Ja ne mislim tako.Kakav je samo posao United uradio sa RVP,koliki je posao Swansea uradio sa Michuom,onda PSG za Ibrom i mozda Milan sa Sarafom.City zasada ima patuljke,tj. igrace koji nisu neki spicevi i koji nece stalno davati golove,nego ce se kretati sa veznim redom,traziti i ubacivati lopte u prostor,izvlaciti igrace i obranu na sebe.To su vise "takticki" napadaci.Cavani je napadac u pravom smislu te rijeci.City ima Teveza i Aguera,koji su ti takticki napadaci ili poluspicevi,onda Balonju koji je nekakav cudan tip napadaca i naravno naseg Edina koji nije razina Cavanija ili van Persia.Odlicno bi bilo nesto ovakvo u napadu Citiya:ultima_palabra wrote:City ima 4 odlična napadača, njihovi problemi su na drugim mjestima.
..Dzeko.....Cavani....
.......Aguero........
Barry(Garcia)....Yaya.....Silva
Moje misljenje,ali problem je jedino to sto City ne gotivi takvu igru,preko ubacaja i ovisnost o jednom igracu nego je sve nekako na tom poluposjedu lopte i razigravanju Teveza i Aguera.S tim da velik udio u igri Citiya imaju Yaya i jos jedan defanzivni vezni...Barry ili Garcia.
Malo sam otisao u offtopic,ne zamjerite