Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
JoeyTribbiani

#4326 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

Onda smo tu negdje. Trazit cu neku sredinu, sto se tice cijene i kvaliteta radova.

Dobra taktika, moraju ljudi imat' razumijevanja :D
zijancer

#4327 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

zgrade s liftom jako brzo idu..a na obje grbavice i hrasnom su one bez lifta izašle na 115000, i to bez novih prozora, renovirane kuhinje i wc-a
ne bih računala na socijalnu priču..tvoja prednost je jedino što se možda neko boji 18 sprata..inače bi sa tom cijenom otišao ko keks, ako već neko hrabar nije ćopio
Last edited by zijancer on 24/05/2018 20:40, edited 1 time in total.
moonca

#4328 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

zijancer wrote:kupatilo možeš za 1.500 - 2.000 bez divljanja pravo slatko srediti
na toj cijeni je 3% agencijino..da pokušaš naći vlasnika direktno?
Ne smije vlasnik prodati ako ima ugovor sa agentom.
xoklix

#4329 Re: Cijene stanova All about

Post by xoklix »

JoeyTribbiani wrote:I ja sam u nekoj fazi potrage za stanom. Citam vas redovno I dvoumim se izmedju novogradnje ciji je rok kraj ljeta 2019. ili da gledam nesto gdje mogu useliti odmah ili ubrzo nakon kupovine.

Sta mislite o ovome na Pofalicima? Koja je realna cijena? Plus: lokacija, odnos cijene I kvadrature, solidno stanje.
Minus: spratnost, godina izgradnje, kupatilo.

Trosoban stan sa balkonom, Pofalići (109.500 KM)
https://www.olx.ba/r/29755000/474647
Meni je malo ruzan raspored, dnevni 9m2,a spavace 18 i 13m2...
zijancer

#4330 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

provizija agenta ne bi smjela biti 3%
zijancer

#4331 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

xoklix wrote:
JoeyTribbiani wrote:I ja sam u nekoj fazi potrage za stanom. Citam vas redovno I dvoumim se izmedju novogradnje ciji je rok kraj ljeta 2019. ili da gledam nesto gdje mogu useliti odmah ili ubrzo nakon kupovine.

Sta mislite o ovome na Pofalicima? Koja je realna cijena? Plus: lokacija, odnos cijene I kvadrature, solidno stanje.

ne brini..to je za tu kvadraturu dobar stan, a raspored nije preštemavan
izgleda da su samo u trpezariju ubacili kauč da mogu tu sjediti, a imaju ogromnu spavaću (to je vjerovatno prava dnevna) i presolidnu dječiju
ništa nije zeznuto, samo staviš trpezarijski sto gdje je i bio, a spavaću koristiš kao dnevnu (znači nešto na razvlačenje, a ne ovaj besmisleni bračni krevet koji zakuca pola stana) :-D
Tuzla111

#4332 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Sta sam se svega nagledo ovaj ti je dobar stan. Kupatilo je 3k da se uradi sve. Rodjak mi iznajmljuje stan na spratu ispod. Meni se cini da ima oko 70 kvadrata. Znajuci kako cijene idu, neces moci ovo spustiti vise od 2-3 hiljade.
Dobar mu je i raspored, imas 2 sobe za tu kvadraturu.
Tuzla111

#4333 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

zijancer wrote:
Tuzla111 wrote: Kad sam bio proslog cetvrtka pitam onu arhitekticu kako ide prodaja i koliko je prodato. Kaze 60% stanova. Ja bio zainteresovan za neki stan samo nisam mogao da se odlucim 13ti ili 19ti sprat. Nazovem jutros da rezervisem kaze oba rezervisana vec. I onda mi kaze ima slican jedan, i kad mi je poslala tlocrt stan jos bolji tako da nisam razmisljao dugo. Vecina preostalih stanova su oni okrenuti ka Malti. Siguran sam da u naredna 2 mjeseca ce da se svi stanovi prodaju.
daj link za te tlocrte, da vidimo kako to izgleda :-D
Posaljem ti ovaj od 59 uskoro kad stignem kuci.
zijancer

#4334 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

evo fine ideje za dnevni boravak koji se koristi i kao spavaća soba
(samo dodati dvije dobre spužve presvučene mebl štofom na kojima se može i spavati i sjediti..i jednu fotelju) :P
Image
JoeyTribbiani

#4335 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

Malo se treba zaroviti I covjek nadje puno finih ideja za uredjenje unutrasnjeg prostora. Vecina stranica uzima clanke sa pinterest-a.
zijancer

#4336 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

Sretno! (mislim za ovaj stan) :-D
JoeyTribbiani

#4337 Re: Cijene stanova All about

Post by JoeyTribbiani »

zijancer wrote:Sretno! (mislim za ovaj stan) :-D
Hvala druze
HAVANA

#4338 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Vala za te pare izvlacis maksimum prostora a fina lokacija i fin stan.Probaj,nece on dugo ostat.
Maraschino

#4339 Re: Cijene stanova All about

Post by Maraschino »

Image

Ja uvrnutiji raspored u svojoj karijeri nisam vidio.
Ovo ni student prve godine ne bi trebao nacrtati.
Ovo je neko morao na svoju ruku prepravljati bez trunke znanja.
HAVANA

#4340 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Lako je ovo kombinovati,bar koliko se vidi na slikama...
Maraschino

#4341 Re: Cijene stanova All about

Post by Maraschino »

HAVANA wrote:Lako je ovo kombinovati,bar koliko se vidi na slikama...
Normalno da se moze prepraviti.
gidra

#4342 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

HAVANA wrote:
JoeyTribbiani wrote:Hvala momci na brzim odgovorima. Te stvari me bas I privlace. Sjo Havana, zar ce me toliko kupatilo izaci? :sad: Nisam bas u toku sa cijenama. Ja kontao oko trice, plus porez, prepis... jedino ako si i ti sve to uracunao imamo istu cifru
10 ti i pisem sa svim,ovako kako vidim i mogu ocijeniti po slikama.Kupatilo moze i sa 2 milje, a moze i sa puno vise.Ovo moze da fino izgleda sa 2 do 3 milje.Meni ovo nije lose ako ti pase sprat.Skini malo,jadi,sitna djeca,teska situacija... :lol:
Može za 2k KM ali ako ce sam biti keramicar i vodoinstalater, građevinac i električar. Ma ne moze opet...
Toliko ce mu samo za ruke uzeti majstori za ovu kvadraturu banje bez ikakvog materijala.
Čitam ove dalje komentare i lupaju se cifre od par milja, to moze samo reći onaj ko nije prošao renoviranje kupatila i u pravu je Havana kad kaze 10 milja za banju da iole izgleda pristojno.
HAVANA

#4343 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Nisam rekao 10 milja za banju nego porez,kupatilo,i jos nekih dorada.Moze al da se pripazi i da se osmisli lijepo a pristupacno.Kupatilo od 4 m2 .Jedno 27 m2 keramike, na pod skuplja radi efekta a na zid jeftinija, moze se probrati keramika da izadje sa rukama +\- 1000 km.U obiju onaj ovalni nadgradni umivaonik stoja,cesma 130, ostavis otvor u keramici iznad umivaonika ,i utopis u isti nivo kao keramiku ogledalo iz ramaglasa od 30 km,ljepilo 10 km.Efektno a jeftino.Razvod vode i materijal jedno 400 km.Ugradbeni vodokotlic 300 km .Tus baterija sa onim tanjirom gore nekih 350 km se moze solidna probrati.Bojler onaj bolji cetvrtasti oko 3 stoje,radijator stoja,kadu ili tus kabinu osmislis...To je jedno 3 milje plus prepisa i papira 5.500 a ostalo sitnica...Moze 10 milja al da se pripazi i osmisli lijepo a da nije preskupo.Malo i sam nesta uradis...
HAVANA

#4344 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Mada uvijek to ode vise nego sto zamislis,valja seliti,uvijek ima nesto za promijeniti...Ali stan je funkcionalan,mozes i poslije to.Polako...Bitno je da je tvoj.
gidra

#4345 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

HAVANA wrote:Nisam rekao 10 milja za banju nego porez,kupatilo,i jos nekih dorada.Moze al da se pripazi i da se osmisli lijepo a pristupacno.Kupatilo od 4 m2 .Jedno 27 m2 keramike, na pod skuplja radi efekta a na zid jeftinija, moze se probrati keramika da izadje sa rukama +\- 1000 km.U obiju onaj ovalni nadgradni umivaonik stoja,cesma 130, ostavis otvor u keramici iznad umivaonika ,i utopis u isti nivo kao keramiku ogledalo iz ramaglasa od 30 km,ljepilo 10 km.Efektno a jeftino.Razvod vode i materijal jedno 400 km.Ugradbeni vodokotlic 300 km .Tus baterija sa onim tanjirom gore nekih 350 km se moze solidna probrati.Bojler onaj bolji cetvrtasti oko 3 stoje,radijator stoja,kadu ili tus kabinu osmislis...To je jedno 3 milje plus prepisa i papira 5.500 a ostalo sitnica...Moze 10 milja al da se pripazi i osmisli lijepo a da nije preskupo.Malo i sam nesta uradis...
koji će to vodoinstalater uzeti da grubu radi + materijal za 4 stoje, nijedan... grubu neće nijedan majstor da radi ispod 5 stoja minimum samo za ruke. A normalno kada su u pitanju ovakvi radovi svi tražimo dobrog majstora a dobar majstor traži i finu lovu, osim ako nećeš da ti radi kakav dunđer.
Pa gdje je na kraju fina. Zaboravio si i hidroizloaciju. Zatim elemente.. treba ovu staru banju polupati i odvući šutu i to je par stoja. I treba se voditi onom ako već radiš banju radi je dugoročno da traje i kvalitetno pa bolje se i strpiti i provesti godinu-dvije u ovakvoj banji i onda je fino odraditi. Evo ovako taksativno pobrojano otprilike:
- Lupanje stare keramike i čupanje instalacija + odvoz šute.
- Gruba voda - vodoinstalater
- razvod struje - električar
- priprema zidova za keramiku i estrih, ugradnja ugradbenog vodokotlića - građevinac
- hidroizolacija (nećeš na današnjem vaktu variti lepenku, već se to radi sa onim novim materijalima koji se kada se osuše pretvaraju u gumu) tzv. bazenska hidroizolacija. Za ovu moraš naći baš dobrog majstora ili firmu
- keramika, nema dobrog majstora ispod 12 KM po kvadratu.
- fina- vodoinstalater i električar
- grijanje - majstor za grijanje, postavljanje radijatora + ako se ugrađivao i kombinovani bojler uzet će finu lovu za to.

materijal: ljepilo, estrih, beton, keramika, tuš kabina ili kada, baterije, ugradbeni vodokotlić, šolja, ugradbeni elementi, onda one zajebancije sve sitno ali izvuku lovu fino: držač za peškir, sapun, četkice za zube, bojler...

Jebi me ko ovo uradi za banju od 4-5 kvadrata za manje od 5 milja.
A da ne napominjem ako radiš tzv "tursko kupatilo" (sto je sada i neki trend) koliko sve podiže cijenu.. sam aparat i baterija za izbacivanje vode je minimum milja osnovna Grohe, staklena stijenka 120x100 je 1200 KM sa ugradnjom za keš u rama glasu.
Ovako sam i ja kontao kada sam nedavno radio svoju od 4,5 kvadrata, lafo 4-5 milja, na kraju se popelo na 8,5 milja KM :D
HAVANA

#4346 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Ma sve to stoji,zato sam i napisao moze ovako a moze i onako... :D Evo ovo kupatilo je izaslo 5000 km a vece je,ali dosta stvari i ja sam uradim.Ako nista nacnem nekretninu koju kupim,to mi je pod obavezno.Ja i macola prvi udjemo.Niko drugi. :lol: Kad se dobije goli prostor onda ide teka i olovka.Smisljaj i racunaj.Nije problem potrositi ni 10 milja za kupatilo.Salom...

Image
iceman ze

#4347 Re: Cijene stanova All about

Post by iceman ze »

Ozenite se arhitektom i no problem odstupanja u par stoja.... :D

Imaju oni svoje viceve ono tipa sta radi navece arhitekta kad kaze supruzi/suprugu da mora ostati s rajom na kafi,a on ode u ured i nastavi crtati.... :skoljka: ;-)
VladaFBiH

#4348 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

xoklix wrote:

ovo je dvosoban stan gdje je trpezariju pretvorio u sobu zato su takve "veličine"
VladaFBiH

#4349 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Maraschino wrote:Image

Ja uvrnutiji raspored u svojoj karijeri nisam vidio.
Ovo ni student prve godine ne bi trebao nacrtati.
Ovo je neko morao na svoju ruku prepravljati bez trunke znanja.
broj 2 je dnevna soba a dnevna je zapravo trpezarija jer je stan dvosoban
Bancho

#4350 Re: Cijene stanova All about

Post by Bancho »

Nemoj da te uzimaju na ovu foru da je ovo trosoban stan, jer ni pod razno stan od 56 kvadrata ne moze biti trosoban (jedino kod Tibre). Na tlocrtu se fino vidi da imaju dvije sobe, a ovo pod jedan sto su oni napisali da je dnevni boravak je trpezarija. Tu imas prostora za pregovaranje i da eventualno spustis jos vise cijenu i jos malo socijale i to je to. Kod mene je 66 i vodi se kao dvoiposoban, a realno imam tri sobe.
Post Reply