Edit: Ne znam da li je ko upratio ali kruži informacija da u kasarni Kozara se rade neki remonti haubica i tenkova, ima li ko više informacija?
Referendum(i) u RS-u
- Drvosjeca iz Dejcica
#4326 Re: Referendum(i) u RS-u
Za sutra je najavljena sjednica PIC-a ako se ne varam, da vidimo šta to vijeće metuzalema može još izvući iz rukava.
Edit: Ne znam da li je ko upratio ali kruži informacija da u kasarni Kozara se rade neki remonti haubica i tenkova, ima li ko više informacija?
- Ludzak
#4327 Re: Referendum(i) u RS-u
Za ovce koje bi se hvatale puške za sda i Izetbegovića, komentari su mu krajnje kvalitetniji. Kvalitetnije uspije manipulisati.mirsek wrote:Bogumi Bake kvalitetne izjave daje ovijeh dana..L u c i f e r wrote:IZETBEGOVIĆ: Država nema cijenu, ništa nije svetije od mira, ali iznad toga je sloboda
Objavljeno: 29. 08. 2016 - 18:31 Novosti AAATimesArial
IZETBEGOVIĆ: Država nema cijenu, ništa nije svetije od mira, ali iznad toga je sloboda
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) podržao je na sjednici pismo koje je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIC).
- Očekujemo da PIC na sutrašnjoj sjednici zaustavi proces destabilizacije BiH tako što će odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu zakazanom za 25. septembar staviti van snage. Pozivamo vlasti u RS-u da poštuju Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH te da se ova zemlja okrene evropskom, NATO i reformskom putu - zaključeno je.
- Kolegij SDA poziva da se poduzmu sve zakonom propisane aktivnosti kako bi se zaštitio ustavnopravni poredak, teritorijalni integrijet i suverenitet BiH. Ovo se prije svega odnosi na Ustavnog Suda BiH i i aktivnosti državnih pravosudnih institucija koje se odnose na nepoštivanje odluka Ustavnog Suda BiH - kazao je Izetbegović.
Također, Izetbegović je naveo da kolegij SDA smatra da su neprimjerene izjave izjave nekih članova HNS o oživljavanju Herceg-Bosne.
- Moramo svi dati doprinos stabilnosti Bosne i Hercegovine, a ne dodatno destabilizirati situaciju, prizivajući duhove prošlosti poput paradržavne tvorevine za koju se evo očekuju izricanje kazni u Hagu. Zahtjevamo od državnih institucija da pod hitno ispitaju okolnosti pod kojim je zajednička policijska vježba policije entiteta RS i policije Republike Srbije održana. Postoje ozbiljne indicije da su povrijeđeni zakoni vezani za učešće policijskih službenika iz BiH. Ukoliko je trebalo izvoditi takvu vježbu, onda je to trebalo raditi u saradnji sa policijskim strukturama BiH - kazao je Izetbegović.
- U Srebrenici je srpska vojska počinila genocid, da bi taj dio Podrinja ostavljen u RS. Sasvim je opravdan zahtjev da se traži jedan distrikt, ali na legalan način - kazao je.
Izetbegović je naglasio da niko od SDA nije spremniji da brani ovu zemlju do kraja.
- Niko od nas nije spremniji da ovu zemlju brani do kraja. Država nema cijenu, ništa nam nije svetije od mira, ali i iznad toga imaju sloboda i neke druge stvari. Neka nas niko četvrt vijeka poslije ne dovodi u situaciju da se to dokazuje. Neko u ovoj zemlji traži hljeba na pogaču. Neka su povinuju Ustavu i zakonu i neka im bude dovoljno. Bojim se da ako se bude išlo preko toga da stvari mogu iskliznuti iz prstiju - zaključio je Izetbegović.
![]()
-
155_mm
#4328 Re: Referendum(i) u RS-u
nisu to nikakve price sta bi bilo kad bi bilo nego princip uveden od strane pisopije i sratka na kojem pociva ovo trenutno uredjenje medjunarodno priznate drzave BiH.ze kalanga wrote:A čovjeka...jbg...kad ste tako milosrdni i darezljivo-pruzene ruke....dajte nesto "svoje"....a ne tudje.
ili bar zauzvrat kazete velikom poglavici u Begisu da halali Sandzak....
Ne dajemo mi tuđe. Niti na to imamo pravo. Ljudi hoće svoje, a ko smo mi da im to osporavamo. Apsolutno. To da li je njihovo, to vi vidite s njima, mi se tu ne bi mješali, definitivno. Podržavamo ih u smislu da njihova sreća apsolutno neće uticati na našu.
Ne volim se baviti pričama šta bi bilo kad bi bilo. Moju državu BiH i moju Republiku Srpsku mi niko nikada neće moći oteti. Jer je to dio mene, zato i jesam veliki protivnik mišljenja, koje postaje prihvatljivo u nekim krugovima da je BiH nacionalna država, ona to nikada nije bila i nikada neće biti. Osim eventualne podjele koju bi učinile međunarodne snage.u nekom novom "dejtonu" to mogu biti hrvati ili bosnjaci i niko nema pravo da se buni. a taj princip su uveli pisopija i sratko tih kobnih devedesetih.
neki su nedavno uzvikivali nikom ne damo nase kosovo. pa danas imaju carinike na granici sa istim.
osiromaseni uranijum ocigledno cuda cini. zato malo pazljivije sa parolama kolega. mnogi ostase usrani zbog nepromisljenih parola.
-
PM72
#4330 Re: Referendum(i) u RS-u
U prošlom ratu sam se borio za čisti opstanak.Jednom baka ide u drenjke...sad bi trebali ratovati za Bakira i kozojebe iz Jemena,Katara ili Emirata? Malo im kanton Sarajevo pa bi malo kupovali po Istočnoj Bosni,da zaposjednu obale Drine ili Vrbasa? U prošlom ratu sam jurišao na Sjeničku kosu za vrijeme deblokade i jedva živu glavu izvukao a sad na toj koti vila Al Šidija sa tri spavaće sobe jer ima tri žene- familiju mu jebem.Granov mu nadgleda radove a ovaj otamo finansira a svako malo dođe bakir da obiđe radove na jaranovoj vili od nekoliko miliona eura.mirsek wrote:Ne ratujes zbog Bakete i Zare nego zbog buducnosti svoje djece.PM72 wrote:Bakir se upinje svim silama da održi predizborno obećanje o 100 000 zaposlenih.Ako uspiju zaratiti - najmanje 100 000 mora mobilisati i uniformisati.
Ako neces onda si ti protekli rat vec izgubio mada si ga prezivio.
Bake je samo aktuelni logisticar.![]()
Ako mislis da ce neko stati na trokutistanu i da ce onda sve biti OK za vijek vijekova mislim da ces se razocarati tj. tvoje dijete u buducnosti.
Samo jednakost i ravnopravnost u cijeloj BIH osigurava dugorocni opstanak Bosnjacima i proBIH bloku.
Oni su mi sjebali budućnost.I moju i moje djece.Hoće i živote? E malo morgen.
- bh.tornjak
#4331 Re: Referendum(i) u RS-u
to je starija vijest (par sedmica) ...ali je mnogima promakla...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za sutra je najavljena sjednica PIC-a ako se ne varam, da vidimo šta to vijeće metuzalema može još izvući iz rukava.![]()
-
PM72
#4332 Re: Referendum(i) u RS-u
Reći ću ti da lažeš.Pedja123 wrote:Nije ni u SrbijiPM72 wrote:
![]()
![]()
![]()
Nije u Hrvatskoj.U Srbiji i manjem BH entitetu jeste.Izjednačeni su sa partizanima.
Nego,hoće'l taj rat?
- mirsek
#4333 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma dzaba im.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za sutra je najavljena sjednica PIC-a ako se ne varam, da vidimo šta to vijeće metuzalema može još izvući iz rukava.![]()
Nikad ih nece skupiti 300+ kao 92-95.
Mislim da ni citava Srbija trenutno nema preko 300 tenkova.
- ze kalanga
#4334 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisam baš siguran koliko je fino dičiti se osiromašenim uranijumom, naročito ako živite u BiH ili uopšte regionu.... Ili su karcinomi slučajno desetostruko uvrećani, ne bih rekao. Tako da se tom činjenicom zvanom "osiromašeni uranijum" zaista ne bih bavio, jer je ona brži put ka vječnim lovištima.osiromaseni uranijum ocigledno cuda cini. zato malo pazljivije sa parolama kolega. mnogi ostase usrani zbog nepromisljenih parola.
Što se tiče parola, one su sastavni dio opštenarodnih izliva emocija. Bilo ih je na svim stranama i istina mnogi su ostali usrani. Nevažno radilo se o pismenim ili usmenim verzijama.
-
155_mm
#4335 Re: Referendum(i) u RS-u
ali zato ovce koje bi ponovo klale te koje pominjes za interes milorada iz laktasa nikad nisu ni posumljale u miloradov kvalitet manipulacija. cak i kad je likvidirana najsvetosavskija banka na svijetu. vjerovatno nece ni kad im zekjeznice odu u stecaj.Ludzak wrote:Za ovce koje bi se hvatale puške za sda i Izetbegovića, komentari su mu krajnje kvalitetniji. Kvalitetnije uspije manipulisati.mirsek wrote:Bogumi Bake kvalitetne izjave daje ovijeh dana..L u c i f e r wrote:IZETBEGOVIĆ: Država nema cijenu, ništa nije svetije od mira, ali iznad toga je sloboda
Objavljeno: 29. 08. 2016 - 18:31 Novosti AAATimesArial
IZETBEGOVIĆ: Država nema cijenu, ništa nije svetije od mira, ali iznad toga je sloboda
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) podržao je na sjednici pismo koje je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIC).
- Očekujemo da PIC na sutrašnjoj sjednici zaustavi proces destabilizacije BiH tako što će odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu zakazanom za 25. septembar staviti van snage. Pozivamo vlasti u RS-u da poštuju Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH te da se ova zemlja okrene evropskom, NATO i reformskom putu - zaključeno je.
- Kolegij SDA poziva da se poduzmu sve zakonom propisane aktivnosti kako bi se zaštitio ustavnopravni poredak, teritorijalni integrijet i suverenitet BiH. Ovo se prije svega odnosi na Ustavnog Suda BiH i i aktivnosti državnih pravosudnih institucija koje se odnose na nepoštivanje odluka Ustavnog Suda BiH - kazao je Izetbegović.
Također, Izetbegović je naveo da kolegij SDA smatra da su neprimjerene izjave izjave nekih članova HNS o oživljavanju Herceg-Bosne.
- Moramo svi dati doprinos stabilnosti Bosne i Hercegovine, a ne dodatno destabilizirati situaciju, prizivajući duhove prošlosti poput paradržavne tvorevine za koju se evo očekuju izricanje kazni u Hagu. Zahtjevamo od državnih institucija da pod hitno ispitaju okolnosti pod kojim je zajednička policijska vježba policije entiteta RS i policije Republike Srbije održana. Postoje ozbiljne indicije da su povrijeđeni zakoni vezani za učešće policijskih službenika iz BiH. Ukoliko je trebalo izvoditi takvu vježbu, onda je to trebalo raditi u saradnji sa policijskim strukturama BiH - kazao je Izetbegović.
- U Srebrenici je srpska vojska počinila genocid, da bi taj dio Podrinja ostavljen u RS. Sasvim je opravdan zahtjev da se traži jedan distrikt, ali na legalan način - kazao je.
Izetbegović je naglasio da niko od SDA nije spremniji da brani ovu zemlju do kraja.
- Niko od nas nije spremniji da ovu zemlju brani do kraja. Država nema cijenu, ništa nam nije svetije od mira, ali i iznad toga imaju sloboda i neke druge stvari. Neka nas niko četvrt vijeka poslije ne dovodi u situaciju da se to dokazuje. Neko u ovoj zemlji traži hljeba na pogaču. Neka su povinuju Ustavu i zakonu i neka im bude dovoljno. Bojim se da ako se bude išlo preko toga da stvari mogu iskliznuti iz prstiju - zaključio je Izetbegović.
![]()
- mirsek
#4336 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa i sad se boris za opstanak ali na duge staze. U trokutistanu nemas strateske dubine i bukvalno si janje koje ceka dzelata da ga u buducnosti kad ojaca ponovo napadne a plus pokazes da mu se zlocin isplati pa mu i racunica i nada bude na mjestu kad razmislja da ce mu se i novi napad isplatiti.PM72 wrote:U prošlom ratu sam se borio za čisti opstanak.Jednom baka ide u drenjke...sad bi trebali ratovati za Bakira i kozojebe iz Jemena,Katara ili Emirata? Malo im kanton Sarajevo pa bi malo kupovali po Istočnoj Bosni,da zaposjednu obale Drine ili Vrbasa? U prošlom ratu sam jurišao na Sjeničku kosu za vrijeme deblokade i jedva živu glavu izvukao a sad na toj koti vila Al Šidija sa tri spavaće sobe jer ima tri žene- familiju mu jebem.Granov mu nadgleda radove a ovaj otamo finansira a svako malo dođe bakir da obiđe radove na jaranovoj vili od nekoliko miliona eura.mirsek wrote:Ne ratujes zbog Bakete i Zare nego zbog buducnosti svoje djece.PM72 wrote:Bakir se upinje svim silama da održi predizborno obećanje o 100 000 zaposlenih.Ako uspiju zaratiti - najmanje 100 000 mora mobilisati i uniformisati.
Ako neces onda si ti protekli rat vec izgubio mada si ga prezivio.
Bake je samo aktuelni logisticar.![]()
Ako mislis da ce neko stati na trokutistanu i da ce onda sve biti OK za vijek vijekova mislim da ces se razocarati tj. tvoje dijete u buducnosti.
Samo jednakost i ravnopravnost u cijeloj BIH osigurava dugorocni opstanak Bosnjacima i proBIH bloku.
Oni su mi sjebali budućnost.I moju i moje djece.Hoće i živote? E malo morgen.
Last edited by mirsek on 29/08/2016 22:20, edited 2 times in total.
-
PM72
#4337 Re: Referendum(i) u RS-u
Jedino si u pravu da smo jagnjad a čobani su Mile i Bakir
-
155_mm
#4338 Re: Referendum(i) u RS-u
niko se ne dici ni sa cim nego samo iznosi gole cinjenice.ze kalanga wrote:Nisam baš siguran koliko je fino dičiti se osiromašenim uranijumom, naročito ako živite u BiH ili uopšte regionu.... Ili su karcinomi slučajno desetostruko uvrećani, ne bih rekao. Tako da se tom činjenicom zvanom "osiromašeni uranijum" zaista ne bih bavio, jer je ona brži put ka vječnim lovištima.osiromaseni uranijum ocigledno cuda cini. zato malo pazljivije sa parolama kolega. mnogi ostase usrani zbog nepromisljenih parola.
Što se tiče parola, one su sastavni dio opštenarodnih izliva emocija. Bilo ih je na svim stranama i istina mnogi su ostali usrani. Nevažno radilo se o pismenim ili usmenim verzijama.
a sto se tice parolisanja one nekima stvarno jesu osnova politickog opstanka kod najsiromasnijeg stada europe sa najmanjim pemzijama na citavom kontinentu. cak bi i na africkom kontinentu zavrsili na zacelju. mada se da primjetiti sve veca surdnja sa africkim poglavicama od strane vodje najsiromasnijog europskog stada micke iz laktasa.
- Ludzak
#4339 Re: Referendum(i) u RS-u
Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
Ratujte, kad ništa drugo i ne znate. Ali znajte da ni Bakir, ni Dodik, ni Ivanić neće na liniju.[/quote]
Ratujte, kad ništa drugo i ne znate. Ali znajte da ni Bakir, ni Dodik, ni Ivanić neće na liniju.[/quote]
-
155_mm
#4340 Re: Referendum(i) u RS-u
Ludzak wrote: Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
Ratujte, kad ništa drugo i ne znate. Ali znajte da ni Bakir, ni Dodik, ni Ivanić neće na liniju.
interesantno da si u svom prvom postu zaboravio da pomenes i jedne i druge i trece. evo mali podsjetnik.
a znaci prosli rat je bio stranacka navlakusa i nema veze sa djeneralstabom u beogradu?
Za ovce koje bi se hvatale puške za sda i Izetbegovića, komentari su mu krajnje kvalitetniji. Kvalitetnije uspije manipulisati.
- CSKA
#4341 Re: Referendum(i) u RS-u
Morao sam da pozajmim post od kolege forumasa sa B92,inace zagovornika ukidanja RS-a,priznavanja Kosova od strane Srbije i velikog protivnika Putina.

-
155_mm
#4342 Re: Referendum(i) u RS-u
a sto se tice ove trojice navedenih mogu reci da je svima jasno da oni nece u rat. to stvarno nije nista novo. sta ti treba prosipas ovakve nebuloze. pa valjda svi znamo da pisopija nije ni metka ispalio u proslom ratu. ali jesu bolesnici kojima je izaprao mozak i to istim metodama koje danas koristi milorad laktaski. e to je ono sto pravi problem u ovoj situaciji.Ludzak wrote:Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
Ratujte, kad ništa drugo i ne znate. Ali znajte da ni Bakir, ni Dodik, ni Ivanić neće na liniju.
- Ludzak
#4343 Re: Referendum(i) u RS-u
Zato što ste večeras počeli dobijati orgazam na bakira i njegov komentar, zato je uzet kao jedini primjer.155_mm wrote:Ludzak wrote: Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
interesantno da si u svom prvom postu zaboravio da pomenes i jedne i druge i trece. evo mali podsjetnik.a znaci prosli rat je bio stranacka navlakusa i nema veze sa djeneralstabom u beogradu?
Za ovce koje bi se hvatale puške za sda i Izetbegovića, komentari su mu krajnje kvalitetniji. Kvalitetnije uspije manipulisati.
-
155_mm
#4344 Re: Referendum(i) u RS-u
ne kolega nego neki su poceli, neki. kolega mozda bi ste trebali ponoviti gradivo "razumijevanje napisanog teksta"Ludzak wrote:Zato što ste večeras počeli dobijati orgazam na bakira i njegov komentar, zato je uzet kao jedini primjer.155_mm wrote:Ludzak wrote: Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
interesantno da si u svom prvom postu zaboravio da pomenes i jedne i druge i trece. evo mali podsjetnik.a znaci prosli rat je bio stranacka navlakusa i nema veze sa djeneralstabom u beogradu?
- ze kalanga
#4345 Re: Referendum(i) u RS-u
[/quote]Ludzak wrote:Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
Mene bogme neće. Mogu me povući. Da se tako prostački izrazim.
- arzuhal
#4346 Re: Referendum(i) u RS-u
Oj, Dodiče, crni tiču
iza tebe krave riču
iza tebe krave riču
- mirsek
#4347 Re: Referendum(i) u RS-u
Bakirov komentar je orgazmican jer javno govori stavove naroda i patriota i nije nimalo ni fasisticki ni huskacki niti koga vrijedja, covjek samo upozorava kako i treba da radi sta ce biti kad neko krsi ustav i mirovni sporazum na najocigledniji nacin.Ludzak wrote:Zato što ste večeras počeli dobijati orgazam na bakira i njegov komentar, zato je uzet kao jedini primjer.155_mm wrote:Ludzak wrote: Svi ste vi ovce. Svi od reda ... i jedan, i drugi, i treeći. Opet će vas isti navuči u rat kao i 92.-SDA, SDS i HDZ.
Svaka mu je na mjestu kao da je odjednom postao Haris Siljadzic iz najboljih dana ratnog ministrovanja i lobiranja za BIH po svijetu.
- Danguba
#4348 Re: Referendum(i) u RS-u
Da nije Ceda? Treci ne postoji.CSKA wrote:Morao sam da pozajmim post od kolege forumasa sa B92,inace zagovornika ukidanja RS-a,priznavanja Kosova od strane Srbije i velikog protivnika Putina.
- dogtag
#4349 Re: Referendum(i) u RS-u
Danguba wrote:Da nije Ceda? Treci ne postoji.CSKA wrote:Morao sam da pozajmim post od kolege forumasa sa B92,inace zagovornika ukidanja RS-a,priznavanja Kosova od strane Srbije i velikog protivnika Putina.
-
L u c i f e r
#4350 Re: Referendum(i) u RS-u
mirsek wrote:
Bakirov komentar je orgazmican jer javno govori stavove naroda i patriota i nije nimalo ni fasisticki ni huskacki niti koga vrijedja, covjek samo upozorava kako i treba da radi sta ce biti kad neko krsi ustav i mirovni sporazum na najocigledniji nacin.