https://www.youtube.com/watch?v=BeBiYohwSSQ
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
-
John Cleese
- Bloo
- Globalna šefica
#4327 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Najbolja stvar na svijetu je kad možeš puštati šta god želiš i onda pustiš ovo i đuskaš like it's 1985
-
John Cleese
-
John Cleese
- Bloo
- Globalna šefica
#4330 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Dzizuuuuuuuuuuuuuuuuuz
Vinyl, 7", Single
nisam bila ni u planu
-
kakavdanakneiskustvu
#4331 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ako je spanski, onda je "todo".John Cleese wrote:ma rekao bi da je španjolka,mislim na španskom jeziku da jekakavdanakneiskustvu wrote:Samo ovo: "Tuuto". Talijanka?kakavdanakneiskustvu wrote:ne,znam za ovu pjesmu i za cesariu,ova na koju mislim je slična onoj koju sam postavio,jbg,ko ce znati ko je to,mislim da ima rijec u refrenu "tuto",ajd nebitno,hvala ti
Da nije ovo: https://www.youtube.com/watch?v=VfodRPeOiWU
(Kaze: Todos me dicen el negro, Llorona...)[/quote]
nije
-
kakavdanakneiskustvu
#4332 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Bloo wrote:
Dzizuuuuuuuuuuuuuuuuuz
![]()
![]()
![]()
Vinyl, 7", Single
nisam bila ni u planu
a ja u skolu vec bio krenuo
- Bloo
- Globalna šefica
#4333 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
kakavdanakneiskustvu wrote:
a ja u skolu vec bio krenuo
no music for the old men
- Bloo
- Globalna šefica
#4334 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Vrijeme je čudno u Sarajevu...ja bih na more.
- Ommadawn
#4335 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
O suncet kalajsano....
I kažu Mirzino Jato tada bilo najgore...
- Ommadawn
#4336 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ako su moje drugove starci maltretirali sa narodnjacima u autu (Kemal Malovcic, Ana Bekuta, Šaban) mene su moji (pogotovo stari) Magazinom i jednom kasetom na kojoj je bilo nekoliko pjesama od H M H!!Bloo wrote:Najbolja stvar na svijetu je kad možeš puštati šta god želiš i onda pustiš ovo i đuskaš like it's 1985
Radovao sam se suncu ako i zbog čeg drugog a to da kasetu “slučajno” ostavim na instrument-tabli da se malo osunča.
- Bloo
- Globalna šefica
#4337 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ommadawn wrote: Radovao sam se suncu ako i zbog čeg drugog a to da kasetu “slučajno” ostavim na instrument-tabli da se malo osunča.
hejteru
To je normalna muzika.
Zamisli da si morao slušati komplet diskografiju Miroslava Škore
- Ommadawn
#4338 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Hej, ja ne zelim da imam nocne more, razumijes?Bloo wrote:Ommadawn wrote: Radovao sam se suncu ako i zbog čeg drugog a to da kasetu “slučajno” ostavim na instrument-tabli da se malo osunča.![]()
![]()
![]()
![]()
hejteru
To je normalna muzika.
Ali jest me jedna bivsa ubijala sa "Milo moje, milo mame svoje" - tad kad nisam skocio sa balkona, necu nikada. Tortura jebote!
- wewa
#4339 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
ako i zbog cega treba uvesti testiranje prije braka/suzivota, onda je to zbog izbora muzike i voljenog kluba.Ommadawn wrote:Hej, ja ne zelim da imam nocne more, razumijes?Bloo wrote:Ommadawn wrote: Radovao sam se suncu ako i zbog čeg drugog a to da kasetu “slučajno” ostavim na instrument-tabli da se malo osunča.![]()
![]()
![]()
![]()
hejteru
To je normalna muzika.
Ali jest me jedna bivsa ubijala sa "Milo moje, milo mame svoje" - tad kad nisam skocio sa balkona, necu nikada. Tortura jebote!
zamisli naidjes na pitara koji reze vene na mirzu soljanina
eto, zamisli
- Bloo
- Globalna šefica
#4340 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Srećom svi moji bivši su imali dobar muzički ukusOmmadawn wrote:
Ja sam jedino znala peglat metalce sa punkom i pljuvanjem po fanatičnom držanju klasifikacije metal muzike
- medvjed23
#4341 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
samo bobe, tajči i hari mata hari
- medvjed23
#4342 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
ovo je pisano za hajrudina, al njemu bilo neugodno pjevati: ja sam ih imao stotine
- Ommadawn
#4343 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Dobro, nemamo ja i moja zena isti ukus sto se tice muzike, mada dosta toga slicnog slusamo. Ustvari, ne pridaje ona toliko znacaja muzici koliko ja ali ne smeta joj ono sto ja pustim.wewa wrote: ako i zbog cega treba uvesti testiranje prije braka/suzivota, onda je to zbog izbora muzike i voljenog kluba.
zamisli naidjes na pitara koji reze vene na mirzu soljanina![]()
eto, zamisli
Jeko Mirza Soljanin?
- wewa
#4344 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
autor himne FK SarajevoOmmadawn wrote:Dobro, nemamo ja i moja zena isti ukus sto se tice muzike, mada dosta toga slicnog slusamo. Ustvari, ne pridaje ona toliko znacaja muzici koliko ja ali ne smeta joj ono sto ja pustim.wewa wrote: ako i zbog cega treba uvesti testiranje prije braka/suzivota, onda je to zbog izbora muzike i voljenog kluba.
zamisli naidjes na pitara koji reze vene na mirzu soljanina![]()
eto, zamisli
Jeko Mirza Soljanin?
al ne pitaj me sta drugo pjeva, znam samo da spada u 'estradu'
moj signifant other slusa elektronsku muziku, ja je izbjegavam - nadjemo se zato na jazzu. ali sund ne slusamo nijedno, hvalim te Boze.
- Ommadawn
#4345 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Kad je jedna bivsa pocela slusat´ Cecu iste sekunde proletjelo kroz mozak "Neces zenit´! Neces zenit´!". Cak smatram da je to bio jedan od glavnih razloga da smo raskinuli.Bloo wrote:Srećom svi moji bivši su imali dobar muzički ukusOmmadawn wrote:
Ali jest me jedna bivsa ubijala sa "Milo moje, milo mame svoje" - tad kad nisam skocio sa balkona, necu nikada. Tortura jebote!.
Ja sam jedino znala peglat metalce sa punkom i pljuvanjem po fanatičnom držanju klasifikacije metal muzike
Kad sam poslije razloga poceo dejtati, glavno pitanje "Slusas li ti Cecu? Sta mislis o njoj" - to je bilo presudno pitanje za daljni nastavak.
- Bloo
- Globalna šefica
#4346 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja imam problem sa turbo folkom iz razloga što počnem slušati tekst i analizirati.Ommadawn wrote:
Kad je jedna bivsa pocela slusat´ Cecu iste sekunde proletjelo kroz mozak "Neces zenit´! Neces zenit´!". Cak smatram da je to bio jedan od glavnih razloga da smo raskinuli.
Kad sam poslije razloga poceo dejtati, glavno pitanje "Slusas li ti Cecu? Sta mislis o njoj" - to je bilo presudno pitanje za daljni nastavak.
Onda mi bude šega...što se ne ubih ispod one kruške...
MAda nekad na dernecima kad puste dno dna turbo folka, ljubazno zamolim da puste Lepu Brenu da dođem sebi.
- Ommadawn
#4347 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Cim pomislim Tajci, samo se sjetim 1990-e i prve demokratske izbore u SFRJ. I mog malog druga Dadu koji je slusao.medvjed23 wrote:ovo je pisano za hajrudina, al njemu bilo neugodno pjevati: ja sam ih imao stotine![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#4348 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
medvjed23 wrote:ovo je pisano za hajrudina, al njemu bilo neugodno pjevati: ja sam ih imao stotine![]()
- medvjed23
#4349 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
bez zajebancije 
- Ommadawn
#4350 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Jedno vrijeme sam zaradjivao pare na crno (student si, valja jesti nesto) tako sto sam ljude vozio na razne "nase feste" i klubove, gdje su tezgarili nasi estradni "umjetnici". Ijao sta se sve tu pustalo. Stavlja tip CD i na njemu "ucini mi zivot srecnim, sine moooj". Pa na repeat. U jednom momentu ja prebacim CD. Kad frajer izvadi pistolj a ja ponovo vratim nazad....Bloo wrote:Ja imam problem sa turbo folkom iz razloga što počnem slušati tekst i analizirati.Ommadawn wrote:
Kad je jedna bivsa pocela slusat´ Cecu iste sekunde proletjelo kroz mozak "Neces zenit´! Neces zenit´!". Cak smatram da je to bio jedan od glavnih razloga da smo raskinuli.
Onda mi bude šega...što se ne ubih ispod one kruške...
MAda nekad na dernecima kad puste dno dna turbo folka, ljubazno zamolim da puste Lepu Brenu da dođem sebi.
Pritisni mi kuplung s njecim, sine mooooj
Sine moooj
Da presalta u brzino babo tvooooooj
Sine moj