Tito_i_Partija wrote:Haj dobro onda, neskrupulozan. Uglavnom znas sta mislim.Tomahawk11 wrote:Tito_i_Partija wrote:Ostat' ce mi upamcen primarno po brkatim, hladnim, i skrupuloznim karakterima, t.j. Bill the Butcher i Daniel Plainview.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43176 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- ExNihilo
#43177 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kao dobro jelo bez začina. Bljutav.karanana wrote:i meni nekako gangs of new york i there will be blood. iako nisam nesto preocaran tim filmovima.
jebo majku kad skontam nista drugo njegovo nisam ni gledo. da on nije malo precjenjen ili je do mene?
i prvi put cujem da gluma kaze da zavrsava karijeru i da je to-to sto se glumljenja tice. nekako mi je to dozivotni posao, kad te zovnu radis.
- johnnykola
#43178 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma čovjek naprosto jede. Nakon Krvi ništa
drugo se od njega niti pogledati ne mora.
http://www.tasteofcinema.com/2014/10-re ... an-cinema/
Film na TV-u
Film na TV-u
- Tito_i_Partija
#43179 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ova omladina to ne cijeni moj Đoni, jer sad je "in" da se onanise na ove novokomponovane glumce poput Tom Hardy-a i Matthew McConaughey-a.johnnykola wrote:Ma čovjek naprosto jede. Nakon Krvi ništa
Film na TV-u
- beni-bu-man
#43180 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tito_i_Partija wrote:Ova omladina to ne cijeni moj Đoni, jer sad je "in" da se onanise na ove novokomponovane glumce poput Tom Hardy-a i Matthew McConaughey-a.johnnykola wrote:Ma čovjek naprosto jede. Nakon Krvi ništa
Film na TV-u
- beni-bu-man
#43181 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Samo da dodam u vezi oTa dva spomenuta glumcaTito_i_Partija wrote:
Ova omladina to ne cijeni moj Đoni, jer sad je "in" da se onanise na ove novokomponovane glumce poput Tom Hardy-a i Matthew McConaughey-a.

-
omar little
#43182 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakva lejm spika, djizs.
- Tito_i_Partija
#43183 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
beni-bu-man wrote:Samo da dodam u vezi oTa dva spomenuta glumca

Tu je naravno i dezurna braniteljka lika i djela engleskog mumljatora.
Al' stvarno, jel' to imate neki fetis na glumce koji pricaju k'o da imaju neki tezi poremecaj govora il' je to samo prolazna faza?
- KB9
#43184 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma ok sve to al nisu oni docekali sretni, zadovoljni, ovo ono nego prosto nemoguce slovo zucnut u negativnom kontekstu da ne bude kamenovanja kakvogBloo wrote:Pa kad pogledaš historijat stripovskih filmova ili nekih adaptacija, uglavnom je whitewashing (Ghost in the Shell, Dr Strange etc) i napokon ljudi docekali "svoj" film...blockbuster sa junakom druge boje koze..KB9 wrote:black panther mi je itekako bio dobar kad je izasao al koliko ce mi sav dojam o istom skenjat populacija crne boje koze, promovisuci kao neki svoj film protiv kojeg se bas nista ne smije rec jer si u protivnom rasista i tacka, to prosto nije humano, stvarno ne razumijem zasto se toliko potencira skoro kao neka svetinja medju navedenim ljudima, covjece marvelov film, halo, opusti se i uzivaj, tacka
-
zdruzdjo
#43185 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam rasista. Ne mrzim crnce. Ne volim pricu tipa white power.....Bloo wrote:Pa kad pogledaš historijat stripovskih filmova ili nekih adaptacija, uglavnom je whitewashing (Ghost in the Shell, Dr Strange etc) i napokon ljudi docekali "svoj" film...blockbuster sa junakom druge boje koze..KB9 wrote:black panther mi je itekako bio dobar kad je izasao al koliko ce mi sav dojam o istom skenjat populacija crne boje koze, promovisuci kao neki svoj film protiv kojeg se bas nista ne smije rec jer si u protivnom rasista i tacka, to prosto nije humano, stvarno ne razumijem zasto se toliko potencira skoro kao neka svetinja medju navedenim ljudima, covjece marvelov film, halo, opusti se i uzivaj, tacka
Ali
Strasno me nervira taj stereotip koji crnci namecu sa isfurivanjem kao mi smo crnci, niko nas ne voli, pa cak i oni sto nas bas bas bas vole ako nam slucajno pokloni neko nivea kremu to je automatski znak da nas provocira jer nam nije dao crnu kremu.....
Mislim ljudi ba ohanite. 21 vijek. Veliki broj ljudi na svijetu boli quratz za boju koze.
Cemu te furke striktno crnacki film, striktno spotovi sa crnim kokama koje twerk-aju,.....jebo te ispadne crnci veci rasiste nego neki celnici kkk. I sami sebi kace taj krst na ledja. Bas zato i volim eminema(iako ne furam tu vrstu muzike) jer je frajer zacepio usta svakom crncu koji je tvrdio aaaaa mi najbolje ovakvu muziku pravimo. Ili Ice-t koji je prasio bolje nego mnogi metalci ili punkeri.
Uglavnom ne vjerujem da cu gledati film bas zbog toga bar ne u kinu jer ne zelim da trpam takvima svoje pare u dzep, kao sto ne bih ni nekome ko glorifikuje white power u svom filmu. Gledati cu ga kad bude malsimalno podjonjen na torrent-ima
Ko ih jebe kad im je to vaznije nego sva radnja filma i mogu da: "suck my white xxxxx"
-
nema me tamo
#43186 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
omar little wrote:kakva lejm spika, djizs.
malo je reci
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#43187 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vala ga je odglumio u Darkest Houru svaka mu dala.
-
sikstinajn
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#43189 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hopscotch (1980) -
http://www.imdb.com/title/tt0080889

3 tombica iz 80ih pronadzoh veceras..ja very happy
jedan od njih je i ovaj. old school . 
http://www.imdb.com/title/tt0080889

3 tombica iz 80ih pronadzoh veceras..ja very happy
- drag_gost
#43190 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nije "in", nego se "onanise" ono sto valja. A Tom i Metju imaju nevjerovatne uloge. Meni je u Krvi bio odlican Danijel i uzivanje je posmatrati njegov lik i razvijanje, ali je u Stopalu bio poseban.Tito_i_Partija wrote:Ova omladina to ne cijeni moj Đoni, jer sad je "in" da se onanise na ove novokomponovane glumce poput Tom Hardy-a i Matthew McConaughey-a.johnnykola wrote:Ma čovjek naprosto jede. Nakon Krvi ništa
Film na TV-u
Takodjer, kada smo se dotakli Krvi mora se spomenuti i Pol Dano. Parirao je Danijelu u svemu.
-
nema me tamo
#43191 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dano ga prešišao i to opasno
- johnnykola
#43192 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pola sata iza ponoći na HRT3.

Biografska drama o posljednjim danima legendarnog poljskog liječnika i pedagoga, židova Janusza Korczaka.
Tridesetih godina 20. stoljeća Henryk Goldszmit postao je poljska ikona, kao pedagog i pisac te kao Janusz Korczak u radijskom programu namijenjenom djeci. Utemeljio je sirotište za židovsku djecu i dolaskom nacista u Poljsku svi su završili u getu. Odbio je bolje uvjete samo za sebe, jedino mu je bilo važno da najslabije pokuša zaštititi od nasilja i gladi. Kad su djecu deportirali u logor Treblinka, odbacio je zadnju priliku za bijeg koja mu se nudila, pridružio im se i zajedno s njima ušao u plinsku komoru.
Predlažući redatelja Andrzeja Wajdu za počasni Oscar 2000. godine, američki redatelj Steven Spielberg o filmu Korczak napisao je da je to jedan od najvažnijih europskih filmova o holokaustu.
Film na TV-u

Biografska drama o posljednjim danima legendarnog poljskog liječnika i pedagoga, židova Janusza Korczaka.
Tridesetih godina 20. stoljeća Henryk Goldszmit postao je poljska ikona, kao pedagog i pisac te kao Janusz Korczak u radijskom programu namijenjenom djeci. Utemeljio je sirotište za židovsku djecu i dolaskom nacista u Poljsku svi su završili u getu. Odbio je bolje uvjete samo za sebe, jedino mu je bilo važno da najslabije pokuša zaštititi od nasilja i gladi. Kad su djecu deportirali u logor Treblinka, odbacio je zadnju priliku za bijeg koja mu se nudila, pridružio im se i zajedno s njima ušao u plinsku komoru.
Predlažući redatelja Andrzeja Wajdu za počasni Oscar 2000. godine, američki redatelj Steven Spielberg o filmu Korczak napisao je da je to jedan od najvažnijih europskih filmova o holokaustu.
Film na TV-u
- KB9
#43193 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

kakvo dosadno smece
- beni-bu-man
#43194 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pajes, jednio muzika u filmu valjaKB9 wrote:
kakvo dosadno smece
- irac300
#43195 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Na torrentima izašla 1080p kopija Star Wars: The Last Jedi.
- beni-bu-man
#43196 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
salji odmah link ako nije HC TS verzijairac300 wrote:Na torrentima izašla 1080p kopija Star Wars: The Last Jedi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43197 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Jos jedan u nizu filmova koje gledam zbog cinjenice da im je naslovna muska uloga bila nominovana za Oskara....ali brate ovo je nesto ubitacno, ostao sam bez rijeci
U zadnje vrijeme kao arsin po kojem cijenim sardzaj necega je cinjenica koliko me odvoji od foruma/instagrama...a ovaj me odvojio od hrane, bio sam gladan ali nisam mogao prestati gledati
Toliko uvijek aktuelnih tema isprepletenih u pricu oko kupovine zemljista. Odnos tradicionalno/moderno, sukob novih ideja sa starim konzervativnim konceptima, odnos izmedju dosljaka i starosjedilaca, uloga klera u drustvu, sve u svemu nevjerovatan film. Vidim na vikipediji da nije postigao box office uspjeh i nimalo se ne cudim
U mnostvu sjajnih momenata, izvojio bih jedan iako je kler kroz ulogu svestenika prikazan manje vise pozitivno: "Za vrijeme velike gladi nijedan svestenik nije umro"
-
zetareticula
#43198 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gdje imam title za skinuti, ja ga skinuo prije 2 sedmice ali ne mogu title naci ?ferratilis wrote:Odlican. Steta sto nije dobio Oskara
- ferratilis
#43199 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nemam pojma, ja sam gledao sa engleskim titlovima.zetareticula wrote:Gdje imam title za skinuti, ja ga skinuo prije 2 sedmice ali ne mogu title naci ?
-
last mohicans