UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#4326 Re: UEFA Champions League
Grupe B i E će biti baš neizvjesne... U ostalim se većina toga već zna, mada uvijek bude i poneko iznenađenje...
- AmiĐa_Idriz
#4327 Re: UEFA Champions League
Steaua București @FCSteaua
It looks like we will play Man City sooner rather than later! In @EuropaLeague in the spring. That's if they get 3rd place! That's a task!
Good luck in that group Man City! You'll need it! See you in @EuropaLeague! That's were you belong!
Oficijelni Twitter profil Steaue

It looks like we will play Man City sooner rather than later! In @EuropaLeague in the spring. That's if they get 3rd place! That's a task!
Good luck in that group Man City! You'll need it! See you in @EuropaLeague! That's were you belong!
Oficijelni Twitter profil Steaue
- Better Man
#4328 Re: UEFA Champions League
City i Celtic prtplačeni da skoro svake sezone igraju s Barcelonom.
-
Dr Baltazar
#4329 Re: UEFA Champions League
B, E i G grupa će biti zanimljive. Ostalo sve kako je i rangirano.
I Manchester će lagano proći grupu, nemojte se brukati bezveze. Guardiola je veliki trener i samo vremenom može popraviti stanje u klubu, nikako suprotno.
I Manchester će lagano proći grupu, nemojte se brukati bezveze. Guardiola je veliki trener i samo vremenom može popraviti stanje u klubu, nikako suprotno.
-
sumirprimus
#4330 Re: UEFA Champions League
Puu.kud barsu ne izvukose
Vako mozda juve bi se mogo gledat
Vako mozda juve bi se mogo gledat
- stakasa
#4331 Re: UEFA Champions League
Manje vise revijalne utakmice do knock out faze. Po meni su ubili takmicenje sa ovim sistemom, prvih pola godine se u startu zna ko ide dalje a od cetvrtfinala pa nadalje objektivno jace ekipe ispadaju zbog premorenosti i pada forme, kao Barcelona lani. Kad je uvedena CL bila je kvalitetni pomak ali su je razvodnili preko mjere
- zomri
#4332 Re: UEFA Champions League
Prošle godine ne znam jesam li 2 utakmice do kraja odgledao u grupnoj fazi. Tek postaje zanimljivo u osmini finala, što je smrt za ovo nekad veliko takmičenje.
Ja sam za to da se konačno napravi rez i da najbolji igraju sa najboljima. Ovo davanje lažne nade "malima" nigdje ne vodi.
Ja sam za to da se konačno napravi rez i da najbolji igraju sa najboljima. Ovo davanje lažne nade "malima" nigdje ne vodi.
- Romanista 101%
#4333 Re: UEFA Champions League
Sevilla ce opet biti treca, a onda...vec vidjeno 
- Point.
#4334 Re: UEFA Champions League
Kakav rez? Taj dan ako uvedu zatvorenu ligu ce biti smrt fudbala. Pa jebemumater, je li Champions League ili nije? Zasto cetveroplasirani iz PL ili mrtve La Lige ima vise prava da igra u Champions League od prvaka Rumunije, Grcke ili Ukrajine? Nek se jebe taj moderni elitizam. Nije fudbal NBA.zomri wrote:Prošle godine ne znam jesam li 2 utakmice do kraja odgledao u grupnoj fazi. Tek postaje zanimljivo u osmini finala, što je smrt za ovo nekad veliko takmičenje.
- zomri
#4335 Re: UEFA Champions League
Nije. Odavno već.Point. wrote:Kakav rez? Taj dan ako uvedu zatvorenu ligu ce biti smrt fudbala. Pa jebemumater, je li Champions League ili nije? Zasto cetveroplasirani iz PL ili mrtve La Lige ima vise prava da igra u Champions League od prvaka Rumunije, Grcke ili Ukrajine? Nek se jebe taj moderni elitizam. Nije fudbal NBA.zomri wrote:Prošle godine ne znam jesam li 2 utakmice do kraja odgledao u grupnoj fazi. Tek postaje zanimljivo u osmini finala, što je smrt za ovo nekad veliko takmičenje.
- cyprus
#4336 Re: UEFA Champions League
To je tvoje iskustvo... Moje, ukoliko bi uveli to što ti kažeš, bi bilo sljedeće: ja ne bih pogledao ni te dvije...zomri wrote:Prošle godine ne znam jesam li 2 utakmice do kraja odgledao u grupnoj fazi. Tek postaje zanimljivo u osmini finala, što je smrt za ovo nekad veliko takmičenje.
I iskren da budem, i ovako se jedva natjeram da gledam međusobne duele Reala, Barcelone, Bayerna... Kontam, jebiga trebo bih, kao neko ko voli fudbal, đeš to ne gledat... Ali realno, ne privlače me...
- zomri
#4337 Re: UEFA Champions League
Sve ok, ne bi valjalo da smo svi isti.
Za takve kao ti je vjerovatno pogodnija EL, a i sam priznajem da se tamo zna vidjeti nekog fudbala, ako ne dobrog onda bar zabavnog. A bude dosta i dobrog (v.pod. Liverpool-Borussia).
Prošle godine se ovdje diglo drvlje i kamenje na televiziju koja se drznula prenositi neku utakmicu sa ne-atraktivnim protivnicima, dok se u isto vrijeme govorilo "ma kakva superliga, ni govora". #stoplicemjerju #samokažem
Za takve kao ti je vjerovatno pogodnija EL, a i sam priznajem da se tamo zna vidjeti nekog fudbala, ako ne dobrog onda bar zabavnog. A bude dosta i dobrog (v.pod. Liverpool-Borussia).
Prošle godine se ovdje diglo drvlje i kamenje na televiziju koja se drznula prenositi neku utakmicu sa ne-atraktivnim protivnicima, dok se u isto vrijeme govorilo "ma kakva superliga, ni govora". #stoplicemjerju #samokažem
- aveos
#4338 Re: UEFA Champions League

http://www.index.hr/sport/clanak/dinamo ... 15152.aspx
Jos ako ode Rog cifra se penje do 60mil...balkanski Real
- Logovan
#4339 Re: UEFA Champions League
Dinamo ubija sa ovim zarađivanjem. Čudi me kako nemaju kvalitetniju ekipu.
-
Mustang1
#4340 Re: UEFA Champions League
Sto ce im kvalitetnija. Da placaju kvalitetnije igrace onda im samo grupna faza ne bi bila toliko dobra
Ovako placas ekipu "sicu" a donosi ti milione, jos plus svake godine ode bar jedan za 20.ak miliona.
- Logovan
#4341 Re: UEFA Champions League
Kako šta će im, pa za iskorak, za prolazak grupne faze.
Jest da ovako zarađuju ogromne pare, ali eto čovjek bi rek'o da će nakon tih silnih miliona napraviti kvalitetniju ekipu, pa pokušati proći grupnu fazu, te bi to donijelo još veću zaradu.
- Jack Be Nimble
#4342 Re: UEFA Champions League
Pa imaju dobru zaradu. Potrose onoliko koliko je dovoljno da osvoje ligu i dadnu sebi opet sansu da udju u LS i tako u krug. Ako bi kojim slucajem bili bolji u LS onda bi mozda otvorili drugo mjesto Hajduku. Zasto da dijele pare LS sa Hajdukom ili bilo kojim drugim timom?
Kada je Platini doveo pravilo da sampioni igraju protiv sampiona u kvalifikacijama, eksperti su uocili koliko god bila dobra ideja tako bi mogla biti losa ideja za domace lige.
Kada je Platini doveo pravilo da sampioni igraju protiv sampiona u kvalifikacijama, eksperti su uocili koliko god bila dobra ideja tako bi mogla biti losa ideja za domace lige.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4343 Re: UEFA Champions League
Realno, prodaju nekih 7-8 igraca, 50-60 miliona + lova od LP....to je nekih 80 miliona eura
Giganti. Oni tako rade, uzimaju talente, kupe igrace za male pare ili dzabe i onda uzmu lovu na njima. Kad prodas bruku igraca, a igras grupnu fazu LP, onda je to ipak uspjeh. Da promjene filozofiju....zasto bi?! Sve da krenu kupovati bolje igrace, to im nece puno donijeti. Eventualni prolazak grupe i onda ako ti se posreci da ne naletis na Reala, Barcu, Bayerna...ne, ovo ovako je idealno. Mlate boraniju u Hr, igraju Evropu i mlate strasne pare. Prolaze bolje nego Arsenal
Giganti. Oni tako rade, uzimaju talente, kupe igrace za male pare ili dzabe i onda uzmu lovu na njima. Kad prodas bruku igraca, a igras grupnu fazu LP, onda je to ipak uspjeh. Da promjene filozofiju....zasto bi?! Sve da krenu kupovati bolje igrace, to im nece puno donijeti. Eventualni prolazak grupe i onda ako ti se posreci da ne naletis na Reala, Barcu, Bayerna...ne, ovo ovako je idealno. Mlate boraniju u Hr, igraju Evropu i mlate strasne pare. Prolaze bolje nego Arsenal
- cyprus
#4344 Re: UEFA Champions League
Pa nisam nešto oduševljen ni sa EL, prvenstveno zato što mi djeluje da mnoge ekipe tamo ne shvataju to takmičenje ozbiljno... A i nekako je preglomazno... U procesu sam razmišljanja da li bi možda, možda regionalne lige imale više smisla nego ova EL...zomri wrote:Sve ok, ne bi valjalo da smo svi isti.
Nego boldirano ne kontam... Definicija dobrog fudbala uključuje to da je isti zabavan... Svaka zabavna utakmica je ujedno i dobra utakmica, makar to bio kantonalni nivo... Inače ne znam, to ti dobar fudbal mjeriš po pretrčanim kilometrima igrača, njihovom tržišnom cijenom ili šta?
I naravno da nismo svi isti... Zato smatram da je ovakva Liga prvaka solidan kompromis za one koji vole samo velike timove, kao i za one kojima su draže priče under-dogova... Tebi bude drago kad dočekaš na kraju duel Real-Barca, meni bude drago da vidim, šta ja znam, Ludogorec u grupama, ili mi je bar zanimljiva pomisao da bi Sarajevo jednog dana moglo doći dovde... Ono teorija, mrtva teorija, ali ipak mogućnost zbog koje mi je fudbal i dalje draga igra, koja ti dozvoljava da ako ništa sanjaš...
- jeza u ledja
#4345 Re: UEFA Champions League
Gleam nesto. Hrvatska 13a najbolje rangirana liga u Evropi trenutno.
Ma nema, mi i Hrvati smo tu negdje.
Holandija je iza njih.
Ma nema, mi i Hrvati smo tu negdje.
Holandija je iza njih.
-
SSemir
#4346 Re: UEFA Champions League
A kad maknes zelju i sarajevo, ukupna zarada preostalih klubova je....23 miliona euraaveos wrote:
Ipak smo mi jad i tuga za sve...
- pirmin
#4347 Re: UEFA Champions League
Pala je nova reforma, velika cetvorka Svabe, Spanci, Englezi i Talijani od 2018 ima fiksna 4 tima u CL. (Hajd´ sve al´ Talijani
).
Fukari ce sad biti jos teze doci do tog takmicenja. Super smisljeno!

Fukari ce sad biti jos teze doci do tog takmicenja. Super smisljeno!
- insaneinthebrain
#4348 Re: UEFA Champions League
ja predlazem da sve ekipe u ligi prvaka budu iz liga petice. tad bi bilo jos zanimljivije

- MOSALJOZE
#4349 Re: UEFA Champions League
Svaki sport koji nekom sportisti,klubu omogući takmičenje na najvišem nivou,a bez prethodnog prolaska kvalifikacija(čitaj osvajanja lige,kupa..)za mene taj sport gubi smisao.
Atletika je najbolji primjer.Samo najbolji prolaze,bez obzira na ime.
Atletika je najbolji primjer.Samo najbolji prolaze,bez obzira na ime.
- fortaleza
#4350 Re: RE: Re: UEFA Champions League
To je samo trenutno, kako bude sezona odmicala hrvatski klubovi ce sve manje osvajati bodova, za ovu sezonu je to to dok Nizozemska, Austrija te Rumunjska tek sad krecu da valja.jeza u ledja wrote:Gleam nesto. Hrvatska 13a najbolje rangirana liga u Evropi trenutno.![]()
![]()
![]()
Ma nema, mi i Hrvati smo tu negdje.![]()
Holandija je iza njih.
Ako Austrijanci odigraju lose HNL ima sanse za drugog predstavnika u LP u sezoni 2017/18, znaci 15. mjesto. Inace padaju na 16-17.
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk