Lost_Found wrote:definitivno za preporucitiJohn Cleese wrote:johnnykola wrote:![]()
spoiler alert ne gledati spot
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#43226 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- Point.
#43227 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tacno se cekalo da neki forumski strucnjak krene pljuvati po jednom od najboljih filmova prosle godine. Dobro nisi spomenuo rad kamere i slicno.BajramBarecula wrote:Moje skromno misljenje: precijenjen i navikan.nema me tamo wrote:Hajde ukratko nam otvori oci zbog cega je to razocarenje godine
Nekonzistentna i neuvjerljiv radnja, los pokusaj kombinovanja drame i crnog humora (baca malo na bracu Coen).
More i more rupa u radnji, previse suvisnih i sa radnjom nepovezanih detalja:
- divlja se, lete kokteli, pucnjave, tuce, pokusaji ubistva, nidje policije, niko ni da trepne, niko da odgovara
- Rockwell nako iz cista mira lika kroz prozor izbaci, nako random, opet bez da se iko pocese
- Frances koktele na policiju baca, niko ne jebe zivu silu,
- onu crnkinju fol hapse zbog vutre, nikakve veze sa radnjom ili bilo cime
- totalno nepotrebno uvodjenje rasizma u pricu, nesto sto takodjer sa pricom veze nema
- bivsi muz zapali bilborde, na veceri joj onako usput prizna, par sekundi poslije ko da se nista desilo nije, opet njih dvoje normala
- od Harrelsona zenska nekakav top model 20 godina mladja od njega, fol iz australije, sve to bogu iza nogu nedje u nekakvoj americkoj vukojebini
- na kraju filma idu ubit lika za kojeg eto sumnjaju da je silovo kcerku, mozda jes mozda nije ko ga jebe
Ne znam, mozda sam ja glup pa propustam nesto ali po mom misljenju ovakve stvari film koji je pokupio nekoliko oskara i koji je na glasu kakvom jeste ne bi trebao da ima. Sad kad malo razmislim, mozda se na taj nacin pokusale karikirat stvari, i ako jeste, totalno neuvjerljivo je.
Cini se da je scenario piso neko ko veze o ruralnoj americi nema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43228 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Covjek ima svoje misljenje pa makar bilo naopako detaljno ga je elaborisao za razliku od vas joj babo vidi mu glave...
- BajramBarecula
#43229 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Po cemu je 3 bilborda jedan od najboljih filmova prosle godine?Point. wrote: Tacno se cekalo da neki forumski strucnjak krene pljuvati po jednom od najboljih filmova prosle godine. Dobro nisi spomenuo rad kamere i slicno.
- Snake Eyes
#43230 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
_BataZiv_0809 wrote:Covjek ima svoje misljenje pa makar bilo naopako detaljno ga je elaborisao za razliku od vas joj babo vidi mu glave...
- karanana
#43231 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Snake Eyes wrote:_BataZiv_0809 wrote:Covjek ima svoje misljenje pa makar bilo naopako detaljno ga je elaborisao za razliku od vas joj babo vidi mu glave...
Nije ni 3 bilbordovo maslo za ramazana
-
nema me tamo
#43232 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vid' im glava
- Point.
#43233 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zbog rada kamere.BajramBarecula wrote:Po cemu je 3 bilborda jedan od najboljih filmova prosle godine?Point. wrote: Tacno se cekalo da neki forumski strucnjak krene pljuvati po jednom od najboljih filmova prosle godine. Dobro nisi spomenuo rad kamere i slicno.
Koji su, po tebi, najbolji filmovi prosle godine?
- johnnykola
#43234 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Realno. Sve isto kaza i Aca kao Bajramko.Snake Eyes wrote:_BataZiv_0809 wrote:Covjek ima svoje misljenje pa makar bilo naopako detaljno ga je elaborisao za razliku od vas joj babo vidi mu glave...
- drag_gost
#43235 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma hajte molim vas.BajramBarecula wrote:svoj ti posodrag_gost wrote: Nista, trebao si ti pisati scenario o ruralnoj Americi.
-
nema me tamo
#43236 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cuj johnya gay ss-vca i nekih njegovi hijeroglifa
- Snake Eyes
#43237 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledati dobar film je užitak ali gledati kako se određeni paćenici pate kada mu popljuješ film je neprocjenjivo 
-
nema me tamo
#43238 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Niko se ne pati vec vidi vam glava
- Snake Eyes
#43239 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tko replicira prepozn'o se 
-
nema me tamo
#43240 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
buti vuti glava ti u tuti ko sam ja ko si ti mi smo svi
Malo se bacam na Gay ssovca
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#43241 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nema me tamo wrote:buti vuti glava ti u tuti ko sam ja ko si ti mi smo svi
- johnnykola
#43242 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Danas trojice velikana filmovi.
Pink World Cinema 19.00 Tarkovski
Remek-djelo Zerkalo.

HRT3 23.25 Kaurismaki

Film ceste. Negdje u tundri, na ničijoj zemlji, živi najgori rock'n'roll band na svijetu - Leningrad Cowboys - grupa bez publike i bez ikakva komercijalnog potencijala. Zbog toga oni odlučuju pokopati svoje nacionalne osjećaje i krenuti u Sjedinjene Države, gdje ljudi mogu progutati doslovno sve. Film je priča o njihovom putovanju preko oceana i preko cijelog kontinenta, priča o mračnim barovima i poštenom folku nacije hamburgera. Ružni glumci i sjajni osjećaji. Tako otprilike Aki Kaurismäki predstavlja svoj šesti cjelovečernji film kojim je prvi put privukao pozornost i šire međunarodne publike (kritika mu je već i prije bila sklona). Pomogao je tome i naslov koji je na neobičan način spajao dvije najveće sile suvremenog svijeta, ali još više to što je redatelj nakon nekih kratkih filmova prikazao kroz muziku i uz nju povezanu bizarnu priču, što je dijelom promijenilo i način kako upotrebljava stalne sastavne elemente svojih filmova - modernistički prosede i društvenu kritiku.
RTS2 23.50 Kišlovskog dva filma zaredom
Kratki TV film o učitelju iz malog grada u Poljskoj, koji dolazi u Varšavu da vidi svoju otuđenu ženu, koja se bavi aranžiranjem izloga. On se nada da će mu se ona prije vratiti, nego zatražiti razvod.

RTS2 petnaest minuta iza ponoći
Nakon odbijanja doktora da izvede abortus 17-godišnjoj devojčici, ona i njen dečko moraju se nositi s novonastalom situacijom. Oboje moraju naučiti preuzeti odgovornost za svoje odluke, uprkos brojnim teškoćama s kojima se suočavaju.

Film na TV-u
Pink World Cinema 19.00 Tarkovski
Remek-djelo Zerkalo.

HRT3 23.25 Kaurismaki

Film ceste. Negdje u tundri, na ničijoj zemlji, živi najgori rock'n'roll band na svijetu - Leningrad Cowboys - grupa bez publike i bez ikakva komercijalnog potencijala. Zbog toga oni odlučuju pokopati svoje nacionalne osjećaje i krenuti u Sjedinjene Države, gdje ljudi mogu progutati doslovno sve. Film je priča o njihovom putovanju preko oceana i preko cijelog kontinenta, priča o mračnim barovima i poštenom folku nacije hamburgera. Ružni glumci i sjajni osjećaji. Tako otprilike Aki Kaurismäki predstavlja svoj šesti cjelovečernji film kojim je prvi put privukao pozornost i šire međunarodne publike (kritika mu je već i prije bila sklona). Pomogao je tome i naslov koji je na neobičan način spajao dvije najveće sile suvremenog svijeta, ali još više to što je redatelj nakon nekih kratkih filmova prikazao kroz muziku i uz nju povezanu bizarnu priču, što je dijelom promijenilo i način kako upotrebljava stalne sastavne elemente svojih filmova - modernistički prosede i društvenu kritiku.
RTS2 23.50 Kišlovskog dva filma zaredom
Kratki TV film o učitelju iz malog grada u Poljskoj, koji dolazi u Varšavu da vidi svoju otuđenu ženu, koja se bavi aranžiranjem izloga. On se nada da će mu se ona prije vratiti, nego zatražiti razvod.

RTS2 petnaest minuta iza ponoći
Nakon odbijanja doktora da izvede abortus 17-godišnjoj devojčici, ona i njen dečko moraju se nositi s novonastalom situacijom. Oboje moraju naučiti preuzeti odgovornost za svoje odluke, uprkos brojnim teškoćama s kojima se suočavaju.

Film na TV-u
- johnnykola
#43243 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Prije bacaš, a da za njih garant i ne znaš, na Partibrejkerse i Puno lepih reči. Može mi biti samo pohvala što si me s gromadom kao što je Cane uvezao. Hvala ti, pakašliću litl.markioni wrote:nema me tamo wrote:buti vuti glava ti u tuti ko sam ja ko si ti mi smo svi
-
nema me tamo
#43244 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kad hodaš moraš paziti da ideš korak po korak jer u suprotnom mozes pasti..
A ako padneš možeš oguliti kožu, a to ne želis..
Jer onda bi morao stavljati alkohol koji pece za dezinfekciju zato ubuduce pazi Remek- djelo Zerkalo.
A ako padneš možeš oguliti kožu, a to ne želis..
Jer onda bi morao stavljati alkohol koji pece za dezinfekciju zato ubuduce pazi Remek- djelo Zerkalo.
- zomri
#43245 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledao sam Shape of Water.
Šta reći, film je predivno snimljen i užitak ga je gledati, ali likovi i razrada na nivou dječije logike. Što je opet i logično s obzirom da se radi o bajci, ali opet ne kontam otkud tu 18+ scene. Nejse, čak i sav taj mizanscen, quirky likovi i rad kamere dosta "posuđuju" od JP Jeuneta (Amelie te, posebno, Delicatessen) što je amerikancima vjerovatno novo, dok nama i ne baš. Andervelming 5/10
Šta reći, film je predivno snimljen i užitak ga je gledati, ali likovi i razrada na nivou dječije logike. Što je opet i logično s obzirom da se radi o bajci, ali opet ne kontam otkud tu 18+ scene. Nejse, čak i sav taj mizanscen, quirky likovi i rad kamere dosta "posuđuju" od JP Jeuneta (Amelie te, posebno, Delicatessen) što je amerikancima vjerovatno novo, dok nama i ne baš. Andervelming 5/10
- karanana
#43246 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
tako nekako. ne mozes nista reci o rupama jer je sve bajkica.zomri wrote:Pogledao sam Shape of Water.
nije lose, ali nista vala ni posebno.
- mosaVosa
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#43248 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vama dvojici je najbolje sanele mi moje da se na sake nadzete old school jedan na jedan jal na kakvoj pivi i sukobite misljenja jednom za svagda i mirna bosna ...ha ja ...ovo vako nigdje ne vodi

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac