sve!Ramzess Veliki wrote:Nastasia wrote: Da li su za to krivi muškarci Cigaro .. upitno je.
Zašto mi kao ženi ne bi bilo drago što sam dobila ružu i zašto ne bih izrazila zahvalnost za istu?
Da ti je neka žena odbila ružu uz neko grubo, ja to ne slavim, opet ti ne bi valjalo
Šta, i ja volim muškarcima poklanjati stvari. Muškarci kad dobiju poklon koji im se svidi su preslatki, ja tačno imam osjećaj da se pretvore u dijete. Volim i kuhat momcima, u posljednjoj vezi sam se nakuhala kolača i pita, i on je makarone pravio ne mogu duše griješit. Ne čini me to ništa manje feministicom (iako ja to načelno nisam - ali ima žena feministica koje kuhaju za svog muškarca, pa nisu ništa manje feministice zbog toga isto kao što nisu ništa manje feministice ni kada prime sa zahvalnošću ružu)
A to što žene se slabo bore za feminizam i slično na ovim prostorima, je zato što većina muškaraca je o feminizmu čulo na vukajliji i 9gagu pa ga ismijavaju, a žene se ipak u velikom broju slučajeva žele udat, pa se ne žele na taj način etiketirati kao nepoželjne.
A Boga mi i puno žena misli da je feminizam: SAMO JA, SVE MENI, JA MOGU SVE A NE MORAM NIŠTA pa i one odaju pogrešnu sliku.Odlicno ...
![]()
Meni da neka kupi motor navukao bih pelene i zagrizao dudu od srece.![]()
A o feminizmu ... u pravu si - ja nikada nisam shvatio sta zapravo feministice traze?
Danasnji "feminizam"
- wewa
#4326 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#4327 Re: Danasnji "feminizam"
To i kažem. Dok je otac bio u lovu ili u ratu ili... majka je mogla svoju kćer naučiti da ako je budući muž bude maltretirao da ga prikolje na spavanju. Ili sina da poštuje žene.MarlboroGold wrote:Žene koje su također bile pod uticajem jakog patrijarhata i sa kojim su se pomirile, kojima je odgovarao ili koje jednostavno nisu znale za bolje. Muškarac, muž, otac je bio Bog i batina prije 50 i više godina. To je jednostavno bilo tako. Pa donedavno su se očevi i persirali u nekim porodicama, pa čak i kod nas.Hakiz wrote:Ko je ono tradicionalno bio u kući, pod tri ugla kuće, i djeci prenosio obrasce ponašanja?MarlboroGold wrote:hajd složiću se da je djelimično i do nas, ali uglavnom je do odgoja i naučenih obrazaca ponašanja, a to uglavnom ljudi nose iz porodice
Ja nisam ni za to, a ni za ovo što žene danas guraju kroz radikalni feminizam... treba balansirati.
Ali nije, učila je kćer da trpi, a sina da njegova buduća žena treba njega da trpi.
Za sve su žene krive. Još otkako je Pandora otvorila kutiju.
A sada kofol feminizam i traže, kao što wewa reče, sve.
Neće da može, šta su zakuhale, neka sada jedu.
- berenice
#4328 Re: Danasnji "feminizam"
Ma bjaaaž, seljak jedan!Hakiz wrote:Neko nešto pit'o?berenice wrote:Ti si malo zalutao izgleda. Ne znam, al ko da te vile nose. Mislim, šta tebi konkretno smeta glede feminizma (bez ovih glupih navodnika u naslovu)? Diral' te ko?Hakiz wrote:Kakva snishodljivost?
Neprijatelja treba poznavati da bi se efikasnije protiv njega borio.
-
Hakiz
#4329 Re: Danasnji "feminizam"
Ako sam ja bez upotrebe takvih kvalifikacija uspio da te isprovociram toliko da si ti počela da ih koristiš, to više govori o tebi nego o meni.
- Connaisseur Karlin
#4330 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGoldHakiz wrote:To i kažem. Dok je otac bio u lovu ili u ratu ili... majka je mogla svoju kćer naučiti da ako je budući muž bude maltretirao da ga prikolje na spavanju. Ili sina da poštuje žene.MarlboroGold wrote:
Žene koje su također bile pod uticajem jakog patrijarhata i sa kojim su se pomirile, kojima je odgovarao ili koje jednostavno nisu znale za bolje. Muškarac, muž, otac je bio Bog i batina prije 50 i više godina. To je jednostavno bilo tako. Pa donedavno su se očevi i persirali u nekim porodicama, pa čak i kod nas.
Ja nisam ni za to, a ni za ovo što žene danas guraju kroz radikalni feminizam... treba balansirati.
Ali nije, učila je kćer da trpi, a sina da njegova buduća žena treba njega da trpi.
Za sve su žene krive. Još otkako je Pandora otvorila kutiju.
A sada kofol feminizam i traže, kao što wewa reče, sve.
Neće da može, šta su zakuhale, neka sada jedu.
Hakize, od kad ti vjerujes u grcku mitologiju
- berenice
#4331 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo je forum - radi se o komunikaciji - ako ju blokiraš arogantnim i odjebatorskim odgovorima, čemu sve?Hakiz wrote:Ako sam ja bez upotrebe takvih kvalifikacija uspio da te isprovociram toliko da si ti počela da ih koristiš, to više govori o tebi nego o meni.
Čuj: neko nešto pit'o? Treba neko čekati da ga TI pitaš, pa da progovori, jel? De ba, spusti se.
-
Hakiz
#4332 Re: Danasnji "feminizam"
To je bio odgovor na ovaj nastup:berenice wrote:Ovo je forum - radi se o komunikaciji - ako ju blokiraš arogantnim i odjebatorskim odgovorima, čemu sve?Hakiz wrote:Ako sam ja bez upotrebe takvih kvalifikacija uspio da te isprovociram toliko da si ti počela da ih koristiš, to više govori o tebi nego o meni.
Čuj: neko nešto pit'o? Treba neko čekati da ga TI pitaš, pa da progovori, jel? De ba, spusti se.
Akcija i reakcija.berenice wrote: Ti si malo zalutao izgleda...Diral' te ko?
Ako nisi spremna na reakciju, ne počinji.
- Aoida
#4333 Re: Danasnji "feminizam"
Činjenice se uvijek mogu iznijeti objektivno, bez nipodaštavanja i snishodljivosti.MarlboroGold wrote:To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.Aoida wrote:Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
Za to nisu krivi muškarci, a i ja volim pokloniti buket ili nešto drugo... ni jedna do sad nije odbila ili spomenula da to ne slavi u užem okruženju, a i drago im je, a kad ne bih ništa poklonio onda bih ispao kreten. Clara i ostale se nisu borile za to...
Kada govoriš o poklonima, cvijeću, ručkovima i večerama...pretpostavljam da misliš na 8. mart.
Ne mogu za druge govoriti, ali ja sam odrasla u porodici gdje je 8. mart kao dan Dan žena bio strogo zabranjen.
Zasto?
Zato sto je svaki dan - Dan žena. Tako sam ja odgojena, tako su moja braća odgojena. I tako će moja djeca i djeca moje braće biti odgajana.
Za ostale....ne zaboravi koliko je jak pritisak okoline. Sam si rekao....ako nesto ne poklonis, ispast ces kreten.
No negdje treba poceti i prekinuti zacarani krug. Promjene, narocito ovakve, ne dolaze preko noci.
- Aoida
#4334 Re: Danasnji "feminizam"
Jesu li žene neprijatelj?Hakiz wrote:Jakako. Prijateljujem sa muškarcima. A ko ti nije prijatelj on ti je ne prijatelj.Aoida wrote:Neprijatelja?
- MarlboroGold
#4335 Re: Danasnji "feminizam"
Prvenstveno je na vama da nas naučiteAoida wrote: Činjenice se uvijek mogu iznijeti objektivno, bez nipodaštavanja i snishodljivosti.
Kada govoriš o poklonima, cvijeću, ručkovima i večerama...pretpostavljam da misliš na 8. mart.
Ne mogu za druge govoriti, ali ja sam odrasla u porodici gdje je 8. mart kao dan Dan žena bio strogo zabranjen.
Zasto?
Zato sto je svaki dan - Dan žena. Tako sam ja odgojena, tako su moja braća odgojena. I tako će moja djeca i djeca moje braće biti odgajana.
Za ostale....ne zaboravi koliko je jak pritisak okoline. Sam si rekao....ako nesto ne poklonis, ispast ces kreten.
No negdje treba poceti i prekinuti zacarani krug. Promjene, narocito ovakve, ne dolaze preko noci.
Nama čak i odgovara da se to ukine, jer predstavlja obavezu... ma da mi ne pada teško, ali ipak jeste obaveza.
-
Hakiz
#4336 Re: Danasnji "feminizam"
BravoAoida wrote:Činjenice se uvijek mogu iznijeti objektivno, bez nipodaštavanja i snishodljivosti.MarlboroGold wrote:To mi nije bila namjera. Samo činjenice, a odnosi se i na mnoge naše žene. Umjesto da većina njih izađu na ulice i da se još više bore za svoja prava one uživaju u cvijeću, poklonima, ručkovima i večerama sa dragim ljudima. Čak i kad ih pitaš i to spomeneš često je odgovor ma bježi tamo i slično.Aoida wrote:Momci, snishodljivost vam ne pristaje.
Za to nisu krivi muškarci, a i ja volim pokloniti buket ili nešto drugo... ni jedna do sad nije odbila ili spomenula da to ne slavi u užem okruženju, a i drago im je, a kad ne bih ništa poklonio onda bih ispao kreten. Clara i ostale se nisu borile za to...
Zasto?
- Connaisseur Karlin
#4337 Re: Danasnji "feminizam"
a ocevi , muskarci nemaju odgovornost odgoja i vaspitanja djeceMarlboroGold wrote:Prvenstveno je na vama da nas naučiteAoida wrote: Činjenice se uvijek mogu iznijeti objektivno, bez nipodaštavanja i snishodljivosti.
Zasto?
Nama čak i odgovara da se to ukine, jer predstavlja obavezu... ma da mi ne pada teško, ali ipak jeste obaveza.
zelis reci, da te majka odgojila i vaspitala, a otac nije imao narocit utjecaj na tebe
- MarlboroGold
#4338 Re: Danasnji "feminizam"
Odgoj je najlakši po tom pitanju... šta raditi sa već formiranim osobama u srednjim godinama. Čekati njihovu smrt?Connaisseur Karlin wrote: a ocevi , muskarci nemaju odgovornost odgoja i vaspitanja djece
zelis reci, da te majka odgojila i vaspitala, a otac nije imao narocit utjecaj na tebe![]()
I da, ovdje još uvijek mati ima vodeću ulogu u odgoju jer je češće kod kuće sa djecom.
- Connaisseur Karlin
#4339 Re: Danasnji "feminizam"
odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecuMarlboroGold wrote:Odgoj je najlakši po tom pitanju... šta raditi sa već formiranim osobama u srednjim godinama. Čekati njihovu smrt?Connaisseur Karlin wrote: a ocevi , muskarci nemaju odgovornost odgoja i vaspitanja djece
zelis reci, da te majka odgojila i vaspitala, a otac nije imao narocit utjecaj na tebe![]()
I da, ovdje još uvijek mati ima vodeću ulogu u odgoju jer je češće kod kuće sa djecom.
- triconja
#4340 Re: Danasnji "feminizam"
Il u prevodu to je "zenski" posoConnaisseur Karlin wrote:odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecuMarlboroGold wrote:Odgoj je najlakši po tom pitanju... šta raditi sa već formiranim osobama u srednjim godinama. Čekati njihovu smrt?Connaisseur Karlin wrote: a ocevi , muskarci nemaju odgovornost odgoja i vaspitanja djece
I da, ovdje još uvijek mati ima vodeću ulogu u odgoju jer je češće kod kuće sa djecom.![]()
- djevojka bez imena
#4341 Re: Danasnji "feminizam"
Pa naravno, kako bi inače mogli reći kad dijete nesto zabrlja... . Aaaaaa ona tvoj, ili ona tvoja uradila to i to, vidi kako si dijete odgojilaConnaisseur Karlin wrote:
odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecu![]()
-
Hakiz
#4342 Re: Danasnji "feminizam"
Pa, ako je ststistički podatak da pri razvodima brakova u oko 80% slučajeva djeca pripadnu majci, a očevi dobiju pravo na posjete, to znači da država, pa i društvo to tako hoće.Connaisseur Karlin wrote:odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecuMarlboroGold wrote:Odgoj je najlakši po tom pitanju... šta raditi sa već formiranim osobama u srednjim godinama. Čekati njihovu smrt?Connaisseur Karlin wrote: a ocevi , muskarci nemaju odgovornost odgoja i vaspitanja djece
I da, ovdje još uvijek mati ima vodeću ulogu u odgoju jer je češće kod kuće sa djecom.![]()
A onda bi trebalo da se ne igramo, Ne treba ni tih 20% i dozvole za povremene posjete.
Dajte djecu majkama u 100% slučajeva, oslobodite očeve i roditeljskog prava i roditeljske obaveze i time im omogućite da lakše prave drugu djecu sa drugim ženama.
Ili da se ta statistika promijeni. Ako smo za ravnopravnost, 50:50.
-
Hakiz
#4343 Re: Danasnji "feminizam"
Mudro zborišdjevojka bez imena wrote:Pa naravno, kako bi inače mogli reći kad dijete nesto zabrlja... . Aaaaaa ona tvoj, ili ona tvoja uradila to i to, vidi kako si dijete odgojilaConnaisseur Karlin wrote:
- triconja
#4344 Re: Danasnji "feminizam"
Ili jos bolje kad zeni opsuje majku i kaze gledaj sta si odgojilaHakiz wrote:Mudro zborišdjevojka bez imena wrote:Pa naravno, kako bi inače mogli reći kad dijete nesto zabrlja... . Aaaaaa ona tvoj, ili ona tvoja uradila to i to, vidi kako si dijete odgojilaConnaisseur Karlin wrote:
- Connaisseur Karlin
#4345 Re: Danasnji "feminizam"
hahahahaha , ovo sam potpuno zaboravila postaviti kao primjerdjevojka bez imena wrote:Pa naravno, kako bi inače mogli reći kad dijete nesto zabrlja... . Aaaaaa ona tvoj, ili ona tvoja uradila to i to, vidi kako si dijete odgojilaConnaisseur Karlin wrote:
- Connaisseur Karlin
#4346 Re: Danasnji "feminizam"
Ko brani ocevima da immalu legalno pravo na odgoje djece sa razvedenom suprugom sa 50:50 omjerom vremena sa djecomHakiz wrote:Pa, ako je ststistički podatak da pri razvodima brakova u oko 80% slučajeva djeca pripadnu majci, a očevi dobiju pravo na posjete, to znači da država, pa i društvo to tako hoće.Connaisseur Karlin wrote:odlicno, da zakljucimo , vecina oceva u BiH ne odgajaju vlastitu djecuMarlboroGold wrote:
Odgoj je najlakši po tom pitanju... šta raditi sa već formiranim osobama u srednjim godinama. Čekati njihovu smrt?
A onda bi trebalo da se ne igramo, Ne treba ni tih 20% i dozvole za povremene posjete.
Dajte djecu majkama u 100% slučajeva, oslobodite očeve i roditeljskog prava i roditeljske obaveze i time im omogućite da lakše prave drugu djecu sa drugim ženama.
Ili da se ta statistika promijeni. Ako smo za ravnopravnost, 50:50.
-
Hakiz
#4347 Re: Danasnji "feminizam"
Sljedeće dvije aždaje brane:Connaisseur Karlin wrote:Ko brani ocevima da vode brigu o djeci sa razvedenom suprugom sa 50:50 omjerom vremena sa djecomHakiz wrote:Pa, ako je ststistički podatak da pri razvodima brakova u oko 80% slučajeva djeca pripadnu majci, a očevi dobiju pravo na posjete, to znači da država, pa i društvo to tako hoće.Connaisseur Karlin wrote:
Ili da se ta statistika promijeni. Ako smo za ravnopravnost, 50:50.u svijetu postoji takva opcija, a tko vama brani
1. Sud koji donese odluku koliko vremena otac smije provesti sa djecom.
2. (Bivša) Žena koja odmah zove policiju da hapsi oca ako otac provede više vremena nego što je sud odredio.
- Connaisseur Karlin
#4348 Re: Danasnji "feminizam"
pa mjenjajte se, borite se, kao sto su se zene borile za ravnoprvnu podjelu prava na BlkanauHakiz wrote:Sljedeće dvije aždaje brane:Connaisseur Karlin wrote:Ko brani ocevima da vode brigu o djeci sa razvedenom suprugom sa 50:50 omjerom vremena sa djecomHakiz wrote:
Pa, ako je ststistički podatak da pri razvodima brakova u oko 80% slučajeva djeca pripadnu majci, a očevi dobiju pravo na posjete, to znači da država, pa i društvo to tako hoće.
Ili da se ta statistika promijeni. Ako smo za ravnopravnost, 50:50.u svijetu postoji takva opcija, a tko vama brani
1. Sud koji donese odluku koliko vremena otac smije provesti sa djecom.
2. (Bivša) Žena koja odmah zove policiju da hapsi oca ako otac provede više vremena nego što je sud odredio.
u svijetu vec postoje opcije ravnopravne podjele odgovrnosti oba rodtielja
-
Hakiz
#4349 Re: Danasnji "feminizam"
Kojem svijetu? Imaš li statističke podatke o tome? Mislim da je i u svijetu slična statistika, da se ženama više dodjeljuju djeca nego muškarcima.Connaisseur Karlin wrote:
pa mjenjajte se, borite se, kao sto su se zene borile za ravnoprvnu podjelu prava na Blkanau![]()
Ali, vidiš, žene su to dobro uradile. Uzmu ti djecu pa e onda alimnetacijom natjeraju da jo šza to platiš. To ste super odradile moram vam priznati.
A onda Aoida pita kako to žene neprijatelji...
- Connaisseur Karlin
#4350 Re: Danasnji "feminizam"
imam primjere iz svoje sredineHakiz wrote:Kojem svijetu? Imaš li statističke podatke o tome? Mislim da je i u svijetu slična statistika, da se ženama više dodjeljuju djeca nego muškarcima.Connaisseur Karlin wrote:
pa mjenjajte se, borite se, kao sto su se zene borile za ravnoprvnu podjelu prava na Blkanau![]()
Ali, vidiš, žene su to dobro uradile. Uzmu ti djecu pa e onda alimnetacijom natjeraju da jo šza to platiš. To ste super odradile moram vam priznati.
A onda Aoida pita kako to žene neprijatelji...