Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#4326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

nobody11 wrote:
semir1988 wrote:
nobody11 wrote:E ovako, čini mi se da su mi isključili internet i kablovsku zbog neplaćenih računa. Ja ne znam koliko ih ima neplaćeno ali mislim maksimalno 3, jer ne plaćam ih ja osobno. Nisu plaćeni iz razloga što par mjeseci nisam bio u gradu pa nisam pokupio račune, no to sad nije ni bitno. Oni su me zvali prije mjesec i pol dana da mi kazu da imam neplaćenih računa, međutim računi su bili tih dana plaćeni u pošti i to sam im rekao. Rekli su mi da donesem uplatnice, ali pošto ja nisam bio tu totalno sam zaboravio na to i vjerojatno su mi zbog toga iskljucili.
Sad me zanima što trebam učiniti za ponovno priključenje, osim naravno platiti neplaćene račune?
faksirati im uplatnice..i platiti neplacene racune ..i te faksirati istoo
Evo tek sam sad vidio da nije isključena kablovska. rade skoro svi ali slika je skroz loša. Na nekim je skoro pa i nema, a neki se programi vide. Što bi to moglo biti, zna li itko?
Možda smanjili signal kao "last warning" da to platiš!? :mrgreen:
nobody11

#4327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nobody11 »

Maharadza wrote:
Možda smanjili signal kao "last warning" da to platiš!? :mrgreen:
I meni je to palo na pamet :D
I još me zanima je li se moraju imati uplatnice. Pitam jer ja nisam plaćao račune. i šta ako se kojim slučajem uplatnice nisu sačuvale?
DON_eARL

#4328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Ako je uplaćeno, imaju u evidenciji. Najbolje ti je otići do poslovnice njihove, ili nazvati 1430, pa tražiti da ti pročitaju sve uplate. Omogućit će ti i plaćanje na 3 rate, samo moraš potpisati sporazum, i uključit će ti uslugu opet.

Ako ti je kablovska prespojena preko recivera, reciver mora biti uključen da bi slika bila čista. Ako ide direktno iz zida u tv, onda su te vjerovatno i fizički isključili.

Uplatnice traži od osobe koja je uplatila, ako ih nema, nemaš ni dokaz o uplati, pa se nadaj da imaju u evidenciji. :D
van helsing

#4329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Maharadza wrote:Elem, ali sam također mišljenja da nije fer da taj kanal ima samo na kablovskoj a ne i na toj mmds platformi, bez obzira ko ga i zašto (ne)gledao, da ga trebaju SVIMA ubaciti u prog. šemu - trebaju.

A interesuje me koliko raje ima na toj mmds platformi i zna li se uopšte ta cifra, makar okvirna!? Mogli ste možda kakvu peticiju pokrenuti da će te svi postati npr. Pretplatnici isp-a koji vam ispuni neke zahtjeve (prije svega stabilnost jer vam je očito to najveća boljka i problem), možda se i neki drugi zainteresira pa pruži svoje kablove...tu prije svega mislim na bht!?

Tapatalked
Biti ce da cu odjavit mmds,a uzet total tv kuca paket,moram zbog ultra tv i HD kanala,sta cu . :grin:
Zao mi odjavit kad skontam 4 recivera,plus na rate,izasla me ta igranka preko 800 KM tada.
Ali opet kad vidim one HD kanale u Totalu....
Imam Digi tv,dobio od jarana iz Splita na poklon,koji je njihov diler,tako da mogu pratit Rtl HR.
Nije neka sreca,ali eto,ako nista ima titlovanih serija,filmova..

Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
van helsing

#4330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Racune uvjek placam preko banke,u posti racune samo od BHTelecoma.
Pare legnu brze primaocu,ako ne isti dan,onda sutradan.

novikorisnik

#4331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by novikorisnik »

Sta se desi ako ja raskinem ugovor (imam ovaj obicni internet i tv - sa onim starim D3 receiverom) ?
Jer sam cuo da mi nece zamijeniti ovaj stari receiver za onaj bolji, u slucaju da uzmem neki "duo" paket...
Mislim, dzaba komplikuju i prave se mutavi i uskracuju raji taj receiver, koji im svakako pripada, ako se uzme taj neki "paket"....
mumi80

#4332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Maharadza wrote:
A da li se to 'blicanje' javlja i kod obične analogne ili samo na digitalnim kanalima (na resiveru)? Može biti da je do samoga resivera, dok kažeš da je signal udure!? Imaš li u komšiluku još koga sa sličnim problemima ili je samo kod tebe tako?

Tapatalked
Samo na digitali se to desava, a niko se vise iz komsiluka ne zali. Mozda je to nekom uredu al meni ide na zivce:evil:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Telemach

#4333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

novikorisnik wrote:Sta se desi ako ja raskinem ugovor (imam ovaj obicni internet i tv - sa onim starim D3 receiverom) ?
Jer sam cuo da mi nece zamijeniti ovaj stari receiver za onaj bolji, u slucaju da uzmem neki "duo" paket...
Mislim, dzaba komplikuju i prave se mutavi i uskracuju raji taj receiver, koji im svakako pripada, ako se uzme taj neki "paket"....
Zamjenu recievera vršimo u slučaju da uzimate neki od HD paketa.
Telemach

#4334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nobody11 wrote:E ovako, čini mi se da su mi isključili internet i kablovsku zbog neplaćenih računa. Ja ne znam koliko ih ima neplaćeno ali mislim maksimalno 3, jer ne plaćam ih ja osobno. Nisu plaćeni iz razloga što par mjeseci nisam bio u gradu pa nisam pokupio račune, no to sad nije ni bitno. Oni su me zvali prije mjesec i pol dana da mi kazu da imam neplaćenih računa, međutim računi su bili tih dana plaćeni u pošti i to sam im rekao. Rekli su mi da donesem uplatnice, ali pošto ja nisam bio tu totalno sam zaboravio na to i vjerojatno su mi zbog toga iskljucili.
Sad me zanima što trebam učiniti za ponovno priključenje, osim naravno platiti neplaćene račune?
Ako smatrate da postoje uplate koje nisu proknjižene i evidentirane na Vašoj finansijskoj kartici, ljubazno Vas molimo da nam dostavite dokaze o uplati putem e-maila [email protected], faxa ili lično dolaskom u neku od naših poslovnica.
veljaca

#4335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

Molio bih odgovor od nekoga iz Telemacha, koji poznaje ovu tematiku.
Na usluzi Interneta, IP ( Internet Provider ) adresa koju korisnik dobije je dinamicka. Osim ovog tipa postoji i staticka adresa.
Ja koliko sam naucio na jednom tehnickom fakultetu ( a jesmo tu oblast "doktorirali" tamo :D ) dinamicka se mijenja a staticka je fiksna. Kod Telemacha IP adresa je dinamicka. Pratio sam vec nekih 15-tak dana ali moja IP adresa iako je dinamicka se ne mijenja. Zvao sam i Telemach podrsku, gdje su mi rekli da povremeno oni promijene tu adresu. Pitao sam, sta ako ja sam promijenim IP adresu ( postoje software-i za to ) i rekli su mi da mi onda nece raditi Internet. Posto sam prije bio korisnik BHTelecoma - kod njih resetovanjem modema dobijala se nova IP adresa.
Postoje u nekim slucajevima kada se vrsi neki download - da se sa istom IP adresom mora cekati odredjeno vrijeme. Takodjer ako vise korisnika sa iste lokacije koristi neke od Foruma - onda im je ista IP adresa - i administrator misli da je jedna osoba u pitanju ( sto je kod nekih povreda pravila Foruma ).
Zato je moje pitanje za nekoga iz Telemacha koji poznaje ovu materiju - zasto je dinamicka adresa ovoliko dugo ista, da li postoji mogucnost njene promjene cesce od strane Telemacha ili od strane samog korisnika a ako ne postoji zasto ne ?
Inace pohvalio bih ( da kucnem u drvo ) digitalnu TV a Bogami i Internet ( pogotovo ovo povecanje brzine od 01.03) :thumbup:

Puno srece i uspjeha u radu,

Veljaca,
s.r.
iceman2010

#4336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

veljaca wrote:Molio bih odgovor od nekoga iz Telemacha, koji poznaje ovu tematiku.
Na usluzi Interneta, IP ( Internet Provider ) adresa koju korisnik dobije je dinamicka. Osim ovog tipa postoji i staticka adresa.
Ja koliko sam naucio na jednom tehnickom fakultetu ( a jesmo tu oblast "doktorirali" tamo :D ) dinamicka se mijenja a staticka je fiksna. Kod Telemacha IP adresa je dinamicka. Pratio sam vec nekih 15-tak dana ali moja IP adresa iako je dinamicka se ne mijenja. Zvao sam i Telemach podrsku, gdje su mi rekli da povremeno oni promijene tu adresu. Pitao sam, sta ako ja sam promijenim IP adresu ( postoje software-i za to ) i rekli su mi da mi onda nece raditi Internet. Posto sam prije bio korisnik BHTelecoma - kod njih resetovanjem modema dobijala se nova IP adresa.
Postoje u nekim slucajevima kada se vrsi neki download - da se sa istom IP adresom mora cekati odredjeno vrijeme. Takodjer ako vise korisnika sa iste lokacije koristi neke od Foruma - onda im je ista IP adresa - i administrator misli da je jedna osoba u pitanju ( sto je kod nekih povreda pravila Foruma ).
Zato je moje pitanje za nekoga iz Telemacha koji poznaje ovu materiju - zasto je dinamicka adresa ovoliko dugo ista, da li postoji mogucnost njene promjene cesce od strane Telemacha ili od strane samog korisnika a ako ne postoji zasto ne ?
Inace pohvalio bih ( da kucnem u drvo ) digitalnu TV a Bogami i Internet ( pogotovo ovo povecanje brzine od 01.03) :thumbup:

Veljaca,
s.r.
Iako je IP dinamicka postoji nesto sto se zove lease time. To je vrijeme koliko ti DHCP "cuva" IP adresu iako je modem ugasen. Isto tako, nakon isteka tog lease time-a DHCP ce ti "obnoviti" istu adresu ako je modem sinhronizovan. Vjerovatno je ovo lease time iz nekog razloga kod Telemach-a nesto vece nego sto je to uobicajeno. Vjerovatno bi ti neko iz tehnike Telemach-a mogao dati preciznije objasnjenje jer poznaje sistem.
Thug...

#4337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Thug... »

Raja koristi li neko snimalicu sa svojim diskom/usb-om?

Meni reciver non stop nesto snima u backgroundu na stick cim je ubacen :-)
DON_eARL

#4338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

veljaca wrote:Takodjer ako vise korisnika sa iste lokacije koristi neke od Foruma - onda im je ista IP adresa - i administrator misli da je jedna osoba u pitanju ( sto je kod nekih povreda pravila Foruma ).
Svaki modem dobije drugačiju IP adresu, pa se ne moraš brinuti za to. Naravno, ako pod više korisnika sa iste lokacije podrazumjevaš kombinaciju jedan modem + router + nekoliko računara, onda svi korisnici imaju istu IP adresu.

Čak i ako je u pitanju ova druga opcija, mislim da administrator može da napravi razliku ukoliko se koriste različite verzije pretraživača, različiti OS i sl. :D
Telemach

#4339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

veljaca wrote:Molio bih odgovor od nekoga iz Telemacha, koji poznaje ovu tematiku.

Veljaca,
s.r.
IP adresa CPE-a se mijenja shodno pravilima firme Telemach, na koja Korisnik ne može uticati.
Isti princip je kod 90 % kabl operatera.
Nemamo mogućnosti da ubrzamo izmjenu javne IP adrese kod Korisnika.
truhlo

#4340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by truhlo »

Thug... wrote:Raja koristi li neko snimalicu sa svojim diskom/usb-om?

Meni reciver non stop nesto snima u backgroundu na stick cim je ubacen :-)
Koristim ja i sve je udure
motorola01

#4341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Jedno pitanje za @telemach: Zasto slika na discovery channelu na analognom signalu u Zenici ledi svake 2-3 sekunde i to se desava vec 3-4 dana?! Na digitali sve u redu, ali na analognom paketu stopa svake 2-3 sekunde.
Mustang1

#4342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Opet nije bilo telefona maloprije .. A mama sama kuci bila .. Ne moram objasnjavati da nije znala restartovati nista i da mi je glavu probila :D
veljaca

#4343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

Telemach wrote:

Veljaca,
s.r.
IP adresa CPE-a se mijenja shodno pravilima firme Telemach, na koja Korisnik ne može uticati.
Isti princip je kod 90 % kabl operatera.
Nemamo mogućnosti da ubrzamo izmjenu javne IP adrese kod Korisnika.
Hvala na odgovoru.
Samo moj komentar na Vas odgovor:

-IP adresa CPE-a se mijenja shodno pravilima firme Telemach, na koja Korisnik ne može uticati.
Ne znam koliko Vam je ovo pametno, jer vi zivite od Korisnika a ne obrnuto ...

- Isti princip je kod 90 % kabl operatera.
Zasto nije kod ovih ostalih 10% ?

- Nemamo mogućnosti da ubrzamo izmjenu javne IP adrese kod Korisnika.
Da li razmisljate o ovome ?

Ove moje komentare shvatite dobronamjerno, jer cilj nam je isti ( nama korisnicima kao i Vama ) da sve bude najbolje ...

Puno srece u radu,

Veljaca,
s.r.
Lain Coubert

#4344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Lain Coubert »

Koliko košta korištenje Moja Web TV usluge. 1 KM mjesečno? Može čli brz odgovor, ne bih da aktiviram ako je skuplje a treba mi za večeras.
semir1988

#4345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

Lain Coubert wrote:Koliko košta korištenje Moja Web TV usluge. 1 KM mjesečno? Može čli brz odgovor, ne bih da aktiviram ako je skuplje a treba mi za večeras.
profulo si temu
a kosta 1 KM +PDV
nia3

#4346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nia3 »

Zna li neko možda zašto u posljednje vrijeme ne prikazuju prevod na Fox-ovima?
van helsing

#4347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Koji Fox je u pitanju? Kod mene rade na mmds,potrebno ih je prozvat preko daljinskog.

nia3

#4348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nia3 »

Mislila sam na Fox Life, Fox Crime, Fox i AXN.
van helsing

#4349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Evo sada sam na svakom navedenom kanalu provjerio,imam i na deltaline i na topfield reciveru titlove.
Korisitim MMDS uslugu,pa ne znam kako ide preko kablovske.

nia3

#4350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nia3 »

Kod mene je digitalna, sa resiverom i njihovom antenom na kući.
Locked