arzuhal wrote:jao_situacije wrote:
jesmo li mi njima jedina briga na svijetu ?
imaju oni i preča posla
hvala im i za ovo, da su se neki drugi pitali ko zna šta bi bilo
previše mi očekujemo od drugih, a sami sebe ukopavamo nije on bih zvaničnik da mora brinuti i nešto raditi za nas, dovoljno je da nije bio protiv bih kao licemjerna smetljarska europa
Negdje sam ili čitao ili slušao kako su kasnije, mlade generacije Jevreja bile ljute i kivne na one koji su prošli genocid jer su (imaju i snimci), mirno i pokorno, u kolonama, išli na stratište, gledajući svojim očima kako ubijaju one ispred njih i bacaju u jame NE POKUŠAVŠI U TOM ZADNJEM TRENU NEŠTO UČINITI, skočiti da zadaviš ubicu ili pobjeći pa nek te odmah upucaju, uraditi bilo što osim predaje i potpuno krotkog prihvatanja strašne sudbine.
S obzirom da smo mi u trajnoj krizi (pa se ne može pokretanjem revizije
izazvati kriza),
da naši odnosi sa Srbijom, kao i odnosi RS-a prema BiH, nikada i nisu bili nešto (osim što je u samom ratu bilo gore),
da se trajno radi na razbijanju BiH, od strane RS uz podršku Srbije,
da se, što reče Filandra, promjenom radikalsko-četničke u naprednjačko-evropejsku košulju ne radi o suštinskim promjenama svijesti (političke svijesti, moralne svijesti, itd) u Srbiji nego novom projektu kojim se želi zamagliti skorašnja historija, stvoriti obmana o tobožnjoj mirovnjačkoj misiji Srbije na Balkanu i nastavu projekta drukčijim sredstvima (gdje ih revizija i podsjećanje na genocid plaho uznemiruje u tim nakanama),
a povodom novih dokaza za koje je i sam Sud u Presudi rekao da bi se mogli pojaviti u slučaju Mladić (koji je tada još bio na slobodi u selu Lazarevu)
te zbog budućih generacija (a ne samo onih potonjih, poslaganih u masovnim grobnicama) kojima, zbog današnjih politika, opet može zaprijetiti rat, pa da, izučavajući ovo naše vrijeme, ne kažu: PA ŠTO NISTE, JADE JADNE, POKRENULI MAKAR TU REVIZIJU, ŠTA VAM JE FALILO!?
...revizija se morala pokrenuti.
Makar kao onaj snijeg što padne, da vidimo tragove zvijeri, ako ništa.