English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#4326 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote: Još jednom nek neko nešto kaže Real Madridu :D
Neko je morao zapocheti taj trend. :P
A i shto se prije Real rijeshi fame Galacticosa, pochece harati Evropom opet, ali o tome cemo na temi o Realu. :-D
Topla voda

#4327 Re: English Premier League

Post by Topla voda »

a jel potpiso onaj snupi iz blekpula?

sta je ovo,sve u zadnjoj sekundi,trejdovanje,rotiranje..jos malo pa ce ko nba biti
BSn

#4328 Re: English Premier League

Post by BSn »

burek_in_space wrote:Ovo postaje zhalosno u shta se pretvara fudbal. :-)

Ja vec godinama govorim da nogomet ide ka dolje, a to je prirodno. Nekad su rukomet i kosarka harali, pa dosao nogomet i onda se prirodno desi i prezasicenje i forsiranje i raja se okrene nekom drugom sportu. Jos kad vidim da je na skijaskim utrkama ogromna posjecenost (veca nego u mnogim "nogometnim nacijama" na stadionima) - Kizbil 50.000 dusa, onda je jasno da je nogomet svoje odsvirao. Do prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da stadioni u Engleskoj budu nepuponjeni do kraja (pa makar se i pripremna igrala), a danas znaju da zjape cak i na derbijima.
Idemo u krug. Mozda djeca nase unucadi opet budu zagrizena za nogomet...
ultima_palabra

#4329 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Ooooooo Carroll, oh Fernando ooo ludare...

Sta je ovo danas, nikad januar nije bio ovako vruc, iygleda Torres i Luiz dolaze u Chelsea za oko 70 miliona funti :-) :-) i to na dan kada Chelsea objavljuje finansijski izvjestaj za proslu godinu i kaze da prvi put posluje u plusu (bar sto se tice priliva kesa) 8-)

Ooo drame, evo ja jos sebi ne mogu doci :run:
Chelsea yesterday released a set of highlights of their 2010 accounts, showing losses had risen from £47.4m in 2009 to £70.9m in the 2009-10 season.
Obuca9

#4330 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

BSn wrote:

Ja vec godinama govorim da nogomet ide ka dolje, a to je prirodno. Nekad su rukomet i kosarka harali, pa dosao nogomet i onda se prirodno desi i prezasicenje i forsiranje i raja se okrene nekom drugom sportu. Jos kad vidim da je na skijaskim utrkama ogromna posjecenost (veca nego u mnogim "nogometnim nacijama" na stadionima) - Kizbil 50.000 dusa, onda je jasno da je nogomet svoje odsvirao. Do prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da stadioni u Engleskoj budu nepuponjeni do kraja (pa makar se i pripremna igrala), a danas znaju da zjape cak i na derbijima.
Skijanje je sport koji postoji tri mjeseca u godini. I kao takav nikad neće moći preuzeti primat fudbala.
BSn

#4331 Re: English Premier League

Post by BSn »

Ma ne mora skijanje, preuzece kosarka, rukomet, boćanje, nebitno sta... jednsotavno prezasicenje i transferi tipa Kristina u Real vec godinama ubijaju sport i postaje sve manje i manje interesantan. Cim se cak razmislja i promjeni pravila kako bi postalo interesantnije, nema tu hajra.
Šibicar

#4332 Re: English Premier League

Post by Šibicar »

Neće skijanje,možda boćanje prezme primat. :mrgreen: Ne,fakat fudbal polako umire i samo je pitanje vremena kad će se čitav sistem raspasti i kad će svi klubovi krenuti od nule,a ja jedva čekam da se to desi,pa da i mi budemo konkurentni. :mrgreen:
ultima_palabra

#4333 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Neće fudbal izgubiti primat, ali će se najveći klubovi otuđiti od pravih fanova, koji će početi pratiti niželigaše, dok će ovi veliki postati zabava za bogate.
Obuca9

#4334 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

BSn wrote:Ma ne mora skijanje, preuzece kosarka, rukomet, boćanje, nebitno sta... jednsotavno prezasicenje i transferi tipa Kristina u Real vec godinama ubijaju sport i postaje sve manje i manje interesantan. Cim se cak razmislja i promjeni pravila kako bi postalo interesantnije, nema tu hajra.
Nemaju košarka i rukomet taj kapacitet, da preuzmu popularnost fudbala, bar u Evropi. A promjena pravila je nešto što je neophodno kako bi se zaustavilo ovo divljanje koje se provodi. Dabogda propali svi redom, od Reala, Barcelone, Manchestera jednog, drugog, Chelsea. Raspali se dabogda :x
BSn

#4335 Re: English Premier League

Post by BSn »

Šibicar wrote:Neće skijanje,možda boćanje prezme primat. :mrgreen: Ne,fakat fudbal polako umire i samo je pitanje vremena kad će se čitav sistem raspasti i kad će svi klubovi krenuti od nule,a ja jedva čekam da se to desi,pa da i mi budemo konkurentni. :mrgreen:
Šta nas boli, mi ćemo tad biti pod suspenzijom. :D

ultima_palabra wrote:Neće fudbal izgubiti primat, ali će se najveći klubovi otuđiti od pravih fanova, koji će početi pratiti niželigaše, dok će ovi veliki postati zabava za bogate.
Ma, samo kol'ko je bogatih? Neće to više biti isto - nemaju oni ni vremena ni volje za to ko običan puk. Jedino ako Balkanci i u nogometu zajašu - k'o što su od tenisa, a.k.a. bijelog sporta, napravili koridu. :D

hz__semir wrote: Nemaju košarka i rukomet taj kapacitet, da preuzmu popularnost fudbala, bar u Evropi. A promjena pravila je nešto što je neophodno kako bi se zaustavilo ovo divljanje koje se provodi. Dabogda propali svi redom, od Reala, Barcelone, Manchestera jednog, drugog, Chelsea. Raspali se dabogda :x
Nisam mislio na financijska pravila, nego zlatne golove, folove, pravilo o prvom kolu na svjetskom prvenstvu i slične stvari. Kažu da taktiziranje ubija igru, a ustvari je oni ubijaju takvim idejama.
Obuca9

#4336 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Neće fudbal izgubiti primat, ali će se najveći klubovi otuđiti od pravih fanova, koji će početi pratiti niželigaše, dok će ovi veliki postati zabava za bogate.
Nema veze. Zato će imati svoje vjerne SportCafe i Goal.com navijače širom BiH. Evo ih već sad pun forum "Joj jesmo oderali Osasunu", "Aj kako smo dobili Stuttgarta", "Chelsea je za nas nula"...

P.S.
Ovo se ne odnosi na ove "ouu granny", za njih važe druga pravila :)
belafonte

#4337 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Dok drugi jebu, ti se Arsene kupaj. hahaahahahah

@ultima boldiraj i zagradu :skoljka:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#4338 Re: English Premier League

Post by 1946 »

hz__semir wrote:P.S.
Ovo se ne odnosi na ove "ouu granny", za njih važe druga pravila :)
Ispravka: tu ne važe nikakva pravila :D
cyprus

#4339 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Vala cijene transfera jesu iskreno :-) :-) :-) , ali fudbal nema tendenciju da izgubi primat... i tako će ostat još duuugo. Fudbal se već odavno ne može svrstati u klasične sportove, jer je daleko više od toga...
todd_smith

#4340 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Ne znam zasto ovako glupe cijene za igrace poput Carolla, Adamsa i slicno...

Torres ok, mada lik nije vrijedan £50 milliona, ipak je igracina, ali neko kao Andy Caroll za £35 milliona? :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#4341 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Dok drugi jebu, ti se Arsene kupaj. hahaahahahah

@ultima boldiraj i zagradu :skoljka:
A šta ti znači priliv keša u njihovoj situaciji? Kad Roman prelije iz svog džepa? :-D
Jack Be Nimble

#4342 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

Bas sam citao negdje statistiku gdje su prikazali zaradu/trosko top 10 klubova u Engleskoj. Svi u minusu, jedino Arsenal ima zaradu oko 20 miliona iz godine u godinu. Takodjer nista ne osvoje iz godine u godinu.
extraordinary

#4343 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Nema fudbal tendenciju pada, samim tim što se troši sve više i više. Bogatom gazdi ne treba niko na stadionu, ako treba, on će plaćati i navijačima da dođu. Premiership je prepun klubova bez duše, čija će glavna publika postati Indijci, Pakistanci, Indonežani i slično, a pravi engleski navijači će polako biti marginalizirani. Meni je dosta pogledati onaj uvod u utakmicu Premiershipa, sve nacije su na njemu, od Arapa do Žabara (A do Ž :D)
The Realist

#4344 Re: English Premier League

Post by The Realist »

BSn wrote:

Nisu stadioni prazni radi toga što ljudi ne žele da gledaju, nego zato što su karte jako, jako skupe, pa se onda još termini štimaju samo za Sky, zato sada imamo i utakmice ponedjeljok i osim toga, puno ljudi ostaje kući i gleda. Zato je Sky imao rekordne profite i kada je recesija nastupila, oni su povećali prihode, jer ljudi nisu imali novac za karte (porodica sva, hrana, piće, gorivo), ali su imali za Sky - ovaj info imam od poznanika inžinjera, koji radi za Sky.

Da cijene malo opadnu, vratili bi se ljudi, a opet su stadioni relativno popunjeni.
The Realist

#4345 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Jack Be Nimble wrote:Bas sam citao negdje statistiku gdje su prikazali zaradu/trosko top 10 klubova u Engleskoj. Svi u minusu, jedino Arsenal ima zaradu oko 20 miliona iz godine u godinu. Takodjer nista ne osvoje iz godine u godinu.
I United, sam po sebi ima jako velike prihode, ali onda mora da da veliki dio za otplatu duga, koju oficijelno ima firma pripojena klubu, tako i nastane minus. Ali u suštini, gledajući samo ono što je vezano za fudbal, oni jako dobro posluju.
Jack Be Nimble

#4346 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

The Realist wrote:
Da cijene malo opadnu, vratili bi se ljudi, a opet su stadioni relativno popunjeni.
Vratili bi se huligani. Utakmice se stimaju radi Sky-a i zbog pive.
Teufik

#4347 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Rooney se vraca!
smoki_choko

#4348 Re: English Premier League

Post by smoki_choko »

ja rezultata na poluvremenu. ludnica :-)
Better Man

#4349 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Rooney za 2:0! Rutinska utakmica za Manchester. Arsenal gubi 1:0 od Evertona, a Chelsea protiv Sunderlanda trenutno 2:2. Rezultati itekako idu u prilog Man. UTD.-u.
Djokej

#4350 Re: English Premier League

Post by Djokej »

Opet je poceo terorisat golmane.. :D
Post Reply