Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#43151 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

JoseMujica wrote:Strangled (2016)
A martfüi rém (original title)
2h 1min | Crime, Thriller | 10 November 2016 (Hungary)
http://www.imdb.com/title/tt4975280/

Image

odličan mađarski krimić :thumbup:

ps

karanana will like this one ;-)
Sto li? Garant pun zapleta.
Watchlista.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43152 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

karanana wrote:
JoseMujica wrote:Strangled (2016)
A martfüi rém (original title)
2h 1min | Crime, Thriller | 10 November 2016 (Hungary)
http://www.imdb.com/title/tt4975280/

Image

odličan mađarski krimić :thumbup:

ps

karanana will like this one ;-)
Sto li? Garant pun zapleta.
Watchlista.
trust me on this one :D
kakavdanakneiskustvu

#43153 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

pici wrote:Daniel Day Lewis je izvrstan glumac mada po meni dosta ekscentican i opsesivan prema ulozi... jebiga takav cojk... posljednji mohikanac film koji i dan danas odgledam s posebnim gustom a knjiga ako sam ista procitao od lektire to je onda ova knjiga... obozavam je

legendarna posljednja scena... ostavi bez daha... ko nije gledao film neka ne gleda klip SPOILER!!!

nisam ga gledao,a na watchlisti mi je
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43154 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pici wrote:Daniel Day Lewis je izvrstan glumac mada po meni dosta ekscentican i opsesivan prema ulozi... jebiga takav cojk... posljednji mohikanac film koji i dan danas odgledam s posebnim gustom a knjiga ako sam ista procitao od lektire to je onda ova knjiga... obozavam je

legendarna posljednja scena... ostavi bez daha... ko nije gledao film neka ne gleda klip SPOILER!!!

pogledaj neces se pokajati....
kakavdanakneiskustvu

#43155 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

pici wrote:

pogledaj neces se pokajati....
:thumbup:
ferratilis

#43156 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Odlican. Steta sto nije dobio Oskara

Image
Point.

#43157 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

omar little wrote:samo cinjenica da scorsese nije dobio oskara do prije desetak godina diskvalificira tu marketinsku sracku za bilo kakvo ozbiljno vrednovanje.
Manuel42

#43158 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Manuel42 »

seln wrote:
Manuel42 wrote:Daniel Day Lewis je najbolji glumac 21 stoljeća, jedini u historiji koji je osvojio 3 Oskara.
:shock:
Sta, zar je Jack Nicholson umro? :shock:
I broje li se i glumice? Hepburn? Streep?

napisao je najbolji glumac 21. stoljeća,nicholson u tom stoljeću bas i nije imao nekih vrhunskih uloga
Zahvaljujem
seln

#43159 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:Nije seln pročitao do kraja nego se odmah upalio.
seln mozda nije procitao do kraja, ali ako tjeramo mak na konac, prvog oskara je dobio 1989, dakle, u 20. vijeku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#43160 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

seln wrote:
seln mozda nije procitao do kraja, ali ako tjeramo mak na konac, prvog oskara je dobio 1989, dakle, u 20. vijeku.
Napisa čovjek, 21. vijeka, vjerovatno gledajući da mu je većinski opus stvaralaštva u 21. vijeku.
Ako je i pogrešno, to da je DDL glumac kojeg ne možemo isključivo vezati za 21. vijek, to je onda nešto drugo.

Meni lično je odličan glumac, ali sad to nešto najbolji....pa ima i drugih glumaca koji su fanatici, koji se srode sa svojom ulogom, eto, recimo, Christian Bale je takav, blesav kad dobije neku ulogu, saživi se sa istom.
Dakle, ako bi se dijelilo na dobre i loše glumce, svakako je DDL među dobrim i to je dovoljno.
Najbolji....neko ne voli gledati filmove koje on snima, odnosno taj žanr, tako da je to relativno.
seln

#43161 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:
seln wrote:
Napisa čovjek, 21. vijeka, vjerovatno gledajući da mu je većinski opus stvaralaštva u 21. vijeku.
Ako je i pogrešno, to da je DDL glumac kojeg ne možemo isključivo vezati za 21. vijek, to je onda nešto drugo.

Meni lično je odličan glumac, ali sad to nešto najbolji....pa ima i drugih glumaca koji su fanatici, koji se srode sa svojom ulogom, eto, recimo, Christian Bale je takav, blesav kad dobije neku ulogu, saživi se sa istom.
Dakle, ako bi se dijelilo na dobre i loše glumce, svakako je DDL među dobrim i to je dovoljno.
Najbolji....neko ne voli gledati filmove koje on snima, odnosno taj žanr, tako da je to relativno.
DDL jeste sigurno na vrhu glumackog Olimpa. Meni licno su draze njegove starije uloge, "Moja lijeva noga" ili "Bokser".
Oskar za "Lincoln" mi je bas bio na guzove, otprilike kao kad je "Argo" proglasen najboljim filmom.
Tito_i_Partija

#43162 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Ostat' ce mi upamcen primarno po brkatim, hladnim, i skrupuloznim karakterima, t.j. Bill the Butcher i Daniel Plainview. :-D
beni-bu-man

#43163 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Tito_i_Partija wrote:Ostat' ce mi upamcen primarno po brkatim, hladnim, i skrupuloznim karakterima, t.j. Bill the Butcher i Daniel Plainview. :-D

Mnogo jake uloge :mrgreen:
karanana

#43164 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

i meni nekako gangs of new york i there will be blood. iako nisam nesto preocaran tim filmovima.

jebo majku kad skontam nista drugo njegovo nisam ni gledo. da on nije malo precjenjen ili je do mene?
i prvi put cujem da gluma kaze da zavrsava karijeru i da je to-to sto se glumljenja tice. nekako mi je to dozivotni posao, kad te zovnu radis.
nema me tamo

#43165 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Strašan glumac, al' naravno u svemu tome se mora preveulicavati 10 puta.
kakavdanakneiskustvu

#43166 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Tito_i_Partija wrote:Ostat' ce mi upamcen primarno po brkatim, hladnim, i skrupuloznim karakterima, t.j. Bill the Butcher i Daniel Plainview. :-D

meni po ulozi u mojem lijevom stopalu,nevjerovatna gluma
kakavdanakneiskustvu

#43167 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

karanana wrote:i meni nekako gangs of new york i there will be blood. iako nisam nesto preocaran tim filmovima.

jebo majku kad skontam nista drugo njegovo nisam ni gledo. da on nije malo precjenjen ili je do mene?
i prvi put cujem da gluma kaze da zavrsava karijeru i da je to-to sto se glumljenja tice. nekako mi je to dozivotni posao, kad te zovnu radis.
jesi gledao moje lijevo stopalo?
karanana

#43168 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

karanana wrote:i meni nekako gangs of new york i there will be blood. iako nisam nesto preocaran tim filmovima.

Nisam. Sto? Jel sexi? Inace ne gledam muska stopala ali ako hoces mogu pogledati.
kakavdanakneiskustvu

#43169 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

karanana wrote:

Nisam. Sto? Jel sexi? Inace ne gledam muska stopala ali ako hoces mogu pogledati.

jebenica kako je sexi
KB9

#43170 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

black panther mi je itekako bio dobar kad je izasao al koliko ce mi sav dojam o istom skenjat populacija crne boje koze, promovisuci kao neki svoj film protiv kojeg se bas nista ne smije rec jer si u protivnom rasista i tacka, to prosto nije humano, stvarno ne razumijem zasto se toliko potencira skoro kao neka svetinja medju navedenim ljudima, covjece marvelov film, halo, opusti se i uzivaj, tacka :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#43171 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

:mrgreen:
zijancer

#43172 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zijancer »

pici wrote:
ko nije gledao film neka ne gleda klip SPOILER!!!
Bloo
Globalna šefica

#43173 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

KB9 wrote:black panther mi je itekako bio dobar kad je izasao al koliko ce mi sav dojam o istom skenjat populacija crne boje koze, promovisuci kao neki svoj film protiv kojeg se bas nista ne smije rec jer si u protivnom rasista i tacka, to prosto nije humano, stvarno ne razumijem zasto se toliko potencira skoro kao neka svetinja medju navedenim ljudima, covjece marvelov film, halo, opusti se i uzivaj, tacka :-)
Pa kad pogledaš historijat stripovskih filmova ili nekih adaptacija, uglavnom je whitewashing (Ghost in the Shell, Dr Strange etc) i napokon ljudi docekali "svoj" film...blockbuster sa junakom druge boje koze..
Neregistrirani

#43174 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Neregistrirani »

Bloo wrote:
KB9 wrote:black panther mi je itekako bio dobar kad je izasao al koliko ce mi sav dojam o istom skenjat populacija crne boje koze, promovisuci kao neki svoj film protiv kojeg se bas nista ne smije rec jer si u protivnom rasista i tacka, to prosto nije humano, stvarno ne razumijem zasto se toliko potencira skoro kao neka svetinja medju navedenim ljudima, covjece marvelov film, halo, opusti se i uzivaj, tacka :-)

Pa kad pogledaš historijat stripovskih filmova ili nekih adaptacija, uglavnom je whitewashing (Ghost in the Shell, Dr Strange etc) i napokon ljudi docekali "svoj" film...blockbuster sa junakom druge boje koze..
Upravo!
https://pescanik.net/crni-panter-i-otkrice-afrike/
Tito_i_Partija

#43175 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:
:mrgreen:
Haj dobro onda, neskrupulozan. Uglavnom znas sta mislim. :-D
Post Reply