Dešavanja u Srbiji

Post Reply
bosna123

#4326 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bosna123 »

Znamo za tu Mojkovacku bitku. Naravno, da ne mislim da su bili nevini, cak sta vise, ali eto i mi kao da smo to zaboravili. Mora se priznati da su vjesti. Ah Milo, slusala sam ga kod Stankovica (HRT), za nepovjerovat koje izvrtanje cinjenica.
Hajde, laku noc.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4327 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

bosna123 wrote:@ Johny
Po cemu vi razlikujeta Srbina od Crnogorca? Po jeziku, mjestu rodjenja? Pa tu nema nekih velikih razlika, samo se Crna Gora super izvukla iz rata, smatraju se mirotvorcima...
Meni je ovdje uloga Crne Gore jako hinjska. Kad je bilo klat i ubijat, braća rođena. Kad je bilo bombardirat SRbiju, Crna Gora se izvukla. Kad je bilo ić u Haag, izvinula se svima, dala neku oštetu za ono na moru porodicama deportiranih, ukratko izvukla se. Hebi ga, i to je znat radit politiku.
dallton

#4328 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

pa naravno da je milo morao s bosnjacima/muslimanima i albancima, jer bez njih nije mogao dobiti vecinu za nezavisnost (zato se i postavilo 55%, jer crnogorci sami toliko nisu imali, cini mi se da je njih oko 43% u crnoj gori) , pa se sad ista stvar igra i za izbore, jer milo bez bosnjacko/albanskih glasova gubi od srpske opozicije koja opet doduse nema vecinu da napravi vladu...
upsala

#4329 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

KatarinaKosaca wrote:
Po cemu vi razlikujeta Srbina od Crnogorca? Po jeziku, mjestu rodjenja? Pa tu nema nekih velikih razlika, samo se Crna Gora super izvukla iz rata, smatraju se mirotvorcima...
Meni je ovdje uloga Crne Gore jako hinjska. Kad je bilo klat i ubijat, braća rođena. Kad je bilo bombardirat SRbiju, Crna Gora se izvukla. Kad je bilo ić u Haag, izvinula se svima, dala neku oštetu za ono na moru porodicama deportiranih, ukratko izvukla se. Hebi ga, i to je znat radit politiku.
Koga su to Crnogorci klali i ubijali?
dallton

#4330 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

upsala wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Koga su to Crnogorci klali i ubijali?
po trebinju, gacku, dubrovniku, pa malo po istocnoj bosni - da ne govorim o logorima u CG za sto je crna gora sama prije par mjeseci platila odstetu ....pogledaj bilo koji strani dokumentarac o ratu u BIH i hrvatskoj i nacices sve potrebne dokaze
upsala

#4331 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

Naravno muslimani i hrvati nisu ništa radili,oni su tako nevini...... :lol:Uvijek se govori smo o jednoj strani,ostali kao da nisu ni postojali!Inače,Đukanović sve sanira parama,a izvinjava i se i za ono što nije urađeno!
dallton

#4332 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

upsala wrote:Naravno muslimani i hrvati nisu ništa radili,oni su tako nevini...... :lol:Uvijek se govori smo o jednoj strani,ostali kao da nisu ni postojali!Inače,Đukanović sve sanira parama,a izvinjava i se i za ono što nije urađeno!
citiraj presude koje kazu abih ili hvo ili njihovi politicari naredili ili izvrsili etnicko ciscenje i genocid ....cisto da nam das neki argument osim svog misljenja...a sto se milo izvlaci pametnije od srba pa se izvinjava (ko sto bi svako pametan trebao) to je sad stvar inteligencije i snalazenja
upsala

#4333 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

Osnovni razlog je selektivna pravda,koju je nametnula međunarodna zajednica,tačno se zna ko je počinitelj,a ko žrtva,iako u stvarnosti nije tako!U Mrkonjić Gradu je za vrijeme oluje ubijeno 250 ljudi,a niko za to ne zna,nema optužnica,neće ih ni biti jer nikog ne zanima.S druge strane kada se nađe grobnica sa dva hrvata ili muslimana svi to znaju,jer mediji odrađuju svoj posao.Svako Srbin koji ode u Hag mora biti optužen,iako nije kriv,dok sa ostalim nije to slučaj,a najbolji primjer je Haradinaj-terorista i ubica kojeg štiti SAD.
dallton

#4334 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

upsala wrote:Osnovni razlog je selektivna pravda,koju je nametnula međunarodna zajednica,tačno se zna ko je počinitelj,a ko žrtva,iako u stvarnosti nije tako!U Mrkonjić Gradu je za vrijeme oluje ubijeno 250 ljudi,a niko za to ne zna,nema optužnica,neće ih ni biti jer nikog ne zanima.S druge strane kada se nađe grobnica sa dva hrvata ili muslimana svi to znaju,jer mediji odrađuju svoj posao.Svako Srbin koji ode u Hag mora biti optužen,iako nije kriv,dok sa ostalim nije to slučaj,a najbolji primjer je Haradinaj-terorista i ubica kojeg štiti SAD.
e hebiga...ti si fakat propustio pozamasan period historije...znaci opet mz zavjera protiv srba, pa mislim stvarno
upsala

#4335 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

Uvijek se hvatate te istorije,nikad Srbi koji ako se uhvate istorije,ima se svašta za reći....međutim slučaj u Mrkonjiću se ne komentariše?
dallton

#4336 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

upsala wrote:Uvijek se hvatate te istorije,nikad Srbi koji ako se uhvate istorije,ima se svašta za reći....međutim slučaj u Mrkonjiću se ne komentariše?
pa maloprije sam te pozvao da citiras presude, a ti nista...
upsala

#4337 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

Pa daj mi tu za Mrkonjić......
KatarinaKosaca

#4338 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

upsala wrote:Pa daj mi tu za Mrkonjić......
Organizuješ svjedoke iz Mrkonjića, dokaze pod ruku i na dežurni sud. Neće ti pokucati na vrata. Da bi sud nešto presudio, potrebno je tužiti. A ne nevjerovati u sud, a želiti se što nije donio presudu.
upsala

#4339 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

E moja Katarina,ja sam pravnik,radio sam i u sudu,sramota......
KatarinaKosaca

#4340 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

upsala wrote:E moja Katarina,ja sam pravnik,radio sam i u sudu,sramota......
Pa šta ti misliš da je svako oduševljen sudom i presudama? Naravno da nije. Nisu ni majke Srebrenice, nisu ni mnogi povodom presude Srbiji, ali opet ostaje jedina ovozemaljska pravda, kakva god bila....
dallton

#4341 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

sigurno je dobar sud bio...nego daj nam te presude, pravnice stari....evo ja cu prvi: krajisnik = etnicko ciscenje, plavsic = isto, krstic = genocid, vojska pc-a = genocid, policija = genocid, da ne nabrajam mjesta...a imate i sabracu s one strane rampe granice, srbija = etnicko ciscenje kosovo, pajkovic = etnicko ciscenje, ojdanic = takodje.....uglavnom imate mjesta u istoriji kao prvi koji su osudjeni za to - da te podsjetim njemacka nije nikad za to osudjena, znaci sad ste zaista istorijski narod
upsala

#4342 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

U Hagu 80% presuda odnosi se na Srbe,10-15% na Hrvate,a ostalo na ostale!Da li je razlika baš takva?
dallton

#4343 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

upsala wrote:U Hagu 80% presuda odnosi se na Srbe,10-15% na Hrvate,a ostalo na ostale!Da li je razlika baš takva?
u nirnbergu neces vjerovati osudjeni sve njemci...
upsala

#4344 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

dallton wrote:
sigurno je dobar sud bio...nego daj nam te presude, pravnice stari....evo ja cu prvi: krajisnik = etnicko ciscenje, plavsic = isto, krstic = genocid, vojska pc-a = genocid, policija = genocid, da ne nabrajam mjesta...a imate i sabracu s one strane rampe granice, srbija = etnicko ciscenje kosovo, pajkovic = etnicko ciscenje, ojdanic = takodje.....uglavnom imate mjesta u istoriji kao prvi koji su osudjeni za to - da te podsjetim njemacka nije nikad za to osudjena, znaci sad ste zaista istorijski narod
Kada se hvatamo istorije:2000000 mrtvih Srba u prvom svjetskom i 2500000 u drugom svjetskom ratu,od toga 700000 samo na jednom mjestu-Jasenovac!Prema tome ako je neko preživio genocid onda su to Srbi,a ostali su se uvijek priklanjali okupatoru(čast izuzecima)!
dallton

#4345 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

upsala wrote:
dallton wrote:
Kada se hvatamo istorije:2000000 mrtvih Srba u prvom svjetskom i 2500000 u drugom svjetskom ratu,od toga 700000 samo na jednom mjestu-Jasenovac!Prema tome ako je neko preživio genocid onda su to Srbi,a ostali su se uvijek priklanjali okupatoru(čast izuzecima)!
i kakve to veze ima s BiH, srebrenicom i ostalim? cudo nisi spomenuo i tursku okupaciju....al opet ostaje fakat da ste vi prvi u istoriji sudski osudjeni za sve gore navedeno, znas to daje skroz drugu dimenziju stvarima, onako legalisticku ti bi kao pravnik to trebao znati :D
upsala

#4346 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

dallton wrote:
upsala wrote:U Hagu 80% presuda odnosi se na Srbe,10-15% na Hrvate,a ostalo na ostale!Da li je razlika baš takva?
u nirnbergu neces vjerovati osudjeni sve njemci...
Poređenje svjetskog rata sa ovim je glupost,jer je ovdje vođen građanski rat.U drugom svjetskom ratu i saveznici su počinili zločine(Hirošima,Nagasaki,Drezden,tepih bombardovanje Njemačke kada to nije imalo smisla)ali nisu kažnjeni!Turci su počinili genocid nad Jermenima,ali nisu kažnjeni!
upsala

#4347 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upsala »

Ako ne možeš uočiti vezu,onda nešto nije u redu.....očigledno je da smatraš da su Srbi genocidan narod čim koristiš "vi".Svaki zločin je individualizovan,ne mogu ga počiniti narodi!Teško nama sa takvim ljudima!
Last edited by upsala on 31/03/2009 02:23, edited 1 time in total.
bijelo_dugme

#4348 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

dallton wrote:
Johny wrote:Podrzavam lokalne seljake sto se bune...

Covek je dobio ogromnu zemlju na Mokroj Gori na slobodno koristenje, jeste on to sredio, napravio turisticku atrakciju, ali to je uradjeno totalno bespravno, samo zato sto je Kusturica poznat reziser, i sto se uvukao Kostunici u dupe...

Posle toga je trazio prosirenje prostora pri cemu bi uleteo i na zemlju Kremanaca, skupilo se celo selo i pobunili, to je bilo pre godinu dana, mada je sad opet aktuelizovano ovom tuzbom...

Uvek mi je bio antipatican i nemam nikakvu potrebu da ga podrzim, a pogotove ne u ovoj prici...
sta ces ga podrzavati, samo se zezamo na njegov racun, njega vise stvarno niko ozbiljno ne uzima, al sta ga briga pokupio je brdo para gdje god je dosao

nego divi pobjednicke "teheranske" reprezentacije i cestitki
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" posjetio nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja se priprema za kvalifikacijski meč protiv Belgije 1. aprila u Zenici.

Komšić je čestitao reprezentativcima BiH na spektakularnoj pobjedi i fantastičnoj utakmici koju su odigrali u Belgiji u subotu, a nakon toga je, u društvu sa selektorom Miroslavom Blaževićem, odgledao dio treninga bh. reprezentacije.

Komšić je nogometašima poželio sreću i uspjeh u predstojećem meču, saopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH.
sve "teheranci" jest ovaj teheran zaheban grad, to su se sigurno neki muslici maskirali u hrvate da zavaraju strance :D
A fokus pise da su islamisti pod imenom BH Fanaticos pijani se tukli po Genku :oops:
dallton

#4349 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

ma fokusu islamisti na san i javu izlaze od straha, sta ces novinari slabo placeni a u bijedi su velike oci :D
ZZZlica

#4350 Re: Desavanja u Srbiji

Post by ZZZlica »

varaš se, novinari Fokusa, tipa Igor Gajić su vrlo dobro plaćeni da prosipaju svoj otrov po RS medijskom prostoru, svaki dan se javljaju neki "stručnjaci" a la Darko Trifunović i slični da objasne kako "nam" prijeti opasnost od "bijele Al Kaide" :roll:
Post Reply