Ima, kako nemanewklear wrote:Ima li neko nadležan za DF MOSTAR ili Hercegovinu?

Ima, kako nemanewklear wrote:Ima li neko nadležan za DF MOSTAR ili Hercegovinu?

to sam procitao u avazu i nadam se da nije tacno. ako jeste onda za nas stvarno vise nema nade..Desnik wrote:Meni je od Željka najgore bilo ono kad je rekao da jedino fahro-poštenjačina nije ništa krao...Semiramida wrote:Dušu mi tišti što sam polagala velike nade u Željka Komšića, u stranku koju će osnovati i sl., a onda me poraziše dvije njegove izjave. Prva, vezano za "utemeljitelja" Radoncica, a druga - o osuđenoj šestorki u prvostepenoj haškoj presudi.
Nakon te dvije izjave, precrtala sam Komšića kao svoju političku opciju.
(Bilo je tu još minusa, al' to sad ostavimo po strani; ove gore spomenute su me lagano zgrozile.)
Pa kako je napravio one svoje silne zgradurine-towere, valjda od usta odvajajući....
E moj Željko, ako ti je Fahro-poštenjačina uzor, onda si ti gori od njega.
Braco milaShahab wrote:Željko Komšić je totalno nesposoban i neproduktivan čovjek. To što ima imidž "poštenjačine" ne znači ništa u kontekstu potrebnih reformi koje jedine mogu zaustaviti trend propadanja. Na žalost trenutačna situacija nije perspektivna. Sa jedne strane imamo nezaustavljivo rastući gnjev naroda prema POLITIČKOJ KLASI koju predstavljaju SDA, SDP, SBiH i SBB, a sa druge strane nemamo organizovanu i kadrovski pripremljenu alternativu koja može preuzeti vlast. Želko Komšić je jedna iluzija iza koje slijedi brzo razočarenje. Preostaje da vidimo da li će Emir Suljagić postati bošnjački Recep Erdogan, odnosno reformator koji će srušiti okove korumpirane oligarhije u vidu političke klase.
Šta ako naš erdogan ukine vjeronauk?Shahab wrote:Željko Komšić je totalno nesposoban i neproduktivan čovjek. To što ima imidž "poštenjačine" ne znači ništa u kontekstu potrebnih reformi koje jedine mogu zaustaviti trend propadanja. Na žalost trenutačna situacija nije perspektivna. Sa jedne strane imamo nezaustavljivo rastući gnjev naroda prema POLITIČKOJ KLASI koju predstavljaju SDA, SDP, SBiH i SBB, a sa druge strane nemamo organizovanu i kadrovski pripremljenu alternativu koja može preuzeti vlast. Želko Komšić je jedna iluzija iza koje slijedi brzo razočarenje. Preostaje da vidimo da li će Emir Suljagić postati bošnjački Recep Erdogan, odnosno reformator koji će srušiti okove korumpirane oligarhije u vidu političke klase.
Propustio si reči 12KM GODIŠNJE! I niko ne bježi, članarina se plača u svim partijama, pa i u tvojojdfzt67z7 wrote:ovima iz DF_a je velika greška što su na listićima za prijavnice u članstvo napisali i članarine, narod je dodirno dno kada vide da treba platit 12 maraka bježe od DF_a ko grgo o boga, bez interakcije s narodom DF nema šanse da ostvari značajnije rezultate, što znači skupite sve bivše borce u jednu dvoranu i pričajte s njima, skupite sve radnike u jednu dvoranu i pričajte s njima, skupite sve studente u jednu dvoranu i pričajte s njima, skupite sve RVI i pričajte s njima, izađi malo komšiću iz kabineta i sarajeva pa prošetaj Mostarom, Bihaćom, Tuzlom i popi kafu sa prolaznicima, druži se s narodom jer je narod zapušten i prepušten sam sebi i samo tako će DF da uspije nikako više.
Odavno si prepoznat kao pristalica "crvenog terora" Zlatka Lagumdžije, odnosno nepregledne spirale totalitarizma i pljačke u režiji SDP koruptokracije. Emir Suljagić je odabrao put borbe za pravdu. Početak te borbe bio je raskid sa Lagumdžijom i SDP-om. Razbio je demonske okove Zlatka Lagumdžije i krenuo putem vjernika, svetog ratnika za Bosnu i Bošnjake. Umjesto privilegija pripadnika Lagumdžijinog kriminalno zavjereničkog kružoka, krenuo je putem golgote bošnjačkih povratnika, i to odabravši život u Bratuncu, na babovini, u epicentru zla genocidne tvorevine. Sa gađenjem je napustio laži i truhli svijet nenarodne socijaldemokratije SDP-a i postao dijelom svoga naroda. On živi kako živi bošnjački narod i prirodna je njegova transformacija u vjernika i muslimana. Emir Suljagić je došao na tobe i vodi istinsku borbu za svoj narod.miki.ba wrote:Šta ako naš erdogan ukine vjeronauk?Shahab wrote:Željko Komšić je totalno nesposoban i neproduktivan čovjek. To što ima imidž "poštenjačine" ne znači ništa u kontekstu potrebnih reformi koje jedine mogu zaustaviti trend propadanja. Na žalost trenutačna situacija nije perspektivna. Sa jedne strane imamo nezaustavljivo rastući gnjev naroda prema POLITIČKOJ KLASI koju predstavljaju SDA, SDP, SBiH i SBB, a sa druge strane nemamo organizovanu i kadrovski pripremljenu alternativu koja može preuzeti vlast. Želko Komšić je jedna iluzija iza koje slijedi brzo razočarenje. Preostaje da vidimo da li će Emir Suljagić postati bošnjački Recep Erdogan, odnosno reformator koji će srušiti okove korumpirane oligarhije u vidu političke klase.
PS. Na kojem principu mijenjaš omiljenu partiju, jednom sedmicno il jednom u tri dana?
Nije on tek sad došao tobe nego si ga ti tek sad prpoznao.Shahab wrote: Odavno si prepoznat kao pristalica "crvenog terora" Zlatka Lagumdžije, odnosno nepregledne spirale totalitarizma i pljačke u režiji SDP koruptokracije. Emir Suljagić je odabrao put borbe za pravdu. Početak te borbe bio je raskid sa Lagumdžijom i SDP-om. Razbio je demonske okove Zlatka Lagumdžije i krenuo putem vjernika, svetog ratnika za Bosnu i Bošnjake. Umjesto privilegija pripadnika Lagumdžijinog kriminalno zavjereničkog kružoka, krenuo je putem golgote bošnjačkih povratnika, i to odabravši život u Bratuncu, na babovini, u epicentru zla genocidne tvorevine. Sa gađenjem je napustio laži i truhli svijet nenarodne socijaldemokratije SDP-a i postao dijelom svoga naroda. On živi kako živi bošnjački narod i prirodna je njegova transformacija u vjernika i muslimana. Emir Suljagić je došao na tobe i vodi istinsku borbu za svoj narod.
Trenutno su jedini zvanični dokumenti stranke statut i manifest. Manifest ne predstavlja program stranke nego čisto smjernice kako će se kretati politika stranke. Detaljan i kompletan program stranke je u izradi i on bi trebao biti finaliziran do kraja godine kada će biti prezentovan javnosti. Za sva pitanja, stojimo vam na raspolaganju. Također, svaki građanin koji misli da ima konkretan prijedlog u vezi rada stranke, pa i misli da može kreirati dio programa stranke je dobrodošao da prezentuje svoje ideje.
Generalni sekretar stranke gosp. Sifet Podžić je voljan da svakodnevno razgovara sa građanima u centrali stranke od 9 -16h, osim vikendima naravno i kada je na terenu u drugim gradovima.
Pa ako pogledas ostale stranke u 90% slucajeva naci ces nesto slicno ( ako ne i isto)MuaDib wrote:Vrlo je pogrešna percepcija DF kroz figuru Željka Komšića, koji jasno govori da je DF otvorena za sve koji su spremni da kreiraju nove i progresivne politike. DF još je ovjek u procesu formiranja stranačke infrastrukture, i tek se nakon I zvaničnog kongresa može govoriti i tome šta je DF i koji je pravac njenog djelovanja.
Zasad se zna da su snovni principi Demokratske Fronte:
a) republikansko državno uređenje i građanska parlamentarna demokracija;
b) očuvanje i afirmacija državnog identiteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine;
c) regionalna suradnja, te integracija u europske i euroatlantske strukture;
d) decentralizacija i ravnomjeran regionalni razvoj;
e) afirmacija antifašizma kao civilizacijske tekovine savremenog svijeta;
f) vladavina prava i afirmacija pravne sigurnosti;
g) razvoj tržišne privrede i zaštita državne i privatne svojine;
h) zaštita i unapređenje ljudskih prava i temeljnih sloboda;
i) socijalna pravda i društvena solidarnost, čemu je garant država;
j) suverenitet građana;
k) zaštita prava manjina u skladu sa međunarodnim standardima;
l) zaštita marginaliziranih grupa i afirmacija rodne ravnopravnosti;
m) zaštita i unapređenje životne sredine.
Savim dovoljno da se svaki iole normalan čovjek učlani u DF i djeluje kroz DF.

Bodoni MT BlackRevolucionar ★ wrote:Zna li neko koji je font ovo na grbu ?

Sjedi jedan!Semiramida wrote:Dušu mi tišti što sam polagala velike nade u Željka Komšića, u stranku koju će osnovati i sl., a onda me poraziše dvije njegove izjave. Prva, vezano za "utemeljitelja" Radoncica, a druga - o osuđenoj šestorki u prvostepenoj haškoj presudi.
Nakon te dvije izjave, precrtala sam Komšića kao svoju političku opciju.
(Bilo je tu još minusa, al' to sad ostavimo po strani; ove gore spomenute su me lagano zgrozile.)
Po FB stranicama i ko tamo piše nije teško zaključiti da je to još jedna bošnjačka stranka.Agron P wrote:Željko Komšić je jedna velika prevara!Drugim riječima projekat MZ i američke ambasade. Osoba vrlo niskih kapaciteta, da se kojim slučajem zove Amar Hodzić ne bi ni cenzus prešao na izborima. To dovoljno govori o stanju uma kod bošnjaka koji imaju neku bolesnu potrebu da drugi vladaju njima.
Fail, do sada su "naši" vladali, kao i srbima "njihovi" i hrvatima "njihovi" pa nam je baš evo dobro. Ne vidiš potrebu za strankom DF koja će preko komšića skupiti dosta glasova. To je onda tvoj problemAgron P wrote:Željko Komšić je jedna velika prevara!Drugim riječima projekat MZ i američke ambasade. Osoba vrlo niskih kapaciteta, da se kojim slučajem zove Amar Hodzić ne bi ni cenzus prešao na izborima. To dovoljno govori o stanju uma kod bošnjaka koji imaju neku bolesnu potrebu da drugi vladaju njima.
Komšić je već u vlasti ovoj aktuelnoj po kojoj svi pljuju i to još na čelu države drugi mandat.shiljak wrote:Fail, do sada su "naši" vladali, kao i srbima "njihovi" i hrvatima "njihovi" pa nam je baš evo dobro. Ne vidiš potrebu za strankom DF koja će preko komšića skupiti dosta glasova. To je onda tvoj problemAgron P wrote:Željko Komšić je jedna velika prevara!Drugim riječima projekat MZ i američke ambasade. Osoba vrlo niskih kapaciteta, da se kojim slučajem zove Amar Hodzić ne bi ni cenzus prešao na izborima. To dovoljno govori o stanju uma kod bošnjaka koji imaju neku bolesnu potrebu da drugi vladaju njima.