Neko je morao zapocheti taj trend.ultima_palabra wrote: Još jednom nek neko nešto kaže Real Madridu
A i shto se prije Real rijeshi fame Galacticosa, pochece harati Evropom opet, ali o tome cemo na temi o Realu.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Neko je morao zapocheti taj trend.ultima_palabra wrote: Još jednom nek neko nešto kaže Real Madridu
burek_in_space wrote:Ovo postaje zhalosno u shta se pretvara fudbal.
belafonte wrote:Ooooooo Carroll, oh Fernando ooo ludare...
Sta je ovo danas, nikad januar nije bio ovako vruc, iygleda Torres i Luiz dolaze u Chelsea za oko 70 miliona funti![]()
i to na dan kada Chelsea objavljuje finansijski izvjestaj za proslu godinu i kaze da prvi put posluje u plusu (bar sto se tice priliva kesa)
![]()
Ooo drame, evo ja jos sebi ne mogu doci
Chelsea yesterday released a set of highlights of their 2010 accounts, showing losses had risen from £47.4m in 2009 to £70.9m in the 2009-10 season.
Skijanje je sport koji postoji tri mjeseca u godini. I kao takav nikad neće moći preuzeti primat fudbala.BSn wrote:burek_in_space wrote:Ovo postaje zhalosno u shta se pretvara fudbal.
Ja vec godinama govorim da nogomet ide ka dolje, a to je prirodno. Nekad su rukomet i kosarka harali, pa dosao nogomet i onda se prirodno desi i prezasicenje i forsiranje i raja se okrene nekom drugom sportu. Jos kad vidim da je na skijaskim utrkama ogromna posjecenost (veca nego u mnogim "nogometnim nacijama" na stadionima) - Kizbil 50.000 dusa, onda je jasno da je nogomet svoje odsvirao. Do prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da stadioni u Engleskoj budu nepuponjeni do kraja (pa makar se i pripremna igrala), a danas znaju da zjape cak i na derbijima.
Idemo u krug. Mozda djeca nase unucadi opet budu zagrizena za nogomet...
Nemaju košarka i rukomet taj kapacitet, da preuzmu popularnost fudbala, bar u Evropi. A promjena pravila je nešto što je neophodno kako bi se zaustavilo ovo divljanje koje se provodi. Dabogda propali svi redom, od Reala, Barcelone, Manchestera jednog, drugog, Chelsea. Raspali se dabogdaBSn wrote:Ma ne mora skijanje, preuzece kosarka, rukomet, boćanje, nebitno sta... jednsotavno prezasicenje i transferi tipa Kristina u Real vec godinama ubijaju sport i postaje sve manje i manje interesantan. Cim se cak razmislja i promjeni pravila kako bi postalo interesantnije, nema tu hajra.
Šta nas boli, mi ćemo tad biti pod suspenzijom.Šibicar wrote:Neće skijanje,možda boćanje prezme primat.Ne,fakat fudbal polako umire i samo je pitanje vremena kad će se čitav sistem raspasti i kad će svi klubovi krenuti od nule,a ja jedva čekam da se to desi,pa da i mi budemo konkurentni.
Ma, samo kol'ko je bogatih? Neće to više biti isto - nemaju oni ni vremena ni volje za to ko običan puk. Jedino ako Balkanci i u nogometu zajašu - k'o što su od tenisa, a.k.a. bijelog sporta, napravili koridu.ultima_palabra wrote:Neće fudbal izgubiti primat, ali će se najveći klubovi otuđiti od pravih fanova, koji će početi pratiti niželigaše, dok će ovi veliki postati zabava za bogate.
Nisam mislio na financijska pravila, nego zlatne golove, folove, pravilo o prvom kolu na svjetskom prvenstvu i slične stvari. Kažu da taktiziranje ubija igru, a ustvari je oni ubijaju takvim idejama.hz__semir wrote: Nemaju košarka i rukomet taj kapacitet, da preuzmu popularnost fudbala, bar u Evropi. A promjena pravila je nešto što je neophodno kako bi se zaustavilo ovo divljanje koje se provodi. Dabogda propali svi redom, od Reala, Barcelone, Manchestera jednog, drugog, Chelsea. Raspali se dabogda
Nema veze. Zato će imati svoje vjerne SportCafe i Goal.com navijače širom BiH. Evo ih već sad pun forum "Joj jesmo oderali Osasunu", "Aj kako smo dobili Stuttgarta", "Chelsea je za nas nula"...ultima_palabra wrote:Neće fudbal izgubiti primat, ali će se najveći klubovi otuđiti od pravih fanova, koji će početi pratiti niželigaše, dok će ovi veliki postati zabava za bogate.
Ispravka: tu ne važe nikakva pravilahz__semir wrote:P.S.
Ovo se ne odnosi na ove "ouu granny", za njih važe druga pravila
A šta ti znači priliv keša u njihovoj situaciji? Kad Roman prelije iz svog džepa?belafonte wrote:Dok drugi jebu, ti se Arsene kupaj. hahaahahahah
@ultima boldiraj i zagradu
Nisu stadioni prazni radi toga što ljudi ne žele da gledaju, nego zato što su karte jako, jako skupe, pa se onda još termini štimaju samo za Sky, zato sada imamo i utakmice ponedjeljok i osim toga, puno ljudi ostaje kući i gleda. Zato je Sky imao rekordne profite i kada je recesija nastupila, oni su povećali prihode, jer ljudi nisu imali novac za karte (porodica sva, hrana, piće, gorivo), ali su imali za Sky - ovaj info imam od poznanika inžinjera, koji radi za Sky.BSn wrote:burek_in_space wrote:Ovo postaje zhalosno u shta se pretvara fudbal.
Ja vec godinama govorim da nogomet ide ka dolje, a to je prirodno. Nekad su rukomet i kosarka harali, pa dosao nogomet i onda se prirodno desi i prezasicenje i forsiranje i raja se okrene nekom drugom sportu. Jos kad vidim da je na skijaskim utrkama ogromna posjecenost (veca nego u mnogim "nogometnim nacijama" na stadionima) - Kizbil 50.000 dusa, onda je jasno da je nogomet svoje odsvirao. Do prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da stadioni u Engleskoj budu nepuponjeni do kraja (pa makar se i pripremna igrala), a danas znaju da zjape cak i na derbijima.
Idemo u krug. Mozda djeca nase unucadi opet budu zagrizena za nogomet...
I United, sam po sebi ima jako velike prihode, ali onda mora da da veliki dio za otplatu duga, koju oficijelno ima firma pripojena klubu, tako i nastane minus. Ali u suštini, gledajući samo ono što je vezano za fudbal, oni jako dobro posluju.Jack Be Nimble wrote:Bas sam citao negdje statistiku gdje su prikazali zaradu/trosko top 10 klubova u Engleskoj. Svi u minusu, jedino Arsenal ima zaradu oko 20 miliona iz godine u godinu. Takodjer nista ne osvoje iz godine u godinu.
Vratili bi se huligani. Utakmice se stimaju radi Sky-a i zbog pive.The Realist wrote:
Da cijene malo opadnu, vratili bi se ljudi, a opet su stadioni relativno popunjeni.