Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fosna2014 wrote:* Nusra izgubila preko 100+ boraca na Kalemunu u tri dana borbe. Imaju slike, ne daju mi se stavljati uglavnom su ih naredali po pick-upima. Hezbollah.
Jucer sam vidio slike i klipove. Ugazili ih! Izgleda i danas nastavili u istom ritmu...
Nema Nusra nikakve sanse protiv Hezbolaha, nije im to amaterski NDF.....
Hezbollah da ima armiju velicine SAA ili cak ove hiperventilirane FSA zgazili bi sve redom. Ali ipak treba reci da su to profesionalni vojnici, a ne nekakva hrpa svega i svacega.
iz kojeg razloga su hezbollah profesionalni vojnici
mozes li to malo opsirnije objasniti?
fosna2014 wrote:
Hezbollah da ima armiju velicine SAA ili cak ove hiperventilirane FSA zgazili bi sve redom. Ali ipak treba reci da su to profesionalni vojnici, a ne nekakva hrpa svega i svacega.
iz kojeg razloga su hezbollah profesionalni vojnici
mozes li to malo opsirnije objasniti?
Placeni su da se profesionalno bave ratom kao iranski proksi. Sada se kao strani placenici bore u Siriji. To im je profesija, zato su profesionalni.
fosna2014 wrote:
Ma salje i Hezbolah svasta u Damask, Daru, Alep itd.... Medjutim, granicu sa Libanonom odradjuje prva ekipa. To je pravi Hezbolah. Na granici nema zajebancije.
znam ja to sve....samo po cemu se razlikuju od SAA?
nevidim sad tu neku prednost u tehnici ili necemu drugom
osim mozda da su bolje placeni
Fanatizam buraz. Kod Hezbolaha nema bjezanja. SAA je utekla i Idliba i mnogih drugih gradova, dok Hezbolah sa lakocom brani enklave koje su u sto puta gorem polozaju. Sta jos na to dodati?
znam ja to sve....samo po cemu se razlikuju od SAA?
nevidim sad tu neku prednost u tehnici ili necemu drugom
osim mozda da su bolje placeni
Oni su kroz ratove jacali. Kroz raznorazne Libanske ratove mislim. I sa Izraelaom i unutarnjim ratovima itd. Idu na obuke i Iran, Venecuelu pa cak i Kinu. Tehnologiju dobijaju uglavnom od Sirije, Irana, Rusije i Kine. Da i placeni su bolje. Nisu obicni vojnici nego neka vrsta specijalnih jedinica koja cine jedan od stubova odbrane Libana pored Libanske vojske. I sto je najbitnije, imaju vodju, kao sto sam i rekao dosta su indoktrinirani vjerski, kada kazem vjerski ne po nekoj brutalnosti nego po cilju.
Nedavno su nastale i krscanske jedinice Hezbollaha, premda Hezbollah cine 70% siiti po podacima iz 2010. Sad se taj postotak vjerovatno smanjio, jer se dosta sunita i krscana prikljucilo toj "armiji". Ne treba zaboraviti da je to i prije svega stranka u Libanu.
fosna2014 wrote:
Ma salje i Hezbolah svasta u Damask, Daru, Alep itd.... Medjutim, granicu sa Libanonom odradjuje prva ekipa. To je pravi Hezbolah. Na granici nema zajebancije.
sarajevoxxxx wrote:Najmanje 14 poginulih građana Haleba u drugom velikom masakru kojeg su danas počinili pripadnici Asadovog režima u regionu Han Asela u južnom dijelu Haleba.
Najmanje 600 ubijenih zaklanih civila uglavnom zene i djeca Jezida danas koje je pocinio ISIL
A u Jemenu, kao sto je svima poznato, ne ginu civili...Cak ni od kasetnih bombi.
Co0l wrote:Inace,neko je spominjao nezaposlenost u Siriji pred pocetak demonstracija.Negdje sam citao ili gledao,ne sjecam se vise gdje jer ima tome mozda i dvije godine,da je pred sam pocetak izbijanja demonstracija i nereda u Siriji stopa nezaposlenosti bila na rekordnom nivou i to mahom kod siromasnijeg sloja drustva koji nije bio u semama sa vladajucim strukturama.To se navodilo kao jedan od glavnih razloga nezadovoljstva gradjana.Nakon sto je rezim poceo brutalno da gusi te demonstracije sve je eskaliralo.
Ali Olazyan, komandant teroristickog Hizbollata za Kalamun ubijen danas. Svijet je odmah ljepse i sigurnije mjesto.
Nisam nesto uspio pratiti danas, ali kako sam skontao - pobunjenici sada pokrecu tri ofanzive.
1) Sjeverni Homs. Vec su ostvarili i solidan napredak, o tome cu sutra pisati
2) Zapadni Kalamun: cilj ofanzive je povratiti sva podrucja koja su kontrolisali do septembra 2014. godine.
3) Istocni Kalamun: cilj slamanje ISISa i spajanje sa istocnom Ghoutom.
Opetja033 wrote:
2) Zapadni Kalamun: cilj ofanzive je povratiti sva podrucja koja su kontrolisali do septembra 2014. godine.
3) Istocni Kalamun: cilj slamanje ISISa i spajanje sa istocnom Ghoutom.
walter kurtz wrote:Osim skloniti asada cilj je i sjebati najbolju vojsku poslije idf - a na bliskom istoku hezbollah, ali na srecu skupo prodaju svoju kozu
Hezbollah iako dobro treniran I organizovan nije dovoljno brojan da se okarakterise kao vojna sila koja igra vecu ulogu u odnosu drzava,po meni najaca vojska na Bliskom istoku je Egipatska prije gradjanskog rata Sirijska je bila na drugom mjestu... (Izrael ne uzimam u vagu jer je daleko najjaci u okruzenju I posjeduje nuklearno oruzije kao ni Iran koji je izvan bliskoistocnog trougla I ne spada u "Arapsku koaliciju".
walter kurtz wrote:Osim skloniti asada cilj je i sjebati najbolju vojsku poslije idf - a na bliskom istoku hezbollah, ali na srecu skupo prodaju svoju kozu
Hezbollah iako dobro treniran I organizovan nije dovoljno brojan da se okarakterise kao vojna sila koja igra vecu ulogu u odnosu drzava,po meni najaca vojska na Bliskom istoku je Egipatska prije gradjanskog rata Sirijska je bila na drugom mjestu... (Izrael ne uzimam u vagu jer je daleko najjaci u okruzenju I posjeduje nuklearno oruzije kao ni Iran koji je izvan bliskoistocnog trougla I ne spada u "Arapsku koaliciju".
Vrijedi jedan hezbollahov 100 egipatskih i sirijskih tako da jesu sila