Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#4326 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

pici wrote:Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4327 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

SaraFina wrote:
triconja wrote:
Hafis wrote:Sad sam malo preletio temu. A i nije tako ozbiljno.
Iz aviona se vidi da motiv teme ima svoju medicinsku dijagnozu, i uglavnom sve se svelo na sitno podjebavanje i šprdanciju s pokretačicom teme.
Hoš da se s tobom sprdamo? :lol:

Grehota je. Spradaju se kako se registrovao jadnik :D

Ali je uporan. :D

eeee ne jeBe lep vec uporan :mrgreen:
triconja

#4328 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:Jesi ti vidio slike na avataru mu trici?
:lol: :D

Verzija raznoraznih i poza?
Slijepa žena mora biti. I onda je znak pitanja.
Nisam zalazio na politiku ima nekolko :mrgreen:
SaraFina

#4329 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Dragi Pici... Slijepo žeMsko mora biti. Slijepo!!!!
SaraFina

#4330 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote:Jesi ti vidio slike na avataru mu trici?
:lol: :D

Verzija raznoraznih i poza?
Slijepa žena mora biti. I onda je znak pitanja.
Nisam zalazio na politiku ima nekolko :mrgreen:

Burina br2.
triconja

#4331 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:Dragi Pici... Slijepo žeMsko mora biti. Slijepo!!!!
Kaes nije ni u matere najljepsi a jedinac? :lol:
SaraFina

#4332 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:

Haris Burina. Blizanci!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4333 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

maH to je ona poskocica za one da im bidne lakse su desankom :mrgreen:
NeDirajSirotinju

#4334 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by NeDirajSirotinju »

Humljanin wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Hafis wrote:Inače, novi sdam na temi, ali kada bi se stvarno u prehrani okrenuli u potpunosti domaćim proizvodima, za godinu dana rak k'o kuća.
Nisam baš neki patriot u smislu kako vi to ovdje doživljavate, ali pri kupovini strogo pazim da mi se neki domaći proizvod slučajno ne provuće.
Što god od prehrambenih proizvoda naših domaćih proizvođača kupiš - zajebo si se u startu. Jednostavno, ništa ne znaju napraviti a da ga ne suknu kupcu.
Ima onaj video koji je neko hrabar snimao u susjednoj Srbiji, mesna industrija Matijevic, rezimski mesar takoreci... frajer snimio proizvodne pogone Matijevica, tone pokvarenog mesa koje se kisele u kiselinama i tako pripremaju za preradu u salame, hrenovke, kobasice i slicno.

Da ti se zivot zgadi.
Vjerojatno amonijak. Davno sam gledao na televiziji da mesna industrija pokvareno meso pere u amonijaku da ubije smrad i vrati mu lijepu crvenu boju. Tako da ne treba uvijek vjerovati samo svojim očima. :lol:

A vrlo lako čovjek može skontat kakvim sve smećem se mi hranimo. Samo treba pobrojati koliko grla stojke ima u BiH i za sekund bi vidio da mi uopće nemamo proizvodnju nikakvu. Apsolutno sve uvozimo.
E onda se trebaju na pročitati carinski (ili čiji već) izvještaji o količini , vrsti i porijeklu uvezene robe.
Garant i dan danas mi u BiH jedemo onu zaleđenu argentinsku govedinu iz 1980-ih..

Da bi bio siguran na kupuješ domaće svježe meso moraš naći svog čoeka na selu koji drži hajvan. To je to, nema druge.
Da, to je tačno što se tiče svježine, ali ako hoćeš još da jedeš i zdravo meso, onda moraš apsolutno biti siguran da se životinje hrane travom, a ne koncentratima i antibioticima, i to da se hrane travom iz planinskih čistih predjela. Šta vrijedi meso životinje koja pase travu u sarajevskom ili zeničko dobojskom kantonu u kojoj se nalaze toksini, teški metali i sl.

Dakle, zaključak je, ako želiš zdravo da jedeš, onda ti ništa ne preostaje nego da preseliš na selo i nabaviš stoku kako bi bio siguran u cijeli proces uzgoja životinje.
triconja

#4335 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:

Haris Burina. Blizanci!
Cekaj, mora bit slijepo da ne padne na sarm? :lol: :lol: :lol:
Humljanin

#4336 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

NeDirajSirotinju wrote:
Da, to je tačno što se tiče svježine, ali ako hoćeš još da jedeš i zdravo meso, onda moraš apsolutno biti siguran da se životinje hrane travom, a ne koncentratima i antibioticima, i to da se hrane travom iz planinskih čistih predjela. Šta vrijedi meso životinje koja pase travu u sarajevskom ili zeničko dobojskom kantonu u kojoj se nalaze toksini, teški metali i sl.

Dakle, zaključak je, ako želiš zdravo da jedeš, onda ti ništa ne preostaje nego da preseliš na selo i nabaviš stoku kako bi bio siguran u cijeli proces uzgoja životinje.
Vazda je to važilo. Ako želiš biti u nešto 100% siguran onda moraš sam to napraviti. A ako želiš da netko drugi za tebe radi onda tu mora biti neka doza povjerenja i poštenja.
Bodkin

#4337 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Humljanin wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Hafis wrote:Inače, novi sdam na temi, ali kada bi se stvarno u prehrani okrenuli u potpunosti domaćim proizvodima, za godinu dana rak k'o kuća.
Nisam baš neki patriot u smislu kako vi to ovdje doživljavate, ali pri kupovini strogo pazim da mi se neki domaći proizvod slučajno ne provuće.
Što god od prehrambenih proizvoda naših domaćih proizvođača kupiš - zajebo si se u startu. Jednostavno, ništa ne znaju napraviti a da ga ne suknu kupcu.
Ima onaj video koji je neko hrabar snimao u susjednoj Srbiji, mesna industrija Matijevic, rezimski mesar takoreci... frajer snimio proizvodne pogone Matijevica, tone pokvarenog mesa koje se kisele u kiselinama i tako pripremaju za preradu u salame, hrenovke, kobasice i slicno.

Da ti se zivot zgadi.
Vjerojatno amonijak. Davno sam gledao na televiziji da mesna industrija pokvareno meso pere u amonijaku da ubije smrad i vrati mu lijepu crvenu boju. Tako da ne treba uvijek vjerovati samo svojim očima. :lol:

A vrlo lako čovjek može skontat kakvim sve smećem se mi hranimo. Samo treba pobrojati koliko grla stojke ima u BiH i za sekund bi vidio da mi uopće nemamo proizvodnju nikakvu. Apsolutno sve uvozimo.
E onda se trebaju na pročitati carinski (ili čiji već) izvještaji o količini , vrsti i porijeklu uvezene robe.
Garant i dan danas mi u BiH jedemo onu zaleđenu argentinsku govedinu iz 1980-ih..

Da bi bio siguran na kupuješ domaće svježe meso moraš naći svog čoeka na selu koji drži hajvan. To je to, nema druge.
Ne postoji zaledjena argentinska govedina iz 1980ih
animals

#4338 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Citao sam da je govedina iz Argentine na nekim medikamentima zasnovana..
jel to istina ne znam..
Humljanin

#4339 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

Bodkin wrote:
Evo jedan post sa klixa od prije nekoliko godina:
DaysleepeR
Re: Porijeklo mesa u cevabdzinicama
Post22/06/2012 00:12

radio sam godinama sa uvoznicima i proizvođačima mesa pa znam par stvari vezano za to

meso iz Argentine nije staro 10 godina već 25 godina i s obzirom na zagađenja i hibridnu hranu vjerovatno je zdravije od svježeg mesa. da bi izašlo iz Argentine mora proći sve žive kontrole, pa pri uvozu, pa u fabrici ili preradi pa u restoranu / ćevabdžinici.

u BiH nema dovoljno stočnog fonda kako bi se zadovoljila potražnja za mesom, standardni broj grla po jednoj farmi u Argentini je preko 100000, dok u cijeloj BiH nema ni upola toliko. eto zašto Argentina.

pokazatelj kako neko ima ko kontroliše te stvari je činjenica da je uvoz mesa iz Brazila zabranjen zbog pada u kvaliteti.

domaćim proivođačima ne vjerujem, znamo svi koliko je lako potplatiti lokalnog veterinara ili inspektora da nešta prođe, puno je divljih stočnih pijaca, šverca stoke sa brucelozom i slično
Evo i par linkova:
https://m.vecernji.ba/bih-uvozi-meso-iz ... ina-223000

https://m.24sata.hr/amp/news/uzbuna-u-c ... 982-499654

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/da ... tivo-u-bih

Ako su meso staro 30 godina pokušali uvesti u Srbiju, šta misliš koliko ga je lakše plasirati u BiH?
Bodkin

#4340 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Humljanin wrote:
Bodkin wrote:
Evo jedan post sa klixa od prije nekoliko godina:
DaysleepeR
Re: Porijeklo mesa u cevabdzinicama
Post22/06/2012 00:12

radio sam godinama sa uvoznicima i proizvođačima mesa pa znam par stvari vezano za to

meso iz Argentine nije staro 10 godina već 25 godina i s obzirom na zagađenja i hibridnu hranu vjerovatno je zdravije od svježeg mesa. da bi izašlo iz Argentine mora proći sve žive kontrole, pa pri uvozu, pa u fabrici ili preradi pa u restoranu / ćevabdžinici.

u BiH nema dovoljno stočnog fonda kako bi se zadovoljila potražnja za mesom, standardni broj grla po jednoj farmi u Argentini je preko 100000, dok u cijeloj BiH nema ni upola toliko. eto zašto Argentina.

pokazatelj kako neko ima ko kontroliše te stvari je činjenica da je uvoz mesa iz Brazila zabranjen zbog pada u kvaliteti.

domaćim proivođačima ne vjerujem, znamo svi koliko je lako potplatiti lokalnog veterinara ili inspektora da nešta prođe, puno je divljih stočnih pijaca, šverca stoke sa brucelozom i slično
Evo i par linkova:
https://m.vecernji.ba/bih-uvozi-meso-iz ... ina-223000

https://m.24sata.hr/amp/news/uzbuna-u-c ... 982-499654

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/da ... tivo-u-bih

Ako su meso staro 30 godina pokušali uvesti u Srbiju, šta misliš koliko ga je lakše plasirati u BiH?
Na sva tri linka au demantovali da je staro 30 godina. Jedini ozbiljniji clanak je ajb i ti fino pise da kroz luku bar nije uslo meso staro 30 godina. Znaci medijski spin plasiran od vjerovatno domace proizvodnje.

A zasto je to nebulozno. Nebilozno je zato sto firme moraju, pazi sad, proizvesti te stotine tona mesa i drzati ga negdje u skladistu. To skladiste nije obicna stala nego mora biti temperaturno kontrolisano fa bi bilo zaledjeno. Znaci da stoji 30 godina u frizideru, ispltilo bi se vise da ga nakon 5 zapale nego da cekaju i prodaju tamo negdje u bosni. Toliko to trosi struje i drugo, firme moraju drzati na zalihama u svojim knjigama.

Dalje, u bih direktno mozes uvesti argentinsku govedinu. Brazilsku ne. Mislim da ni u srbiju ne mozes. Pored toga, zenlje tipa hrvatska koja je u eu vec prati sve propise eu i nemoguce je uvesti 30 godina staro meso jer se kontrolise u luci odlaska i dolaska. Crna gora i makedonija se pridrzavaju eu pravila. Znaci da neko tizokuje da izgubi eu trziste radi par kontejnera za balkan po smijesnim cijenama? Kosovo vjerovatno prima sve.
braca

#4342 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by braca »

Tako je care!

Ja bih to ovako poredao (vjerujte, politika nema nista sa ovim mojim razmisljanjem, samo odredjivanje pravca za sto je moguce bolju ishranu za moju djecu): domace - globalno - u sirokom luku izbjegavati, uz castan izbor "Milkos" mlijeka koje je zaista dobro testirano i provjereno, za razliku od drugih nekih mlijeka u BiH, znaci, domace generalno izbjegavati jer nam definitvno uvaljuju smece znajuci da nema kontrola ni odgovornosti, akcenat dati na hrvatske i austrijske proizvode koji se zaista testiraju, ako se zadesi i nesto njemacko, a srbijansko i slovenacko je takodjer dno dna, uvaljuju nam ga junacki, boze me oprosti, zadnje smece. Pa sok od 2 litra iz Srbije kosta 1,5 KM, pa kako je to moguce, gdje su troskovi proizvodnje, transport, carina, PDV, zarada....pa obicna voda je haman u nivou te cijene....ma hajte molim vas.....
triconja

#4343 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Profulan je naziv teme bas, domace je bilo gdje u bosni jer je bosna nasa domovina, nea veze sto je pola bosne "druga drzava". Znaci domace je ha od stipe ha od huse, bitno je da je u granicama medjunarodno priznate bih.

Tema bi trebala bit kupujmo etnicki, od svojih :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#4344 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Vjerujem u Saru da će ovu temu dovesti u red :bih:
animals

#4345 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

triconja wrote:Profulan je naziv teme bas, domace je bilo gdje u bosni jer je bosna nasa domovina, nea veze sto je pola bosne "druga drzava". Znaci domace je ha od stipe ha od huse, bitno je da je u granicama medjunarodno priznate bih.

Pa tema fasisticka..cista..
kupujmo kod Bosnjaka, a ne Hrvata..
SaraFina

#4346 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:Profulan je naziv teme bas, domace je bilo gdje u bosni jer je bosna nasa domovina, nea veze sto je pola bosne "druga drzava". Znaci domace je ha od stipe ha od huse, bitno je da je u granicama medjunarodno priznate bih.

Obzirom da se FBiH sastoji od kantona ili mini državica, kupujući već više puta navedene proizvode (vrati stranice unazad pa saznaj koje), u kantonima gdje je HDZ neprikosnoveni politički gospodar, ti direktno mazohistički financiraš njihove budžetske uhljebe i stranku. Koja vrši opstrukcije, malverzacije i radi na tome da od dijela FBiH napravi etnički čist prostor tj HercegBosnu. Koja im je ukinuta. Žele također (ako im ne uspije 3 entitet dobiti) makar zacementirati Dom naroda i po mogućnosti uvesti apartheid.
HDZ nema ni opoziciju za razliku od kantona gdje su Bošnjaci/Bosanci većina, te građanske stranke mogu mimo kriminalne hobotnice SDA formirati vlast i zaobići SDA uhljebe.
HDZ skupa sa SDA i SNSD-om radi na razgradnji FBiH i BiH. Kome dalje nije jasno... taj ima problem koji mu ja ne mogu pomoći riješiti.

animals, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Raspravljam s likom koji ne zna rečenicu sklepati da ima smisla.
Last edited by SaraFina on 15/02/2019 15:13, edited 1 time in total.
SaraFina

#4347 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

animals wrote:

Ma nije valjda?Fašistička je HDZ stranka. I to što većinski narod ne želi mazohistički financirati politiku opstrukcija, blokada i kriminalnu hobotnicu, koja bi uništili BiH i stvarala etnički čiste teritorije, cijepala državu u miru na komadiće da zadovolji megalomanske ciljeve, a za koju vi niste u stanju naći ni alternativu ( kao oporbu )je isključivo vaš unutarnji HR problem. To neka ti je jasno.
Čović piša prisustvom na obljetnici RS po vašim prognanim iz RS, a vas većina likuje nas savezom sa Dodikom protiv Bošnjaka/Bosanaca. Ne shvatajući da ste Dodiku i SNSD-u poluga za razvaljivanje države.
Nikad vam osim verbalne podrške nije ponudio ni komadić RS i vi Hrvati ste statistička greška trenutno u dijelovima gdje ste bili većinski narod.
Dakle jedini fašisti sjede u HDZ-u.

Bolesni licemjeri spremni prodati sve zarad sopstvenog interesa. Pa vi izvolite takve podržavati dok se zadnji Hrvat ne iseli iz BiH. Bošnjaci/ Bosanci ne moraju i neće.
I ne repliciraj mi. Naporan si i ideš na ignore. Obrazuj se ili politički "aktiviraj", čitaj i googlaj.. šta znam šta ti može već pomoći da proširiš svoje uskotračnične vidike.
SaraFina

#4348 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:Vjerujem u Saru da će ovu temu dovesti u red :bih:

I danas na zadatku? Stranka te prati i ima velike planove s tobom :D

Ne brini :)
MarlboroGold

#4349 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Obećavam da neću biti previše naporan :D
rumenige_brajtner

#4350 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by rumenige_brajtner »

animals wrote:

što je najgore, to se pravda činjenicom da su čović i hdz fašisti. ok, naravno da jesu, al to ne znači da ova tema uveliko ne smrdi na to isto. isti fašizam samo drugom temeljnom bojom ofarban. i ko god to kaže, ova paćenica i onaj 18 puta klonirani i banovani moron ga napadnu nekim nesuvislim laprdanjem o tome kako rs ovo, čović ono, blabla... ukratko, nismo mi fašisti, al ne kupujte kod hrvata :-)
Last edited by rumenige_brajtner on 15/02/2019 15:16, edited 1 time in total.
Locked