Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mrtva kokoš

#4326 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by mrtva kokoš »

mazzy wrote:
elSaik wrote:Homofobija mi se ne čini validnim temeljem za negativno ocjenjivanje filmova!?

Svakako, ukoliko nisi mogao na osnovu trejlera zaključiti da se radi o pederluku, ne znam u šta si gledao!?
Pregledao sam prvih 15-20 sec trailera, i stavio da se skida.... A nisam citav pregledao jer sam pomislio ono "Pa to je Jim Carrey , mora biti odlicno " .
Meni je validan temelj jer ne podrzavam to. Licno, film mi se gadi . To je subjektivno misljenje !
znas kako je meni bilo skinuo film nisam znao tematiku, zbog Carreya probah pogledati...
prvih 15-20 minuta inekako, malo mi i smjesno kao jim derpe haha
sl. dvadeset minuta, vrag odnio salu prava gej prica :o :shock:
reko izdrzi, smanjit ce sa derperlucima to im je samo prolazna faza, kad ono jos vise...
20 minuta sam se trgao da prekinem hocu,necu. kontam izdzi Splinter haman si ga pregledao, steta neces znati kraj price. :oops: bijase jace od mene nisam izdrzao, na sat i nesto malo ga prekinuh i pozalih sto sam stavio da gledam film a da ne znam uopste o cemu se radi. to mi je bila skola!!
homofob ili ne bole me brige, ali znam da sam se grdno zajebao...
ultima_palabra

#4327 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by ultima_palabra »

E jbg sad ispade Carrey neki macho tip da ne može glumiti pedera :-? Kad su mogli Tom Hanks i Sean Penn (i to vrlo dobro) što ne bi i on?
VenomousV

#4328 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by VenomousV »

Splinter wrote: znas kako je meni bilo skinuo film nisam znao tematiku, zbog Carreya probah pogledati...
reko izdrzi, smanjit ce sa derperlucima to im je samo prolazna faza, kad ono jos vise...
20 minuta sam se trgao da prekinem hocu,necu. kontam izdzi Splinter haman si ga pregledao, steta neces znati kraj price. :oops: bijase jace od mene nisam izdrzao, na sat i nesto malo ga prekinuh i pozalih sto sam stavio da gledam film a da ne znam uopste o cemu se radi. to mi je bila skola!!

a da su dvije zenske? tipa natalie portman i mila kunis? =)
johnnykola

#4329 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

okej, evo sad fasizma i na temi o filmu. bjutiful, dzast bjutiful.

e, moj carrey, svakakvi te u usta uzimaju.
oni u cijem drustvu se djavo dobro osjeca.
Babsy

#4330 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Babsy »

Splinter wrote:

znas kako je meni bilo skinuo film nisam znao tematiku, zbog Carreya probah pogledati...
Da su bile dvije lezbe umjesto pedera.. tad se ne bi mislio da prekineš film, ha? :D

Dobar je to filmić.. I Jim i Ewan su bili odlični.
VenomousV wrote:
a da su dvije zenske? tipa natalie portman i mila kunis? =)
Baš to. :D
mrtva kokoš

#4331 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by mrtva kokoš »

ojjjj vi veliki zastitnici ljudskih prava i citavog covjecanstva uputite me...

jednostavno mi se film nije svidio, sta ja trebam reci joj super, film bas je cool da bih pred ziteljima foruma bio cool :oops:
hoce li to znaciti da sam dobar covjek. :-)
jebe mi se samo sam rekao svoje misljenje o filmu, previse mi je deguntanto, sta se odmah javljate sa tom sranje pricom. carrey je i dalje veliki glumac, samo mi je prica bezveze i to je to, previse gey elemenata za moj ukus.
sto ne mogu ove zastitnike svega i svacega, pravi licemjeri. ljudi koji bi ti uzeli hljeb ispred ociju a vamo te nazivali fasistom. :roll:
isto srpski film, scene nasilja za povracanje, a onda se neko javi sta ti znas, ono je metafora i sl. sranja.
ako iko poslije gledanja onog filma pomisli o drvecu i cvijecu evo glave. bolestine samo takve a neki si daju zapravo ono
nazvati umjetnoscu. srdjan todorovic je jedan od mojih omiljenih srpskih glumaca, ali ne svidja mi se film i mislim da on sebi nije trebao dopustiti da glumi u ovakvom filmu ali sta sada...

p.s. ovo je svakako off, i vise prilici temi sta ne preporucujete tako da se zaustavljam.
ako neko ima potrebu da mi odg. neka to radi preko pp ...

p.s.2 e lezbe ne znam mislim da bih taj odgledao do kraja :oops:
moje misljenje je samo moje i ne znam otkud nekome zapravo da to kritizira, osim ako to moje misljenje ne upucuje
na nasilje ili diskriminaciju po nekoj osnovi.

p.s.3 ako se ovaj film poistovjecuje sa nekim vasim privatnim dogodovstinama i ako se to vama svidja vasa stvar.
ja sam samo rekao da mi se to ne djasvi i kHraj price!!
johnnykola

#4332 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

ni meni se film nije svidio, ali mi se nije svidio niti fasizam u nekih forumasa.
ne vidim nista lijepo u tome sto se nekome isti (fasizam) svidja.
i znam da imam ispravan stav, a ti kriv.
tomu je tako i to je dobro. bar za mene. ;-)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:55, edited 1 time in total.
Babsy

#4334 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Babsy »

Pa niko te ne prca.. :P Samo je onak.. tebi degutantno jer su centralni likovi pederi, što nije baš neki jak argument za kvalifikaciju filma kao degutantnog ili nedegutantnog. To je tvoja osobna kvalifikacija filma, jelte.
Film je funny, ništa posebno spektakularno.. al dovoljno funny da zabavi nekog jedno popodne.. jelte opet pod uvjetom da pederluk ne drži degutantnim.. al to su opet neke druge priče.. u kojima bi se mogli spomenuti Boy's Don't Cry, Milk, The Kids Are All Right i masa drugih filmova, al eto ovi mi sad padoše na pamet.
Sve naravno kroz kontekste i kontekste.
Svakom njihovo.. ofkors.

I da, I Love You Phillip Morris.. prije bih preporučila i preporučujem The Kids Are All Right. :) Fini, light.. sa odličnim Annette Bening i Juliane Moore. :)
johnnykola

#4335 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

drago mi je sto imam pratitelje mojeg lika i djela. :D :D :D
postoje neki uzusi valjda. zbog ovog "ko ne gleda debil"
ili neceg slicnog sam banovan na mjesec dana. "a" nisam za to napisao i
svoju lekciju sam naucio. ;-)
samo zelim da se isto primjeni na druge, nista vise.
a "2 e lezbe ne znam mislim da bih taj odgledao do kraja"
je bas simpaticna sentenca, uvijek se neko sjeti napisati ju u debatama ovog tipa.
boooooooooooooooooriiiiiiiiiiiiiingggggggggggg
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
:D :D :D :D :D :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:54, edited 1 time in total.
johnnykola

#4337 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

dzemmo wrote:za ovakava post
neka mi ga svi vjernici flautaju!
ne postoji opravdanje :wink:

da se vratim filmu, nisam ga gledo al znam da sam sve od Almodovara pogledo :D do kraja :lol:
ali zato postoji banovanje.

ok, kad je almodovar zadovoljen mozemo se dogovoriti za neko milkenje. :P :P :P
istina, edukacija me smorila, a volvera nisam gledao. :-D :-D :-D
mrtva kokoš

#4338 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by mrtva kokoš »

e moj johnny ja vidim da ti ovaj forum gledas 3D naocalama pa vidis ono sto ja ne vidim...
kako covjek ima potrebu da manipulise masama, za ne povjerovati. dzaba sto napisah da mi je PP otvoren...

ma ne mislim ja Babsy nista, tvoj komentar je skroz na mjestu. i ne vodi raspravi imam li ja ispravno misljenje ili ne,
niti si to potencirala. :thumbup:

ali ova bony kola, ko neki tumac fasizma i ispravnosti. da je vjernik mislim da bi stajao na kapiji i usmjeravao jedne prema dzenetu druge prema dzehenemu. :oops:

EDIT: necu nista pisati dovoljno je...
ionako mozemo biti upuceni ka banovicima :oops:

EDIT2: nista bez mesa :mrgreen:
Last edited by mrtva kokoš on 18/01/2011 10:30, edited 2 times in total.
johnnykola

#4339 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

kao sto vec jednom jednom:ppp ovdje napisah,
nadam se da ces me u iducem postu napasti,
recimo po vegetarijanskoj osnovi.
rajvosa 69

#4340 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by rajvosa 69 »

shiljak wrote:Buried (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1462758/

Image

Evo pregledao sada ovaj film, moja preporuka. Samo ima jedna greska u filmu - covjeku nestaje kisika, a koristi upaljac cijelo vrijeme :D
film je za 10, istina j.b.na istina
u kovcegu je bio oko 4 sata ......
Partijaner

#4341 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Partijaner »

The Unborn ( 2009 )

http://www.imdb.com/title/tt1139668/

Image
Horrorcina :thumbup:
black

#4342 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by black »

piso sam na jednoj drugoj temi....

citajuci ovu, kao i ostale teme o filmu, vidim sve sami 'poznavaoci' i ljubitelji godarovih cb filmova, kolekcionarskih rariteta i filmova iz egzoticnih zemalja, standardna prica o kliseu ovom i onom je upravo toliko kliseizirana da je nekad smjeshno, danas u filmskoj umjetnosti kao i opcenito umjetnosti je slichno, pokusaj da se bude drugaciji (mislim na konzumente) jer pobogu, ako si ljubitelj filma, dje ce biti dobar film iz holivuda, shto manje raje ga je gledalo to je vise cool, shto vise filozofskog sranja i ostalih zapetljancija to je vishe 'umjetnickije i umjetnikove neshvacenosti', isto kao sto se prodaje magla populistickim filmovima, isto tako se prodaje (samo upakovana) i ljubiteljima egzotike koji jako zele da su avangarda i da se izdvoje iz mase koja eto ne razumije takve filmove (sto se moze primjeniti i na ostale vidove umjetnosti, vise nije zanimljiv recimo jedan van gogh vise je cool npr.mrtva krava u formalinu) itd.itd. da ne idem sad u shirinu...ponekad mi ide na zivce sve to silno preseravanje, ok je kritika, logichno je da se nekom svidi nesto, nekome ne i sve to..bla bla...itd.
alcho

#4343 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by alcho »

black wrote:piso sam na jednoj drugoj temi....

citajuci ovu, kao i ostale teme o filmu, vidim sve sami 'poznavaoci' i ljubitelji godarovih cb filmova, kolekcionarskih rariteta i filmova iz egzoticnih zemalja, standardna prica o kliseu ovom i onom je upravo toliko kliseizirana da je nekad smjeshno, danas u filmskoj umjetnosti kao i opcenito umjetnosti je slichno, pokusaj da se bude drugaciji (mislim na konzumente) jer pobogu, ako si ljubitelj filma, dje ce biti dobar film iz holivuda, shto manje raje ga je gledalo to je vise cool, shto vise filozofskog sranja i ostalih zapetljancija to je vishe 'umjetnickije i umjetnikove neshvacenosti', isto kao sto se prodaje magla populistickim filmovima, isto tako se prodaje (samo upakovana) i ljubiteljima egzotike koji jako zele da su avangarda i da se izdvoje iz mase koja eto ne razumije takve filmove (sto se moze primjeniti i na ostale vidove umjetnosti, vise nije zanimljiv recimo jedan van gogh vise je cool npr.mrtva krava u formalinu) itd.itd. da ne idem sad u shirinu...ponekad mi ide na zivce sve to silno preseravanje, ok je kritika, logichno je da se nekom svidi nesto, nekome ne i sve to..bla bla...itd.
Potpuno se slazem sa tobom...i ovim si tacno opisao zasto se nekim ljudima svidja smece od filma kao sto je "Synecdoche, New York"
johnnykola

#4345 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

bas me zanima. alcho, moze tvoje misljenje o ovom smecu od govora iz sinegdoke:

?
johnnykola

#4346 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

na marakani muk. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ali evo, da ti bude lakse, sve stoji u prva dva stiha caneta
partibrejkera koji nije juznokorejski samouki neshvaceni dzedaj
master na trinidadskotobagoanskoj harfi:

:D :D :D
karanana

#4347 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by karanana »

black wrote:piso sam na jednoj drugoj temi....

slazem se, ali opet kazem, svako ima svoje ukuse.

govor, nako....nista posebno, filozofski ali neoriginalno i vec negdje recen.
alcho

#4348 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by alcho »

Ja trenutno na poslu pa ne mogu da pustam te tvoje klipice i pjesmice koje te toliko odusevljavaju i pomocu kojih se izrazavas (a i to dovoljno govori). Pretpostavljam da se radi o nekom "dubokoumnom" govoru koji je daleko iznad tvoji jezickih i intelektualnih dosega pa si zato toliko i odusevljen.

I nesto trebas da znas...prodavanje "neshvacene filozofije" jedan on najlaksih trikova kada zelis impresionirati naivne...
elSaik

#4349 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by elSaik »

Slobodni ste da otvorite zasebnu temu negdje drugdje na forumu i tamo iskazivati svoju homofobiju, ksenofobiju i fašizam. Ako vam je to što je film o homoseksualcima osnov za tvrdnju da je film loš, žao mi je, niste upravu. Nije film nego ste vi loši.

@Splinter - ti nisi izrazio svoje mišljenje o filmu već svoju neptrpeljivost prema ljudima drugačije seksualne opredijeljnosti. To što je tebi homoseksualnost ekvivalent scenama iz nasilja iz Srpskog filma (nisam odgledao nijedan od dva filma, drugi i ne namjeravam) govori o tebi, a ne o filmu. Sa filmom kao filmom to zapravo nema nikakve veze. I odvadi malo, popušit ćeš ( :mrgreen: ) ban bezveze, a liga nam samo što nije počela.

PS I lezbe su pederi! Hem homofobija hem licemjerstvo. Valjda to ide, ruku pod ruku.

PPS Džoni je bog (kad smo već kod postavljanja muzičkih ostvarenja)! A ni ovaj forumski nije loš. 8-)
elSaik

#4350 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by elSaik »

alcho wrote:Ja trenutno na poslu pa ne mogu da pustam te tvoje klipice i pjesmice koje te toliko odusevljavaju i pomocu kojih se izrazavas (a i to dovoljno govori). Pretpostavljam da se radi o nekom "dubokoumnom" govoru koji je daleko iznad tvoji jezickih i intelektualnih dosega pa si zato toliko i odusevljen.

I nesto trebas da znas...prodavanje "neshvacene filozofije" jedan on najlaksih trikova kada zelis impresionirati naivne...
:lol:

Sreća naša pa imamo tebe da nas impresioniraš ovakvom argumentacijom?!

Pustite se ba čovjeka, koji vam je!? Sve lafo protiv pederluka a uhvatili se momka peglati. :mrgreen: :dance:
Post Reply