Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#4326 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

tramvajtrojka wrote: 27/02/2025 00:35
@drndalo sta velis na ovo
Kao što sam već i ranije rekao, meni ovo najviše liči na šiljenje ćune na nekome, da se napravi primjer "osnaživanja" žena da prijavljuju i da "država funkcioniše". Potez od kojeg je krenulo je bio glup, ali po meni ne baš i strašan. Izvinuo se. Ali je "država počela da funkcioniše". Pa je istraživala. I javilo se nekoliko osoba sa svojim iskustvima. Šta od toga će se moći dokazati ne znam. Ali i dalje šilje ćurac na njemu.

Samo još čekam informaciju da li je sa Epstein-om bio dobar... :roll:

Ono što mi smrdi u svemu tome je da za 30+ godina toga, nikad niko od očeva, ujaka, stričeva i braće tih djevojaka, navedenom nije slomio niti nos šakom zbog neprimjerenog ponašanja. Nego se "majstor" "skrivao" 30+ godina, veći majstor od Epstein-a bio...? Aha... Voda komšija.

Jebem li ga, hiljade djevojčica i djevojaka je tuda prošlo kroz tih 30+ god., većina sa majkama na većini treninga, jer je i tu bila navala za biti među najboljima i upasti u prvi tim. Koliko znam, dosta majki koje su bile u tim mažoretkinjama su svoje kćeri dovodile da treniraju, godinama. I nije bilo prijava, šaketanja, gaženja autom, pištoljanja...? Kako to shvatiti? Meni tu nešto smrdi. Na njemu su se kola već slomila, i da je prav, oprat se neće nikada do kraja.
thekupus

#4327 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by thekupus »

tako je, svi lažu, samo je zlostavljač nevin
drndalo

#4328 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

Mozes ti karikirati koliko hoces, ja to nisam rekao. Ono sto jesam rekao je fino napisano, sa svim sumnjama i nelogicnostima.

Mozes nastaviti karikirati, a mozes i ponovo procitati sve sto sam napisao. Nakon toga mozes i ukazati da li sam negdje nesto netacno rekao. A i ne moras. Ima Sud pa neka utvrdjuju cinjenice. Pod zakletvom, i optuzba i odbrana. A ne samo aMonimno u medijima, iz pouzdanog izvora...

Vidim da si ti vec presudio da je neko kriv, vjerovatno na osnovu svih dokaza. I da je osvjedoceni “zlostavljac”. Iako nema prethodnih kaznenih djela, nije “od ranije poznat policiji” itd...
akcija007

#4329 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Gledam ove letove Ryanair da se ode negdje s 1 nocenjem na destinaciji ali je ne moguce izvesti. Red letenja je ujutro rano povratak za SA , ili polazak iz SA kasno navecer .
liyf

#4330 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by liyf »

akcija007 wrote: 02/03/2025 09:32 Gledam ove letove Ryanair da se ode negdje s 1 nocenjem na destinaciji ali je ne moguce izvesti. Red letenja je ujutro rano povratak za SA , ili polazak iz SA kasno navecer .
Cijene su toliko jeftine da se realno isplati spavati 2 ili 3 noći. Ja sam gledao većinu njihovih linija i hoteli ne izgledaju preskupo
Tango556

#4331 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Tango556 »

drndalo wrote: 28/02/2025 07:17 Mozes ti karikirati koliko hoces, ja to nisam rekao. Ono sto jesam rekao je fino napisano, sa svim sumnjama i nelogicnostima.

Mozes nastaviti karikirati, a mozes i ponovo procitati sve sto sam napisao. Nakon toga mozes i ukazati da li sam negdje nesto netacno rekao. A i ne moras. Ima Sud pa neka utvrdjuju cinjenice. Pod zakletvom, i optuzba i odbrana. A ne samo aMonimno u medijima, iz pouzdanog izvora...

Vidim da si ti vec presudio da je neko kriv, vjerovatno na osnovu svih dokaza. I da je osvjedoceni “zlostavljac”. Iako nema prethodnih kaznenih djela, nije “od ranije poznat policiji” itd...
Dobro ali u mojoj gimnaziji je bilo profesora koji su davali neprimjerene komentare djevojkama, izvodili ih na kolace i pipkali, i to je jedna od renomiranijih sarajevskih gimnazija, ni jedan od njih nije "osudjivan" a starohani bili. Komentar ti je bezveze, jer dijete od 15,16 godina osjeca stid i strah, kako ce je drustvo moze percipirat, a Boga mi i reakcije porodice. Zamisli dodje ti kcerka i kaze nesto mi je trener dobacivao, ili pipao me, pa to je da ga iznabadas.

Nisam ni znao da je ovaj Alen "u mazoretkinjama" ali ono sto znam o njemu svima je cudan bio.
drndalo

#4332 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

Znaci ja sada relativiziram pipkanje?

Hajde ponovo procitaj dio u kojem sam doslovno isto kao ti naveo vjerovatnocu ozbiljne fizicke reakcije porodice u takvom slucaju na ovim prostorima!?

I moje pitanje koje mi logika nalaze u vezi s tim, ako takve fizike i barem razbijenog nosa u 30 godina nije bilo, da li cijela hampa mozda i nije bas tako pravicna nego nesto drugo?

Mislim, o cemu mi raspravljamo na temi o SJJ i avijaciji...
sarayewo

#4333 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by sarayewo »

Zna li iko hoce li onaj let Sarajevo - Skoplje sto je Aegean pokrenuo prosle godine biti aktivan i ove? Na njihovoj stranici nema opcije da se izabere Sarajevo kao destinacija.
Maliodmene

#4334 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Maliodmene »

Hoce li biti uskoro linija za Berlin? (Ili ako nista bar iz Tz ili BL)
tuitamo

#4335 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by tuitamo »

Maliodmene wrote: 04/03/2025 17:20 Hoce li biti uskoro linija za Berlin? (Ili ako nista bar iz Tz ili BL)
Iz Sa ne.
Maliodmene

#4336 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Maliodmene »

tuitamo wrote: 04/03/2025 18:28
Maliodmene wrote: 04/03/2025 17:20 Hoce li biti uskoro linija za Berlin? (Ili ako nista bar iz Tz ili BL)
Iz Sa ne.
Zar nisu rekli da ce bit nesto na ljeto?
akcija007

#4337 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Eurowings navodno od 2026 za Berlin Dusseldorf i Hanover
tuitamo

#4338 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by tuitamo »

Odgovor od Eurowings: Za sada nema linije za Berlin u planu.
moee

#4339 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moee »

Može li pomoć ako je neko upoznat...
13.03. bih trebao ići u Istanbul i rezervisao sam kartu na pasoš. U međuvremenu saznam da za Tursku pasoš treba biti validan najmanje 6 mjeseci, a moj ističe u avgustu, te taj uslov neće biti ispunjen. Predao sam zahtjev za novi pasoš koji će biti gotov prije planiranog leta.
Hoće li biti problem za kartu ako podignem novi pasoš ili da ipak idem sa trenutnim i u Istanbulu ganjam vizu?
akcija007

#4340 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

@moree motas ici u Istanbul s novim pasosem , sva sreca pa ce ti biti gotov prije 13.03 .
Nema mogucnosti putovanja sa starim pasosem i vadjenjem vize - kakve vize !? Odmah ces biti ovdje skinut s leta .
mistek

#4341 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by mistek »

Ima neka fora, sad da li je to viza ili šta već. Nama se desilo, ekipa par nas u Istanbulu prije nekoliko godina (mislim 2019.) i pri pasoškoj kontroli tamo skontaju da pasoš jednom ističe za manje od 6 mjeseci. Dakle, niko živ to u Sarajevu nije sugerirao. Helem, odveli lika u neku sobu sa strane, znam da se nešto sitno platilo, dali mu neki papir i furaj dalje. Tako da, u Tursku sigurno može na tu varijantu i kad je manje od 6 mjeseci :D

I mene bi bilo više strah sad ko njega kako s novim pasošem ići, ako su dati podaci sa starog. Mora i za to biti rješenje, ali ne bih ja čekao aerodrom i da bahnem tek tako. A sa starim nećeš moći jer će ti ga poništiti kada budeš preuzimao novi.
Koshpa

#4342 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Koshpa »

moee wrote: 04/03/2025 20:33 Može li pomoć ako je neko upoznat...
13.03. bih trebao ići u Istanbul i rezervisao sam kartu na pasoš. U međuvremenu saznam da za Tursku pasoš treba biti validan najmanje 6 mjeseci, a moj ističe u avgustu, te taj uslov neće biti ispunjen. Predao sam zahtjev za novi pasoš koji će biti gotov prije planiranog leta.
Hoće li biti problem za kartu ako podignem novi pasoš ili da ipak idem sa trenutnim i u Istanbulu ganjam vizu?
Mozes slobodno ici sa pasosem koji je validan manje od 6 mjeseci, tacnije pasos mora vaziti 150 dana a to je 5 mjeseci, drugo i ako ti pasos vrijedi manje od 5 mjeseci mozes slobodno ici samo ne smije biti manje od 61 dan. Ako budes isao sa starim pasosem morat ces platiti kaznu na aerodromu u Istanbulu. Al to opet zavisi od granicnog policajca da li ce se njemu peglati s tobom oko te kazne. Kazna je cca 120 EUR-a.
moee

#4343 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moee »

Dva odgovora i dva različita tumačenja odmah :izet:
@akcija007
Po mojim informacijama, viza itekako postoji za ovakve slučajeve i plaća se 150€, ali je navodno besplatna za bh državljane.
Pokušat ću se raspitati u konzulatu Turkiye...
akcija007

#4344 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

To sve provjerite i na nasem aerodromu da li je sve to tako da vide u sistemu od IATA sta pise.
Iz korone znam slucaj gdje je osoba isla na more u Antaliju s charter letom i skinuta je s leta odmah u Sarajevu . Zato sve do duplo provjerite .
drndalo

#4346 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

sarayewo wrote: 04/03/2025 17:18 Zna li iko hoce li onaj let Sarajevo - Skoplje sto je Aegean pokrenuo prosle godine biti aktivan i ove? Na njihovoj stranici nema opcije da se izabere Sarajevo kao destinacija.
Let je ukinut i za sad nema najava ponovnog pokretanja.
akcija007

#4347 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Novo pravilo na aerodromskoj granici na izlazu iz zemlje.
U BH pasos su poceli udarati izlazni pecat. Na ulazu u BiH ne udaraju ( jos uvijek) pecat.
ElRe

#4348 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by ElRe »

Ipak je vijest bila pogrešna. Ide Flyadeal ponovo.
akcija007

#4349 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Croatia Airlines na odredjene dane u ljetnom resu letenja ubacila A319 izmesju Zagreba i Sarajeva .
akcija007

#4350 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

🛫 Eurowings otkazao letove iz Sarajeva za Berlin 🛫

Aviokompanija Eurowings ipak ovog ljeta neće letjeti na liniji Berlin-Sarajevo koja je bila najavljena unutar poticaja Turističke zajednice Sarajeva.

Eurowings će i dalje imati letove za Cologne i Stuttgart.

Još uvijek nema najava ni za letove Wizz Aira za Memmingen koji su također najavljeni ove godine unutar poticaja Turističke zajednice Sarajeva.

No, Sarajevo će svejedno imati čak sedam novih linija (Ryanair za Baden Baden, Beauvais, Stockholm, Weeze i Gironu, Nouvelair za Djerbu i Norwegian za Copenhagen), te uz Zagreb i Beograd ima najviše novih linija u regiji,piše portal zamaaero.com

#putujte
Post Reply