Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Reglan

#4326 Re: Utakmice.

Post by Reglan »

Nikad sigurniji u ovu ekipu. :thumbup:
R2D2_SA

#4327 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Vidi sto su se javili ovi koji nikad nisu tu. Sta je, odmah napad panike i nagon za pljuvanje? I vi se nazivate NAVIJACIMA!!! Libero, po ko zna koji put pokazujes da si razuman covjek.

Koji Vam je, kao da prvi put igramo u Zenici, ovo je derbi, ne pobjeđuje uvijek kvalitetnija ekipa. Ovi se nalozili kao da igraju protiv Reala, njihovo slavlje na kraju sve pokazuje, a mi se nalozili kao da smo Real pa ocekivale da cemo ih demolirati. Celiku svaka cast, kapa dolje, ljudi ginuli na terenu i uz njihovu klasicnu tvrdu igru dobili nas. Da nije Delač napravio što je napravio ko zna kako bi sve zavrsilo. Oni bi otvorenije igrali, na pobjedu, mozda bi njih nervoza uhvatila, mi im ga zabili i dovidjenja, ovako smo mi napadli, oni igrali na kontre, nismo ih probili i to je to. Evo neka mi neko kaze kad je zadnji put gledao utakmicu u nasoj ligi ovakvog tempa svih 95 minuta, trke, zalaganja, borbe.

Po meni nismo igrali lose, e sad ako je neko ocekivao razvaljivanje kao Real Shalkea to je drugo. Treba biti svjestan da će uz svu pricu oko nas sada svi biti ekstra nalozeni.

Sve u dure, kospe se nisu odlijepile, idemo dalje. Svi na Kosevo protiv Olimpića. Na utakmicu, bodriti ekipa a ne palamuditi po netu.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#4328 Re: Utakmice.

Post by Privatna poruka »

Nakon ove blijede partije (fuj partije) opet se ne mogu oteti utisku da ova ekipa ima i glavu i rep i da jednostavno nakon ove prve tekme nista vise nece biti isto, da je to bilo to sto se treba proci i proslo je i idemo dalje. Znam da je to sad tesko izdvajati pozitivne stvari, ali trcalo se - premlako se uslo, ali cini se da kondicije nece faliti.

Na Kosevu nece biti onoliko raje koliko bi bilo da je pobjeda legla danas, ali sve ce da stima. Hajmo dalje! Saraj'vo!
Ali_G

#4329 Re: Utakmice.

Post by Ali_G »

Ovakva predstava itekako zasluzuje kritike. 3 mjeseca slusamo tika taka, svrsavamo na klipove, pisamo po sirotinji i onda odigramo k'o misevi. Da je neko drugi na klupi bio jebalo bi mu se od do zbog danasnje postavke.
Godinam nam se ponavljaju iste gluposti al mi jos uvijek zivimo u nekom nasem paralelnom svijetu

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
doff

#4330 Re: Utakmice.

Post by doff »

Čuj komentara za valjanje Čelikovih igrača, ko da ne pamtimo obrnutu situaciju, koja je mnogobrojniji slučaj. Svaki kontakt dva igrača sudija svira prekršaj za Sarajevo. Unakazuju bh fudbal. Al džaba sve kad akcije nisu imali kako treba.

Al dobra ova taktika valjanja, da su bogdom i prije počeli...
kinzekonze

#4331 Re: Utakmice.

Post by kinzekonze »

R2D2_SA wrote:Ovi se nalozili kao da igraju protiv Reala, njihovo slavlje na kraju sve pokazuje, a mi se nalozili kao da smo Real pa ocekivale da cemo ih demolirati.

Po meni nismo igrali lose, e sad ako je neko ocekivao razvaljivanje kao Real Shalkea to je drugo. Treba biti svjestan da će uz svu pricu oko nas sada svi biti ekstra nalozeni.

Sve u dure, kospe se nisu odlijepile, idemo dalje. Svi na Kosevo protiv Olimpića. Na utakmicu, bodriti ekipa a ne palamuditi po netu.
Nisu su se oni naložili, nego smo ih mii naložili, kao i čitavu regiju. Mi smo divovi, Vinsent Tan, Jarni, pojačanja, pa neki dan predstavljanje ekipe i dresova. ŠMIIIINKAAAA, ali gdje je rezultat.

Niko nije očekivao razvaljivanje, ali sam iskreno očekivao šutanje po golu. Udarce, skokove. Svaki korner, a danas ih je bilo, išao na drugu stativu, gdje nema našeg čovjeka. Nema ni jednog jebenog šuta.

I sve u dure. Idemo dalje. Na Koševu sam od '84. i biti ću i protiv Olimpika, ali kažem ti nikad više nisam čekao početak sezone. To GRANDE SARAJEVO. Danas sam se po ko zna koji put RAZOČARAO u igru.

@ARŠAVIN
Brate u koju ekipu si ti siguran?? Svaka ti čast, baš imaš muda.
van helsing

#4332 Re: Utakmice.

Post by van helsing »

Ali_G wrote:Ovakva predstava itekako zasluzuje kritike. 3 mjeseca slusamo tika taka, svrsavamo na klipove, pisamo po sirotinji i onda odigramo k'o misevi. Da je neko drugi na klupi bio jebalo bi mu se od do zbog danasnje postavke.
Godinam nam se ponavljaju iste gluposti al mi jos uvijek zivimo u nekom nasem paralelnom svijetu

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
+1.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Domy31

#4334 Re: Utakmice.

Post by Domy31 »

Jedino sto me smiruje je sto smo samo u tri boda. A uvijek je tako nalože se protiv Sarajeva ko da im život zavisi, to im je jedino sto ih čini sretnim pobjeda protiv nas, sutra ce im doći vitez i dobiti ih 0-2 :) Mi se moramo okrenuti Olimpiku i dobiti ih.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Logovan

#4335 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

NE MOGU DA VJERUJEM.

Izgubili onakvim golom. :shock: Pa jebo te ja mislim da smo mi jedina ekipa na svijetu koja može ovako izgubiti. Mislim da Jarni snosi najveću krivicu za današnji poraz. Sreća pa oni kiksaše, inače bi bilo 6 bodova.
BegA_

#4336 Re: Utakmice.

Post by BegA_ »

Ukoliko Borac i Listica osvoje 3 boda, onda ce tabela izgledati ovako:

1. Zeljeznicar 39
2.Listica 37
3. Zrinjski 37
4. Borac 37
5. SARAJEVO 36

:run:
Logovan

#4337 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

BegA_ wrote:Ukoliko Borac i Listica osvoje 3 boda, onda ce tabela izgledati ovako:

1. Zeljeznicar 39
2.Listica 37
3. Zrinjski 37
4. Borac 37
5. SARAJEVO 36

:run:
Pa možda budemo peti, pa šta? Nema neke velike bodovne razlike između ekipa a i možda lištica ili Borac kiksaju.
art vandeley

#4338 Re: Utakmice.

Post by art vandeley »

ni PSG nije odmah osvojio naslov, ni City a imali su sredjeno stanje u klubu (vecinu toga osim igrackog kadra).
Doci ce sve na svoje mjesto, treba sabura, vjere, podrske navijaca ali i predanog rada, discipline, ucenja i vadjenja pouka iz ovakvih i slicnih poraza. Djaba sve i pripreme i taktika ako se mlako susprostavis nalozenom protivniku, a svaki ce biti takav i treba da bude :) .

Sta nam drugo preostaje, sistem je uspostavljen, lagano zazivljava, vrhunac ce doci ipak kasnije, ne ide lahko, nikome nije islo, (dobro mozda je jedino izuzetak onaj Sheriff :lol: )
Maharadza

#4339 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

art vandeley wrote:ni PSG nije odmah osvojio naslov, ni City a imali su sredjeno stanje u klubu (vecinu toga osim igrackog kadra).
Doci ce sve na svoje mjesto, treba sabura, vjere, podrske navijaca ali i predanog rada, discipline, ucenja i vadjenja pouka iz ovakvih i slicnih poraza. Djaba sve i pripreme i taktika ako se mlako susprostavis nalozenom protivniku, a svaki ce biti takav i treba da bude :) .

Sta nam drugo preostaje, sistem je uspostavljen, lagano zazivljava, vrhunac ce doci ipak kasnije, ne ide lahko, nikome nije islo, (dobro mozda je jedino izuzetak onaj Sheriff :lol: )
:thumbup:

Zato u subotu SVI NA KOŠEVO!! Derbi-navijač ko ostane ćiku! :razz:
R2D2_SA

#4340 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

To sto smo se mi navijaci nalozili niko nam nije kriv, pa sad pisamo po sebi i ekipi. Ima mjesta za popravljanje mnogih stvari ali fudbal je takva igra da puno toga zavisi i od protivnika, Celik igra kao da su u ekipi svi Gatuzo, nisu nam lezali, zavrsena prica, picimo dalje. Nekome je casa uvihek poluprazna, nekome polupuna. Da su nas razbili kukao bih, ali nisu. Ja sam i dalje optimista, da, i za ovo prvenstvo. Ako ima onih danasnjih bijelih dresova u fan shopu kupujem u ponedeljak, eto toliko vjerujem u klub i ekipu.

1946
neJbzid

#4341 Re: Utakmice.

Post by neJbzid »

posto sam iz visokog sa drugom sa uspio uci i gledati tekmu..a vidio sam da su neke momke i vracali sa ulaza..morala se vadit licna na uvid....

globalno tekma losa...celik imao dvije sanse gdje je delac spasavao gol ali i direktni krivac za gol iz centarsuta..mislim ici na procjenu gdje ti je lopta sigurno u rukama mislim da je pravo losi i to je ozbiljna greska..

mi smo pokusavali igrati sa dosta pasova, ali je celik igrao visok presing i trcali su ko ludii pritiskali zadnju liniju..duge lopte nisu prolazile jer bilbija sam u napadu i nako omalen nista nije mogao..takodzer celik je pravio dobre izmjene gdje su nastavili sa presingom..mislim da ne treba odma kritikovati mada jedna sansa za 90min premalo..nadam se protiv olimpika da ce ovo poceti funkcionisati..zato svi na kosevo...
MHAB

#4342 Re: Utakmice.

Post by MHAB »

Čelikovi igrači su toliko trčali da bi bilo zanimljivo da su naši tražili doping test.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4343 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

http://sport033.ba/sarajevo-razocaralo-svoje-navijace/

No, više od samog poraza, navijače Sarajeva će boljeti činjenica da njihovi igrači nisu danas ostavili utisak bolje ekipe.

:zjev:
north

#4344 Re: Utakmice.

Post by north »

Ako ima išta mrže i odvratnije kad zijaniš tražiti alibi kako se protivnička ekipa naložila i kako su udarali....a što to mi nismo bili još više naloženi, mi igramo za prvo mjesto, a oni nije šala za sedmo gdje ne znaju hoće li sutra dobiti platu, gdje znaju i da izbore Evropu neće je očima vidjeti zbog licence, i opet izgledaju kako se ovdje piše naloženije...udaraju je l de, je li nama neko brani da igramo grubo? Mi fol gospoda u odijelima pa ne znamo grubo...ja sam ubijeđen da mi danas nismo izgubili zbog nekvaliteta, jer sam siguran da ga imamo pogotovo više od toga da mrtvom Čeliku uzmemo makar bod, a uz pravu igru ovdje bi trica bila zagarantovana...ali mi u okvir gola ne možemo opucati niti prave šanse stvoriti...ovo jednostavno još nije uigrano, prijateljske su izgleda samo bila varka za sve koji su mislili to je to.... kvaliteta ima, ali dok se uigraju bojim se da će već maj doć, mada naravno ne mislim da je nešto gotovo kada si samo na -3...daju se stvari još itekao popraviti......jako sam razočaran, puno smo očekivali od današnje tekme, a tako malo, ustvari jedno ništa dobili...ne pada mi na pamet nakon jedne tekme pljuvati po igračima i treneru, ali danas se jednostavno moralo više...Olimpic se mora dobiti, u suprotnom ne smijem ni zamilsiti kolika bi depresija nastala...vjerovatno i kriza koja bi nas dokosurila što se prvenstva tiče...a bit će jako jebeno s Olimpicom, neka nikoga ne zavrava njihov današnji poraz...sjebaše mi bezveze subotu :twisted:
limeni

#4345 Re: Utakmice.

Post by limeni »

dovela se ubleha od trenera, doveli smo ublehu od golmana..svake godine isto sranje, te vaki smo te sampioni, ma bjezi ba postavite sistem i napravite uigranu ekipu koja ce zaista izgledati stabilna. pobjedjivali smo mi i sa husejinovicem zelju, siroki i borac ali smo gubili u srebreniku i travniku.
nadam se da ce mi pokazati protiv olimpica da vrijede ali sa ovakvom igrom necemo nigdje stici.
andr0id

#4346 Re: Utakmice.

Post by andr0id »

north wrote:Ako ima išta mrže i odvratnije kad zijaniš tražiti alibi kako se protivnička ekipa naložila i kako su udarali....a što to mi nismo bili još više naloženi, mi igramo za prvo mjesto, a oni nije šala za sedmo gdje ne znaju hoće li sutra dobiti platu, gdje znaju i da izbore Evropu neće je očima vidjeti zbog licence, i opet izgledaju kako se ovdje piše naloženije...udaraju je l de, je li nama neko brani da igramo grubo? Mi fol gospoda u odijelima pa ne znamo grubo...ja sam ubijeđen da mi danas nismo izgubili zbog nekvaliteta, jer sam siguran da ga imamo pogotovo više od toga da mrtvom Čeliku uzmemo makar bod, a uz pravu igru ovdje bi trica bila zagarantovana...ali mi u okvir gola ne možemo opucati niti prave šanse stvoriti...ovo jednostavno još nije uigrano, prijateljske su izgleda samo bila varka za sve koji su mislili to je to.... kvaliteta ima, ali dok se uigraju bojim se da će već maj doć, mada naravno ne mislim da je nešto gotovo kada si samo na -3...daju se stvari još itekao popraviti......jako sam razočaran, puno smo očekivali od današnje tekme, a tako malo, ustvari jedno ništa dobili...ne pada mi na pamet nakon jedne tekme pljuvati po igračima i treneru, ali danas se jednostavno moralo više...Olimpic se mora dobiti, u suprotnom ne smijem ni zamilsiti kolika bi depresija nastala...vjerovatno i kriza koja bi nas dokosurila što se prvenstva tiče...a bit će jako jebeno s Olimpicom, neka nikoga ne zavrava njihov današnji poraz...sjebaše mi bezveze subotu :twisted:
Ti fakat i dalje mislis da je Celik mali klub koji nije dorastao sarajevu? Pises o celiku kao da pises o Famosu.

Zasto nisi realan? Zasto izdvajas sarajevo kao najbolji klub u PL kada to nije?

A za ovog iz Visokog, ja ne znam gdje si ti bio danas, i u sta si gledao,? Po statistikama, sarajevo je bilo bolje samo u prekrsajima kornerima i posjedu lopte. U sutevima su slabiji.

De budite realni malo. Sta su to celik zeljo sarajevo siroki zrinjski borac olimpic? U 5 deka sve jedan

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
kamen spoticanja

#4347 Re: Utakmice.

Post by kamen spoticanja »

MHAB wrote:Čelikovi igrači su toliko trčali da bi bilo zanimljivo da su naši tražili doping test.
Fakat ih je Hukic spremio vrhunski
Ne sjecam se da sam ikad gledao u nasoj ligi u 89. minuti onoliko trke
R2D2_SA

#4348 Re: Utakmice.

Post by R2D2_SA »

Kad smo kod voljnog momenta, ovo je bila jedna od onih utakmica na kojima su navijaci 12. igrac! Ne opravdavam ekipu, samo skrecem paznju na jedan od elemenata danasnjeg mozaika. Da smo bili na tekmi, puna bi tribina bila, grmilo bi sa nase strane i imali bi i taj dodatni poticaj za igrace, ali sta je tu je.

1946
north

#4349 Re: Utakmice.

Post by north »

andr0id wrote:
north wrote:Ako ima išta mrže i odvratnije kad zijaniš tražiti alibi kako se protivnička ekipa naložila i kako su udarali....a što to mi nismo bili još više naloženi, mi igramo za prvo mjesto, a oni nije šala za sedmo gdje ne znaju hoće li sutra dobiti platu, gdje znaju i da izbore Evropu neće je očima vidjeti zbog licence, i opet izgledaju kako se ovdje piše naloženije...udaraju je l de, je li nama neko brani da igramo grubo? Mi fol gospoda u odijelima pa ne znamo grubo...ja sam ubijeđen da mi danas nismo izgubili zbog nekvaliteta, jer sam siguran da ga imamo pogotovo više od toga da mrtvom Čeliku uzmemo makar bod, a uz pravu igru ovdje bi trica bila zagarantovana...ali mi u okvir gola ne možemo opucati niti prave šanse stvoriti...ovo jednostavno još nije uigrano, prijateljske su izgleda samo bila varka za sve koji su mislili to je to.... kvaliteta ima, ali dok se uigraju bojim se da će već maj doć, mada naravno ne mislim da je nešto gotovo kada si samo na -3...daju se stvari još itekao popraviti......jako sam razočaran, puno smo očekivali od današnje tekme, a tako malo, ustvari jedno ništa dobili...ne pada mi na pamet nakon jedne tekme pljuvati po igračima i treneru, ali danas se jednostavno moralo više...Olimpic se mora dobiti, u suprotnom ne smijem ni zamilsiti kolika bi depresija nastala...vjerovatno i kriza koja bi nas dokosurila što se prvenstva tiče...a bit će jako jebeno s Olimpicom, neka nikoga ne zavrava njihov današnji poraz...sjebaše mi bezveze subotu :twisted:
Ti fakat i dalje mislis da je Celik mali klub koji nije dorastao sarajevu? Pises o celiku kao da pises o Famosu.

Zasto nisi realan? Zasto izdvajas sarajevo kao najbolji klub u PL kada to nije?

A za ovog iz Visokog, ja ne znam gdje si ti bio danas, i u sta si gledao,? Po statistikama, sarajevo je bilo bolje samo u prekrsajima kornerima i posjedu lopte. U sutevima su slabiji.

De budite realni malo. Sta su to celik zeljo sarajevo siroki zrinjski borac olimpic? U 5 deka sve jedan

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Ne, ne znam odaklw to zaključuješ :? ?...Čelik je zaslužio apsolutno 3 boda....samo smatram da Sarajevo na papiru ima daleko više kvalitetnijih pojedinaca i mislim da je jače..druga stvar je što papir ne igra na terenu, niti je ikad igrao, nego u tih 90 minuta voljni momenat, trka, zalaganje, borbenost koje kada su u paketu kod jedne ekipe na većem nivou od druge onda joj to bude dovoljno da pobijedi ekipu koja je s druge strane pojedinačno kvalitetnija...ne kaže se džaba da je fudbal igra u kojoj ne pobjeđuje uvijek bolji...još jednom totalno si pogrešni razumio, ne želim da se pravdam, ali nisi provokator pa zaslužuješ da ti se odgovori...vama čestitke za zasluženu pobjedu :wink:
north

#4350 Re: Utakmice.

Post by north »

R2D2_SA wrote:Kad smo kod voljnog momenta, ovo je bila jedna od onih utakmica na kojima su navijaci 12. igrac! Ne opravdavam ekipu, samo skrecem paznju na jedan od elemenata danasnjeg mozaika. Da smo bili na tekmi, puna bi tribina bila, grmilo bi sa nase strane i imali bi i taj dodatni poticaj za igrace, ali sta je tu je.

1946
:-) Jednako kao u Podgorici, Travniku, Lukavici itd....i tada smo imali finih igrača, Huseinović, Sesar, Torlak, Hadžić, Suljić....možda bi ova ekipa drugačije odigrala da su danas imali podršku, ali samo možda, ali ako joj jučerašnja podrška na treningu nije bila vjetar u leđa, onda ne znam šta treba da bude..ali ok, poraz boli, ali nećemo narušavati atmosferu nakon samo jedne utakmice, imaju priliku za popravni naredni vikend....ono što je najžalivije da će se ovo odraziti na posjetu slijedeći vikend, jer oni spavači su taman počeli razmišljati da se vrate na stadion poslije duže vremena, sada će mnogi se predomisliti, ali pišaj ga....navikli smo na naš prosjek od dvije milje..ovaj put će doduše to vjerovatno biti jedno duplo više, ali i duplo manje nego što bi bilo da se danas uzelo :roll:
Post Reply