Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4326 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

BadBoy wrote:
Nije bitno za koje krivično djelo si osuđen, poenta je u izrečenoj kazni. Da je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina za dilanje droge ne bi mogao zamijeniti kaznu zatvora za novčanu kaznu. Kontaš sada?
opet kazem osudjen za dilanje na godinu ne pet deset i placa da ne ide u Ćorku... u Kčemu je probljem u pravopisu, gramatiki, pismu... uglavnom lik je osudjeni diler i plaČa da pravi treJding i hitove :thumbup:
MTV

#4327 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

I ovo su zreli i ostvreni ljudi?! :roll:
Gori od trinaestogodisnjaka :lol:
Hakiz

#4328 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hakiz »

Pravi lafci budu osuđeni na 10 ili 20 godina, jado samo na 1. Nije sposoban ni da bude osuđen kao pravi muškarac, kamoli šta drugo.
SmokingMan

#4329 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by SmokingMan »

Bebi će da plati 50 tisuća kaemova. :izet:
drag_gost

#4330 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by drag_gost »

Vise stiha i proze ima dino merlin dok obavlja nuzdu, nego ova dvojica u citavom medijskom opusu.
Matris

#4331 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Matris »

BadBoy wrote: Ti si fakat definicija ofirnog. Za nekog ko se toliko hvali da je zreo i ima život, stvarno si potrošio sat vremena smišljajući neki glupi tekst da bi ispao smiješan random ljudima na forumu? Idi živi ba, opusti se.
Koji plot twist. Ja ni na trenutak nisam pomislio da je to fake text. Totalno mi "kvaliteta" teksta "skida" jalu i bubu :lol: Sad kad sam procitao drugi put vidim da je ipak previse teksta za njihov stil. Ovoliko teksta nema cijeli njihov album. :lol:
Point.

#4332 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

BadBoy wrote:
Point. wrote:Yo yo yo mikrofon ček
dođe mi rima dok ispijam skupi Džek.
Leden ko smrt bebo i žestok ko Jala
kažu Buba u tvorza, biće mi pedala.

Nabijem ja na kitu i taj preki sud
na koljena se sagnite i obližite mi mud.
Neće Buba nigdje za džep se samo fata
Oko struka mi Gucci, na prsima kravata.
Kao pravi biznismen napraviću dil
Jer to je bebo čisti Bubin stil.
Kažu svaka reklama je dobra reklama
A moji hitovi su kao Poli salama.
Najjači u regiji, trending i dalje gori
Od mene i Jale nema niko bolji.

Je!

Ostaviću hejterima jedan mali bakšiš
Preprodaću im od murije zapljenjeni hašiš.
Nek se stoka truje
Dok moji hitovi bruje,
Jači sam od naizmjenične struje.
Mislili su da ću u KP Dom zaglavit'
A ja poslije presude idem nešto povalit'
Jer tako rade brude iz vogošćanskog ghetta
Nema više brate samo kruha i Argeta.
Sad plaćam slobodu sa 3 hiljade marki
Toliko sam platio i pojebanih starki,
Jer zapamtite ime Buba Corelli
Za neupućene Vogošćanski Makaveli.

Je.

Imperija razvaljuje! Mmm bejbi otaj rad!
Skini Gucci gačice i obali ga sad.
Jeeee.. Louis Vuitton i leden Džek!

Only God can judge me.
Ti si fakat definicija ofirnog. Za nekog ko se toliko hvali da je zreo i ima život, stvarno si potrošio sat vremena smišljajući neki glupi tekst da bi ispao smiješan random ljudima na forumu? Idi živi ba, opusti se.
Bruda, ne bih da te razočaram, ali ovo sam napisao za max 10 min dok sam se olakšavao u ćenifi. Nije baš Das Kapital. :mrgreen:

PS. Ejs sad glup tekst, a isti slušaš iz tastature Amara Hodžića onda je vrh. I ja ofiran. :mrgreen:

PSS. Opusti se jarane, ovo je hit za moje fanove, zajebancija za istinske muzikanere. Idi živi ba, opusti se. Ne moraš se na sve fatati, nisu ti rod. :mrgreen:
Arslan_11

#4333 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Arslan_11 »

Nemam nista protiv jala buba i ostalih, nek slusa ko voli. Sam ja ih nekad pustim, ali point fulio si karijeru.
cassius

#4334 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

dobra nam je omladina, kakvi su ovi stari :lol:
bunk

#4335 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

doktore kuca ,ko god zeli neka sebi injektira mokracu radovana karadzica ili inhalira osuseno govno ratka mladica u svoja 4 zida,nemam s time problem,ali ako ga prodaje,nudi i reklamira djeci onda taj sistem vrijednosti nabijem na q,jer imam osjecaj da se nismo razmeli..
azdralovic

#4336 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by azdralovic »

pici wrote:
BadBoy wrote:
Nije bitno za koje krivično djelo si osuđen, poenta je u izrečenoj kazni. Da je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina za dilanje droge ne bi mogao zamijeniti kaznu zatvora za novčanu kaznu. Kontaš sada?
opet kazem osudjen za dilanje na godinu ne pet deset i placa da ne ide u Ćorku... u Kčemu je probljem u pravopisu, gramatiki, pismu... uglavnom lik je osudjeni diler i plaČa da pravi treJding i hitove :thumbup:
tako druze stoji u zakonu, mozes biti i osudjeni ubica ako je na godinu, mijenjas za novcanu
MTV

#4337 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Sad ce biti i Jala i Buba krivi sto je takav zakon :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4338 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

azdralovic wrote:
tako druze stoji u zakonu, mozes biti i osudjeni ubica ako je na godinu, mijenjas za novcanu
pusti zakon... jel dilo drogu jeste jel osudjen jeste jel platio da ne lezi u Ćorku yeste... mislim cemu filozofija... de sad na imperiji EPP droga portorož...

Image
MTV

#4339 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Blago nama sa ovakvim zrelim i ostvarenim osobama :roll:
MarlboroGold

#4340 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MarlboroGold »

Gledam da sve više ljudi pljuju po muzici i pjesmama njih dvojice pogotovo sad sa Bubom i presudom... to nije u redu. Presuda je na jednoj strani, a kvalitet pjesama i muzike koje stvaraju su na drugoj. To dvoje ne treba povezivati i treba gledati isključivo odvojeno, a ako ne onda idemo pogrešnim putem... onim kad su ljudi pljuvali po Nirvani jer se Kurt ubio ili pljuvali po pjesmama MJ-a zbog svih njegovih afera sa djecom itd.

Treba razdvojiti osobe od onoga što kreiraju - barem u svijetu muzike.
dzipalo

#4341 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dzipalo »

pici wrote:
azdralovic wrote:
pusti zakon... jel dilo drogu jeste jel osudjen jeste jel platio da ne lezi u Ćorku yeste... mislim cemu filozofija... de sad na imperiji EPP droga portorož...
:lol: treba li sta nacrtati ljudino?
A da se malo upoznas sa zakonima vlastite drzave?

Velis pusti zakon, pa evo jedan primjer: dosao covjek da me opljacka ja ga ubio, meni to moralno pa necu u zatvor jer pusti zakon?
:lol:

Pa kad bi gledali ko je sve bio narkoman ili kriminalac ostala bi nam 3 muzicara u svijetu da slusamo.
Jesi li cuo mozda za Tupaca, Eminema, Metallicu i tako te anonimuse? Sve fina djeca, niko droge ni zatvora nije ocima vidio? :lol:
DonieBrasco

#4342 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by DonieBrasco »

MarlboroGold wrote:Gledam da sve više ljudi pljuju po muzici i pjesmama njih dvojice pogotovo sad sa Bubom i presudom... to nije u redu. Presuda je na jednoj strani, a kvalitet pjesama i muzike koje stvaraju su na drugoj. To dvoje ne treba povezivati i treba gledati isključivo odvojeno, a ako ne onda idemo pogrešnim putem... onim kad su ljudi pljuvali po Nirvani jer se Kurt ubio ili pljuvali po pjesmama MJ-a zbog svih njegovih afera sa djecom itd.

Treba razdvojiti osobe od onoga što kreiraju - barem u svijetu muzike.
Sa strane zakona iskreno ko ga yebe, hoces da budes diler i u tom svijetu kriminala , da je normalna drzava kako nije lezao bi on dobar broj godina. Svako ko imalo podrzava i odobrava taj nacin zivota i te aktivnosti je jednako los cak i gori od njega. Opravadvati ga za ta djela jer je poznat postao ?

A sto se tice muzike, sta reci za njihovu muziku, tekstovi su smece obicno, nazovi "pjevaju, repaju" o nekom pogresnom svijetu, fantaziji koja nema veze sa razumom i nekom realnoscu. Brze pare, droga, auta, sex, ludilo, mala ovo, mala ono, guci, armani ... sta to predstavlja ?
forum_selektor

#4344 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by forum_selektor »

Image

"napravio manje stete dilovanjem, nego pesmama"
MTV

#4345 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Eno Bube u svom Audiu pravi storye na instagramu i sve vas pozdravlja.
kamberovica polje

#4346 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by kamberovica polje »

Doprinose "Imperiji"
MTV

#4347 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

kamberovica polje wrote:
Doprinose "Imperiji"
Nadam se da ste dovoljno inteligentni da shvatite da je ovo satiricni portal. Eto ako niste znali sad znate XD
alipasijaner

#4348 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by alipasijaner »

Jel to zohar nece ni u pernicu? A bas bi mu tvorza dodao dodatnu tezinu hitovima nastalim iza resetaka..
MTV

#4349 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Nemoze biti na dva mjesta u isto vrijeme, u autu i u zatvoru :lol:

Image
kamberovica polje

#4350 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by kamberovica polje »

Realnost je postala toliko apsurdna da svaki oblik satire zvuči moguće, pa tako i ovaj.
Post Reply