Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#4326 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

MissGump wrote:
Chmoljo wrote: ljudima po stanicama koje skupljaju pomoć uvijek je potrebno volontera. posebno Crvenom krstu. tako da ne gledate šta drugi rade i rondate na ZMBT, nego se lijepo pokupite i pomognete gdje će to biti NAJEFIKASNIJE.
Crveni križ u Sarajevu odbija volontere koji nisu njihovi, zato ne širi lažne nade

220 168 nazovite pa vidite šta će vam reči za volontiranje!!
jel ti fakat ne razumijes u cemu je fol ili samo trollas?

slati stotine neobucenih i neopremljenih ljudi na nepoznat teren (i to po noci) bi samo stvorilo dodatne probleme... na kraju bi mnoge od njih morali spasavati, a i to se znalo desiti... i ljudi su ginulu u takvim pokusajima

NIKO nece preuzeti odgovornost za takvu glupost i NIKO nece organizovati takve ekskurzije
Lord Vader

#4327 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Lord Vader »

kritichar wrote:ima li ko slike Save?
Evo u Brckom trenutno stanje, postavicu samo linkove radi bolje preglednosti.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 1036_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6837_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 5092_n.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 3215_n.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 3345_n.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 6141_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6855_n.jpg

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 9026_n.jpg

Ovo je blizu usca Brke u Savu. Brka je sinoc izlila, ali nije previse, poplavila je ove kuce sto su odmah uz nju. Kako ja vidim po ovim slikama Sava je krenula preko nasipa.
Janjicar

#4328 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
slazem se

uostalom gdje bi ti ljudi isli i kako? ili raja iz tuzle? pa zatvoreno sve vec dva dana, od tuzle se nije moglo doci do zivinica, sto je haman dionica ko od carsije do ilidze... jbg vojska i spasilacke sluzbe nisu mogle proci dolinom bosne, a eto obicna raja je ko fol trebala krenut (mada su iz CZ govorili da narod NE IDE jer ne mogu pomoci)
:thumbup:

i za @Mutivodu

tema se pretvara u klasično rondanje - šta se moglo i kako se moglo. ko je i kesu donio, hvala mu. mog'o je i da ne donese.

centrotrans organizuje prevoz pomagačima, ali opet to moraju biti ORGANIZOVANE GRUPE. ljudi, aktivna su klizišta, ne poznajete teren, možete samo veći problem napraviti :-)

sumnjam da će se za sedam dana sve srediti, ali idući vikend bi mogao doći u obzir ako bude organizovan prevoz, za pomoć u raščišćavanju grada.

a na kraju krajeva... ljudima po stanicama koje skupljaju pomoć uvijek je potrebno volontera. posebno Crvenom krstu. tako da ne gledate šta drugi rade i rondate na ZMBT, nego se lijepo pokupite i pomognete gdje će to biti NAJEFIKASNIJE.
Chmoljo ja sam stvarno mislio da si ozbiljniji.
Nije niko rekao neorganizovano da se ide ali svi zovu pojedinacno CK i pita treba li pomoc na sto ovi regularno odgovaraju da ne treba jer je situacija u SARAJEVU dobra. Niko ne razmislja da te momke usmjeri u druga mjesta.
Mračajski proto

#4329 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mračajski proto »

MissGump wrote:
Mračajski proto wrote:
Žao mi ovih ljudi koji su stradali ovih dana kad vidim kakvi idioti sad imaju pravo na život. Ubij se.
s obzirom tko mi kaže, sve OK
Bujrum u zapadnio dio Mostara, tamo je idila. Mani me se prohrvatske politike.
eluna

#4330 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

CK ilidža treba volontere

evo upravo pričam sa njima

Ul. Jahijela Fincija br. 14 LUŽANI
71210 Ilidža – Bosna i Hercegovina
Tel/Fax: + 387 33 638 022
e-mail: [email protected]
e-mail: [email protected]
pink floydd

#4331 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pink floydd »

BegA_ wrote:
guber90 wrote:Dodik u Srbiji, kukava mu majka, entitet mu se raspada, a on ode u Srbiju :roll: .
Ja sad' gledam i ne vjerujem. :shock: Sve kontam snimak, kad' ono... :roll:
i opet on pobijedi na izborima u RS...ako ga i nakon ovoga izaberu onda je narod stvarno kobila velika
kakavdanakneiskustvu

#4332 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

sava se izlila i u slavonskom brodu
Alfons Kauders

#4333 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote: Chmoljo ja sam stvarno mislio da si ozbiljniji.
Nije niko rekao neorganizovano da se ide ali svi zovu pojedinacno CK i pita treba li pomoc na sto ovi regularno odgovaraju da ne treba jer je situacija u SARAJEVU dobra. Niko ne razmislja da te momke usmjeri u druga mjesta.
pa gdje pobogu da ih upute?! raja iz tuzle nije mogla do jebenih zivinica doci... iz sarajeva se juce nije moglo dalje od zenice...

kako da ih upute? cime?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4334 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

Jel ovaj stvarno otisao u Bg?
Paranoid

#4336 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paranoid »

ladyblue18 wrote:Jel ovaj stvarno otisao u Bg?
KoOrdinira...
co211

#4337 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by co211 »

Pa pobjegao pred valom. Tipični BiH političar - njemu neka je dobro a narod neka se davi.
StupskaBitanga

#4338 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Jeste
loool

#4339 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by loool »

sto se toliko o njemu brinete nek ide đe hoce......
muha_sa

#4340 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by muha_sa »

evo ga uživo na RTS --iz vlade Srbije.
kakavdanakneiskustvu

#4341 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

očito da jeste
Johnzy

#4342 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Johnzy »

Je l' može neko ovom vašem govedu da oduzme pasoš da ne može da putuje? Ili ličnu kartu? Daj bre, čoveče kako ga nije sramota, govedo jedno!!! Ubio bih ga, a i ovaj skot naš, što ga je primio, kako može samo?! Nek ide u Bijeljinu i tamo nek pomaže, somina!
MissGump

#4343 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MissGump »

Drinski wrote:
vidi prijatelju, ne mogu se problemi rjesavati dobrovoljnim akcijama, to je sporedno, jer kada bi se dobrovoljno platio porez ko bi ga platio.
znaci, problemi se rjesavaju drzavnim akcijama, postoje vojne evidencije, na osnovu tih evidencija CZ pristupi mobilzaciji ljudstva, znaci nema hocu, mogu, ne mogu, usmeno se provodi moblizacija, nece se moći svi moblisati, ako pozoves 10.000 ljudi tebi je dovoljno 4.000, za ostele imaju kazne i tako se radi, sa druge strane, se pokupi privatna građ. operativa natovari voda i hrana iz trznih centara koja je izuzeta naravno i onda oni idu iza bludozera i radne snage za maglaj i sl. moblisu se privatni camci, helikopteri, aktivira se sistem radio veza. to su njihove ovlasti.
ja ovo pricam vec tri dana, nakon prvog dana meni je bilo jasno da CZ treba vratiti radne knjizice.
ma naravno, nažalost, moramo se sada oslanjati jedni na druge jer nemamo instituciju na koju bi se oslonili
ali trebat će radne snage kada se voda povuće, trebat će čistiti mulj koji se sada već nataložio iz kuća i zgrada, trebat će to dezinficirati, sada će biti svega i štakora i zmija i bolesti, za te stvari će trebati ljudstvo i tu ćemo morati istupiti svaki od nas pojedinačno... Ja sa svojom rajom sutra ujutro idemo u Žepče pa ćemo u Zavidoviće pa ćemo vidjeti gdje i kome treba pomagati sa iskipavanjem ostatka vode i čišćenjem
eluna

#4344 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

treba RS-u zatvoriti sve dotoke energije ...... crko dabogda dodik ...... ttroši pare na lobiranje u USA i daje struju srbiji a njegov narod krepaje i od gladi a evo sada i od poplava ............... e baš nam još samo zemljotres fali - nismo bolje ni zaslužili

sreća pa pasoš imam :cry:
Paranoid

#4345 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paranoid »

Šteta će biti manja ako tamo i ostane..
Alfons Kauders

#4346 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Zeljo_do_groba wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zeljo_do_groba wrote:Sramota je da vlast jos uvijek nije organizovala pozive i tacne radne akcije za stanovnistvo, sa jasnim pozivima, gdje, ko, sta, koliko treba... Nadam se da ce to uciniti makar sada kada se voda povlaci pa da se ide u rasciscavanje...
nemojmo tako, organizovano je dosta, a lokalna vlast u pojedinim gradovima se jebeno dobro pokazala (kao i obican narod)... zenica je odradila strahota posao, u maglaju nije bilo poginulih mada je grad maltene zbrisan, tuzla se digla prvi dan i radi se na sve strane... uglavnom ljudi su na terenu danima, CZ, vatrogasci, vojska, lokalne vlasti itd...

problem je sto nije bilo nikoga da to KAZE NARODU

tako da je raja ovdje dva dana valjala gluposti o brani na modracu, mada nikad nije bilo nikakvih problema... ali nekim imbecilima je vaznije pustati turske serije nego reci ljudima da im nece puknuti brana iznad glave...

puno su vise zakazali mediji od vlasti... a vlast je svakako zakazala, po defaultu
Znas gdje je se dobro pokazala, ondje gdje je doslo do grla... Gdje se moralo da ljudi ne izginu, da ne odnese kuce...
Ko je organizovao poziv gradjanima, bus tad i tad, krece se tad i tad, vraca se tad i tad, idemo da radimo to i to??? Nije niko, a islo bi sigurno makar 2 autobusa ljudi, ubij me odmah ako ne bi... Sarajevo, Mostar, itd. nisu poplavljeni ni malo, nisu imali nikakvih problema a moglo se skupiti sigurno dosta naroda... Ali eto, nije kasno, moze se to i sada odraditi za rasciscavanje, tu ce biti jos 10 puta vise posla nego za spasavanje i dostavljanje pomoci, evakuaciju... Ovdje su rekli, javite se u svoje mjesne zajednice, zvace vas po potrebi... Smijesno...

Ima opet i druga strana, da putevi nisu bili prohodni... ALI, vec se onda trebalo sada i do sad organizovati za ponedjeljak kada ce sigurno sve biti prohodno 95%...
nije niko - u ovakvim situacijama smo prepusteni sami sebi i ne moze se ocekivati da ce par hiljada vojnika i nekoliko helikoptera sve rijesiti... jednostavno nemoguce... na stranu sto su mediji IGNORISALI opasnost... pa jebem mu mater mi ovdje od prvog dana pricamo kako ce najebat sliv bosne, to su govorili i meteorolozi i svi ostali... samo medije nije zanimalo

za rasciscavanje se moze i treba organizovati, u skladu s potrebama... nema nikakve koristi da sad negdje posaljemo 1000 ljudi koje nemamo gdje smjestiti i cime hraniti... jebote ljudi se bore da dovuku ljudima vodu, gotovu hranu itd... a sad bi jos trebali tu dodati taj problem, da moramo opskrbiti i zbrinuti ljude koji dolaze da pomognu a zapravo nisu potrebni u ovom trenutku

to dolazi poslije, jebes ciscenje kad jos uvijek mrtve izvlacimo :roll:
muha_sa

#4347 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by muha_sa »

Johnzy wrote:Je l' može neko ovom vašem govedu da oduzme pasoš da ne može da putuje? Ili ličnu kartu? Daj bre, čoveče kako ga nije sramota, govedo jedno!!! Ubio bih ga, a i ovaj skot naš, što ga je primio, kako može samo?! Nek ide u Bijeljinu i tamo nek pomaže, somina!
evo i predavnje drži :-)
rovac13

#4348 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by rovac13 »

jel ko vidio nase glavne u federaciji.ja ne pamtim kad sam vidio cuo nekog od njih
archi_a

#4349 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

Pa cak i u ovakvim slucajevima pravis podjelu. Upucujes saucesce porodicama koje su izgubile svoje najmilije u Srbiji i pisiju. Pa majku li ti jebem. Docekat cemo da te ne gledamo buljo smrdljivi.
Fact

#4350 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

Mračajski proto wrote:
Bujrum u zapadnio dio Mostara, tamo je idila. Mani me se prohrvatske politike.
Tebi su Hrvati nabili neke teške komplekse.Neka fino je to.
Post Reply