze ipak to nije bio on nego nesto drugo, njega oko podne ocekuju.. mozda sam ja neki kamion cuo :-)
Last edited by zenny on 15/04/2013 11:12, edited 1 time in total.
smolsvoje

#4350 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

zenny wrote:kako je u laktasima? jel vam smeta buka aviona il ste navikli vec..

sletio je antonov, nije bucan kako sam mislio da ce bit...
edit:
evo sad mi kolega sa aerodroma svratio i kaze ipak to nije bio on nego nesto drugo, njega oko podne ocekuju.. mozda sam ja neki kamion cuo :-)
Zbog tehničkih problema odgođeno slijetanje Antonova AN 124 na Sarajevski aerodrom
Avion tipa Antonov AN 124, koji je rano jutros trebao sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo, ipak nije stigao u glavni grad BiH.

Ipak nema aerodrom sta da brine, AN124 mozda neki drugi put. Kakva je to ROYAL AIR FORCE kad nemaju zamjenski avion. Nije ni BH Airlines najgori.

A sto se tice Laktasa , jesi li ti dobar ???

Pozzzz,
Post Reply