Ja općenito ne znam šta mogu radit sa paypalom.Del_Boy1 wrote:Jedino ti pare sa paypal-a ne mogu leći na račun u banci ako nije Visa kartica, sve ostalo može i MasterCard.red evil wrote:Može li neko objasnit šta sve mogu i šta ne mogu sa paypalom na MC kartici? Ali laičkim riječnikom.
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- red evil
#4326 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
- Del_Boy1
#4327 Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Može naravno.Kataklinger wrote:Del_Boy1 wrote:Intesa daje Visa Inspire katricu, a RF daje MC osim možda ako naglasiš da baš trebaš Visu, meni su bili dali MC, ali meni je svejedno jer samo kupujem preko interneta pa nije bitno koja je od te dvije.
Je li ta Visa Inspire pandan Visa Electron kartici? Ako bih nju nakacio na Paypal, mogu li uplate?
-
Kataklinger
#4328 Re: RE: Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ups mislio sam na isplate na Paypal racun pa sa njega na karticu?Del_Boy1 wrote:Može naravno.Kataklinger wrote:Del_Boy1 wrote:Intesa daje Visa Inspire katricu, a RF daje MC osim možda ako naglasiš da baš trebaš Visu, meni su bili dali MC, ali meni je svejedno jer samo kupujem preko interneta pa nije bitno koja je od te dvije.
Je li ta Visa Inspire pandan Visa Electron kartici? Ako bih nju nakacio na Paypal, mogu li uplate?
- Del_Boy1
#4329 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Znam šta si mislio, [emoji3] može.Kataklinger wrote:Ups mislio sam na isplate na Paypal racun pa sa njega na karticu?Del_Boy1 wrote:Može naravno.Kataklinger wrote:
-
Blade88
#4330 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Novi sam što se tiče paypala pa me interesuje jedna stvar.Da li je dovoljno povezati samo karticu ili je potrebno dodati i bankovni račun jer na onoj njihoj glavnoj stranici stoji da ako dodamo broj računa možemo povući novac na naš bankovni račun (When you add your bank account, you can withdraw funds from your PayPal balance to your bank account.). Ja sam već dodao i validirao karticu.
Je li to samo za one koji ne zele koristiti karticu ili je potrebno dodati oboje ?
I ako sam dobro skonatao citajuci ove stare postove,svakog prvog u mjesecu se automatski prebacuje sa paypala na karticu ili sam to pogrešno skontao
?
Je li to samo za one koji ne zele koristiti karticu ili je potrebno dodati oboje ?
I ako sam dobro skonatao citajuci ove stare postove,svakog prvog u mjesecu se automatski prebacuje sa paypala na karticu ili sam to pogrešno skontao
- _Reds_
#4331 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Opet imam problem sa paypalom nikada kraja problemima.
hajde sada imam mastercard, ali ne razumijem sto ne mogu novac ni da primim na paypal racun.
Čovjek koji mi treba poslati novac mi kaže da ne može nikako da mi poašlje novac. Dok sam imao Visu, sve je bilo uredu.
hajde sada imam mastercard, ali ne razumijem sto ne mogu novac ni da primim na paypal racun.
Čovjek koji mi treba poslati novac mi kaže da ne može nikako da mi poašlje novac. Dok sam imao Visu, sve je bilo uredu.
-
Saka
#4332 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako si u BiH dodaješ karticu i verifikuješ i to je sve. Možeš slati i primati novac ako je kartica VISA.Blade88 wrote:Novi sam što se tiče paypala pa me interesuje jedna stvar.Da li je dovoljno povezati samo karticu ili je potrebno dodati i bankovni račun jer na onoj njihoj glavnoj stranici stoji da ako dodamo broj računa možemo povući novac na naš bankovni račun (When you add your bank account, you can withdraw funds from your PayPal balance to your bank account.). Ja sam već dodao i validirao karticu.
I ako sam dobro skonatao citajuci ove stare postove,svakog prvog u mjesecu se automatski prebacuje sa paypala na karticu ili sam to pogrešno skontao?
Dodavanje bankovnog računa je samo za korisnike u drugim državama.
Primanje novca ide samo na VISA karticu, ne može na Master._Reds_ wrote:Opet imam problem sa paypalom nikada kraja problemima.
- _Reds_
#4333 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Necu da povlacim novac, neka novca na paypalu, dok visu novu ne zabavim. Nije mi jasno zasto ne moze da novac stoji na paypalu.Saka wrote:Ako si u BiH dodaješ karticu i verifikuješ i to je sve. Možeš slati i primati novac ako je kartica VISA.Blade88 wrote:Novi sam što se tiče paypala pa me interesuje jedna stvar.Da li je dovoljno povezati samo karticu ili je potrebno dodati i bankovni račun jer na onoj njihoj glavnoj stranici stoji da ako dodamo broj računa možemo povući novac na naš bankovni račun (When you add your bank account, you can withdraw funds from your PayPal balance to your bank account.). Ja sam već dodao i validirao karticu.
I ako sam dobro skonatao citajuci ove stare postove,svakog prvog u mjesecu se automatski prebacuje sa paypala na karticu ili sam to pogrešno skontao?
Primanje novca ide samo na VISA karticu, ne može na Master._Reds_ wrote:Opet imam problem sa paypalom nikada kraja problemima.
-
Saka
#4334 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U drugim zemljama može, za BiH ne može i to su pravila koja je PayPal odredio za našu zemlju na osnovu našeg zakonodavstva. Ukratko naši hoće trag novca preko banke i ne dozvoljavaju da ti novac "visi" negdje u oblaku, tj. na PayPal računu kojeg oni ne mogu kontrolisati._Reds_ wrote:Necu da povlacim novac, neka novca na paypalu, dok visu novu ne zabavim. Nije mi jasno zasto ne moze da novac stoji na paypalu.
-
Blade88
#4335 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Aha ok,hvala na odgovoruSaka wrote:Ako si u BiH dodaješ karticu i verifikuješ i to je sve. Možeš slati i primati novac ako je kartica VISA.Blade88 wrote:Novi sam što se tiče paypala pa me interesuje jedna stvar.Da li je dovoljno povezati samo karticu ili je potrebno dodati i bankovni račun jer na onoj njihoj glavnoj stranici stoji da ako dodamo broj računa možemo povući novac na naš bankovni račun (When you add your bank account, you can withdraw funds from your PayPal balance to your bank account.). Ja sam već dodao i validirao karticu.
-
EliasVeskot
#4336 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sta treba napraviti da se omoguci placanje kreditnim karticama kad korisnik nema paypal.. I koristi li iko bussines account isplati li se to?
- _Reds_
#4337 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kako uopće na stavim primaprnu karticu na paypalu kada ih imam više, na onom starom paypalu sam to znao naci, ovaj novi je kastrofa, ništa se ne možeš snaći.
- red evil
#4338 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Može li Visa Prepaid Card od BBI banke za paypal? Imam karticu u UniCredit banci ali MC i to ne radi moram ganjati VISA karticu, pa sam kontao RF ili BBI. 
- _Reds_
#4339 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sam podnio zahejtv u Intesa za Visu, njihova radi sigurno.red evil wrote:Može li Visa Prepaid Card od BBI banke za paypal? Imam karticu u UniCredit banci ali MC i to ne radi moram ganjati VISA karticu, pa sam kontao RF ili BBI.
2.5 KM im je održavanje računa.
- pepeljara
#4340 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja, ubi se trazeci gdje promjeniti "ko radi konverziju"
Paypal ili Banka.
Banka manje uzima pa da prebacim da banka radi konverziju ?!
Ubi se po paypalu i opcijama al nisam nasao
btw
koliko para uzme paypal, ako npr posaljes lovu u njemacku cirka 15000km (kupovina auta) , koji je najbolji nacin preko paypala odraditi tu transkaciju.
Paypal ili Banka.
btw
koliko para uzme paypal, ako npr posaljes lovu u njemacku cirka 15000km (kupovina auta) , koji je najbolji nacin preko paypala odraditi tu transkaciju.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4341 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa probaj, ukucaj taj iznos i pisat ce ti na zadnjem koraku koliko uzima.
- pepeljara
#4342 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
imal neka racunica, a ne da se igram sa tolikim iznosima

- Del_Boy1
#4343 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Slijedi ove korake za promjenu opcije ko vrši konverziju.pepeljara wrote:Raja, ubi se trazeci gdje promjeniti "ko radi konverziju"
Paypal ili Banka.
btw
Settings > Payments > Manage Payments > Set Available Funding Sources > Conversion Options > Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
- pepeljara
#4344 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala druze
You have successfully updated your available funding sources.
Jos sam bio ovdje, al nisam eto kliknuto na taj set available.....
damn
-
Saka
#4345 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
4,4% + 0,35 EUR. Znači ako iz BiH pošalješ 7670 EUR (15.000KM) švabi će PayPal uzeti 338 EUR.pepeljara wrote:imal neka racunica, a ne da se igram sa tolikim iznosima![]()
![]()
![]()
https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/u ... ement-full
-
Saka
#4347 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Naravno da je deračina, PayPal ne služi za te stvari, da kupuješ auto preko njega. Ti iznosi se šalju bankom.
PayPal služi za mikro uplate, kupovinu jeftinijih stvari, software-a, elektronskih sadržaja, donacije. Tamo gdje je bankovna transakcija spora ili se ne isplati, a direktna uplata karticom nije moguća ili se ne želi rizikovati.
PayPal služi za mikro uplate, kupovinu jeftinijih stvari, software-a, elektronskih sadržaja, donacije. Tamo gdje je bankovna transakcija spora ili se ne isplati, a direktna uplata karticom nije moguća ili se ne želi rizikovati.
- _Reds_
#4348 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
_Reds_ wrote:kako uopće na stavim primaprnu karticu na paypalu kada ih imam više, na onom starom paypalu sam to znao naci, ovaj novi je kastrofa, ništa se ne možeš snaći.
Iko,
sto puta sam sve pretražio ali ne mogu naći nikako gdje da stavim karticu na koju se povlači novac ili primarnu karticu.
Imam tri kartice povezane, dvije mastercard i jednu visu, i sad je mastercard primarna i ne mogu primati novac.
- _Reds_
#4349 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala druze, ovaj link nigdje nema na ovom novom paypalu. Ne znam jel svima prebacilo na ovo novo.KvaziExpert wrote:idi na https://www.paypal.com/creditcard i klikni Make primary na koju hoćeš_Reds_ wrote:_Reds_ wrote:kako uopće na stavim primaprnu karticu na paypalu kada ih imam više, na onom starom paypalu sam to znao naci, ovaj novi je kastrofa, ništa se ne možeš snaći.
Iko,
sto puta sam sve pretražio ali ne mogu naći nikako gdje da stavim karticu na koju se povlači novac ili primarnu karticu.
Imam tri kartice povezane, dvije mastercard i jednu visu, i sad je mastercard primarna i ne mogu primati novac.
- _Reds_
#4350 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne kontam im politiku, ali nikako, sve zivo su zamaskirali, tamo negdje da se ljdma sto teze snaci.KvaziExpert wrote:jeste, i kod mene je novi, a ovaj link ti izbaci kad pitaš help and support_Reds_ wrote:
Hvala druze, ovaj link nigdje nema na ovom novom paypalu. Ne znam jel svima prebacilo na ovo novo.