Sirija

Locked
insomnia78

#43201 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nusrici i nisu vojska
fosna2014

#43202 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*#Syria | #Hezbollah/#SAA liberate the village and hill on 'Masebeen and alHarsh' in #Idlib
Plastikaa

#43203 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

[/quote]

iz kojeg razloga su hezbollah profesionalni vojnici
mozes li to malo opsirnije objasniti?[/quote]

Dovoljno ti je da pogledas par dokumentaraca kako su izraelce maltretirali i kako su im razbijali "najbolji tenk na svijetu Merkava" i dobit ces odgovor na svoje pitanje zasto je to profesionalna vojska
Plastikaa

#43204 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

https://www.youtube.com/watch?v=Ru6dXmmXpZE

Evo tog dokumentaca 1 i 2 dio...
RepublikanskaGarda

#43205 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Opetja033 wrote:Assadovi monstrumu odsjecaju glavu i sake pobunjenika testerom:

18'+!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=KZ9ZRvb ... e=youtu.be

Ali Olazyan, komandant teroristickog Hizbollata za Kalamun ubijen danas. Svijet je odmah ljepse i sigurnije mjesto.

Nisam nesto uspio pratiti danas, ali kako sam skontao - pobunjenici sada pokrecu tri ofanzive.
1) Sjeverni Homs. Vec su ostvarili i solidan napredak, o tome cu sutra pisati
2) Zapadni Kalamun: cilj ofanzive je povratiti sva podrucja koja su kontrolisali do septembra 2014. godine.
3) Istocni Kalamun: cilj slamanje ISISa i spajanje sa istocnom Ghoutom.

:D :D
RepublikanskaGarda

#43206 Re: Sirija

p
Last edited by RepublikanskaGarda on 05/05/2015 23:27, edited 1 time in total.
RepublikanskaGarda

#43207 Re: Sirija

Homs, Qalamun, Hama, Latakia, Tartus, Hasaka, Damask su puste želje za pobunjenike, nešto u rangu Idleba i Daare za lojaliste, dok je Allep 50/50, uglavnom u Siriji i narednih 20 godina može biti ovakva pat situacija, uzalud bilo kakve ofanzive, mape, crtanje karata i slično, Siriji treba Dayton
insomnia78

#43208 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Plastikaa wrote:kako su izraelce maltretirali i kako su im razbijali "najbolji tenk na svijetu Merkava" i dobit ces odgovor na svoje pitanje zasto je to profesionalna vojska
Jel to ono kad su pobjedili?
:lol:
vivaldi

#43209 Re: Sirija

Post by vivaldi »

RepublikanskaGarda wrote:Siriji treba Dayton
nedavno ga i je predlozio neki americki analiticar u fazonu soft unutrasnje granice po uzoru na bosnu
insomnia78

#43210 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Od toga, za sada nema nista
Zapad ne zeli pregovarati sa Assadom a morali bi
Avetinho

#43211 Re: Sirija

Post by Avetinho »

vivaldi wrote:
nedavno ga i je predlozio neki americki analiticar u fazonu soft unutrasnje granice po uzoru na bosnu
Bojim se da je za to sad kasno, i da Sirija neumoljivo grabi ka totalnom raspadu. Prilika je propustena na pocetku kad je trebalo donijeti odluku i pri njoj ostati da Ass-sadistu treba otresti ko slinu.
Challenger__

#43212 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Od toga, za sada nema nista
Sve i da hoće, ne mogu. Više oni ne mogu zaustaviti sopstvene proksije (od "umjerenih" do ekstremnih).
vivaldi

#43213 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Avetinho wrote:
vivaldi wrote:
Bojim se da je za to sad kasno, i da Sirija neumoljivo grabi ka totalnom raspadu. Prilika je propustena na pocetku kad je trebalo donijeti odluku i pri njoj ostati da Ass-sadistu treba otresti ko slinu.
ali sta i poslije totalnog raspada?
insomnia78

#43214 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nista, stogodisnje carke
Arteta

#43215 Re: Sirija

Post by Arteta »

Posto mi imamo iskustvasa Daytonom mozemo im slobodno predloziti neka nastave ratovati. :D
vivaldi

#43216 Re: Sirija

Post by vivaldi »

zadnjih dana dosta americkih analiticara pise o nedefinisanoj politici usa prema tom regionu. svasta je tu upleteno, ali izgleda da najvise zavisi od toga kako prodju pregovori s iranom
insomnia78 wrote:Nista, stogodisnje carke
ma kurac carke, ovo je bas klaonica.., ali me i cudi kako nema pobune u okolnim zemljama jer su milioni izbjegli, a to je nenormalan teret svakom
Avetinho

#43217 Re: Sirija

Post by Avetinho »

vivaldi wrote:
Avetinho wrote:
vivaldi wrote:
ali sta i poslije totalnog raspada?
Ko zna. Neka im je bog na pomoci.

Mozda isto sto i sad. Godine i decenije bezvlasca, masovnih ubistava, pljacke. Komsije ce zatvoriti granice, osim mozda Libana, jer ce Hezbolah nastaviti da ceprka po lesini. Beznadje.
insomnia78

#43218 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

vivaldi wrote:
zadnjih dana dosta americkih analiticara pise o nedefinisanoj politici usa prema tom regionu. svasta je tu upleteno, ali izgleda da najvise zavisi od toga kako prodju pregovori s iranom
insomnia78 wrote:Nista, stogodisnje carke
ma kurac carke, ovo je bas klaonica.., ali me i cudi kako nema pobune u okolnim zemljama jer su milioni izbjegli, a to je nenormalan teret svakom
Pa mislio sam na period poslije totalnog raspada
RepublikanskaGarda

#43219 Re: Sirija

vivaldi wrote:
ma kad bolje razmislim to je nemoguća misija, sa jedne strane je assad ali tko je ta ključna osoba sa druge strane?

onda mislim možda je riješenje micanje Assada sa vlasti i pokušak neke simbioze lojalista i FSA, ali sumnjam da bi oporbenjaci i na to pristali, a vjerojatno ne bi ni režim, micanje assada može samo stvoriti jaz u lojalističkim redovima

raspisivanje izbora na području cijele Sirije pa tko pobjedi nek pobjedi, ali ni to nije poželjna opcija jer bi Assad definitivno pobjedio, možda ne bi osvojio 50% al uzimajući u obzir koliko glavonja ima među sekularistima definitivno bi bio n.1

i onda na kraju shvatiš da je sirija u jednom tunelu u kojem se ne nazire svijetlo..., jel ima tko od vas vrlih analitičara neki prijedlog ili neko razmišljanje na tu temu, zaboravio sam spomenut stanje sirijske dijaspore u Zagrebu, ona je lapo-lapo sa tim da 90% ovih koji podržava pobunjeike podržava ih jer ne mogu smislit Assada a ne zato što u njima vide neku alternativu za budućnost Sirije, a ista stvar i sa lojalistima, većina ih je i ostala u Hrvatskoj zbog protivljenja i neslaganja sa Hafezovom diktaturom al opet smatraju da je Baath partija manje zlo od oporbenjaka, na kvartu di ja živim ima jedna sunitska familija porijeklo iz Al-Bab-a, uglavnom reći ću vam da smo bili dobri obiteljski prijatelji do početka građanskog rata :)
mirsek

#43220 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
Plastikaa wrote:kako su izraelce maltretirali i kako su im razbijali "najbolji tenk na svijetu Merkava" i dobit ces odgovor na svoje pitanje zasto je to profesionalna vojska
Ko je ono pobjedio , ne sjecam se bas najbolje ?
Challenger__

#43221 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:i onda na kraju shvatiš da je sirija u jednom tunelu u kojem se ne nazire svijetlo..., jel ima tko od vas vrlih analitičara neki prijedlog ili neko razmišljanje na tu temu, zaboravio sam spomenut stanje sirijske dijaspore u Zagrebu, ona je lapo-lapo sa tim da 90% ovih koji podržava pobunjeike podržava ih jer ne mogu smislit Assada a ne zato što u njima vide neku alternativu za budućnost Sirije, a ista stvar i sa lojalistima, većina ih je i ostala u Hrvatskoj zbog protivljenja i neslaganja sa Hafezovom diktaturom al opet smatraju da je Baath partija manje zlo od oporbenjaka, na kvartu di ja živim ima jedna sunitska familija porijeklo iz Al-Bab-a, uglavnom reći ću vam da smo bili dobri obiteljski prijatelji do početka građanskog rata :)
Budućnost Sirije će odrediti epilog konflikta između Saudijske Arabije, Huta/Salleha i tzv. "Islamske države".
insomnia78

#43222 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:
Ko je ono pobjedio , ne sjecam se bas najbolje ?
Zavisi s koje strane gledas i sta brojis
mirsek

#43223 Re: Sirija

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
Brojis omjer snaga, vojnih gubitaka i kolicinu uspjesno ostvarenih ciljeva zacrtanih prije same vojne akcije.
Last edited by mirsek on 06/05/2015 00:05, edited 1 time in total.
Challenger__

#43224 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image
Area seized by #SAA in #Hasakah on May 4, 2015 in fighting vs #IS
insomnia78

#43225 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:
Brojis omjer snaga, vojnih gubitaka i kolicinu uspjesno ostvarenih ciljeva zacrtanih prije same vojne akcije.
Ako tako brojis onda smo i mi pobjedili
Locked