kada te Amela ostavila i otisla u Berlin, otvorio si profil na drustvenim mrezama i krenuo blatiti Bosance preko grane
Wizz air
- jantruscek
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4327 Re: Wizz air
Jah.. Mosh mislit inteligencije na letu Memmingen-Tuzla ako su svi tako pametni kao ti 
- jantruscek
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#4329 Re: Wizz air
1) Nisu svi otišli da se nikad ne vrate, nego da se "presaberu" ili skupe nova znanja, vjestine i da se nekad i vrate u Bosnu i Hercegovinu, većina voli svoj rodni kamen i krš nego nečiji grad. Ljudi koji žive u Hr, Slo, A, pa i juzni dijelovi D, nije im toliki problem, al je fakat smor i pegla ljudima iz sjevera D i NL, B, L, F itd. da dolaze drumskim saobraćajem, to je paša moj dobri, 18, 19 nekad i 20 sati neprekidne vožnje, pa tebi do života nije, a sa stajanjima se samo oteže i dužina putovanja je veća. Kum mi je jedne prilike dolazi skoro svaki mjesec u BiH uz Hanovera. Stari utrniš. Avionom je dosta pogodnije. Šteta je nastala kad se Wizz povukao sa MAS-a jer je to dosta profitabilna linija bila, to što je Wizz kao firma hinjska, to je druga stvar. Ovo smanivanje letova s Tz je samo so na ranu. Iskreno bih volio da se dođe neki LCC koji će kontinuirano biti na oba aerodroma, jer ima potencijala. Sarajevo kao najveći i glavni grad Bosne i Hercegovine, te Tuzla kao grad u najmnogoljudnijem kantonu.gentoo wrote: ↑26/07/2023 10:37 Meni je vise simptomaticno plakanje iz ugla "a dje cu sad". Prvo, neko ko zivi u Berlinu.. zasto uopste ima toliku potrebu (i kolicinu) da dolazi u sta ja znam.. Miricinu ili Tesanj?
Druga stvar, gdje bude i sta radi ta vasa silna famelija (majke, ocevi, penzioneri, bake,deke, maloljetni rodjaci) koji svako malo dolaze vama u Berlin.. ako se moze predpostaviti da: a) vi radite od mraka do mraka jelte i b) da doticni ne znaju jezik i dolaze samo da gledaju vas i vasa 4 zida..
Sorry, meni to malo previse "palanka style" . Jednom godisnje se vidjajte.. i onako ste na Viberima svi![]()
2) Šta te boli šta ljudi rade, hoće malo tuđe zemlje da vide, kulturu, običaje itd. Ta neće po vas dan sjediti i čekati kad će neko s posla. A i da ti kažem ne radi se od mraka do mraka, kum mi radi 40 sati sedmično, zet 35, fine plate imaju. Od mraka do mraka radi onaj ko mora i ko se još nije snašao
- gentoo
#4330 Re: Wizz air
Ne znam sta ste se upalili i okrenuli pricu da ja imam nesto protiv dijaspore. Imam i ja familiju "na zapadu" ali im u posjetu mogu otici samo ako sinhroniziramo godisnje odmore.. sto je jako tesko (niti je meni zanimljivo ici u istu zemlju/grad svako malo). Jer koji cu qrac u nekom tamo skandinavskom polu gradu, polu selu "turisticki" ?
Evo @W0rM kaze da vecina radi 4 dana sedmicno, dobro zaradjuje.. Sta je problem onda platiti KLM iz AMS do ZAG ? Ili Swiss do Sarajeva ili sta ja znam..
Svako normalan shvata minus ovog ukidanja letova i baze.. ali budmo realni, ove gastarbajter linije su bile od koristi samo istima, meni, drzavi, Hami iz Trnova ili Bihaca apsolutno nikakve.
Meni ce biti dobro kad u SA (ili eto Tuzlu.. ali budimo realni) dodje Transavia, Easy, Vueling, ITA pa i Ryan i kad pocnu redovno (cjelogodisnje) da lete za Barcelonu, Rim, London, Paris, Memmingen, Baden-Baden
PS.
Ima i ovo da ne vozite previse..
https://www.autoreisezug-planer.de/moto ... in-germany
Evo @W0rM kaze da vecina radi 4 dana sedmicno, dobro zaradjuje.. Sta je problem onda platiti KLM iz AMS do ZAG ? Ili Swiss do Sarajeva ili sta ja znam..
Svako normalan shvata minus ovog ukidanja letova i baze.. ali budmo realni, ove gastarbajter linije su bile od koristi samo istima, meni, drzavi, Hami iz Trnova ili Bihaca apsolutno nikakve.
Meni ce biti dobro kad u SA (ili eto Tuzlu.. ali budimo realni) dodje Transavia, Easy, Vueling, ITA pa i Ryan i kad pocnu redovno (cjelogodisnje) da lete za Barcelonu, Rim, London, Paris, Memmingen, Baden-Baden
PS.
Ima i ovo da ne vozite previse..
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- gentoo
- W0rM
#4334 Re: Wizz air
Kako plitko razmišljanje. Pa koliko ljudi je došlo iz tih Eu država da posjeti Bosnu i Hercegovinu? Koliko ljudi koji žive u Slavoniji je koristilo linije Wizzove za Tuzlu? Koliko je ljudi potrošilo novca, na neki sokić, čokoladicu ili grickalicu na aerodromu? Na letovima iz Sarajeva se kafa redovno ispija. Hami koji ne planira nigdje, pretpostavljam kao ni ti, se naravno ne isplati, ali ljudima s manjim budžetom, studentima koji hoće da malo proputuju je ovo vrh opcija bila.gentoo wrote: ↑26/07/2023 11:05 Ne znam sta ste se upalili i okrenuli pricu da ja imam nesto protiv dijaspore. Imam i ja familiju "na zapadu" ali im u posjetu mogu otici samo ako sinhroniziramo godisnje odmore.. sto je jako tesko (niti je meni zanimljivo ici u istu zemlju/grad svako malo). Jer koji cu qrac u nekom tamo skandinavskom polu gradu, polu selu "turisticki" ?
PS.
Ima i ovo da ne vozite previse..![]()
A tebi, bitno je da tebi, ostalo, ma šta te briga, svi ostali, sitna buranija, gentoo VIP. Kupiš sebi privatni avion, pa letaj dokle hoćeš i gdje ti je volja, da ne čekaš ove prevoznike dok dođu. Casha očigledno imaš, samo si stipsa, ha ti ne valjaju LCC. Budi Jack u rangu Elona
- gentoo
#4335 Re: Wizz air
Da decko.. jer ce tim letovima da dodje i Isabel iz Nanterre-a u turisticku posjetu jer je cula da su cevapi odlicni i da ima X ili Y u ovoj drzavi.. Mnogo vise novca ce da potrosi
Ti ako ne shvatas razliku izmedju gastarbajter linije i ovog prvog onda nije do mene. Opet kazem, svakom normalnom je zao sto se ukida.. no ja sam malo veceg misljenja da cemo "prezivjeti" tj. snaci ce se gastarbajteri brzo. Na kraju.. Ryan leti iz Zagreba i za Dusseldorf, Frakfurt, Memmingen.. Basel, Malmo, Geteborg, Brisel, Oslo.. Nije to bas toliko daleko za rodnu grudu
Ti ako ne shvatas razliku izmedju gastarbajter linije i ovog prvog onda nije do mene. Opet kazem, svakom normalnom je zao sto se ukida.. no ja sam malo veceg misljenja da cemo "prezivjeti" tj. snaci ce se gastarbajteri brzo. Na kraju.. Ryan leti iz Zagreba i za Dusseldorf, Frakfurt, Memmingen.. Basel, Malmo, Geteborg, Brisel, Oslo.. Nije to bas toliko daleko za rodnu grudu
-
foton
#4336 Re: Wizz air
Najbolje mi je ovo kad neko "tudje pare trosi".
Po meni je ogromna steta od ukidanja linija. Kakva god da je Wizz kompanija, bolja je nego nikakva kompanija. Pa da cak i "samo gastarbajteri imaju od toga korist", sta fali da neko od necega ima korist, i kad to nisi bas ti? Bas ono seljacko razmisljanje...
- escobar__
#4337 Re: Wizz air
Razmišljanje u fazonu koji će nam kurac Burger King kad imamo Ferhatovića i Mrkvu - plitko da plitkije ne može.
-
giannibelif
#4338 Re: Wizz air
Nama je otvorio neka vrata i rekao "Hajte".jantruscek wrote: ↑26/07/2023 09:16najjaci je lik koji nosi kofere umjesto trake za prtljaggiannibelif wrote: ↑25/07/2023 14:36 Najjadniji aerodrom na koji sam sletio u životu. Komentar tadašnje djevojke Njemice je bio "Such a funny airport", a doletjeti smo sa prosječnog Dortmunda koji je praktično u kategoriji sa Oradeom, Iașijem, Bacauom u Rumuniji. Živinice Airport su pojeli kriminal i korupcija. Čim izadješ iz aviona i kreneš poslije kontrole po prtljag sve ti je jasno.![]()
Wizz Air nije pouzdana kompanija, često se mijenjaju neki parametri i politike, ukidaju i povlače linije. Tržište Balkana im nije zanimljivo toliko da bi svoje kapacitete uputili u većoj mjeri već je sve to u službi nekog zadovoljenja minimalnih potreba i upotrebe resursa. Sve to ne opravdava izgled ovog tužnog aerodroma sa parkinzima po avlijama, Delboy Trotter rent-a-car službama iz tih istih avlija, saobraćajnicama i prilazima aerodromu. I takav kakav je, nije u stanju opslužiti gastarbajtersku klijentelu jer ovo je jednostavno aerodrom koji služi za povezivanje gastarbajtera sa domovinom i domovinama okolo. Mindset radnika na ovom aerodromu je na nivou radnika na autobuskim stanicama. Putovao sam kao student i radnik sa njima i vidio sam kakva je klijentela u pitanju i sada putujem kao vlasnik firme sa nacionalnim i kompanijama koje pripadaju alijansama i vidi se razlika. Nije ni Ryanair ništa bolji, putovao sam Laudom na Maltu prije četiri mjeseca.
- jantruscek
#4339 Re: Wizz air
mrvu mozda
jednom prilikom na letu Ryanair ide stjuardesa i nudi srećke euro lutrije
kaze od danas na letu za Milano mozete kupiti i to
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#4340 Re: Wizz air
To je na skoro svakom njihovom letujantruscek wrote: ↑26/07/2023 12:25mrvu mozda
jednom prilikom na letu Ryanair ide stjuardesa i nudi srećke euro lutrije![]()
kaze od danas na letu za Milano mozete kupiti i to
Govna i jedni i drugi... ne zna se ko je gori
- jantruscek
#4341 Re: Wizz air
Wizz je goriparappa wrote: ↑26/07/2023 12:31To je na skoro svakom njihovom letujantruscek wrote: ↑26/07/2023 12:25
mrvu mozda
jednom prilikom na letu Ryanair ide stjuardesa i nudi srećke euro lutrije![]()
kaze od danas na letu za Milano mozete kupiti i to![]()
Govna i jedni i drugi... ne zna se ko je gori
Ryanair nikada nije putnike poveo u Milano (Bergamo da budemo precizni) i spustio ih u Torino
i onda rekao "anamo vam avtobus koji vas vozi u Milano"
Wizz to redovno radi
- parappa
#4342 Re: Wizz air
Ili umjesto Tuzle u Beograd pa ljudima dođe crveno ispred očijujantruscek wrote: ↑26/07/2023 12:34Wizz je gori
Ryanair nikada nije putnike poveo u Milano (Bergamo da budemo precizni) i spustio ih u Torino
Wizz to redovno radi
- jantruscek
#4343 Re: Wizz air
to ti je pokazatelj kako nas Bosance tretirajuparappa wrote: ↑26/07/2023 12:35Ili umjesto Tuzle u Beograd pa ljudima dođe crveno ispred očijujantruscek wrote: ↑26/07/2023 12:34
Wizz je gori
Wizz to redovno radi![]()
hajde ba ko ih j...
mogu oni busom
- parappa
#4344 Re: Wizz air
I u pravu su... kad niko od nas ne zna da naplati po 250e za kašnjenje duže od 3h.jantruscek wrote: ↑26/07/2023 13:47to ti je pokazatelj kako nas Bosance tretiraju
hajde ba ko ih j...
mogu oni busom
5x sam stavljao na razne teme. 90% ljudi ne zna.
Evo me čekam u Zadru let. Kasni već 6h. Mislim da ću prenoćiti ovdje.
Ryanair
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4345 Re: Wizz air
nevjeroatno kako si iskompleksiran prema dijaspori. Zbog cega? Jer su otisli i "srecu" pronasli vani? Jer ovje dodju na odmor? Jer su toliko koliko pobjegli od naseg baliluka i zive u normalnijem okruzenju, gdje imaju pravila i obaveze? Gdje im djeca imaju bolje uvjete i bolji tretman, sto znaci da su u prednosti u odnosu na nasu djecu?
Zasto? Od osobe koja je pismena, obrazovana, radi dobar IT posao nisam ocekivao da ovako nisko udara i siri mrznju.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4346 Re: Wizz air
to je jer smo muslimani
/s
- gentoo
#4347 Re: Wizz air
Apsolutno si pogresno shvatio, no to nije moj problem. Takodje savrseno sam svjestan da svaciji mentalni sklop nije isti i da ne razmisljamo isto. Ja kad bi imao dobru priliku pobjeci od baliluka isti me vise nikad ne bi vidio.. No to je opet druga tema.laserShow wrote: ↑26/07/2023 14:52nevjeroatno kako si iskompleksiran prema dijaspori. Zbog cega? Jer su otisli i "srecu" pronasli vani? Jer ovje dodju na odmor? Jer su toliko koliko pobjegli od naseg baliluka i zive u normalnijem okruzenju, gdje imaju pravila i obaveze? Gdje im djeca imaju bolje uvjete i bolji tretman, sto znaci da su u prednosti u odnosu na nasu djecu?
Zasto? Od osobe koja je pismena, obrazovana, radi dobar IT posao nisam ocekivao da ovako nisko udara i siri mrznju.
Jedino na sto sam se ja osvrnuo je otprilike: "sta toliko placete za ukinutim letovima ako dolazite 2-3x godisnje" (sto je neki normalan slijed rasporeda godisnjih odmora, bozica i ostalih praznika kod vecine ljudi). No izgleda da je problem malo dublji. Izgleda da vecina gastarbajtera od 12 mjeseci "tamo odakle su pobjegli od baliluka" provedu jedno 2-3 godisnje.
Dakle legitimno pitanje je kako,zasto,zbog cega i "dje to ima toliko slobodnih dana da se i ja prijavim"
Druga stvar je sto ne shvatate poentu pa me proglasavate fasistom i "napadom na dijasporu".
Ja evo cijelu dijasporu licno, ako treba i fizicki i materijalno, podrzavam da se izbore da se Wizz vrati.. Samo sto je prica qrko u tom slucaju. Jer osim sto smo poznati kao poljena nacija (vidi pod: ni jedan protest, nikad, nigdje), vecina ljudi koji su koristili ove letove ce radije ici linijom manjeg otpora i slijetati u Zagreb,Osijek, dolaziti autom,busom.. S toga moje misljenje da BH nece s ovim izgubiti previse dijaspore i da ce se isti "snaci" na druge nacine. Jer ko je spreman jednom mjesecno (ili cak vise puta) iz Tuzle za Memmingen i obratno, taj je spreman na sve.
- W0rM
#4348 Re: Wizz air
Slobodnih dana ima vise nego sto mislis, kao prvo samo godisnji je 30 dana, gdje su onda praznici, dosta firmi da i radni dan slobodan s praznikom tipa, praznik je u cetvrtak, firma ce dati i petak slobodno, a ima i opcija godisnjeg odmora. Ovi malo bezorabzniji znaju uzeti i bolovanje, jer samo na osnovu stresa ce ti doktor dati 5 radnih dana + vikend, eto ga 9 dana odmora. Sta je sa firmam koje daju tzv. kurzarbeit gdje firma nema posla ali ne otpusta radnike nego ih posalje na prinudni godisnji (67% plate i dalje legne), njima se takodjer isplati da dodju. Gdje su ljudi koji mogu remote raditi?
Ima tih fora, fazona i varijanti koliko hoces. Samo treba znati.
- alcho
#4349 Re: Wizz air
Drago mi je sto napustaju Tuzlu, samo zbog onog seljackog aerodroma na kojem su se dosjetili revolucionarne ideje da svakom putniku naplacuju 1€ takse. Znaci moras platiti 1€ i tek onda sa papiricem mozes dalje
Kakva seljacka politika i seljacki aerodrom. Taman sad mogu napraviti kokosinjac od onog "aerodroma".
Kakva seljacka politika i seljacki aerodrom. Taman sad mogu napraviti kokosinjac od onog "aerodroma".
Last edited by alcho on 26/07/2023 15:58, edited 1 time in total.