arzuhal wrote:Ovim je sve rekao:kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.6yka.com/novost/108679/fenom ... -corruptus
Bosna i Hercegovina je prenapučena onima koji skoro pa ateistički zanemaruju Božju egzistenciju, ali ipak prihvaćaju religijsku kulturu.
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
kakavdanakneiskustvu
#4326 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
palestinka
#4327 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Dragi dječače zenituđoziću, na ZAVNOBiH-u je odlučeno da BiH nije ni Muslimanska ni Srpska ni Hrvatska nego i Muslimanska i Srpska i Hrvatska.
-
L u c i f e r
#4328 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
pa se svako malo proba zatrti u korijenuarzuhal wrote:Pa to je svima jasno, već 100 godina imamo razna kulturna udruženja po BiH, listove itd. Nisu Srbi i Hrvati nikada ni bili problem u BiH. Probleme pravi taj čudnovati narod koji se stalno odnekle pojavljuje pa nestaje, postaje jedno pa drugo pa treće, ali koji je uvijek nepriznat od nekog, to mu je jedina trajna odlika...zenit dozic wrote:
Drage djevojcice i u ZAVNOBIH-u je odluceno da je BiH drzava Srba, Rvata i Maslimana.
Tako da mi nije jasno vase iscuđivanje nakon 70 godina.
a on nikne još jači
-
hAZNADAR
#4329 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vjerovatno bi zeljeli da nisu Ostali. Popisni listic nam oslikava drzavu i konstelaciju. Nazalost, nemamo gradjansku drzavu vec konstitutivne narode i ostale. Licno bih volio da je drugacije i licno ne mislim da kao konstitutivan imam veca prava negoli Ostali.palestinka wrote:Nije isto. Ukrajinac je imao na popisu opciju samo Ostalo. Bošnjak, Srbin i Hrvat su imali na popisu opciju između konstitutivne nacionalnosti ili Ostalo. Niko ne želi biti Ostalo ako ne mora, a na popisu si sa Bosanac bio Ostalo. Pitaj prijatelje Ukrajince kakav je osjećaj biti Ostalo, ono što ostane kad se Glavne nacije pOPišu.hAZNADAR wrote:Onda to Bosanstvo nije toliko jako.palestinka wrote:
A šta ako si Bošnjak, Srbin ili Hrvat, a želiš se izjasniti kao Bosanac? O tome govorim. Ne želiš biti ni Ostalo ni Preostalo. U svakom slučaju nikad nećemo ni saznati koliko je BHS Bosanaca, jer sumnjam, da iako bude ustavnih promjena, nikada neće ni ići u pravcu da nacionalnost Bosanac bude konstitutivna kategorija nego ostaje subjektivna.
Podsjecam - Romi, Ukrajinci, Albanci,.. nis uimali nikakve dvojbe kada su zaokruzili Ostali. Jer znaju sta nisu.
Ali u ovom slucaju smo imali izabrati ono sto nam se nudilo.
Ako se neko ne osjeca Bosnjakom, Srbinom ili Hrvatom - to nije zaokruzio.
- Bradafilozof
#4330 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
čekamBradafilozof wrote:Biva da smo ga mi odbacili bosanski pravoslavci i katolicu bi se danas zvali bosnjaci?dale cooper wrote:
Pa nije li danas naziv Bošnjak sinonim za osobu islamske vjeroispovijesti? I kako se onda neko ko je katolik, pravoslavac
ili ateist može poistovjetiti i prihvatiti taj naziv kao svoj?
- piupiu
#4331 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sve dok je politički sistem organizovan po tom principu, jeste. Dokaz ti je zadnjih 20 godina. Za razvoj, jedini princip organizacije mora biti vladavina zakona i tehnokratije, a ne etničkih principa i elita.sinuhe wrote:Zna se po kojoj liniji je BiH podijeljena. Nije to sad nesto s cime se ne moze zivjeti i stvarati.
- dale cooper
#4332 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma ako te je to usrećilo, halalim.Gojeni H wrote: Pa ni klix ne zna sta je veci broj 50,11 ili 50,7.![]()
Izvini, uopste nije nemoguce previdjeti ali ovakav volej nisam mogao propustiti.
-
mirzaaa33
#4333 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ako je najbolja stvar što se dogodila onda neka ga još 30 godina, nemate se prao žaliti na bilošta što radi ili što postoji. Ti živi u iluziji i frustracijama dok RS ne propadne ekonomski - a neće ili će zajedno sa nama, ili dok srpski narod ne izumre - a neće jer je nemoguće.hAZNADAR wrote:Ne obracam se ja Srbima vec prici iz srpske kuhinje. Bez obzira ko je plasirao ovdje.mirzaaa33 wrote:
Opet se obraćaš Srbima.![]()
Čuj, političarima odgovara da su "zaraćeni" i da narode drže u stanju stalne opasnosti od onog drugog.
Da su Bošnjaci vrijeme uzaludno potrošeno na Dodika potrošili na ispravljanje svoje vlasti bilo bi nam puno bolje. Dodik samo koristi mase da si sačuvao vlast a Bošnjaci mu svaki put rado izađu u susret. Iskorištava vas.
Neka nama Dodika, bolja nam se stvar nije mogla desiti.
Prvo sto je shebao ekonomiju RS do te mjere da vise ne moze igrati nezavisno i mimo Sarajeva.
Drugo sto je sam od ideje njihove nezavisnosti napravio komediju.
Trece sto nas podsjeca stalno sa Cime imamo posla, sto je vrlo korisno za nas.
Vezano za to cijenim njegovu otvorenost jer neki eventualni prikriveni prijatelj BiH, kooperant sa MZ,.. na celu RS bi nam mogao uvaliti kajlu za kajlom - a nama je lako uvaliti.
I na kraju - doprinijeo je ujedinjenju Bosnjaka, homogenizaciji vise nego iko drugi,.. jer prosto volimo da ga mrzimo i politiku koji promovira. Bosnjacke stranke vade oci jedna drugoj,. ali kada se javi Dodik - tu su svi slozni.
Neka nama Dodika, da hoce dobiti i sljedeci mandat bilo bi jos bolje.
I iskreno receno - ne vidim da se na njega trosi toliko vremena. U i tamo provocira, bilo rijecima ili djelima,.. i osim reakcije ne vidim bas da se gubi previse dragocjenog vremena. Nasi politicari vise gube vrijeme na unustrasnje trzavice i licno bogacenje. Karte koje imamo u ruci su svakako iste i tu je tesko preko noci napraviti Swicu.
-
zenit dozic
#4334 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zlato mojepalestinka wrote:Dragi dječače zenituđoziću, na ZAVNOBiH-u je odlučeno da BiH nije ni Muslimanska ni Srpska ni Hrvatska nego i Muslimanska i Srpska i Hrvatska.
A evo i ti u odgovoru POTVRĐUJES sto sam ti ja naveo.
Daklen
Sve se svodi na ova 3 koja imamo i danas, a vi se iscuđavate
-
palestinka
#4335 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pošteno:-D sve je kako je bilo i kako će i dalje biti, razumiješ i ti i ja. Samo za ove je koji meni kažu nema Bosne i Bosanaca. Ima, a zbog njîh ova zemlja i ostaje bez obzira na uređenje;-)zenit dozic wrote:Zlato mojepalestinka wrote:Dragi dječače zenituđoziću, na ZAVNOBiH-u je odlučeno da BiH nije ni Muslimanska ni Srpska ni Hrvatska nego i Muslimanska i Srpska i Hrvatska.sto se ljutis ja ti samo fakte iznosim
Daklennigdje ti se ne spominje bosanska nacija ili ako oces narod.
- Edin H.
#4336 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tako je - doslo vrijeme da se revidiraju diskriminatorne odluke ZAVNOBIH-azenit dozic wrote:Zlato mojepalestinka wrote:Dragi dječače zenituđoziću, na ZAVNOBiH-u je odlučeno da BiH nije ni Muslimanska ni Srpska ni Hrvatska nego i Muslimanska i Srpska i Hrvatska.sto se ljutis ja ti samo fakte iznosim
- bdzs
#4337 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tako je! Dole ZAVNOBIH! Dole tri konstitutivna naroda! Živila Bosna i BosanciEdin H. wrote: Tako je - doslo vrijeme da se revidiraju diskriminatorne odluke ZAVNOBIH-a
- General War
#4338 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
A u ofanzivi ste...jos se mase sa 51% a moze se preci teritorija sa pola kanistera goriva da se proslavi,Danguba wrote:kme, kme, kme, kmeeeee...nista vise tri rijeci(jesam li negdje napravio gramaticku da se samobanujem)
nego, jesmo li danas u ofanzivi ili ih defanzivno gledamo...
Last edited by General War on 03/07/2016 15:21, edited 1 time in total.
- General War
#4339 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa ti umjesto da ispravis tu glupost koja nas je kostala rata, ti lijepo pronjenis ime iz x u y...i guraj dalje... pitam se kad je sve isto...sto niste prihvatili kutiljerov, vens-ovenov plan...i bilo bi vas mozda i vise i bolje rasporedjeni nego sada ako je rahat patnja u pitanju. (ne pitam tebe zenite, vec uopsteno sve pro-torovce)zenit dozic wrote:Drage djevojcice i u ZAVNOBIH-u je odluceno da je BiH drzava Srba, Rvata i Maslimana.¤ jelena ¤ wrote:Upravo tako - i tvrdim da tu ne pomaže ni logika, niti činjenice, a kamoli lično osjećanje pripadnosti. Tačno se zna šta se od tebe očekuje da napišeš, a to što je nacionalna pripadnost kofol jednaka pripadnosti državi i piše u pasošu....to je samo šuplja priča i važi samo van granica ove države.palestinka wrote:2% nije relevantno i ne pokazuje koliko je Bosanaca i Bosanki u BiH zato što su konstitutivni narodi po Ustavu Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Zašto bi se neko izjasnio kao Bosanac na popisu, premda se tako osjeća, ako je svjestan da njegovo izjašnjavanje ide u rubriku zanimljivost, zajedno s Vulkancima i Klingoncima. Ne možeš ispuniti ni aplikaciju za posao u rubrici nacionalnost prema onom kako se osjećaš, nego svrstaj se, pa ćemo vidjeti treba li nam 300g ili pola kile te nacije ili imamo dovoljno na stanju i treba nam za ovaj posao druga nacija.
etničko = nacionalno, ili si BHS ili O, dalje nema.
Tako da mi nije jasno vase iscuđivanje nakon 70 godina.
-
zenit dozic
#4340 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
http://m.youtube.com/watch?v=R0Vp2DLkZVMpalestinka wrote:Pošteno:-D sve je kako je bilo i kako će i dalje biti, razumiješ i ti i ja. Samo za ove je koji meni kažu nema Bosne i Bosanaca. Ima, a zbog njîh ova zemlja i ostaje bez obzira na uređenje;-)zenit dozic wrote:Zlato mojepalestinka wrote:Dragi dječače zenituđoziću, na ZAVNOBiH-u je odlučeno da BiH nije ni Muslimanska ni Srpska ni Hrvatska nego i Muslimanska i Srpska i Hrvatska.sto se ljutis ja ti samo fakte iznosim
- General War
#4341 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
I onda nesto prigovaraju srboslaviji...vidis kako su im valjali, nisu doduse izabrali sretno ime odmah. Zali boze poginulih i protjeranih i sto su nas unazadili 300 godina.Edin H. wrote:Tako je - doslo vrijeme da se revidiraju diskriminatorne odluke ZAVNOBIH-azenit dozic wrote:Zlato mojepalestinka wrote:Dragi dječače zenituđoziću, na ZAVNOBiH-u je odlučeno da BiH nije ni Muslimanska ni Srpska ni Hrvatska nego i Muslimanska i Srpska i Hrvatska.sto se ljutis ja ti samo fakte iznosim
- ¤ jelena ¤
#4342 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Patriotska_Liga wrote:Oni koji su neopterećeni tornjaklukom se izjašnjavaju kao džedaji, vulkanci, klingonci i slično. I u Srbiji i u Njemačkoj i u Meksiku.¤ jelena ¤ wrote: Od Srba, pa čak i od Hrvata - da, ali od Bošnjaka ovo nisam očekivala...no dobro, korisno je ovakve reakcije pročitati.
Nema nikakve razlike između Dodikovih ili Vučićevih pulena
i ovih što su im Bosanci izdajnici Bošnjaka, a bosanstvo nekakva podvala, ''belosvetska zavera'' itd...
A Bosanaca u Bosni ima onoliko koliko i u Srbiji onih koji glasaju za Čedu Jovanovića - to je taj tip ljudi, neopterećen tornjaklukom, imun na ovaj etno-nacionalni ponos i kao takav naravno politički nepodoban i na margini.
Samo su se ovdje kod nas ti (navodno) neopterećeni smjestili u poseban strogo politički tor sa etničkim aspiracijama.
Kao kad bi se npr. pojavili nekakvi Srbijanci u Srbiji i tvrdili da nisu Srbi.
Eto gdje je razlika.
Ah, a kad se kaže aspiracijama, to odmah znači na nečiju štetu....dakle, sa etničkim aspiracijama usmjerenim na čiju štetu?
Što se tiče Srbijanaca u Srbiji, koji nisu Srbi, oni već postoje ihahaaj: Česi, Vlasi (mislim na narod), Hrvati, Bošnjaci...
Šta je...eto...Muamer Zukorlić, kao npr. državljanin isključivo Srbije, po nacionalnosti/etničkoj pripadnosti?
Srbin?
OK, ako je tako, jednostavno, meni ni iz džepa ni u džep, ali ne bih se baš zaklela da jeste...
Last edited by ¤ jelena ¤ on 03/07/2016 15:23, edited 1 time in total.
- dobojlija81
-
zenit dozic
#4344 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma kakvi planovi. 100% BiHGeneral War wrote: Pa ti umjesto da ispravis tu glupost koja nas je kostala rata, ti lijepo pronjenis ime iz x u y...i guraj dalje... pitam se kad je sve isto...sto niste prihvatili kutiljerov, vens-ovenov plan...i bilo bi vas mozda i vise i bolje rasporedjeni nego sada ako je rahat patnja u pitanju. (ne pitam tebe zenite, vec uopsteno sve pro-torovce)
Ako vecina naroda ma kako se oni zvali zeli cjelovitu drzavu onda manjina ma kako se ona zvala nema pravo glasa. To je bit svega
- Danguba
#4345 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
General War wrote:A u ofanzivi ste...jos se mase sa 51% a moze se preci sa pola kanistera goriva da se proslavi,Danguba wrote:kme, kme, kme, kmeeeee...nista vise tri rijeci(jesam li negdje napravio gramaticku da se samobanujem)

kod tebe neki hybride...
- General War
#4346 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nope, bit svega je etniciteti ne mogu se sakrivati iza vecine, dejton drugacije kaze...samo "dogovor" dok se boje ne istope...a ko se dogovara istopit ce se i crno-bijela.zenit dozic wrote:Ma kakvi planovi. 100% BiHGeneral War wrote: Pa ti umjesto da ispravis tu glupost koja nas je kostala rata, ti lijepo pronjenis ime iz x u y...i guraj dalje... pitam se kad je sve isto...sto niste prihvatili kutiljerov, vens-ovenov plan...i bilo bi vas mozda i vise i bolje rasporedjeni nego sada ako je rahat patnja u pitanju. (ne pitam tebe zenite, vec uopsteno sve pro-torovce)
Ako vecina naroda ma kako se oni zvali zeli cjelovitu drzavu onda manjina ma kako se ona zvala nema pravo glasa. To je bit svega
- General War
#4347 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
JA znam dokle sam zahvaljujuci vama...samo da tebe jos tvoji obavjesteDanguba wrote:General War wrote:A u ofanzivi ste...jos se mase sa 51% a moze se preci sa pola kanistera goriva da se proslavi,Danguba wrote:kme, kme, kme, kmeeeee...nista vise tri rijeci(jesam li negdje napravio gramaticku da se samobanujem)
kod tebe neki hybride...il' ti je selo malo.

-
palestinka
#4348 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
zeniteđoziću ja big like za spot, pa i ako si ironičan, ne mogu procijeniti;-)
A evo I have a dream...vidim Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu, ravnopravnih Svih u svim dijelovima zemlje, sekularno uređenu s apsolutnim vjerskim slobodama, ekonomski prosperitetnu, izvozimo organic krompir i tikvice, jer imamo dovoljno hrane za sebe jer smo svaki komad zemlje zasijali, posao dobijaju sposobní, a ne stranački i nacionalni podobni, bebe se rađaju, majke dobijaju porodiljski dodatak, mladi ostaju, igramo na Svjetskom prvenstvu u nogometu...
i padnem s kreveta i naglo se probudim i osvrnem oko sebe;-)
A evo I have a dream...vidim Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu, ravnopravnih Svih u svim dijelovima zemlje, sekularno uređenu s apsolutnim vjerskim slobodama, ekonomski prosperitetnu, izvozimo organic krompir i tikvice, jer imamo dovoljno hrane za sebe jer smo svaki komad zemlje zasijali, posao dobijaju sposobní, a ne stranački i nacionalni podobni, bebe se rađaju, majke dobijaju porodiljski dodatak, mladi ostaju, igramo na Svjetskom prvenstvu u nogometu...
i padnem s kreveta i naglo se probudim i osvrnem oko sebe;-)
-
palestinka
#4349 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Na Svjetskom ne na Euru, to je prošlo:-D
-
zenit dozic
#4350 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
JopeGeneral War wrote:Nope, bit svega je etniciteti ne mogu se sakrivati iza vecine, dejton drugacije kaze...samo "dogovor" dok se boje ne istope...a ko se dogovara istopit ce se i crno-bijela.zenit dozic wrote:Ma kakvi planovi. 100% BiHGeneral War wrote: Pa ti umjesto da ispravis tu glupost koja nas je kostala rata, ti lijepo pronjenis ime iz x u y...i guraj dalje... pitam se kad je sve isto...sto niste prihvatili kutiljerov, vens-ovenov plan...i bilo bi vas mozda i vise i bolje rasporedjeni nego sada ako je rahat patnja u pitanju. (ne pitam tebe zenite, vec uopsteno sve pro-torovce)
Mrzitelji i separatisti su u manjini i mogu ga samo glabat vecini