Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ironman1921

#4326 Re: Serie A

Post by Ironman1921 »

ultima_palabra wrote:City ima 4 odlična napadača, njihovi problemi su na drugim mjestima.
Ja ne mislim tako.Kakav je samo posao United uradio sa RVP,koliki je posao Swansea uradio sa Michuom,onda PSG za Ibrom i mozda Milan sa Sarafom.City zasada ima patuljke,tj. igrace koji nisu neki spicevi i koji nece stalno davati golove,nego ce se kretati sa veznim redom,traziti i ubacivati lopte u prostor,izvlaciti igrace i obranu na sebe.To su vise "takticki" napadaci.Cavani je napadac u pravom smislu te rijeci.City ima Teveza i Aguera,koji su ti takticki napadaci ili poluspicevi,onda Balonju koji je nekakav cudan tip napadaca i naravno naseg Edina koji nije razina Cavanija ili van Persia.Odlicno bi bilo nesto ovakvo u napadu Citiya:
..Dzeko.....Cavani....
.......Aguero........
Barry(Garcia)....Yaya.....Silva
Moje misljenje,ali problem je jedino to sto City ne gotivi takvu igru,preko ubacaja i ovisnost o jednom igracu nego je sve nekako na tom poluposjedu lopte i razigravanju Teveza i Aguera.S tim da velik udio u igri Citiya imaju Yaya i jos jedan defanzivni vezni...Barry ili Garcia.
Malo sam otisao u offtopic,ne zamjerite :D :thumbup:
Muhamed Đakmić

#4327 Re: Serie A

Post by Muhamed Đakmić »

Ma vezni red loš, City ima najbolju ofanzivnu liniju u svijetu, smiješno je da im fali napadač. Zapravo, ne fale njima igrači ni na jednoj poziciji, samo trener koji će ih znati posložiti.
bachje

#4328 Re: Serie A

Post by bachje »

ultima_palabra wrote:Kad smo već kod Lazija, preporuka: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... J3-IjD_wME
zeman bio supak i dok je gazza igrao u laziu a i sad je
Muhamed Đakmić

#4329 Re: Serie A

Post by Muhamed Đakmić »

Ako Lazio ne izbori Ligu prvaka ove sezone, nikad je neće izboriti.
Son1

#4330 Re: Serie A

Post by Son1 »

U ovom kolu sve pobjede domacina, osim remija Parme protiv Juventusa.
Ostaje jos vecerasnja utakmica Sampe i Milana.
Pisistratus

#4331 Re: Serie A

Post by Pisistratus »

Son1 wrote:U ovom kolu sve pobjede domacina, osim remija Parme protiv Juventusa.
Ostaje jos vecerasnja utakmica Sampe i Milana.
Gledao danas Torino - Siena, i nauživao se u dobrom fudbalu.
htcxone

#4332 Re: Serie A

Post by htcxone »

Ironman1921 wrote:
ultima_palabra wrote:City ima 4 odlična napadača, njihovi problemi su na drugim mjestima.
Ja ne mislim tako.Kakav je samo posao United uradio sa RVP,koliki je posao Swansea uradio sa Michuom,onda PSG za Ibrom i mozda Milan sa Sarafom.City zasada ima patuljke,tj. igrace koji nisu neki spicevi i koji nece stalno davati golove,nego ce se kretati sa veznim redom,traziti i ubacivati lopte u prostor,izvlaciti igrace i obranu na sebe.To su vise "takticki" napadaci.Cavani je napadac u pravom smislu te rijeci.City ima Teveza i Aguera,koji su ti takticki napadaci ili poluspicevi,onda Balonju koji je nekakav cudan tip napadaca i naravno naseg Edina koji nije razina Cavanija ili van Persia.Odlicno bi bilo nesto ovakvo u napadu Citiya:
..Dzeko.....Cavani....
.......Aguero........
Barry(Garcia)....Yaya.....Silva
Moje misljenje,ali problem je jedino to sto City ne gotivi takvu igru,preko ubacaja i ovisnost o jednom igracu nego je sve nekako na tom poluposjedu lopte i razigravanju Teveza i Aguera.S tim da velik udio u igri Citiya imaju Yaya i jos jedan defanzivni vezni...Barry ili Garcia.
Malo sam otisao u offtopic,ne zamjerite :D :thumbup:
cijeli napoli igra za CAVANIJA , cijeli manutd gleda da napadacu pruzi asistenciju.....
a u sitiju svako svoj posao, osim u zadnjih 15 min kad stizu rezultat...
edin dok je iza sebe imao ekipu busio je njemce ko budale ! ! ! ito BEZ penala... a da nije na razini RVP i Cavanija je SMIJEŠNO!
juventus

#4333 Re: Serie A

Post by juventus »

Sarajevo1946 wrote:Ako Lazio ne izbori Ligu prvaka ove sezone, nikad je neće izboriti.
Evo sad će im biti još teže, jer će malo da ih kazne zbog namještanja... :D
Point.

#4334 Re: Serie A

Post by Point. »

Ovo isto "namjestanje" ko u slucaju Napoli, gdje se na rekla-kazala dijele kazne i oduzimanje bodova. Naravno, uvijek kad neko van Juve-Inter prismrdi scudettu ili makar nagovjestaju scudetta.
juventus

#4335 Re: Serie A

Post by juventus »

A je li slučaj "Conte" bio rekla-kazala?

Mirno su gledali kako neosnovano kažnjavaju Contea, sad je red da svi osjete istu sudbinu.

Napoli, Lazio, pa idemo dalje...
semirizsvemira

#4336 Re: Serie A

Post by semirizsvemira »

Do prije deset dana Juve je bio siguran prvak , prema nekim ekspertima , a sada je borba :lol: . Napoli bi mogao biti prvak ove godine . Zavisi sta ce sad uraditi u mini prel roku . Treba im jedan dobar veznjak
wickerman

#4337 Re: Serie A

Post by wickerman »

semirizsvemira wrote:Do prije deset dana Juve je bio siguran prvak , prema nekim ekspertima , a sada je borba :lol: . Napoli bi mogao biti prvak ove godine . Zavisi sta ce sad uraditi u mini prel roku . Treba im jedan dobar veznjak
Za 4 dana je velika mogucnost da opet Juve bude siguran prvak. Sa obzirom da Napoli igra u gostima sa Fiorentinom,a Juve kuci sa Udineseom. Sve se to brzo mjenja :D
Ironman1921

#4338 Re: Serie A

Post by Ironman1921 »

semirizsvemira wrote:Do prije deset dana Juve je bio siguran prvak , prema nekim ekspertima , a sada je borba :lol: . Napoli bi mogao biti prvak ove godine . Zavisi sta ce sad uraditi u mini prel roku . Treba im jedan dobar veznjak
Juventus je i dalje na prvoj poziciji,nije im nikakva borba.Imaju 3 boda sale,to znaci,da moraju izgubiti,a ovi iz Lazija i Napolija pobijediti.A obadvoje nisu nekakvi veliki klubovi da drze pobijede i dobar score cijelu sezonu.Juve to je.A i mislim da Napoliju i Laziju ne bi tesko pala 2. ili 3. pozicija.A i na kraju,zasto uopce raspravljamo o ovome,tek pola sezone proslo,ima da se igra.Samo kazem,da dzaba Juve izbacujete zbog dva kiksa,koja bi se jucer ili sutra ionako desili.
Logovan

#4339 Re: Serie A

Post by Logovan »

Ironman1921 wrote:
Juventus je i dalje na prvoj poziciji,nije im nikakva borba.Imaju 3 boda sale,to znaci,da moraju izgubiti,a ovi iz Lazija i Napolija pobijediti.A obadvoje nisu nekakvi veliki klubovi da drze pobijede i dobar score cijelu sezonu.Juve to je.A i mislim da Napoliju i Laziju ne bi tesko pala 2. ili 3. pozicija.A i na kraju,zasto uopce raspravljamo o ovome,tek pola sezone proslo,ima da se igra.Samo kazem,da dzaba Juve izbacujete zbog dva kiksa,koja bi se jucer ili sutra ionako desili.
Jok eto nije im nikakva borba. Ovi im pušu za vratom, sve su bliži i bliži ali eto to ipak nije borba. :-) :lol: Znam da Lazio i Napoli nisu klubovi koji bi do kraja mogli pobjeđivati ali nikad se ne zna. Prije se govorilo Juventus će lagano osvojiti ligu a vidi sad, imaju samo tri boda prednosti.
Ironman1921

#4340 Re: Serie A

Post by Ironman1921 »

zlo87 wrote: imaju samo tri boda prednosti.
Ja vas stvarno ne kontam.Ono za borbu,kazem samo zato sto Juve nije u situaciji da se bori,mozda jest MALO gusto,ali BORBA nije.I kako mozes reci "samo 3 boda".To je jedna cijela utakmica,to znaci,da Juve izgubi ( nakon ovih kikseva,tesko da ce ponoviti istu gresku) a ovaj Lazio pobjedi.Juve nece tako lako kako ti mislis izgubiti ova 3 boda.Nije to polovna ekipa da ce na prvom mjestu bacat bodove.Vidis Barcelone,otisla nekih 5 bodova,i ljudi mislili oni ce sad pocet kiksat.Joook,drugoplasirani(treceplasirani) konkurent poceo gubiti bodove,Barcelona nastavila pobjedivat,i evo 11(18) bodova spizdilli i najverovatnije ce i osvojit prvenstvo i mogu sad radit sta oce,mogu doc na utakmicu i zahebavat se.Mnostvno primjera,Bayern,United,Dinamo....Samo zelim reci da je pogresno razmisljanje da ce Juve sad zajebatti,iako su prvi,iako imaju 3 boda prednosti i jos ima da se igra.Dva kiksa nista ne znace,bit ce ih jos,a ni Juveove konkurente nece sreca pratiti non-stop.Dapace,mislim da ce Lazio izgubiti bodove u sljedecoj utakmici,mozda i Napoli.
ultima_palabra

#4341 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

3 boda nije velika prednost... ali i da je Juve 3 boda u minusu, mislim da bi osvojio titulu jer je jedina ekipa sposobna da pobjeđuje u serijama.
elmirčo

#4342 Re: Serie A

Post by elmirčo »

ma uzimamo skudeto 100% pa sad +3 a poceli ste nesto srati ovo ono, prosle godine 4-5 kola pred kraj juve stao na prvo mjesto ono kad amauri i jovetic dadose za fiorentinu u milanu....

no sikiriki...
ultima_palabra

#4343 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Zanimljiv podatak za Lazio... ove sezone nijednom nisu ispustili vodstvo, svaki put kad su vodili došli su do tri boda. Nevjerovatno :shock:
MOSALJOZE

#4344 Re: Serie A

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:Zanimljiv podatak za Lazio... ove sezone nijednom nisu ispustili vodstvo, svaki put kad su vodili došli su do tri boda. Nevjerovatno :shock:
i šiti i barca
ultima_palabra

#4345 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

City je vodio protiv Arsenala 1:0, završilo 1:1.

Barca je vodila protiv Madrida 2:1, završilo 2:2.
MOSALJOZE

#4346 Re: Serie A

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:City je vodio protiv Arsenala 1:0, završilo 1:1.

Barca je vodila protiv Madrida 2:1, završilo 2:2.
halali moja greska :run:
ultima_palabra

#4347 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, blizu si ;-)
MOSALJOZE

#4348 Re: Serie A

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:Pa dobro, blizu si ;-)
a cuo to od ovih KVAZI novinara jbg
Point.

#4349 Re: Serie A

Post by Point. »

Meni nisu jasni nasi mediji, kad se Dzeko posere tri puta na dan o tome pisu a jedan bosanac, Petkovic, biljezi ovakve rezultate sa Laziom a ono nista, isto da ga kakav levat iz Rumunije vodi a ne bosandzeros.
ultima_palabra

#4350 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Point. wrote:Meni nisu jasni nasi mediji, kad se Dzeko posere tri puta na dan o tome pisu a jedan bosanac, Petkovic, biljezi ovakve rezultate sa Laziom a ono nista, isto da ga kakav levat iz Rumunije vodi a ne bosandzeros.
Još sa ekipom u kojoj igra standardni bh.reprezentativac.
Post Reply