Najjeftinija varijanta:
146 eura
Naplacuju kofer 30 eura u JEDNOM smijeru.
Sto se tice Hrane i Pica garant se kupuje onboard za paprene cijene mislim
agent_zero wrote:Pa zbunjujuće utoliko što na početnoj stranici pegasusa stoji ona reklama za sarajevo 50e do istanbula (u jednom pravcu) sa taksama.drndalo wrote:Sta tamo ima zbunjujuce...? Ukucas mjesto polaska, mjesto dolaska, zeljene datume, broj putnika, kompjuter ti izbaci cijenu po danima, odvojenu za letove tamo, a odvojeno za nazad. Kad odaberes i jedan i drugi, on ti to sabere, doda ako ima jos nekih stvari za doplatiti, prtljag, hrana, hotel, bla, bla, pomnozi tu cifru sa brojem putnika, i napise ti TOTAL: xxx.xx EUR... Otvori stranicu za podatke o platnoj kartici, ako imas para, kupio si te karte koje si "kliktao"...agent_zero wrote: Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.
A kad odem preko tog kalkulatora leta, napiše 110e, odnosno kad označim u boxu ispod i povratak stavi 2x110e.
Kako to nije zbunjujuće? Odjednom dupla cijena
@Koshpa
Hvala
Nema na cemu...agent_zero wrote:Pa zbunjujuće utoliko što na početnoj stranici pegasusa stoji ona reklama za sarajevo 50e do istanbula (u jednom pravcu) sa taksama.drndalo wrote:Sta tamo ima zbunjujuce...? Ukucas mjesto polaska, mjesto dolaska, zeljene datume, broj putnika, kompjuter ti izbaci cijenu po danima, odvojenu za letove tamo, a odvojeno za nazad. Kad odaberes i jedan i drugi, on ti to sabere, doda ako ima jos nekih stvari za doplatiti, prtljag, hrana, hotel, bla, bla, pomnozi tu cifru sa brojem putnika, i napise ti TOTAL: xxx.xx EUR... Otvori stranicu za podatke o platnoj kartici, ako imas para, kupio si te karte koje si "kliktao"...agent_zero wrote: Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.
A kad odem preko tog kalkulatora leta, napiše 110e, odnosno kad označim u boxu ispod i povratak stavi 2x110e.
Kako to nije zbunjujuće? Odjednom dupla cijena
@Koshpa
Hvala
Pa imas onda BH airlines akciju...agent_zero wrote:Pa jel to znači da je sad cijena 220 eura povratna karta sa taksama (pegasus)? Ništa od onih 50 eura u jednom pravcu?
Nisam lud da rezevišem po toj cijeni, pogotovo jer im je i aerodrom podaleko od grada (nije onaj glavni). Zar nije ovo trebala da bude niskotarifna kompanija?
znaci putujem bg -swe - 25eura karta +10 eura torba u jednom pravcu x2 nije ni bus toliko...tako da, ne pretjerujtelajkujMe wrote:Ovo za wizzair dobro gledajte, naplate vam jos 100 drugih stvari osim karte i na kraje izadje mnogo mnogo skuplje
Najjeftinija varijanta:
146 eura![]()
Naplacuju kofer 30 eura u JEDNOM smijeru.
Sto se tice Hrane i Pica garant se kupuje onboard za paprene cijene mislimdodacu jos 50 eura pa krenuti iz Sarajeva s Norwegian bez mnogo muke i odlicnom uslugom.
Rifat Tirak ekspert za avio saobracajFranjo Kluz wrote:''Kontekst: Opstanak balkanskih aviokompanija
10 april 2013, Srijeda 21:38 CEST
Većina regionalnih aviokompanija, koje su u većinskom vlasništvu države već godinama ostvaruju visoke finansijske gubitke. I dok u svijetu broj putnika koji koriste avioprevoz svake godine raste za 5,3 posto, loše poslovanje, ali i mnogi drugi razlozi doveli su aviokompanije u regionu na rub stečaja.
Mogu li regionalne aviokompanije konačno pronaći model opstanka? Koji je put njihovog finansijskog oporavka? Zašto nije došlo do najavljene saradnje avioprevoznika u regiji? Mogu li konkurirati nisko-tarifnim aviokompanijama?
O tome razgovaramo sa našim gostima: u Sarajevu: ekspert za aviosaobraćaj - Rifat Tirak, u Beogradu: vazduhoplovni novinar i urednik portala Tango six - Petar Vojinović, u Zagrebu: bivši direktor Zračne luke Zagreb, konsultant za investicije i infrastrukturne projekte - Boško Matković''
Po kom osnovu su ova trojica stalni gosti Aljazeera kad je u pitanju avijacija ??? Ovaj zadnji Matkovic jos i ima neke veze sa avijacijom (ako aerodrom Frankfurt i Zagreb spadaju u avijaciju gdje je doticni radio , u FRANKFURTU kao protivpozarni nadzornik a u Zagrebu kao direktor aerodroma - svaka cast - uzeo ih je za otpremninu lopatom)
A Rifat Tirak ??? Znam da je bio PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA AIR BOSNE - neposredno prije nego je propala, i to vrlo kratak period, kada su firmom vladali beogradski kadrovi - haman pa njegovi ( po naglasku i ekavici) Onda , po kom osnovu je on expert ?!? To mu je jedino sto je radio kratko vrijeme u avijaciji, necu da spominjem JNA, to nema veze sa ovim. Samo me interesuje kako se on prodao kao expert i ko ga kao takvog poziva u ove emisije, i to vec 5-ti jubilarni put. Mislim da je on samozvani expert koji puca na mjesto savjettnika i ministarstvo saobracaja , odjeljenje za avijaciju. Sta on zna o Turkish airlinesu i njegovoj vezi sa BH Airlinesom ??? Ako je nesto znao (slucajno) zasto nije povikao : Ljudi , evo lopovluka !!! Nije se ni pokazao u to vrijeme. Ali zato sada soli pamet.
Za ovog treceg gospodina ne znam , nisam nikada cuo.
Uz pozdrav,
Rudi Cajavec
Zbog tehničkih problema odgođeno slijetanje Antonova AN 124 na Sarajevski aerodromzenny wrote:kako je u laktasima? jel vam smeta buka aviona il ste navikli vec..
sletio je antonov, nije bucan kako sam mislio da ce bit...
edit:
evo sad mi kolega sa aerodroma svratio i kaze ipak to nije bio on nego nesto drugo, njega oko podne ocekuju.. mozda sam ja neki kamion cuo