Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
channel10

#43126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zar niste jutros govorili kako je ovaj dogovor rezultat lobiranja Hrvata, kako su ubacili kantone...bla, bla, bla :oops: Sada demantova vas Čović i odma mijenjate priču. :?
Hajd se ti vrati koju stranicu nazad pa vidi ko je sta pisao.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

BiH
Izetbegović: Čudi me Čovićeva reakcija, pravi bespotrebne probleme
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja klovnova Allahu dragi :mrgreen:

Image

i za sta oni uzimaju plate i koga predstavljaju... cevljanovic mentalitet pa to ti je, zaglibili smo u zivo blato... zbogom majko odoh u polikitcare :bih:
mO k3

#43128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Nemamo mi blage sta je ovdje potpisano , još manje političari :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

ma jebatinHa, odoH ja u ziviniCe
:bih:

Image
statixx

#43130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Realno, Bake je svoj navodni joker (Pismo namjere) iskoristio za nista... :D
palermo

#43131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

statixx wrote:Realno, Bake je svoj navodni joker (Pismo namjere) iskoristio za nista... :D
realno.....baš i ne znamo za što ga je iskoristio
KB9

#43132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KB9 »

ko bi reko da je bake ovako sposoban, izgleda ko kakav prosjecni mesar a ovamo suka im momacki
statixx

#43133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

palermo wrote:
statixx wrote:Realno, Bake je svoj navodni joker (Pismo namjere) iskoristio za nista... :D
realno.....baš i ne znamo za što ga je iskoristio
Ne moze ga ni iskoristiti jer to nije njegov dzoker, zato sam i napisao "navodni". Njemu novac treba za administraciju isto koliko Miletu i Covi. To je oduvijek bio dzoker MZ, kojim su, u ovom slucaju, osigurali SSP i Mehanizam koordinacije. Sve je bila samo predstava, ako nista da se po medijima ne prica o konkretnim, stvarnim, problemima naseg drustva (privredni i finansijski kriminal, korupcija, dubioze u budzetima i fondovima, i sl.). Eto, Vigermark je upravo na AJ objasnio da su kantoni uvrsteni u sva tijela, cak i u Kolegij kao najvise tijelo. Dakle, nista se nije izmjenilo u odnosu na onaj objavljen jos u februaru u SL. Cova samo koristi priliku da naprdjuje o majorizaciji i podigne Bajin rejting, koji je bio pao nakon objave popisa i SSP-a. I sad je kao Baja uzvratio udarac, osvetio se svom najboljem savezniku. :D
palermo

#43134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

statixx wrote:
Ne moze ga ni iskoristiti jer to nije njegov dzoker, zato sam i napisao "navodni". Njemu novac treba za administraciju isto koliko Miletu i Covi. To je oduvijek bio dzoker MZ, kojim su, u ovom slucaju, osigurali SSP i Mehanizam koordinacije. Sve je bila samo predstava, ako nista da se po medijima ne prica o konkretnim, stvarnim, problemima naseg drustva (privredni i finansijski kriminal, korupcija, dubioze u budzetima i fondovima, i sl.). Eto, Vigermark je upravo na AJ objasnio da su kantoni uvrsteni u sva tijela, cak i u Kolegij kao najvise tijelo. Dakle, nista se nije izmjenilo u odnosu na onaj objavljen jos u februaru u SL. Cova samo koristi priliku da naprdjuje o majorizaciji i podigne Bajin rejting, koji je bio pao nakon objave popisa i SSP-a. I sad je kao Baja uzvratio udarac, osvetio se svom najboljem savezniku. :D
a na to misliš, pa to je politika........mada ja mislim da se kao i obično pretjeruje u šemama tih igara....
155_mm

#43135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

channel10 wrote:
Zar vam nije vec napisano u čemu je problem i kakva je razlika izmedju prvobitnog sporazuma i ovog sad?! Eto vam Covke sve kaze. Uz to, u ovaj novi sporazum je ubačeno ono što je Dodik tražio,a nije bilo u prvom sporazumu i to je da bi se nešto usvojilo,treba imati saglasnost sve tri strane, države. FBIH i RS.
U prvobitnom se sve usvajalo na osnovu većine. Znaci bolio te racq jel došao na sjednicu ovaj iz manjeg entiteta. A sad ide destrukcija i razvlačenje do jaja.
ja sam samo trazio pojasnjenje sta znace one dvije stavke iz potpisanog dokumenta. nista vise.

eto ako ti ne znas mozda zna kolega statixx. on daje dojam da jedini na ovom forumu zna sta je konkretno potpisano.
statixx

#43136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

155_mm wrote:
channel10 wrote:
Zar vam nije vec napisano u čemu je problem i kakva je razlika izmedju prvobitnog sporazuma i ovog sad?! Eto vam Covke sve kaze. Uz to, u ovaj novi sporazum je ubačeno ono što je Dodik tražio,a nije bilo u prvom sporazumu i to je da bi se nešto usvojilo,treba imati saglasnost sve tri strane, države. FBIH i RS.
U prvobitnom se sve usvajalo na osnovu većine. Znaci bolio te racq jel došao na sjednicu ovaj iz manjeg entiteta. A sad ide destrukcija i razvlačenje do jaja.
ja sam samo trazio pojasnjenje sta znace one dvije stavke iz potpisanog dokumenta. nista vise.

eto ako ti ne znas mozda zna kolega statixx. on daje dojam da jedini na ovom forumu zna sta je konkretno potpisano.
Ako je vjerovati izjavama Vigermarka, nista novo. Dakle, imas vec objavljeni Mehanizam i tamo ces naci sve ono sto je navodno tek sad usaglaseno. Ako premotas film unazad, u pocetku se govorilo kako problem nije RS, vec FBiH, jer se vodila polemika oko ucesca i uloge kantona u Mehanizmu, i tada se Covicu popustilo, a onda je loptica prebacena na RS.
155_mm

#43137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

madner wrote:Bake nastavlja u svom stilu. Jebo lud zbunjenog. :D
i to u kontinuitetu.
kad je fahraon zaglavijo robiju bake pojma nema sta se dogadja. a fahro ni danas ne zna sta ga snadje.

pa onda objava popisa. niko ni danas ne zna kako se to omaklo da se rezultati objave.

pa onda za kladionice jebe lud zbunjenog.

pa mu kao nije dosta po bosni otisao podjebavati po srbiji. kad u beogradu vlastita jaja nisu izgrizli.

i sad ovo. niko nista ne konta. ni dezurni pljuvaci na forumu ne znaju sta i kako pljuvati.
a meni je najzalije bevande. on jadan ne zna ni koga napadati pa ugrize vlastitog sefa. jadna li mu majka.

:lol: :lol: :lol:
155_mm

#43138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

statixx wrote:
155_mm wrote:
channel10 wrote:

Ako je vjerovati izjavama Vigermarka, nista novo. Dakle, imas vec objavljeni Mehanizam i tamo ces naci sve ono sto je navodno tek sad usaglaseno. Ako premotas film unazad, u pocetku se govorilo kako problem nije RS, vec FBiH, jer se vodila polemika oko ucesca i uloge kantona u Mehanizmu, i tada se Covicu popustilo, a onda je loptica prebacena na RS.
cuj sad nista novo. a sinoc zvona zvonila citavu noc na Notre-Dame u cast svetosavske pobede svetog milorada laktaskog nad prokletim turcima.
:-)
L u c i f e r

#43139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by L u c i f e r »

155_mm wrote:
i to u kontinuitetu.
kad je fahraon zaglavijo robiju bake pojma nema sta se dogadja. a fahro ni danas ne zna sta ga snadje.

pa onda objava popisa. niko ni danas ne zna kako se to omaklo da se rezultati objave.

pa mu kao nije dosta po bosni otisao podjebavati po srbiji. kad u beogradu vlastita jaja nisu izgrizli.

i sad ovo. niko nista ne konta. ni dezurni pljuvaci na forumu ne znaju sta i kako pljuvati.
a meni je najzalije bevande. on jadan ne zna ni koga napadati pa ugrize vlastitog sefa. jadna li mu majka.

Image
insomnia78

#43140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by insomnia78 »

155_mm wrote:
statixx wrote:
155_mm wrote: ja sam samo trazio pojasnjenje sta znace one dvije stavke iz potpisanog dokumenta. nista vise.

cuj sad nista novo. a sinoc zvona zvonila citavu noc na Notre-Dame u cast svetosavske pobede svetog milorada laktaskog nad prokletim turcima.
:-)
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji106]

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
mario001

#43141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mario001 »

155_mm wrote:
i to u kontinuitetu.

KB9

#43142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KB9 »

L u c i f e r wrote:
155_mm wrote:
i to u kontinuitetu.

Image
:lol:
155_mm

#43143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

Mladen Ivanić za Klix.ba: Dobro je što su se sastali Izetbegović i Dodik
Ivanić je rekao da je dobro što su Izetbegović i Dodik sjeli, ali da smatra kako su mehanizam koordinacije trebali dogovarati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijeri entiteta Željka Cvijanović i Fadil Novalić ili članovi Predsjedništva BiH na sastanku s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i predsjednicima entitetskih vlada.

"Ovako mislim da će to otvoriti pitanje dogovora, ne sadržaja i suštine nego forme, a to može bit problem. Ja razumijem zašto su njih dvojica sjeli, zato što su i jedan i drugi zategli političke prilike. Jedan drugom su trebali kako bi pronašli izlaz i samo su zajedno mogli naći izlaz iz ove blokade", kazao je Ivanić.

On je dodao da je teško pretpostavljati kako će dalje teći dešavanja vezana za mehanizam koordinacije i da li će on uopće bit usvojen
u prijevodu:

ne mozemo vam oprostiti sto nam je propao glavni cilj ove ujdurme. a to je da ili sva tri premijera ili sva tri clana presjednistva odu na nnoge mom novom sefu miloradu uz laktasa. pa smo ponudili kompromis sa administritativnim centrom nase republike u nasem saraJvu pa set i to odbili. ovu sramotu sa kaHvanom vam ne mozemo oprostiti.

inace porucujem vam isto sto i moj sef neki dan da bez obzira sta mi potpisemo to se nista ne broji tako i sa ovim mehanizmom kordinacije. to sto smo mi potpisali ne znacio da ce od toga biti ista.
155_mm

#43144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 155_mm »

citava ova ujdurma u kaHvani dobija i medjunarodni karakter.
Vučić: Srbija podržava sporazum Dodika i Izetbegovića
Ocijenio je kako taj sporazum vodi miru i stabilizaciji te najavio kako će Srbija i u buduće podržavati sve sporazume koje postignu legitimni predstavnici tri naroda u BiH, javlja Tanjug.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio kako je situacija u regiji inače, vrlo komplicirana te dodao kako će Srbija činiti sve što može da očuva mir i stabilnost
prevedeno to znaci:

porucujem ovima iz SDS-a i saveza za izdaju da je za beograd jedino prihvatljiva politika blokada, opstrukcije i dizanja tenzija do pred sam oruzani sukob (ali nikako dalje od toga) i to pod svaku cijenu.
Juliuscezar

#43145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Juliuscezar »

Recimo Dodik i Bake su nesto dogovorili, kako ce sad ovo proci legalnu procedure. Nece se sad u sluzbenom listu ovo objavit ono jer je dogovoreno dok se žderalo u nekom hotelu. A kako ce proci legalnu proceduru ako dogovor ne podrzavaju 2 od 3 stranke u drzavnoj vladi (SzP i HDZ)
Drvosjeca iz Dejcica

#43146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ni HDZ-ovo maslo nije za ramazana. Dok je Čović lizao svako malo guzicu Dodiku i dogovarao sve i svašta onda je to bilo legitimno i legalno i nije bio dogovor dvojice protiv trećeg. :oops:
Juliuscezar

#43147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Juliuscezar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ni HDZ-ovo maslo nije za ramazana. Dok je Čović lizao svako malo guzicu Dodiku i dogovarao sve i svašta onda je to bilo legitimno i legalno i nije bio dogovor dvojice protiv trećeg. :oops:
Ma ne govorim o tome, nego o realizaciji dogovora
madner

#43148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

155_mm wrote:
i to u kontinuitetu.

Dezurni branioci iz nekog razloga ovaj dogovor smatraju uspjehom. Isti takav prije par godina je smatran izdajom drzavnih interesa. Sta se promjenilo?
Hadzi Lojo

#43149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hadzi Lojo »

Tako nam je kad biramo propale arhitekte da nas predstavljaju, pa Bakir i Denis su i fakultet zavrsili na guranje preko stela i stela. Ta dvojica nisu sposobna da poljski WC isprojektuju a kamoli kakvu zgradu!
Raspitajte se malo medju njihovim kolegama sa fakulteta, iznenadit ce vas!
ultima_palabra

#43150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Prdimahovina sve skupa, zakuhava se malo pred lokalne i zbijaju torovi.
Locked