Dešavanja u Srbiji

Fudo387

#43176 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

asker wrote:Do sad je BiH imala bezrezervnu podrsku Srbije, a unutarnji mir i stabilnost zahvaljujuci politickom vrhu genocidne tvorevine.

Zasto zli Albanci narusavaju sklad i harmoniju?

Sad ce ovi mozda dovodit u pitanje drzavnost Bosne :(

Zasto Beljulji, zasto?

:(
:lol:
Fudo387

#43177 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
155_mm wrote:neki tvrde da su albanci dobili nezavisnost na zrtvama bosnjaka. ne tvrdim da to nije uticalo na odluku NATO-a da reaguje ali nije bilo odlucujuce. mozda ne bilo na odmet pogledati od kad se to albanci na kosovu na ovaj ili onaj nacin bore sa srbima za to kosovo.
šta je bilo odlučujuće ? Da smo mi izgubili rat, da li bi Kosovo dobilo nezavisnost ?
Pa to ne mozemo znati.
Kakvo je to, sbb kbb pitanje?
славянин

#43178 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

NATO-u tj. americi je prekipilo u BiH i Hrvatskoj pa su i ovamo 95. djelovali.. tj zaustavili rat - usput porucili Milosevicu da vise ne s**e, Albanci na Kosovu su pametno i vrhunski manevrisali i iskoristili povoljnu situaciju za njih.Mislim kroz tolike godine rata su sutili :wink:

Pametno za njih svaka im cast... medjutim gledam u nase dvoriste a oni zajedno sa Srbijom mogu da se j**u na kamari..
palermo

#43179 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:
155_mm wrote:neki tvrde da su albanci dobili nezavisnost na zrtvama bosnjaka. ne tvrdim da to nije uticalo na odluku NATO-a da reaguje ali nije bilo odlucujuce. mozda ne bilo na odmet pogledati od kad se to albanci na kosovu na ovaj ili onaj nacin bore sa srbima za to kosovo.
šta je bilo odlučujuće ? Da smo mi izgubili rat, da li bi Kosovo dobilo nezavisnost ?
Pa to ne mozemo znati.
Kakvo je to, sbb kbb pitanje?
pa to ti je upravo to sbb kbb pitanje ? Dakle, pitam šta misliš šta bi bilo sa Kosovom da smo mi izgubili rat....
155_mm

#43180 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 155_mm »

palermo wrote:
decermbar 1992.
President Bush has warned Serbian leaders that the United States is ready to use military force if they widen the Balkan war to a Serbian province inhabited mainly by ethnic Albanians, diplomats said today.
https://www.nytimes.com/1992/12/28/worl ... n-war.html

geopoloticke igre oko kosova su mnogo starije od ove zadnje faze u procesu zatiranja tragova dobrim bosnjanima na ovim prostorima.
Fudo387

#43181 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
pa to ti je upravo to sbb kbb pitanje ? Dakle, pitam šta misliš šta bi bilo sa Kosovom da smo mi izgubili rat....
Pa, ne znam.
A cek, jesmo li to mi dobili rat?
asker

#43182 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by asker »

palermo wrote:
asker wrote:Do sad je BiH imala bezrezervnu podrsku Srbije, a unutarnji mir i stabilnost zahvaljujuci politickom vrhu genocidne tvorevine.

Zasto zli Albanci narusavaju sklad i harmoniju?

Sad ce ovi mozda dovodit u pitanje drzavnost Bosne :(

Zasto Beljulji, zasto?

:(
drug moj, bogami ti bezveze ovaj post
Zasto zemljace?
Ljudi izveli policijsku akciju, pohapsili neku kriminalnu bagru, eno ima i neki Hajrudin Hodic uhapsen - boli me kardan.
Balvanasi krenuli sa balvanima, barikadama, kamionima, ljudi ih otpuhali, pokupili one zbog kojih su dosli i vratili se u stanicu.
Krvolocni vrh Srbije podigao (i brze bolje spustio) vojsku.

BiH, njene vojne i policijske snage ni luka jeli ni luka mirisali. Politcki vrh BiH isto tako.
Sta sad, da stavim zastavu Srbije na FB profil?

:roll:
palermo

#43183 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:
Pa, ne znam.
Naravno da smo dobili rat, žao mi je Fudo što postavljaš takvo pitanje...
palermo

#43184 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

asker wrote:
Zasto zemljace?
Ljudi izveli policijsku akciju, pohapsili neku kriminalnu bagru, eno ima i neki Hajrudin Hodic uhapsen - boli me kardan.
Balvanasi krenuli sa balvanima, barikadama, kamionima, ljudi ih otpuhali, pokupili one zbog kojih su dosli i vratili se u stanicu.
Krvolocni vrh Srbije podigao (i brze bolje spustio) vojsku.

BiH, njene vojne i policijske snage ni luka jeli ni luka mirisali. Politcki vrh BiH isto tako.
Sta sad, da stavim zastavu Srbije na FB profil?

:roll:
ovo ti nije bezveze post :D ......ovo je meni sasvim legitiman stav.....

sve dok mi nismo ni luk jeli ni luk mirisali
palermo

#43185 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

155_mm wrote:
geopoloticke igre oko kosova su mnogo starije od ove zadnje faze u procesu zatiranja tragova dobrim bosnjanima na ovim prostorima.
uvijek me zadivljuje naša spremnost da sebe potcijenimo..... whatever....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43186 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Velkoski »

dobili u smislu da smo (većina) ostali živi, izgubili u svakom drugom pogledu. Tako je kako je, ili šta je tu je što bi reko moj šef na klupi Sarajeva :mrgreen:
palermo

#43187 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Velkoski wrote:dobili u smislu da smo (većina) ostali živi, izgubili u svakom drugom pogledu. Tako je kako je, ili šta je tu je što bi reko moj šef na klupi Sarajeva :mrgreen:
Bogami nije tako....

Sa stanovišta Bošnjaka, biološki su opstali, po prvi puta postali politički narod, po prvi puta i drugima dokazali da su faktor na ovim prostorima....
sa stanovišta Bosne i Hercegovine očuvana u njenim avnojevskim granicama, klica multietničkog društva, ma koliko bila zatomljena, nije i uništena......dakle rat smo dobili.......to što da parafrazitram Branka Miljkovića "sloboda ne ume da peva kao što su drugi pevali o njoj" je sasvim druga priča...
Fudo387

#43188 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
palermo wrote:
Pa, ne znam.
Naravno da smo dobili rat, žao mi je Fudo što postavljaš takvo pitanje...
Zao je i meni,
Kako smo dobili rat, a dodik predsjednik drzave?
Da smo ga dobili vec bi bili u EU, Nato paktu, i priznali bi Kosovo, a ne bi ti se onaj sivonja usmrdjeni qrcio u predajednistvu i svaki dan ti govorio da nema ni tebe ni drzave.
155_mm

#43189 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote:
uvijek me zadivljuje naša spremnost da sebe potcijenimo..... whatever....
a gdje vidis podcjenjivanje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43190 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Velkoski »

Pa bili smo mi faktor davno, to smo izgubili kad smo počeli masovno glabat' kitu Turcima i onda je prošlo par stotina godina dok se naših par sjetilo da su ovi ipak samo okupatori.

Rat? Kontam tvoj rezon jer si ga svjesno preživio, ja sam ipak bio samo beba u podrumu :D, ali iz mog ugla smo dobili samo ovo gore što napisah, sve ostalo danas je itekako posljedica tog rata. Nikad se nismo u potpunosti oporavili nit ćemo dok postoji ovakav Ustav kakav postoji. Naravno, tu je i do svijesti naroda, ali ko nas jebe, očigledno nam ovako odgovara.

A za Kosovo me iskreno boli neka stvar. Imaju dobre žene, jedino mi je to interesantno :mrgreen:
palermo

#43191 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Zao je i meni,
Da smo ga dobili vec bi bili u EU, Nato paktu, i priznali bi Kosovo, a ne bi ti se onaj sivonja usmrdjeni qrcio u predajednistvu i svaki dan ti govorio da nema ni tebe ni drzave.
P onda ništa, ostaje nam da se divimo i navijamo za Albance
Fudo387

#43192 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Zao je i meni,
Ma bezveze prica.
Ne znam sta si pokusao sa onim kao prosvijecenim, budimo neutralni, eto ih tamo.
Kao da zlo koje tare Albance, tebe ne tare.
Unistili ti sve sto su mogli.
Ja da sam umjesto Baketa, sutra bih Taciju poslao cestitku za uspjesno obavljenu policijsku akciju.
Vucicu bi reko da mi ga obali, skupa sa dodikom.
Atego

#43193 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Atego »

Velkoski wrote: A za Kosovo me iskreno boli neka stvar. Imaju dobre žene, jedino mi je to interesantno :mrgreen:
Dje ih kriju ?
asker

#43194 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by asker »

Fudo387 wrote: Ja da sam umjesto Baketa, sutra bih Taciju poslao cestitku za uspjesno obavljenu policijsku akciju.
:lol: :thumbup:
Maraschino

#43195 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Zao je i meni,
Upravo tako ali bez sarkazma.
palermo

#43196 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Ma bezveze prica.
Ne znam sta si pokusao sa onim kao prosvijecenim, budimo neutralni, eto ih tamo.
Kao da zlo koje tare Albance, tebe ne tare.
Unistili ti sve sto su mogli.
Ja da sam umjesto Baketa, sutra bih Taciju poslao cestitku za uspjesno obavljenu policijsku akciju.
Nikakve tu nema prosvijećenosti....niti sam ja neutralan zbog neke moje prosvijećenosti.....sa Albancima suosjećam taman toliko koliko i oni za nama....

i da, srećom si u americi, a ne umjesto Baketa :D

al mislim da smo sve rekli, počet ćemo se ponavljati a to nije dobro
palermo

#43197 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by palermo »

Maraschino wrote:
Upravo tako ali bez sarkazma.
sretno vam bilo u obožavanju drugih....
vivaldi

#43198 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

palermo wrote:i da, srećom si u americi, a ne umjesto Baketa
bake nije ni reagovao, a nije ni imao nekog konkretnog povoda da se oglasi, pogotovo sto ova akcija i nema bas nekog logickog smisla, a sasvim sigurno nije ni slucajna.
Fudo387

#43199 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
palermo wrote:i da, srećom si u americi, a ne umjesto Baketa
bake nije ni reagovao, a nije ni imao nekog konkretnog povoda da se oglasi, pogotovo sto ova akcija i nema bas nekog logickog smisla, a sasvim sigurno nije ni slucajna.
Nema kad, zauzet je ozbiljnijim diplomatskim aktivnostima.
Hoda od iftara do iftara.
Sad spuca tulumbu u Zenici, a vec sutra razduzi pola janjeta u Olovu.
daddy-kool

#43200 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by daddy-kool »

U širem kontekstu treba BiH imati nekakvu politiku i stav prema Kosovu i "srbijanskom pitanju", koja će biti prije svega konstruktivna po BiH - a to svakako nisu neutralnost ili nekakvo radovanje "zaćerivanju" ili besplodno navijanje. Srbija je bila i ostala egzistencijalna prijetnja po BiH i Bošnjake kao narod, te zato treba tražiti svaki način da se ta opasnost umanji ili još bolje neutralizuje.

Na tom fonu nama itekako odgovara dugoročno mrcvarnje Srbije sa (ne)priznavanjem nezavisnosti Kosova, koja će držati njihovu pažnju i crpiti političke i diplomatske resurse na realtivno neproduktivnu aktivnost. Nama bi još više odgovarao povratak Kosova u zajednicu sa Srbijom i prekompozicija državnog uređenja Srbije na paraleli kako je to urađeno sa RS-om u BiH.

Tako što se nas tiče konstruktivna politika je izražavanje zabrinutosti, poziv na povratak na "pregovore", poštivanje međunarodnog prava, inisitiranje na međunarodnoj verifikaciji poštivanja prava manjinskih (i eventualnih konstitutivnih) naroda u Srbiji, poziv na demilitarizaciju Srbije i Kosova, uvođenje međunarodnih konferencija za rješavanje "srbijanskog pitanja". Odnosno razvlačenje postojećeg stanja ili još bolje preuređenje srbijanske države kako bi integrisali 2 miliona politički ravnopravnih i konstitutivnih Albanaca, uz međunarodnu verifikaciju i podršku.
Post Reply