Povorka ponosa u Sarajevu
-
elcaliente
#4326 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dok su parade miroljubive i zabavne kao njihove sto da ne?
Festa za narod i marketing za svoju stvar ima li sta bolje?
I na kraju kada se LGBT zajednica u BiH izbori za svoja prava ostali ce kao ovce blejati i hebavati drzavu a mada qurcom nisu mrdnuli za svoju stvar. Tako da nema se sta ko buniti kada su glupi ko topovi.
I na kraju kada se LGBT zajednica u BiH izbori za svoja prava ostali ce kao ovce blejati i hebavati drzavu a mada qurcom nisu mrdnuli za svoju stvar. Tako da nema se sta ko buniti kada su glupi ko topovi.
- animals
#4327 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma protiv parade su npr..navijaci klubova..
oni isti sto marsiraju i razvaljuju grad poslije tekmi..
oni sto nose transparente, noz, zica..
ili Srbe na vrbe ili sto gaze Izraelske zastave..
oni nikome ne smetaju..ti huligani, hrabri koji u grupi od njih sto, napadnu jednog pa ga isutaju..
e takvi su dobrodosli u svakome drustvu..
ja jos nisam procitao da je grupa Homoseksualaca razbila grad, isutala pojedinca i sl..
ali oni ne jebu pravilno i po PS..
oni isti sto marsiraju i razvaljuju grad poslije tekmi..
oni sto nose transparente, noz, zica..
ili Srbe na vrbe ili sto gaze Izraelske zastave..
oni nikome ne smetaju..ti huligani, hrabri koji u grupi od njih sto, napadnu jednog pa ga isutaju..
e takvi su dobrodosli u svakome drustvu..
ja jos nisam procitao da je grupa Homoseksualaca razbila grad, isutala pojedinca i sl..
ali oni ne jebu pravilno i po PS..
-
elcaliente
#4328 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mora se na tome svemu raditi mi imamo problem jer nam je vecina stanovnistva zadojena mrznjom uz to slabo skolstvo koje nam umjesto elita izbacuje neinteligentno stanovnistvo sa kojim je lakse vladati u svom tvom neznaju ljudi traze odgovor u vjeri jer se tako lakse zivi.
Prosla su to i druga drustva pa ce prebroditi i nase.
Nemozemo dovojeka imati samo debilne generacije mora se nekada promijeniti.
Mislim ovdje ti kao nesto smeta i bunis a jesi li otosao u Njemacku presretan si i gledas na homoseksualce drugim ocima, nema logike.
Mislim ovdje ti kao nesto smeta i bunis a jesi li otosao u Njemacku presretan si i gledas na homoseksualce drugim ocima, nema logike.
- salik79
#4329 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jeste, ne traze odgovore po kafanama, nargilhanama, diskotekama, kladarama, koridama i tefericima,... Nego u vjerielcaliente wrote:Mora se na tome svemu raditi mi imamo problem jer nam je vecina stanovnistva zadojena mrznjom uz to slabo skolstvo koje nam umjesto elita izbacuje neinteligentno stanovnistvo sa kojim je lakse vladati u svom tvom neznaju ljudi traze odgovor u vjeri jer se tako lakse zivi.
-
elcaliente
#4330 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Trazi i tamo naravno ali oni nisu toliko radikalni u pogledu na homoseksualizam.salik79 wrote:Jeste, ne traze odgovore po kafanama, nargilhanama, diskotekama, kladarama,... Nego u vjerielcaliente wrote:Mora se na tome svemu raditi mi imamo problem jer nam je vecina stanovnistva zadojena mrznjom uz to slabo skolstvo koje nam umjesto elita izbacuje neinteligentno stanovnistvo sa kojim je lakse vladati u svom tvom neznaju ljudi traze odgovor u vjeri jer se tako lakse zivi.
Mislim ovdje ti kao nesto smeta i bunis a jesi li otosao u Njemacku presretan si i gledas na homoseksualce drugim ocima, nema logike.Srecom, ti si iznad nas, obrazovan, lijep, snazan,... jer ti "ne trazis odgovore u vjeri".
A kako naprimjer da jedan prosjecan Bosnjo shvati cijepanje atoma, shvati ce onako kako mo Hodza kaze i nece dalje razmisljati. Znaci kada ti je nesto prekompleksno i tvoj mozak nemoze da to shvati onda je lakse traziti objasnjenje od seoskog hodze nego procitati naucnu knjigu.
-
elcaliente
#4331 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
I to je izmedzu ostalog razlog zasto ne mozemo mi u Bosni izmisliti neku npr. Hi- Tech cipelu nego cemo biti zadovoljni sto nam daju da ih sijemo.
Pogledaj sve zemlje na svijetu cije je drustvo okrenuto prvenstveno vjeri pa onda nauci i drustvo koje dopusta da ih religija koci u razvoju sta su napravili u zadnjih 100 godina, sta su izumili, sta su istrazili??
Nista ama bas nista, ostali su zakoceni u nekom davnom vremenu i skoro u podpunosti izgubili intelekt.
Znaci i vjera i nauka treba da idu zajedno, treba biti open minded i prihvatiti sve razlike u drustvu.
Pogledaj sve zemlje na svijetu cije je drustvo okrenuto prvenstveno vjeri pa onda nauci i drustvo koje dopusta da ih religija koci u razvoju sta su napravili u zadnjih 100 godina, sta su izumili, sta su istrazili??
Nista ama bas nista, ostali su zakoceni u nekom davnom vremenu i skoro u podpunosti izgubili intelekt.
Znaci i vjera i nauka treba da idu zajedno, treba biti open minded i prihvatiti sve razlike u drustvu.
- salik79
#4332 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jedan prosjecni Bosnjo, koji je slusao i hodzu, je dostigao vrh u "cijepanju atoma" jos davne 1950, a do svoga penzionisanja 1984. je bio ujedno i profesor (postdiplomcima) na ETH Zürich i sef sekcije za vakuumistiku i elektronsku optiku "Odjela za industrijsko istrazivanje" (AfiF) pri ETH.elcaliente wrote:Trazi i tamo naravno ali oni nisu toliko radikalni u pogledu na homoseksualizam.salik79 wrote:Jeste, ne traze odgovore po kafanama, nargilhanama, diskotekama, kladarama,... Nego u vjerielcaliente wrote:Mora se na tome svemu raditi mi imamo problem jer nam je vecina stanovnistva zadojena mrznjom uz to slabo skolstvo koje nam umjesto elita izbacuje neinteligentno stanovnistvo sa kojim je lakse vladati u svom tvom neznaju ljudi traze odgovor u vjeri jer se tako lakse zivi.
Mislim ovdje ti kao nesto smeta i bunis a jesi li otosao u Njemacku presretan si i gledas na homoseksualce drugim ocima, nema logike.Srecom, ti si iznad nas, obrazovan, lijep, snazan,... jer ti "ne trazis odgovore u vjeri".
A kako naprimjer da jedan prosjecan Bosnjo shvati cijepanje atoma, shvati ce onako kako mo Hodza kaze i nece dalje razmisljati. Znaci kada ti je nesto prekompleksno i tvoj mozak nemoze da to shvati onda je lakse traziti objasnjenje od seoskog hodze nego procitati naucnu knjigu.
Drugim rijecima, hodza nema nista sa primitivizmom i zatucanoscu pojedinca. Naprotiv.
- Rugafet
#4333 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa da, sve to gore što si nabrojao nije normalno i pored toga što to pojedinci rade, problem nastaje kada neko hoće to da predstavi kao da je normalno. Kapiraš? Tako isto i ovo, nije normalno i tačka nema rasprave.elcaliente wrote:Pa dobro nije normalno glasati non stop za SDA, nije normalno raditi za 500KM, nije normalno parkirati na trotoaru, nije normalno susiti gace na balkonu, nije normalno bacati smece sa balkona, nije normalno citav dan sjediiti i dudlati sisu, nije normalno bacati plasticne flase u rijeku, nije normalno loziti smece zimi da zagrijes kucu itd. Itd pa to Bosnje sve rade.
I na kraju jedva cekaju da idu prati supke u Njemackoj i tamo se osjecaju dobro, ne smetaju im ni pederi ni parade.
- Kikibombona
#4334 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Iskustva iz Evrope pokazuju drugacije.Ramzess Veliki wrote:Kikibombona wrote: A slazem se da treba ici korak po korak. Treba nam sto vise parada i promocije homoseksualaca da se ljudi naviknu i prestanu negativno reagovati. A sto se tice usvajanja djece time neka se bavi struka. Ja sam za sada ipak protiv. Zamislite kakav bi teror u skoli dozivljavalo dijete ciju su roditelji homoseksualci. Definitivno nije vrijeme.![]()
![]()
![]()
Parade su kontraproduktivne kako to ne shvatate ???
O PROMOCIJI homoseksualizma da ne govorim …
...
Kod nas je bio jedan malo zesci vjernik. Kada bi neko opsovao Boga, on bi bio agresivan, spreman za konflikt. Da se raja usutkala, on bi izasao kao pobjednik. Medjutim, uslijedila je suprotna reakcija, Bog se poceo psovati iz inata. Znas ono, kada ti kaze: nemoj psovati, nemoj da bude belaja... ti njemu, jebem ti 100 bogova, aj da vidim taj belaj. I covjek odustao, predao se, navikao da ima nekih budala koje psuju.
Ja ne psujem, smatram da je ruzno, samo navodim kao primjer. Nekada su se spaljivalje 'vjestice', bogohuljenje i apostazija kaznjavali smrcu. Neki hrabri ljudi su to mijenjali a vjerski ekstremisti se navikavali. Monti Pajton je pomjerao granice ismijavanjem vjere itd.
Parada 1 - ubit, zaklat, polupat
Parada 2 - pedercine, razvratnici, bolesnici
Parada 3 - opet ovi lgbt, samo ignorisati
Parada 4 - najnormalnija pojava bez negativnih reakcija
Vidjeli smo u Beogradu, prva parada je bila haos. Svaka naredna je bila normalnija. Za 20 godina ce polozaj lgbt populacije biti neuporedivo bolji. Sve je stvar navike i prihvatanja.
Vrijeme je braci pederima da izadju iz podruma i da stanu na crtu sovinistima. Od toga ce imati koristi buduce generacije. Bolje poceti danas nego sutra. Mene dao se pita ja bih organizovao masovne parade i da ovlasti policiji da brutalno reaguje na svaku nasilnu reakciju.
-
smijesni_ste
#4335 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Smiješ li to reći pred ljudima u svojoj novoj domovini?Rugafet wrote:Pa da, sve to gore što si nabrojao nije normalno i pored toga što to pojedinci rade, problem nastaje kada neko hoće to da predstavi kao da je normalno. Kapiraš? Tako isto i ovo, nije normalno i tačka nema rasprave.elcaliente wrote:Pa dobro nije normalno glasati non stop za SDA, nije normalno raditi za 500KM, nije normalno parkirati na trotoaru, nije normalno susiti gace na balkonu, nije normalno bacati smece sa balkona, nije normalno citav dan sjediiti i dudlati sisu, nije normalno bacati plasticne flase u rijeku, nije normalno loziti smece zimi da zagrijes kucu itd. Itd pa to Bosnje sve rade.
I na kraju jedva cekaju da idu prati supke u Njemackoj i tamo se osjecaju dobro, ne smetaju im ni pederi ni parade.
Pretpostavljam da ti se istovremeno gadi 'rasista' Trump i Proud Boysi
-
elcaliente
#4336 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ali se niko nebuni protiv ovih gore navedenih stvari iako direknto utucu na njegov zivot ili zivot njegove djece ali se bune protiv onoga sto nema veze sa njim? I to je psihicka devijacija i tacka, nema rasprave.Rugafet wrote:Pa da, sve to gore što si nabrojao nije normalno i pored toga što to pojedinci rade, problem nastaje kada neko hoće to da predstavi kao da je normalno. Kapiraš? Tako isto i ovo, nije normalno i tačka nema rasprave.elcaliente wrote:Pa dobro nije normalno glasati non stop za SDA, nije normalno raditi za 500KM, nije normalno parkirati na trotoaru, nije normalno susiti gace na balkonu, nije normalno bacati smece sa balkona, nije normalno citav dan sjediiti i dudlati sisu, nije normalno bacati plasticne flase u rijeku, nije normalno loziti smece zimi da zagrijes kucu itd. Itd pa to Bosnje sve rade.
-
elcaliente
#4337 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
@salik
Cisto sumnjam da je taj raspravljao sa hodzom o cijepanju atoma i da mu je hodza na to rekao nesto sto ga je odvelo u Zürich.
Ja kada god imam priliku odem na dzumu, nemogu reci da sam do sada cuo ista na hutbi sto bi mi pomoglo da usavrsim bilo koje znanje iz polja nauke.
Cisto sumnjam da je taj raspravljao sa hodzom o cijepanju atoma i da mu je hodza na to rekao nesto sto ga je odvelo u Zürich.
Ja kada god imam priliku odem na dzumu, nemogu reci da sam do sada cuo ista na hutbi sto bi mi pomoglo da usavrsim bilo koje znanje iz polja nauke.
- salik79
#4338 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nisam ga pitao za razgovore s hodzom, ali da mu je vjera bila osnov i motiv za naucno-istrazivacki rad - to jeste. Ikre bismi Rabbike! (I iz vjeronauka je imao 5elcaliente wrote:@salik
Zar si ti vjernik? Ozbiljno pitam. I ne kontam te, zasto bi ti trazio na hutbi takvo nesto? I, opet, zasto povezujes vjeru sa zatucanoscu i primitivizmom?
- Rugafet
#4339 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Rekao ja to u svojoj novoj domovini ili ne to ne mijenja stvar. Nešto što nije normalno nije normalno i kraj.
Parkiranje na trotoaru policija napiše kaznu, bacanje smeća isto tako itd itd. Ovi što parkiraju na trotoaru i ovi što bacaju smeće na svakom koraku ne održavaju parade 'ponosa' i predstavljaju to kao nešto što je normalno
Parkiranje na trotoaru policija napiše kaznu, bacanje smeća isto tako itd itd. Ovi što parkiraju na trotoaru i ovi što bacaju smeće na svakom koraku ne održavaju parade 'ponosa' i predstavljaju to kao nešto što je normalno
-
elcaliente
#4340 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Naravno da sam vjernik.salik79 wrote:Nisam ga pitao za razgovore s hodzom, ali da mu je vjera bila osnov i motiv za naucno-istrazivacki rad - to jeste. Ikre bismi Rabbike! (I iz vjeronauka je imao 5elcaliente wrote:@salik
Ja kada god imam priliku odem na dzumu, nemogu reci da sam do sada cuo ista na hutbi sto bi mi pomoglo da usavrsim bilo koje znanje iz polja nauke.)
Zar si ti vjernik? Ozbiljno pitam. I ne kontam te, zasto bi ti trazio na hutbi takvo nesto? I, opet, zasto povezujes vjeru sa zatucanoscu i primitivizmom?
Pa zato sto razmisljam, pitam i podpitujem neke stvari sto mi nisu jasne. Nezlazem se sa odgovorima tako je Allah odredio i zdravo. Naravno da su stavri od Boga ali zasto i sta im je svrha.
Zasto povezujem religiju sa zatucanosti pa zato sto nista drugo nije pokazano do sada. Okreni se oko sebe, probaj uci i diskusiju sa ljudima, traziti struce odgovore dobiti ces zatucanost i agresivu.
Pogledaj zemlje gdje religija igra prvu ulogu sta su napravili i izumili zadnjih sto godina, hi tech???
I da me nebih pogresno shvatio ovo se ne odnosi samo na Islam, pogledaj npr budizam, jednostavno nema tehnoloskog napredka nigjde. Japan i Korea su se oslobodili toga i vidi ih sada.
A hutbe kod nas sam spomenuo jer tu najvise naroda prisustvuje i onda su one takve da se covjek zapita dali je ovo 2019 godina?? Uz obaveznu sergiju i skupljanje kesa.
-
elcaliente
#4341 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ali svaki dan parkiraju na trotoaru i bacaju smece po ulicu tako da je to za njih normalno.Rugafet wrote:Rekao ja to u svojoj novoj domovini ili ne to ne mijenja stvar. Nešto što nije normalno nije normalno i kraj.
-
high_volume
#4342 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ko određuje šta je normalno, u nas npr.? Koga trebamo pitati je li nešto normalno ili nije?Rugafet wrote:Pa da, sve to gore što si nabrojao nije normalno i pored toga što to pojedinci rade, problem nastaje kada neko hoće to da predstavi kao da je normalno. Kapiraš? Tako isto i ovo, nije normalno i tačka nema rasprave.elcaliente wrote:Pa dobro nije normalno glasati non stop za SDA, nije normalno raditi za 500KM, nije normalno parkirati na trotoaru, nije normalno susiti gace na balkonu, nije normalno bacati smece sa balkona, nije normalno citav dan sjediiti i dudlati sisu, nije normalno bacati plasticne flase u rijeku, nije normalno loziti smece zimi da zagrijes kucu itd. Itd pa to Bosnje sve rade.
- nosara
#4343 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dijasporu. 
- salik79
#4344 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
* ne bielcaliente wrote:Naravno da sam vjernik.salik79 wrote:Nisam ga pitao za razgovore s hodzom, ali da mu je vjera bila osnov i motiv za naucno-istrazivacki rad - to jeste. Ikre bismi Rabbike! (I iz vjeronauka je imao 5elcaliente wrote:@salik
Ja kada god imam priliku odem na dzumu, nemogu reci da sam do sada cuo ista na hutbi sto bi mi pomoglo da usavrsim bilo koje znanje iz polja nauke.)
Pa zato sto razmisljam, pitam i podpitujem neke stvari sto mi nisu jasne. Nezlazem se sa odgovorima tako je Allah odredio i zdravo. Naravno da su stavri od Boga ali zasto i sta im je svrha.
Zasto povezujem religiju sa zatucanosti pa zato sto nista drugo nije pokazano do sada. Okreni se oko sebe, probaj uci i diskusiju sa ljudima, traziti struce odgovore dobiti ces zatucanost i agresivu.
Pogledaj zemlje gdje religija igra prvu ulogu sta su napravili i izumili zadnjih sto godina, hi tech???
I da me nebih pogresno shvatio ovo se ne odnosi samo na Islam, pogledaj npr budizam, jednostavno nema tehnoloskog napredka nigjde. Japan i Korea su se oslobodili toga i vidi ih sada.
A hutbe kod nas sam spomenuo jer tu najvise naroda prisustvuje i onda su one takve da se covjek zapita dali je ovo 2019 godina?? Uz obaveznu sergiju i skupljanje kesa.
Gdje ti to vjera zabranjuje? Da li si ikada bio u Iranu, ili poznajes nekoga ko jeste? A, pogotovo nekoga ko je bio na njihovim univerzitetima i naucno-istrazivackim institutima. Da ih upitas sta ljudi, pod 40-godisnjim sankcijama postizu i rade. A svima im je osnova vjera.
Ja ne znam gdje to ti ides na dzumu, ali tamo gdje ja idem ne sticem takav dojam!? I, opcenito, koliko ti ista znas o svojoj vjeri?
- rovac13
#4345 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne treba neka velika pamet da skontas da li je normalno da su parovi razlicitih spolova,da imaju djecu,i tako ljudi nastave sa razmnozavanjem.
Ili neko misli da to nije normalno,nego normalno da se pederi gaze jos neko vrijeme i da ljudi okoncaju svoju posjetu ovoj planeti.
Sve ovo teme su bezze.
I to su ljudi.
Imaju poremecaj,i nije lijepo ih maltretirat radi toga.
Meni ih je zao.
Ali prica izgleda ide tako daleko da se normalni ljudi pocinju osjecat da mozda oni nisu normalni.
Jbg.
Ili neko misli da to nije normalno,nego normalno da se pederi gaze jos neko vrijeme i da ljudi okoncaju svoju posjetu ovoj planeti.
Sve ovo teme su bezze.
I to su ljudi.
Imaju poremecaj,i nije lijepo ih maltretirat radi toga.
Meni ih je zao.
Ali prica izgleda ide tako daleko da se normalni ljudi pocinju osjecat da mozda oni nisu normalni.
Jbg.
- pirmin
#4346 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Apsolutno._Scarlett_ wrote: Sta mislite? Podrzavate li?
Desnica se mora konacno izboriti sa vlastitim demonima/dzinima. Akceptirati da nas ima svakakvih, mozda izaci iz ormara i prihvatiti cinjenicu da ona nije ta koja odredjuje sta je normalno.
-
Nadzorna_ploca
#4347 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hoce li biti kakvog pica i meze na toj paradi?
-
elcaliente
#4348 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vjera im stavlja granice odnosno oni koji ih uce vjeri.
Iran? Pa postigli su to da im iz njihove dobrote ljudi bjeze masivno prema zapadnim zemljama.
A za neki izum i Irana koji je gurno svjetsku civilizaciju naprijed jos nisam cuo. A mozda ti jesi pa mi mozes reci.
Koliko znam o vjeri, pa ima li neki online test da ustanovim.
Ja gdje idem na dzumu jos nisam cuo da se prica o stavrima koje jedno drustvo u tranziciji treba da radi da bi izaslo iz siromastva i napredovalo. Tipa da se spomene digitalizacija i da djeca trebaju da izucavaju pa da se napravi neki projekat da se skupi pomoc i opremi labaratorija itd. Nego je uvjek prica kako je bilo prije 1500 godina i da su to dobre stvari.
Ali alo je u tvom dzematu efendija osvjesten i vazi za vrijeme hutbe o tome ja bi rado posjetio tu dzumu kada bude prilike.
Iran? Pa postigli su to da im iz njihove dobrote ljudi bjeze masivno prema zapadnim zemljama.
A za neki izum i Irana koji je gurno svjetsku civilizaciju naprijed jos nisam cuo. A mozda ti jesi pa mi mozes reci.
Koliko znam o vjeri, pa ima li neki online test da ustanovim.
Ja gdje idem na dzumu jos nisam cuo da se prica o stavrima koje jedno drustvo u tranziciji treba da radi da bi izaslo iz siromastva i napredovalo. Tipa da se spomene digitalizacija i da djeca trebaju da izucavaju pa da se napravi neki projekat da se skupi pomoc i opremi labaratorija itd. Nego je uvjek prica kako je bilo prije 1500 godina i da su to dobre stvari.
Ali alo je u tvom dzematu efendija osvjesten i vazi za vrijeme hutbe o tome ja bi rado posjetio tu dzumu kada bude prilike.
- Rugafet
#4349 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pamet određuje dosta toga. Npr. Ne trebaš (valjda) nikoga pitati je li normalno to da se parkiram na trotoaru, poserem u lift, radim za 400, KM guzim muškarca i sa njim odgajam dijete i sl.high_volume wrote:Ko određuje šta je normalno, u nas npr.? Koga trebamo pitati je li nešto normalno ili nije?Rugafet wrote:Pa da, sve to gore što si nabrojao nije normalno i pored toga što to pojedinci rade, problem nastaje kada neko hoće to da predstavi kao da je normalno. Kapiraš? Tako isto i ovo, nije normalno i tačka nema rasprave.elcaliente wrote:Pa dobro nije normalno glasati non stop za SDA, nije normalno raditi za 500KM, nije normalno parkirati na trotoaru, nije normalno susiti gace na balkonu, nije normalno bacati smece sa balkona, nije normalno citav dan sjediiti i dudlati sisu, nije normalno bacati plasticne flase u rijeku, nije normalno loziti smece zimi da zagrijes kucu itd. Itd pa to Bosnje sve rade.
Znači, parkiraš se na za to predviđeno mjesto, sereš u wc šolju, guziš ženu i sa njom imaš i odgajaš djecu...Jednostavno zar ne.
- ¤ jelena ¤
#4350 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
elcaliente wrote:Dok su parade miroljubive i zabavne kao njihove sto da ne?
I ključaj temu.