Milorad Dodik ALL ABOUT
- General War
#43176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije bas direktno vezan za baJu ali....

- Paranoid
#43177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Budimpešta ne spava!
-
valensija
#43178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
DODIK ZA RTRS: Konfederalno uređenje ili unija republika minimum za opstanak BiH!
Ono što mislim da je minimum gde možemo ostati u okviru Bosne i Hercegovine je konfederalno uređenje BiH ili čak unija dve-tri republike ili države, naveo je Milorad Dodik

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je ostanak Republike Srpske u Bosni i Hercegovini moguć samo u okvirima konfederalne BiH ili unije dve ili tri republike.
“Ono što mislim da je minimum gde možemo ostati u okviru Bosne i Hercegovine je konfederalno uređenje BiH ili čak unija dve-tri republike ili države”, izjavio je Dodik gostujući u Dnevniku 2.
“To je jedini spas koji stranci žele da vide, a to je nekakav teritorijalni integritet BiH. Svaka vrsta centralizacije ne dolazi u obzir”, naglasio je Dodik.
Prema njegovim rečima, Srpska je na evropskom putu, ali ne smatra Evropu jedinom alternativom.
“Zato je potrebno organizovati razgovore i održavati kontakte sa svima. Veoma je legitimna Rusija, ona ima svog predsednika, ima potencijal. To što neki bezbednosni i politički krugovi na zapadu misle da se treba obračunati sa Rusijom - to je neka druga priča. U njoj ne moramo mi da učestvujemo po svaku cenu i da prihvatimo tako nešto“, dodao je on.
Dodik je rekao da za razliku od predstavnika zapadnih zemalja, Rusija nikada nije politički uslovljavala Republiku Srpsku.
"Јa veoma uvažavam i Evropsku uniju, i Britaniju i Francusku, i Nemačku, a posebno uvažavam i Rusiju. Moram da priznam da nikada u razgovorima sa bilo kojim ruskim čovekom nisu imali političke zahteve", rekao je Dodik.
Bezbednosna situacija u RS je stabilna
Bezbednosna situacija u Republici Srpskoj je sigurna i stabilna, zahvaljujući dobrom radu i organizaciji Policije Srpske", rekao je predsednik Dodik.
"Policija Republike Srpske na visokom i profesionalnom nivou reaguje na sve izazove. Drugo su spekulacije koje favorizuju neki neki federalni mediji i jedan iz RS, koji pokušavaju da stvore atmosferu pritiska na samu bezbednosnu situaciju. To se čini isključivo u funkciji izbora u kojima se želi poručiti građanima da navodno postoje neki izazovi te noći", rekao je Dodik.
"Svakako treba primetiti da postoje neki važni detalji koji su ranije u prošlosti bili vidljivi, kao što je, recimo, pre nekoliko meseci, bez ikakve saglasnosti organa BiH, ušetala jedna vojna jedinica britanske vojske u Sarajevo, sa namerom, navodno, da organizuje neutralnu politički i bezbednosnu situaciju, vezano za same izbore. Na taj način, ti mediji koji time spekulišu, ne obraćaju pažnju na to. Naravno, obraćamo mi, koji moramo da vodimo računa o tome na koji način i ko se ovde kreće i šta radi", dodao je predsednik Dodik.
Predsednik Srpske je dodao da je drugi značajan bezbednosni problem prisustvo, kako je rekao, 350 građana BiH u Siriji i Iraku, koji se bore na strani "Islamske države", protiv koje se trenutno ujedinjeno bori čitav zapadni svet.
"Ti ljudi su iz BiH, i kada se sukob tamo završi, neće sigurno otići u Vašington ili Brisel, nego će doći ovde i neće se baviti novim radnim mestima, već će se baviti onim što su radili i tamo", naglasio je Dodik.
On je rekao i da su neki mediji problematizovali dolazak ruskog folklornog ansambla, pokušavajući ih, kako je rekao, predstaviti kao teroriste.
"To govori o jednom spinu koji se ovdje pokušava održati. To je vidljivo i na nekim drugim mestima. Јa sam ovde da kažem građanima RS, da je bezbednosna situacija u Srpskoj sigurna, da se incidenti kao npr. onaj u Trebinju, ne mogu iskoristiti da se problematizuje čitava RS i čitav bezbednosni sistem. Građani moraju biti sigurni, a situacija na terenu pokazuje da jesu", naglasio je on.
"Јa ovde govorim kao predsednik Republike Srpske i pozivam sve ljude da budu sigurni u ono što radi policija Republike Srpske i druge institucije Srpske kojima je veoma važno da obezbede bezbednost i pokažu da smo sposobni da provedemo izbore na jedan neutralan, siguran i fer-pošten način", zaključio je Dodik.
Ono što mislim da je minimum gde možemo ostati u okviru Bosne i Hercegovine je konfederalno uređenje BiH ili čak unija dve-tri republike ili države, naveo je Milorad Dodik

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je ostanak Republike Srpske u Bosni i Hercegovini moguć samo u okvirima konfederalne BiH ili unije dve ili tri republike.
“Ono što mislim da je minimum gde možemo ostati u okviru Bosne i Hercegovine je konfederalno uređenje BiH ili čak unija dve-tri republike ili države”, izjavio je Dodik gostujući u Dnevniku 2.
“To je jedini spas koji stranci žele da vide, a to je nekakav teritorijalni integritet BiH. Svaka vrsta centralizacije ne dolazi u obzir”, naglasio je Dodik.
Prema njegovim rečima, Srpska je na evropskom putu, ali ne smatra Evropu jedinom alternativom.
“Zato je potrebno organizovati razgovore i održavati kontakte sa svima. Veoma je legitimna Rusija, ona ima svog predsednika, ima potencijal. To što neki bezbednosni i politički krugovi na zapadu misle da se treba obračunati sa Rusijom - to je neka druga priča. U njoj ne moramo mi da učestvujemo po svaku cenu i da prihvatimo tako nešto“, dodao je on.
Dodik je rekao da za razliku od predstavnika zapadnih zemalja, Rusija nikada nije politički uslovljavala Republiku Srpsku.
"Јa veoma uvažavam i Evropsku uniju, i Britaniju i Francusku, i Nemačku, a posebno uvažavam i Rusiju. Moram da priznam da nikada u razgovorima sa bilo kojim ruskim čovekom nisu imali političke zahteve", rekao je Dodik.
Bezbednosna situacija u Republici Srpskoj je sigurna i stabilna, zahvaljujući dobrom radu i organizaciji Policije Srpske", rekao je predsednik Dodik.
"Policija Republike Srpske na visokom i profesionalnom nivou reaguje na sve izazove. Drugo su spekulacije koje favorizuju neki neki federalni mediji i jedan iz RS, koji pokušavaju da stvore atmosferu pritiska na samu bezbednosnu situaciju. To se čini isključivo u funkciji izbora u kojima se želi poručiti građanima da navodno postoje neki izazovi te noći", rekao je Dodik.
"Svakako treba primetiti da postoje neki važni detalji koji su ranije u prošlosti bili vidljivi, kao što je, recimo, pre nekoliko meseci, bez ikakve saglasnosti organa BiH, ušetala jedna vojna jedinica britanske vojske u Sarajevo, sa namerom, navodno, da organizuje neutralnu politički i bezbednosnu situaciju, vezano za same izbore. Na taj način, ti mediji koji time spekulišu, ne obraćaju pažnju na to. Naravno, obraćamo mi, koji moramo da vodimo računa o tome na koji način i ko se ovde kreće i šta radi", dodao je predsednik Dodik.
Predsednik Srpske je dodao da je drugi značajan bezbednosni problem prisustvo, kako je rekao, 350 građana BiH u Siriji i Iraku, koji se bore na strani "Islamske države", protiv koje se trenutno ujedinjeno bori čitav zapadni svet.
"Ti ljudi su iz BiH, i kada se sukob tamo završi, neće sigurno otići u Vašington ili Brisel, nego će doći ovde i neće se baviti novim radnim mestima, već će se baviti onim što su radili i tamo", naglasio je Dodik.
On je rekao i da su neki mediji problematizovali dolazak ruskog folklornog ansambla, pokušavajući ih, kako je rekao, predstaviti kao teroriste.
"To govori o jednom spinu koji se ovdje pokušava održati. To je vidljivo i na nekim drugim mestima. Јa sam ovde da kažem građanima RS, da je bezbednosna situacija u Srpskoj sigurna, da se incidenti kao npr. onaj u Trebinju, ne mogu iskoristiti da se problematizuje čitava RS i čitav bezbednosni sistem. Građani moraju biti sigurni, a situacija na terenu pokazuje da jesu", naglasio je on.
"Јa ovde govorim kao predsednik Republike Srpske i pozivam sve ljude da budu sigurni u ono što radi policija Republike Srpske i druge institucije Srpske kojima je veoma važno da obezbede bezbednost i pokažu da smo sposobni da provedemo izbore na jedan neutralan, siguran i fer-pošten način", zaključio je Dodik.
-
Mr Majestic
#43179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Staje Baja ? Prpa aa. Dolazi Valter . Sellam za generala Sefera , unio si paniku medju neprijateljavalensija wrote:DODIK ZA RTRS: Konfederalno uređenje ili unija republika minimum za opstanak BiH!
- mayab
#43180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ponovio je zagrebačkom Jutarnjem listu svoja ranije iskazana stajališta po kojima „BiH nema budućnost, jer njome nitko nije zadovoljan, pa je kao državu treba ukinuti“ te izrazio podršku bh. Hrvatima u nastojanju da stvore „republiku koja bi imala sve prerogative države“.
Tekst Jutarnjeg lista bez intervencija u cjelosti objavljujemo u našoj rubrici Šta drugi pišu
Piše: Darko Hudelist
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja uzletjeli smo s helidroma na banjolučkome brežuljku Paprikovac točno u 17 sati. Destinacije: Ljubinje i Trebinje - dva gradića u jugoistočnoj Hercegovini, gdje je te večeri (srijeda, 1. listopada) Dodik imao predizborne mitinge. U helikopteru smo nas dvojica bili sami: pilot i kopilot naprijed, a Dodik i ja otraga. Kako je u kabini bilo vrlo bučno, komunicirali smo pomoću mikrofona i slušalica.
Toliko sam dosad toga čuo o Miloradu Dodiku (a jednom s njim radio i intervju za Globus - u siječnju 2007.), a sada sam ga imao pokraj sebe, gotovo sat vremena, u sasvim neslužbenom ambijentu. Doduše, tog smo poslijepodneva, prije odlaska na put, on i ja već bili vrlo intenzivno razgovarali, i to 45-50 minuta, u njegovu uredu u zgradi Predsjedništva Republike Srpske. Ali to je bilo službeno, gotovo u formi novinskoga intervjua, slično kao i 2007. Ovo sada, međutim, u policijskom helikopteru RS, bilo je nešto sasvim drugo.
S crnim naočalama na glavi (iako je vani sunce već bilo gotovo zašlo), Dodik je izgledao vrlo borbeno, rekao bih - fajterski, ali i pomalo zagonetno.
Upitao sam ga boji li se. Odgovorio je niječno - da ga ničega nije strah. I pritom je, moram priznati, zvučao uvjerljivo. No, svakog bi drugog na njegovu mjestu, pomišljao sam u sebi, moralo biti barem malo strah.
‘Crne’ glasine
Informacije što sam ih dan-dva prije dobio od njegovih najbližih suradnika i prijatelja djelovale su alarmantno. A i sam mi ih je Dodik potvrdio u našem razgovoru što smo ga to poslijepodne vodili u njegovu predsjedničkom uredu. Zapad - tj. pojedine zapadne sile, ili možda bolje rečeno: pojedini zapadni obavještajci ili agenti - priprema mu, kažu, stupicu, i on je sada nekako gurnut uza zid. Nalazi se u sličnoj situaciji u kakvoj je bio i Slobodan Milošević, u Srbiji 2000. - iako se on sam, uglavnom, nikako ne bi mogao uspoređivati s Miloševićem. Osim što je, osobito u novije vrijeme, dosta ruski (u njegovu konkretnom slučaju: proputinovski) orijentiran.
- Opet se aktivirala - potvrdio mi je Dodik te glasine - ona ‘budimpeštanska kancelarija’, koja je stvarala i obučavala DOS (Demokratsku opoziciju Srbije) u vrijeme Miloševića . U Bijeljini drže pod kontrolom tamošnju televiziju (BN), i financiraju je, a u Tuzli su, u tamošnjem hotelu, na 3. i 4. katu, sve donedavna imali svoje urede. To su različiti nevladini sektori - ali plaćeni od pojedinih stranih vlada. Oni su bili direktni organizatori i onih nemira i nereda u Sarajevu i Mostaru, u veljači o. g. A pokušali su te nerede proširiti i na Banju Luku - samo što im to mi nismo dopustili. Njihov je cilj da ovdje nastane kaos, da se kaže da je Dayton mrtav i da treba krenuti ispočetka. Oni žele destabilizirati ova ovdje društva, u BiH, pa da dođu na vlast eksperti, pod njihovom izravnom kontrolom.
Navodno je taj “međunarodni faktor” već osmislio i odgovarajući scenarij, koji bi se trebao realizirati tijekom izborne večeri, u nedjelju 12. listopada. Ako Dodikova opozicija koju taj međunarodni faktor i financijski i na svaki drugi način podupire (riječ je o Savezu za promjene što ga predvode Mladen Bosić i Ognjen Tadić iz Srpske demokratske stranke te Mladen Ivanić iz Partije demokratskog progresa) bude poražena tijesnim rezultatom - riječ “tijesno” ovdje znači: ne s više od 5 posto razlike - Republikom Srpskom (odnosno Banjom Lukom) proširit će se glas da su izbori pokradeni i narod će izaći na ulice. I onda će pokušati zbaciti Dodika s vlasti - silom, kad već ne ide milom.
- Ali to se sigurno neće dogoditi - rekao mi je samouvjereno Dodik tijekom leta helikopterom - jer najnovije ankete, što su ih napravile najjače agencije iz Srbije i Republike Srpske, govore da ja u ovome trenutku imam 13 do 14 posto prednosti. Tako da ja sigurno pobjeđujem.
Inače, postoji čitav niz razloga zašto bi pojedine zapadne sile (ili neki njihovi politički predstavnici) voljele vidjeti Dodika na koljenima. Oni se mogu sažeti u dvije skupine. Prvo, Zapadu se nimalo ne sviđa način na koji Dodik vidi budućnost Bosne i Hercegovine - a on zapravo uopće više i ne krije da je ta država za njega apsolutna prošlost, to jest da treba pošto-poto ići za osamostaljivanjem Republike Srpske, ali i hrvatskoga i bošnjačkoga tzv. entiteta, u obliku Herceg-Bosne (Hrvati) i Bosne (Bošnjaci). A drugo, meta ove velike zapadnjačke ofenzive jest i Milorad Dodik osobno - kao političar i državnik.
‘Ako me svrgnu…’
- Pod udarom je - objasnio mi je jedan Dodikov vrlo bliski suradnik - i MUP Republike Srpske. Jer, stranci smatraju da je policija Republike Srpske pod direktnim Dodikovim utjecajem, i da zato ne želi istraživati korupciju i kriminal u RS - s tim da su oni pritom uvjereni da je upravo on na čelu tog koruptivnog tima. Međutim, 11 je stranih obavještajnih službi dosad istraživalo Dodika, otkako je on došao na vlast, i nisu mu ništa našli. Ni jedan jedini papir s njegovim potpisom. Stalno se priča da je Dodik na vrhu te korupcijske hobotnice, ali to jednostavno nije dokazano.
U helikopteru sam upitao Dodika tko to - tj. koja zemlja - prednjači u međunarodnom pritisku na njega. Odgovorio mi je da je to Velika Britanija, čak više od Amerikanaca.
A kad sam ga upitao zašto, odgovorio mi je da je to zbog toga jer su Englezi bliski saveznici Erdoganove Turske i njezinih aktualnih nastojanja oko “povratka nekadašnjeg Otomanskog Carstva”. A onda me, još u prvom dijelu puta, Dodik poprilično iznenadio. Povjerio mi je da već ima razrađenu odstupnicu - za slučaj ako izgubi. Vratit će se biznisu, kojim se bavio potkraj 80-ih, uoči raspada Jugoslavije. A on - već tada - nije bio bilo kakav biznismen.
Imao je veliku tvrtku s gotovo 200 zaposlenih, a proizvodio je namještaj, krevete i fotelje na rasklapanje - za male stanove, kakvih je tada u Jugoslaviji bilo najviše. Jedan od njegovih poslovnih partnera bilo je i jedno tadašnje poduzeće iz Zaboka, u Hrvatskom zagorju.
Politički gledano, Dodik je pripadao Reformistima tadašnjeg predsjednika jugoslavenske Vlade Ante Markovića. A Markoviću je, prije nekoliko godina, bio i na sprovodu - na zagrebačkom Mirogoju.
- Ipak je bilo bolje u vrijeme Jugoslavije - pomalo jugonostalgičarski rekao mi je Dodik u helikopteru - svi su nakon njezina raspada loše prošli. Pogledajte Sloveniju: toliko je prednjačila u Jugi, a sada je u dužničkom ropstvu iz kojega nikad neće izaći. A to se isto može reći i za Hrvatsku.
Iznad Međugorja
Letjeli smo 500-600 metara iznad tla i Dodik mi je svako malo pokazivao što je gdje ispod nas: ovdje Jajce, ondje Mrkonjić Grad, tu Vrbas, ondje Pliva... Onda smo ušli u zračni prostor iznad teritorija Federacije BiH. Preletjeli smo Kupreško polje, približili se Tomislavgradu te uskoro nadletjeli i Široki Brijeg. Bili smo već blizu Međugorja, iako se ono nije nalazilo na našoj ruti. A onda je Milorad Dodik napravio gestu koja je obilježila ovo naše putovanje.
Upitao je - mene, kao Hrvata i katolika - želim li posjetiti Međugorje, ovako iz zraka. Odgovorio sam potvrdno, na što je Dodik naredio pilotu neka skrene sa zacrtane trase i uputi se ravno prema Međugorju. Nismo najbolje stajali s vremenom, čak smo malo i kasnili (miting u Ljubinju već je trebao početi), ali Dodik mi je baš htio priuštiti da vidim najpopularnije katoličko svetište u BiH i iz ovako atraktivne, zračne perspektive.
Preletjeli smo točno iznad ona dva markantna, visoka tornja međugorske crkve. Pokraj crkve, na tribinama, bilo je jako puno ljudi - upravo je trebala početi poslijepodnevna misa. Onda mi je kopilot rukom pokazao na križ na jednome od brežuljaka iznad Međugorja; ondje su, rekao mi je, djeca prije više od trideset godina ugledala Gospu.
Sve ovo nije bilo slučajno. I na ovakav, simboličan način Dodik mi je htio poručiti da oni, Srbi (iz Republike Srpske) od nas, Hrvata, traže da im budemo saveznici. Čvrsti politički saveznici. U njihovoj strategiji, koncepciji i politici osamostaljenja Republike Srpske (ali i tzv. Herceg-Bosne, što se Hrvata tiče) iz BiH.
A ta je Dodikova gesta samo koju minutu poslije pojačana neočekivanim prizorom.
Zapravo se dogodilo da se Dodik malo preračunao. Kad smo iz Međugorja (tj. iz zračnog prostora iznad njega) naglo zaokrenuli, za 90 stupnjeva, prema Ljubinju, Dodik je najprije rekao, pokazujući na zemlju, polja i vinograde ispod nas, kako je to čisti hrvatski teritorij. To jest - kako Hrvati (ipak) imaju nešto svoje u BiH. Kad tamo, to baš i nije bila “čista” hrvatska zemlja. Najprije se, ispod našeg helikoptera, ukazala jedna džamija, pa zatim još jedna, pa još jedna... Za samo minutu ili dvije u jednom se “kadru”, gledajući lijevo, ravno, i desno - kroz prozore helikoptera - moglo vidjeti deset džamija. Dodik je, zbrajajući ih, bio zabezeknut.
- Evo pogledajte - pokazivao mi je rukom, pomalo uzbuđeno, na ta brojna muslimanska svetišta ispod nas - dovoljno je da imate tri, četiri ili pet muslimanskih kuća, ovako usamljenih, izvan sela, i ti ljudi već grade svoju vlastitu džamiju. Gotovo da ne povjeruješ. Vidite, to financira Saudijska Arabija.
U Ljubinju (krajnje zaostalom i turobnom mjestašcu na jugoistoku BiH) sletjeli smo na centar nogometnog igrališta. Dodika je dočekala gomila djece, sa zastavom (skroz crvenom) i transparentima njegove stranke, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Dodik je prišao oduševljenim dječarcima, s njima malo popričao, a onda im i nešto dao. Kad smo sjeli u auto, kojim smo se odvezli do sportske dvorane u kojoj se održavao predizborni miting, upitao sam ga što im je dao. Odgovorio je: 100 eura.
Govor protiv BiH
U svom predizbornom govoru, u prepunoj (400 ljudi, sam je izbrojio da ih je bilo toliko) dvorani, Dodik je naglasio tri teze.
Prvo, da BiH nema budućnosti, da njome nitko nije zadovoljan, pa ni sami stranci koju su je, ovakvu kakva jest, i stvorili. Prema tome, tu državu treba ukinuti.
Drugo, kao negativan primjer - ili kao upozorenje njima samima, Srbima iz Republike Srpske - Dodik je spomenuo negativno hrvatsko iskustvo s Herceg-Bosnom. Hrvati su tu svoju “državu” imali, no onda su napravili “strahovitu pogrešku” time što su je se odrekli (mislio je na Washingtonski sporazum iz 1994.). No, zato se njima, Srbima iz Republike Srpske, takva kobna pogreška sigurno neće dogoditi.
A treće, upozorio je na jačanje muslimanskog fundamentalizma u BiH.
MN Herceg-Bosna
Kad smo, nakon mitinga u Ljubinju, sjeli natrag u helikopter i produžili prema Trebinju, gdje se održavao drugi predizborni skup, u nazočnosti oko 4000 ljudi, na kojem je govorio i Emir Kusturica (kao Dodikov prijatelj), upitao sam predsjednika Republike Srpske smatra li doista da bi bosanskohercegovački Hrvati ponovno trebali formirati Herceg-Bosnu koju su imali sve do 1994. i potpisivanja Washingtonskog sporazuma. Odgovorio je potvrdno:
- Da, ja ne bih oklijevao da Herceg-Bosnu podržim. Mislim da je službena politika Republike Hrvatske svojedobno žrtvovala hrvatski nacionalni interes u BiH, prihvaćajući tu grešku zvanu Washingtonski sporazum. Ja imam pozitivan stav prema Herceg-Bosni i ne bi mi smetalo da ona i danas postoji. Ali da doista bude republika i da doista ima sve prerogative države - jednako kao i Republika Srpska - jer je nama krivo uvaljeno da se to zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drukčije značenje od države. Federacija BiH se kao entitet pokazala nefunkcionalnom i neodrživom, jednako kao i ovakva Bosna i Hercegovina. Jedina je na teritoriju BiH održiva Republika Srpska - ona bi već ovoga trenutka mogla početi sa svojim samostalnim životom. A druga održiva republika ili država bila bi Herceg-Bosna - ako bi se formirala. A Bošnjaci bi, opet, imali svoju Bosnu, kao svoju samostalnu republiku ili državu. Sve ostalo jest puki eksperiment koji se pokazao neuspješnim.
Dodik je tomu još dodao:
- Međutim, pitanje ponovnog uspostavljanja Herceg-Bosne moraju artikulirati sami hrvatski politički predstavnici. Mislim da je Hrvatska sad u nešto lagodnijoj situaciji jer više nije opterećena ulaskom u EU i NATO, pa kao takva može bitno pomoći Hrvatima u BiH. I ja bih to, kažem, podržao. A to što Amerikanci govore da u BiH ne može postojati tzv. treći ili hrvatski entitet, to ne mora ništa značiti; tako su govorili i za Jugoslaviju, pa se ona ipak raspala. Herceg-Bosna i te kako može biti realnost. Jer, ako Hrvati nju istinski žele, a ako nju onda podrži i Republika Srpska - onda su Bošnjaci, odnosno muslimani, u svemu tome dramatična manjina. Naravno, puno toga ovisi i o utjecaju globalne zajednice...
Plan za odcjepljenje
Milorad Dodik tim je riječima izrazio bit svojih aktualnih političkih nastojanja, u koja ulazi i nuđenje dogovora ili sporazuma s Hrvatima u BiH o stvaranju tzv. labave konfederacije u BiH i budućega, kad za to, kako kaže, dođe vrijeme, osamostaljivanja i odcjepljenja i srpske (RS) i hrvatske konfederalne jedinice ili države (tj. pretpostavljene Herceg-Bosne). Ideja o tom sporazumu utemeljena je na premisi da će njih dvoje udruženi i ujedinjeni (RS i Herceg-Bosna) to mnogo lakše moći učiniti nego svatko od njih sam za sebe - a u opreci spram Bošnjaka ili muslimana, koji se zalažu za daljnju centralizaciju i unitarizaciju BiH.
U Republici Srpskoj raspiruje se strah od Bošnjaka (muslimana) za koje se smatra da su u savezu s vodećim zapadnim svjetskim silama (ili s nekima od njih). Pretpostavlja se da su glavni ciljevi Zapada i Bošnjaka ovi: prvo, ukinuti entitetsko pravo glasovanja u BiH; drugo, ukinuti postojeće Predsjedništvo BiH (koje se sastoji od tri člana: bošnjačkoga, srpskoga i hrvatskoga) pa da bude samo jedan predsjednik BiH i dva njegova potpredsjednika; i treće, formiranje Vlade BiH (koja zasad na razini države BiH ne postoji, postoji samo Vijeće ministara) u koju bi ušla i neka nova ministarstva s velikim budžetima (npr. Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zdravstva) kojima bi vladajući Bošnjaci upravljali s jednoga mjesta, tj. iz Sarajeva. Time bi, smatraju vodeći političari u Republici Srpskoj, bio zacementiran kurs na daljnjoj centralizaciji i unitarizaciji BiH na kojem, osobito u zadnje vrijeme, ustraju i Zapad i Bošnjaci.
A da se to ne bi dogodilo, Republici Srpskoj, odnosno Dodiku, potrebni su čvrsti politički saveznici u obliku Hrvata - koji bi Bošnjake u ovako zategnutoj situaciji doveli u rang manjine. Taj pretpostavljeni srpsko-hrvatski savez u BiH trebao bi, po mišljenju Dodika i njegovih suradnika, imati dva aspekta. Jedan je kulturno-civilizacijski, a drugi čisto politički.
Kulturno-civilizacijski aspekt - to znači da su Srbi i Hrvati u BiH pripadnici iste, kršćanske civilizacije, koja je sada u smrtnoj opasnosti od ekspanzije islamske civilizacije.
Sukob civilizacija
- Nemamo razloga bježati od činjenice - rekao mi je Dodik - da mi, Srbi i Hrvati, pripadamo jednoj, zajedničkoj civilizaciji. Iako neki govore da sukob civilizacija danas više ne postoji. Ali on je i te kakva realnost...
Taj se, kulturno-civilizacijski, aspekt može, po Dodiku, izraziti i ovom rečenicom: točno je da su Republika Srpska i Rusija (tj. Dodik i Putin) danas u svojevrsnome savezu, ali taj rusko-srpski savez, na neki način, anulira činjenica da su oba kršćanska naroda u BiH, dakle i Srbi i Hrvati, danas vrlo ugroženi (i sve više kako vrijeme protječe) od Bošnjaka, odnosno od muslimana.
U tom kontekstu, jedan od Dodikovih bliskih suradnika podsjetio me kako je papa Ivan Pavao II. svojedobno inzistirao na tome da Europska unija treba biti kršćanska - a to je osobito govorio kada je jedan od kandidata za ulazak u EU bila Turska. Time je Papa - prema mišljenju mog sugovornika - htio reći da muslimanima nije mjesto u Europskoj uniji.
U Republici Srpskoj općenito jako puno govore o jačanju vehabijskog pokreta na području BiH i pritom upozoravaju na činjenicu da je nakon posljednjih događaja na Bliskom istoku odavde, tj. iz Bosne i Hercegovine, regrutirano u Siriju i Irak više od 700 građana.
Za ovdašnje se muslimane - ne sve, ali svakako one koji su na ovaj ili onaj način aktivni u vehabijskom pokretu - ovdje, u Republici Srpskoj, govori da su “krvoločni”. A imaju, kažu, nekoliko centara ili baza: jedna je u Maoči kraj Brčkog, druga u Bužimu, između Cazina i Bihaća (ondje je bio i njihov glavni vođa Nusret Imamović, koji je sada u bijegu) - dok je stvarni glavni centar vehabija, tvrde, u Beču.
- Skijaš
#43181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Oni koji bi da dijele BiH treba da se dogovore oko taktike. Ili postoji opasnost od radikalnog islama (što je Zapadu ogroman argument protiv podjele) ili ne postoji i ustvari se radi o triku Sarajeva.Za ovdašnje se muslimane - ne sve, ali svakako one koji su na ovaj ili onaj način aktivni u vehabijskom pokretu - ovdje, u Republici Srpskoj, govori da su “krvoločni”. A imaju, kažu, nekoliko centara ili baza: jedna je u Maoči kraj Brčkog, druga u Bužimu, između Cazina i Bihaća (ondje je bio i njihov glavni vođa Nusret Imamović, koji je sada u bijegu) - dok je stvarni glavni centar vehabija, tvrde, u Beču.
-
oakville
#43182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Htjeo si reći "radikalni islam" je ogroman argument Zapadu da stvori aparthejd institucije koje kontroliraju pripadnici srpskih i hrvatskih stranaka?Skijaš wrote:Oni koji bi da dijele BiH treba da se dogovore oko taktike. Ili postoji opasnost od radikalnog islama (što je Zapadu ogroman argument protiv podjele) ili ne postoji i ustvari se radi o triku Sarajeva.Za ovdašnje se muslimane - ne sve, ali svakako one koji su na ovaj ili onaj način aktivni u vehabijskom pokretu - ovdje, u Republici Srpskoj, govori da su “krvoločni”. A imaju, kažu, nekoliko centara ili baza: jedna je u Maoči kraj Brčkog, druga u Bužimu, između Cazina i Bihaća (ondje je bio i njihov glavni vođa Nusret Imamović, koji je sada u bijegu) - dok je stvarni glavni centar vehabija, tvrde, u Beču.
- It_is_a_Leclerc
#43183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Brčko, između Drvara i Glamoča.Za ovdašnje se muslimane - ne sve, ali svakako one koji su na ovaj ili onaj način aktivni u vehabijskom pokretu - ovdje, u Republici Srpskoj, govori da su “krvoločni”. A imaju, kažu, nekoliko centara ili baza: jedna je u Maoči kraj Brčkog, druga u Bužimu, između Cazina i Bihaća (ondje je bio i njihov glavni vođa Nusret Imamović, koji je sada u bijegu) - dok je stvarni glavni centar vehabija, tvrde, u Beču.
- DoZeN
#43184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik niti je glup a niti lud, to sto prolazi kod Srba u BIH to sto govori, to je sasvim druga tema
- čaika
#43185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da ne znam da se Guardian striktno pridržava listi za oplodnju verifikovanih u Narodnoj skupštini Šumske, bio bih siguran da je Guardian oplodio ovog nesrećnika na zadnjem sjedištu zrakomlata. Ovo sa slušalicama i mikrofonom odbacujem kao pokušaj podle ujdurme, niko do sada nije tvrdio da je Guardian perverznjak. Možda je nesrećniku krivo jer nije oplođen, ali ne treba izmišljati laži i pokušavati oljagati Guardiana.mayab wrote:Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja uzletjeli smo s helidroma na banjolučkome brežuljku Paprikovac točno u 17 sati. Destinacije: Ljubinje i Trebinje - dva gradića u jugoistočnoj Hercegovini, gdje je te večeri (srijeda, 1. listopada) Dodik imao predizborne mitinge. U helikopteru smo nas dvojica bili sami: pilot i kopilot naprijed, a Dodik i ja otraga. Kako je u kabini bilo vrlo bučno, komunicirali smo pomoću mikrofona i slušalica.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Toliko sam dosad toga čuo o Miloradu Dodiku (a jednom s njim radio i intervju za Globus - u siječnju 2007.), a sada sam ga imao pokraj sebe, gotovo sat vremena, u sasvim neslužbenom ambijentu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U helikopteru sam upitao Dodika tko to - tj. koja zemlja - prednjači u međunarodnom pritisku na njega. Odgovorio mi je da je to Velika Britanija, čak više od Amerikanaca.
A kad sam ga upitao zašto, odgovorio mi je da je to zbog toga jer su Englezi bliski saveznici Erdoganove Turske i njezinih aktualnih nastojanja oko “povratka nekadašnjeg Otomanskog Carstva”.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dugo je Guardian studirao sve te prašnjave knjižuretine dok je došao do odgovora zašto Englezi rade to što rade golorukim Šumnjacima. Ne želim se praviti pametan, ali zar ne bi bilo brže da je Guardian jednostavno upitao Dževada šta je posrijedi? Davno je Dževad čitao u Inboksima raznih islamista da navijaju za Mančester, Čelsi, Njukasl,Totenhem i odmah mu je sve bilo jasno. Vole da bučno navijaju u engleskim gradovima, pomodno se oblače u boje voljenog kluba i tako ušuškani idu na stadione, jedino malo slabije cugaju, ali niko nije savršen. Jednom riječju - čisti podanici Njenog Kraljevskog Veličanstva i Engleske Krune, prave fanatične pristalice Imperije i njenih vrijednosti.
Hvala @mayob, ovo je neprocjenjivo. Ovaj intervju će se sigurno cjelovit naći u sabranim djelima našega Guardiana. Ja čak očekujem da će se odmah javiti barem 5 najpoznatijih svjetskih univerziteta i ponuditi da Guardianu daju titulu počasnog doktora filozofije, međunarodnih odnosa, diplomatije ili nečega sličnog u tom rangu.
-
valensija
#43186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Studentski dom zvati po Karadžiću"
IZVOR: TANJUG
Pale -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio studentski dom na Palama i predložio da on nosi ime haškog optuženika Radovana Karadžića.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, on je rekao da je to "vizinarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenela je RTRS.
"On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti", rekao je Dodik .
Objekat su otvorili, pored Dodika, premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, kome se sudi u Hagu, Ljiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.
Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata.
Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra.
Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, kao i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta.
IZVOR: TANJUG
Pale -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio studentski dom na Palama i predložio da on nosi ime haškog optuženika Radovana Karadžića.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, on je rekao da je to "vizinarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenela je RTRS.
"On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti", rekao je Dodik .
Objekat su otvorili, pored Dodika, premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, kome se sudi u Hagu, Ljiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.
Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata.
Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra.
Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, kao i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta.
- Danguba
#43187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ponovio je zagrebačkom Jutarnjem listu svoja ranije iskazana stajališta po kojima „BiH nema budućnost, jer njome nitko nije zadovoljan, pa je kao državu treba ukinuti“ te izrazio podršku bh. Hrvatima u nastojanju da stvore „republiku koja bi imala sve prerogative države“.
Tekst Jutarnjeg lista bez intervencija u cjelosti objavljujemo u našoj rubrici Šta drugi pišu
Piše: Darko Hudelist
...
Ovako to izgleda kada fashista otvori dusu.
a ovo mu je beton...
Sve dok je ovoga, tebi valja muda gristi....jer je nama krivo uvaljeno da se to zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drukčije značenje od države
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#43188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sjajan intervju sa velikanom našeg vremena-Guardianom i veliki izvor informacija za enciklopediju na kojoj
radim i na kojoj se mislim obogatiti,mada to nije prioritetno ali će neizbježno doći samo po sebi.Radni naslov
ovog epohalnog djela je "Život s Guardianom-Veliki dani!"
nazvao bi "mistično"!
Junaka kakav je Guardian pitati ovakvu glupost,čista provokacija.
Guardian je samo ponovio ono što i mala djeca u šumskoj znaju,svako normalan ko nije pod uticajem narkotika iz
Afganistana i Turske koje probosanski SDS besplatno dijeli,a nabavlja ih Bakir I. preko Erdogana.
Naravno da Guardian pobjeđuje,nije narod budala da dobrovoljno ode pod ustašku kamu.
"Ne može nam niko ništa,jači smo od sudbine...."
Stari san engleskih imperijalista je restauracija zulumĆarskog Otomanskog castva.Ko je gledao makar dvije epizode
"Sulejmana",sve mu se samo kazalo.Guardian je neprobojna brana takvim planovima.Znaju to najbolje onih 500 000
Arapa i Turaka iz najnižih slojeva koji udariše na neprobojni zid.
Ovo pokazuje koliki slobodarski plamen bukti u Guradianu,nije dovoljno što je šumskoj donio slobodu.Tog velikana
ravnodušnim ne ostavlja ničija patnja pod zlumĆarskom čizmom.
Šta reći?Vodi nas i dalje,Guardiane naš!
radim i na kojoj se mislim obogatiti,mada to nije prioritetno ali će neizbježno doći samo po sebi.Radni naslov
ovog epohalnog djela je "Život s Guardianom-Veliki dani!"
Šteta što je intervju u kome je Guardian otvorio dušu radio ovaj amater,novinar s vizijom ovu sliku GuardianaS crnim naočalama na glavi (iako je vani sunce već bilo gotovo zašlo), Dodik je izgledao vrlo borbeno, rekao bih - fajterski, ali i pomalo zagonetno.![]()
![]()
![]()
nazvao bi "mistično"!
Upitao sam ga boji li se. Odgovorio je niječno - da ga ničega nije strah. I pritom je, moram priznati, zvučao uvjerljivo. No, svakog bi drugog na njegovu mjestu, pomišljao sam u sebi, moralo biti barem malo strah.
Junaka kakav je Guardian pitati ovakvu glupost,čista provokacija.
- Opet se aktivirala - potvrdio mi je Dodik te glasine - ona ‘budimpeštanska kancelarija’![]()
![]()
, koja je stvarala i obučavala DOS (Demokratsku opoziciju Srbije) u vrijeme Miloševića . U Bijeljini drže pod kontrolom tamošnju televiziju (BN), i financiraju je, a u Tuzli su, u tamošnjem hotelu, na 3. i 4. katu, sve donedavna imali svoje urede
. To su različiti nevladini sektori - ali plaćeni
od pojedinih stranih vlada. Oni su bili direktni organizatori i onih nemira i nereda u Sarajevu i Mostaru, u veljači o. g.
A pokušali su te nerede proširiti i na Banju Luku - samo što im to mi nismo dopustili. Njihov je cilj da ovdje
nastane kaos, da se kaže da je Dayton mrtav i da treba krenuti ispočetka. Oni žele destabilizirati ova ovdje društva,
u BiH, pa da dođu na vlast eksperti, pod njihovom izravnom kontrolom.
Guardian je samo ponovio ono što i mala djeca u šumskoj znaju,svako normalan ko nije pod uticajem narkotika iz
Afganistana i Turske koje probosanski SDS besplatno dijeli,a nabavlja ih Bakir I. preko Erdogana.
- Ali to se sigurno neće dogoditi - rekao mi je samouvjereno Dodik tijekom leta helikopterom - jer najnovije ankete, što su ih napravile najjače agencije iz Srbije i Republike Srpske, govore da ja u ovome trenutku imam 13 do
14 posto prednosti. Tako da ja sigurno pobjeđujem.
Naravno da Guardian pobjeđuje,nije narod budala da dobrovoljno ode pod ustašku kamu.
Međutim, 11 je stranih obavještajnih službi dosad istraživalo Dodika, otkako je on došao na vlast, i nisu
mu ništa našli.
"Ne može nam niko ništa,jači smo od sudbine...."
U helikopteru sam upitao Dodika tko to - tj. koja zemlja - prednjači u međunarodnom pritisku na njega.
Odgovorio mi je da je to Velika Britanija, čak više od Amerikanaca.
A kad sam ga upitao zašto, odgovorio mi je da je to zbog toga jer su Englezi bliski saveznici Erdoganove Turske i
njezinih aktualnih nastojanja oko “povratka nekadašnjeg Otomanskog Carstva”.
Stari san engleskih imperijalista je restauracija zulumĆarskog Otomanskog castva.Ko je gledao makar dvije epizode
"Sulejmana",sve mu se samo kazalo.Guardian je neprobojna brana takvim planovima.Znaju to najbolje onih 500 000
Arapa i Turaka iz najnižih slojeva koji udariše na neprobojni zid.
I drže lavove.- Evo pogledajte - pokazivao mi je rukom, pomalo uzbuđeno, na ta brojna muslimanska svetišta ispod nas - dovoljno je da imate tri, četiri ili pet muslimanskih kuća, ovako usamljenih, izvan sela, i ti ljudi već grade svoju
vlastitu džamiju. Gotovo da ne povjeruješ. Vidite, to financira Saudijska Arabija.
- Da, ja ne bih oklijevao da Herceg-Bosnu podržim.
Ovo pokazuje koliki slobodarski plamen bukti u Guradianu,nije dovoljno što je šumskoj donio slobodu.Tog velikana
ravnodušnim ne ostavlja ničija patnja pod zlumĆarskom čizmom.
Kulturno-civilizacijski aspekt - to znači da su Srbi i Hrvati u BiH pripadnici iste, kršćanske civilizacije, koja je
sada u smrtnoj opasnosti od ekspanzije islamske civilizacije.
Šta reći?Vodi nas i dalje,Guardiane naš!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#43189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zavrzlama wrote:srpski narod zna da sa dodikom imaju kakve takve sanse da izadju iz BIH,a sa cavicima,ivanicima i slicnim ama bas nikakve.....Ljudi u RS su u nikad goroj sitvaciji..Imaju na vlasti covjeka koji je opljackao sve sto se dalo opljackat a u opoziciji koja im nudi promjene sve isti stari ljudi koji imaju i hipoteku prijasnjeg vladanja i ne vidim kakve oni tacno promjene mogu donijeti.
Samo sto srpski narod ne zna da je sansa da sa dodikom izadju iz BiH nekih 0,0000000000001% na 1000-tu.
Al' eto, i to je neka sansa za budale.
-
zavrzlama
#43190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
velikosrpska ideologija je postigla glavni cilj...trenutno su odvojili BIH srbe od BIH,sledeci po njima laksi dio posla je odvajanje teritorije BIH iz BIH....zajeb je u tome sto ce za narednih 20-30 godina demografija odraditi svoj dio posla,tako da nece biti znacajnog antibosanbskog faktora u BIH koji bi to iznio na svojim ledjimaIma Bosne_Bice Bosne wrote:zavrzlama wrote:srpski narod zna da sa dodikom imaju kakve takve sanse da izadju iz BIH,a sa cavicima,ivanicima i slicnim ama bas nikakve.....Ljudi u RS su u nikad goroj sitvaciji..Imaju na vlasti covjeka koji je opljackao sve sto se dalo opljackat a u opoziciji koja im nudi promjene sve isti stari ljudi koji imaju i hipoteku prijasnjeg vladanja i ne vidim kakve oni tacno promjene mogu donijeti.
Samo sto srpski narod ne zna da je sansa da sa dodikom izadju iz BiH nekih 0,0000000000001% na 1000-tu.![]()
- p206
#43191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
neka neka... pjevat ćete i vi jednog dana " I ja sam vidio Mileta Guardiana, legendu tu, slobodotvorca..."
- mayab
#43192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:zavrzlama wrote:srpski narod zna da sa dodikom imaju kakve takve sanse da izadju iz BIH,a sa cavicima,ivanicima i slicnim ama bas nikakve.....Ljudi u RS su u nikad goroj sitvaciji..Imaju na vlasti covjeka koji je opljackao sve sto se dalo opljackat a u opoziciji koja im nudi promjene sve isti stari ljudi koji imaju i hipoteku prijasnjeg vladanja i ne vidim kakve oni tacno promjene mogu donijeti.
Samo sto srpski narod ne zna da je sansa da sa dodikom izadju iz BiH nekih 0,0000000000001% na 1000-tu.![]()
- Havatar
- General War
#43194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...I za laku noc da vam dzevdo nesto objasni...pa ko zaspi, zaspi
-
Prolaznick
#43195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Po Banja Luci se priča da nam Mile Dodik - alias - "Mile Ronhill",
ima česte noćne more i da sanja nekakve ružne snove...
..
..
Last edited by Prolaznick on 09/10/2014 03:03, edited 1 time in total.
- dulekrele
#43196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
glup da ne moze biti gluplji.DoZeN wrote:Dodik niti je glup a niti lud, to sto prolazi kod Srba u BIH to sto govori, to je sasvim druga tema
-
Novak20
#43197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da li se ovo i Dodiku tresu gaće? Nikakva posječenost na centralnom skupu.
Slika od 08. 10. 2014

Slika od 10. 2010

Slika od 08. 10. 2014

Slika od 10. 2010

-
dalje
#43198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prošle godine je bio koncert Cece.
Ima tu dosta ljudi.
Iznenađujuće obzirom na apatiju koja vlada u državi. Teško da će i jedna druga stranka imati veću posjećenost. Narodu je dosta price i skupova.
Ima tu dosta ljudi.
Iznenađujuće obzirom na apatiju koja vlada u državi. Teško da će i jedna druga stranka imati veću posjećenost. Narodu je dosta price i skupova.
Last edited by dalje on 09/10/2014 09:53, edited 1 time in total.
- mO k3
#43199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Manipulacija ... Jesu ove slike napravite u isto vrijeme ???Novak20 wrote:Da li se ovo i Dodiku tresu gaće? Nikakva posječenost na centralnom skupu.
Slika od 08. 10. 2014
Slika od 10. 2010
-
dudlov
#43200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prolaznick wrote:Po Banja Luci se priča da nam Mile Dodik - alias - "Mile Ronhill",
![]()
..