HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bahate

#4326 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Koliko vidim samo na digitalu imaju namjeru uvoditi nove kanala, a mi sto smo na analognoj se izgleda pusimo :?
The Realist

#4327 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bahate wrote:Koliko vidim samo na digitalu imaju namjeru uvoditi nove kanala, a mi sto smo na analognoj se izgleda pusimo :?
Bilo bi mi to čudno, iskren da budem, jer obično uvijek nešto i za analognu dodaju.

Kada su Hayat Music i Folk uvodili, Folk su uveli i na analognu i zanimljivo je da se može pratiti na analognoj, ali na digitalnoj ti treba HD.

Vjerujem da će i ovdje barem neke kanale ubaciti, no, ima i logike ovo za digitalnu, jer vjerovatno žele da što više ljudi tu pređe, a i slika je puno kvalitetnija.

No, mislim da tu gube jedan od bitnih faktora, a to je da imaš mogućnost gledanja TV programa na više televizora, bez da dodatno plaćaš reciever. Ustvari, možeš ti pratiti, ali program postaje puno slabiji u odnosu na digitalnu.
The Realist

#4328 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Evo, zvao sam da pitam oko drugog recievera i usput pitam za kanale i uglavnom je odgovor:

"Naravno da će se ubacivati", onda sam pitao kakvi će biti kanali i odgovor je: "Bit će dobrih kanala, vjerujte," te na pitanje da li će to biti uskoro, reče da hoće.

Daj Bože, ali može biti da su skontali da moraju poboljšati ponudu, pogotovo što im Telemach pravi povelike probleme sa Sportklubom (i to će im uvijek biti problem, osim ako Arena ne otkupi prava na Premiership), a vjerovatno će se odnositi na filmsku, jer ništa drugo ne mogu dati.

Hajde, nadam se da sam upravu i da ćemo to dočekati uskoro, a.B.d.!
bahate

#4329 Re: HS kablovska

Post by bahate »

The Realist wrote:Evo, zvao sam da pitam oko drugog recievera i usput pitam za kanale i uglavnom je odgovor:

"Naravno da će se ubacivati", onda sam pitao kakvi će biti kanali i odgovor je: "Bit će dobrih kanala, vjerujte," te na pitanje da li će to biti uskoro, reče da hoće.

Daj Bože, ali može biti da su skontali da moraju poboljšati ponudu, pogotovo što im Telemach pravi povelike probleme sa Sportklubom (i to će im uvijek biti problem, osim ako Arena ne otkupi prava na Premiership), a vjerovatno će se odnositi na filmsku, jer ništa drugo ne mogu dati.

Hajde, nadam se da sam upravu i da ćemo to dočekati uskoro, a.B.d.!
Nadam se da ce uvesti, makar neki sportski tipa arena sport 3 ili 4 (za kablovsku).. :-)
The Realist

#4330 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Teško će to u Analognu, ne znam ni da li smiju to tako, jer moraju plaćati Arenama (tj. Telekomu Srbije) po korisniku, ili kako već i onda moraju na digitalnu prebaciti, da još novca izvuku.
bahate

#4331 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Poštovani korisnici DTV HS Kablovske televizije,
Obavještavamo Vas da je u programskoj shemi Digitalne televizije došlo do izmjena , a iste se odnose na emitovanje Arenasport 1 i Arenasport 1 HD programa koji su zamijenjeni programima Arenasport 1 BiH i Arenasport 1 HD BiH. Programi Arenasport BiH su programi iz porodice regionalne televizije Arenasport koji su namijenjeni bosanskom tržištu i lokalizovani na bosanski jezik.Programski sadržaj koji trenutno emituje Arenasport BiH se razlikuje u odnosu na Arenasport 1 u živom prenosu Premijer lige BiH , a narednom periodu će biti obogaćen sadržajima prilagođenim tržištu BiH.
Ove izmjene se odnose i na emitovanje istog programa u programskoj shemi Kablovske televizije .
Vaša Kablovska televizija HS

:x
raskopusa

#4332 Re: HS kablovska

Post by raskopusa »

kad nas tretiraju kao ovce. Image

chakany wrote:Spisak kanala koje bih volio vidjeti na nasoj kablovskoj ili digitalnoj tv.

Iz Bosne i Hercegovine:1.ATV Banja Luka

Iz Srbije:1.B92 2.PRVA TV 3.RTS 1 i RTS 2 (Dosta nam je onog RTS SAT)

Iz Hrvatske : 1.HRT 3 (konačno kanal koji bi nama trebao2.RTL 2 (dosta humorističkih serija ima na ovom kanalu)
3.DOMA TV (Ovdje su Tudori i Opasna igra)

Filmski kanali :1.Cinemax (puštaju filmove iz cijelog svijeta 2.Cinemax 23.Cinestar 4.Cinestar Action5.Fox Movies
6.AXN

Nadam se nekim kanalima sa ovog spiska i to vrlo skoro :-D
:mrgreen: mozes se samo nadati.seljak je to,sto si dobio,dobio.moja preporuka: TRAZI DRUGU KABLOVSKU.
The Realist

#4333 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bahate wrote:Poštovani korisnici DTV HS Kablovske televizije,
Obavještavamo Vas da je u programskoj shemi Digitalne televizije došlo do izmjena , a iste se odnose na emitovanje Arenasport 1 i Arenasport 1 HD programa koji su zamijenjeni programima Arenasport 1 BiH i Arenasport 1 HD BiH. Programi Arenasport BiH su programi iz porodice regionalne televizije Arenasport koji su namijenjeni bosanskom tržištu i lokalizovani na bosanski jezik.Programski sadržaj koji trenutno emituje Arenasport BiH se razlikuje u odnosu na Arenasport 1 u živom prenosu Premijer lige BiH , a narednom periodu će biti obogaćen sadržajima prilagođenim tržištu BiH.
Ove izmjene se odnose i na emitovanje istog programa u programskoj shemi Kablovske televizije .

Znači neće na analognoj mijenjati?

Btw. bio sam danas tamo i ne smiju reći šta još ide (mada ne kontam), ali uglavnom potvrđuju da će biti kanala, a.B.d.! Hajde, imam mjesec dana da vidim ima li išta od toga, a.B.d.!
AdrianMole

#4334 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Postoji stvarno dosta kvalitetnih kanala koje bi mogli uvesti,a koje već ima konkurencija (Telemach,Logosoft).

Dokumentarni/lifestyle:
1.Viasat Nature
2.Travel
3.Crime&Investigation
4.ID Discovery
5.Discovery Showcase HD
6.E!
7.Style
8.Ginx TV

Filmski:
1.MGM
2.AXN
3.Cinestar
4.Cinestar Action&Thriller
5.Comedy Central
6.Fox Movies
7.Cinemax
8.Cinemax 2
9.Klasik TV

Muzički:
1.CMC
2.VH1
3.MTV Live HD
4.MTV rocks
5.MTV hits
6.Pink Music
7.MTV Music 24

Tu je i dosta dječijih kanala tipa Nickelodeon,Minimax,OK!,Ultra TV....Regionalne namjerno ne spominjem ,jer je tu problematično pitanje autorskih prava.Od sportskih jedino što još vrijedi je Sportklub paket ,ali je to nemoguće misija i vjerojatno ga konkurencija ne bi dala HS-u ni da plaća suhim zlatim....
pOZz

#4335 Re: HS kablovska

Post by pOZz »

The Realist wrote: Znači neće na analognoj mijenjati?
The Realist wrote:Ove izmjene se odnose i na emitovanje istog programa u programskoj shemi Kablovske televizije .
The Realist

#4336 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ali zanimljivo da je kod njih u centrali SK na TV-u :D.
kakaljin

#4337 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:Ali zanimljivo da je kod njih u centrali SK na TV-u :D.

to sam i ja primjetio :shock:
pOZz

#4338 Re: HS kablovska

Post by pOZz »

Pa svak' kvalitetnije gleda ako može.
kakaljin

#4339 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

pOZz wrote:Pa svak' kvalitetnije gleda ako može.
Pa i mi hocemo da gledamo kvalitenije i jos da platimo ali nam HS ne dozvoljava da im placamo
kakaljin

#4340 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

AdrianMole wrote:Postoji stvarno dosta kvalitetnih kanala koje bi mogli uvesti,a koje već ima konkurencija (Telemach,Logosoft).

Dokumentarni/lifestyle:
1.Viasat Nature
2.Travel
3.Crime&Investigation
4.ID Discovery
5.Discovery Showcase HD
6.E!
7.Style
8.Ginx TV

Filmski:
1.MGM
2.AXN
3.Cinestar
4.Cinestar Action&Thriller
5.Comedy Central
6.Fox Movies
7.Cinemax
8.Cinemax 2
9.Klasik TV

Muzički:
1.CMC
2.VH1
3.MTV Live HD
4.MTV rocks
5.MTV hits
6.Pink Music
7.MTV Music 24

Tu je i dosta dječijih kanala tipa Nickelodeon,Minimax,OK!,Ultra TV....Regionalne namjerno ne spominjem ,jer je tu problematično pitanje autorskih prava.Od sportskih jedino što još vrijedi je Sportklub paket ,ali je to nemoguće misija i vjerojatno ga konkurencija ne bi dala HS-u ni da plaća suhim zlatim....
Neka ove sve kanale ubace u ponudu i naprave pakete ko svugdje u svijetu i svako bi za realnu cijenu uzeo ovo sve,

neka ovo sve ubace za 8-12 KM dodatno uzelo bi ovo dosta korisnika a i njima bi se isplatilo, i jos da ubace pakes sport sa sport klubom pa naprave prave pakete kao svugdje u svijetu, korisnici bi uzimali ono sto ih interesuje
The Realist

#4341 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote:
Pa i mi hocemo da gledamo kvalitenije i jos da platimo ali nam HS ne dozvoljava da im placamo
Ne smiju oni emitirati to i tu je problem. Nije da oni ne bi htjeli.
kakaljin

#4342 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
kakaljin wrote:
Ne smiju oni emitirati to i tu je problem. Nije da oni ne bi htjeli.
U kapitalizmu se nadje rjesenje ako hoces da zaradjujes :-D
The Realist

#4343 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote: U kapitalizmu se nadje rjesenje ako hoces da zaradjujes :-D
Prevelika su konkurencija i to bi mogao biti problem (iako je vrlo lako da je HS nešto zahebao kod prvog ugovora, tj. da su muljali), te Telemachu ne odgovara da ovi to imaju, a možda i preveliku cijenu traže, kako bi ovi odbili.
kakaljin

#4344 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
kakaljin wrote: U kapitalizmu se nadje rjesenje ako hoces da zaradjujes :-D
Prevelika su konkurencija i to bi mogao biti problem (iako je vrlo lako da je HS nešto zahebao kod prvog ugovora, tj. da su muljali), te Telemachu ne odgovara da ovi to imaju, a možda i preveliku cijenu traže, kako bi ovi odbili.
Pa ako su iz telemaha trazili preveliku cijenu po korisniku onda fino na svojoj stranci napises telemach trazi toliko i toliko, da bi bilo rentabilno mi moramo staviti za paket tu cijenu i da li bi vi korisnici prihvatili tu cijenu da placate ii ne.

Pa bi anketa rekla jesu li korisnici za to ili ne

a i fino kazes kolika je cijena bila prije dolaska telemacha a kolika je sada

I sve transparentno bude i korisnicu znaju na cemu su, da ocekuju ili ne sport klub,a ne ovako zavlacenje i laganje korisnicima.

I vise bi korisnici na takav nacin postovali HS nego ovako.
The Realist

#4345 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Koliko znam, vode sudski spor jedni protiv drugih, tako da sumnjam da će tu biti nekog dogovora uskoro i to je relativno jasno, koliko znam.
The Realist

#4346 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Eno na test kanalu RTV Vogošća. Koji klinac mi to testira. OK, kontam da ako uvedu veći broj kanala, kako kažu, da će dosta biti lokalnih i samo prebačenih, ali ako bude ispod 5-6 ovih kvalitetnih, onda.... Radije neka stave nešto drugo da testiraju, da se imam čemu nadati.
bahate

#4347 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Sta nas ovo drze na ledu, nadam se na kablovskoj makar dva nova kanala da ce uvesti :-) Hajdarevicu seljacino, ubaci nam kakav sportski kanal da mozemo Englesku premijer ligu gledati, jebo te dzeko u pakas :bih:
The Realist

#4348 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ništa od Prema, nemaju pravo to uraditi.

Nego, vidim da će neke sa analogne prebaciti, pa bi bilo dobro da Cartoon Network stave na digitalu :D.
Eldinn

#4349 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

bahate wrote:Poštovani korisnici DTV HS Kablovske televizije,

Meni ostala srpska arena 1 izgleda, Koja je frekvencija za Arenu sport BH na digitalnoj tv reciver dalvi?
bahate

#4350 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Ovi iz HS-a su bas ono azurni oko unapredjenja usluga nema sta :x :x :x :x :x
Ma ovako cu da predjem na drugog kablovskog operatera :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run
Locked