Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- shbc
#43126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na osnovu cega je Marjanovic SDA igrac?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
njegova politicka karijera i velika popularnost pocinju od trenutka kada biva izabran za ministra obrazovanja i to rucicama sda, a u trenutku kada se istim tim rucicama smijenila vlada sdpa.shbc wrote:Na osnovu cega je Marjanovic SDA igrac?
sto bi pravnici rekli, ima osnova za sumnju.
- shbc
#43128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uredu. Samo se ne sjecam poteza na osnovu kojih bi se dalo reci da je njihov. Mozda i grijesim.
Uostalom, rast NS-a (pogotovo na posljednjim izborima) je uzrokovan upravo time sto su jedina iole ozbiljnija stranka koja nije usla u krevet sa tronoscem i koja je to kategoricno odbijala. Da se ne lazemo, to je prvenstveni razlog, ne ideje, politike i stavovi. Nesto cisto sumnjam da su toliko ludi da to upropaste davajuci mjesto u predsjednistvu stranke liku koji je toliko ocigledno igrac tronosca (ili njegovog dijela) da su prosjecni anonimusi na forumu to skontali.
Uostalom, rast NS-a (pogotovo na posljednjim izborima) je uzrokovan upravo time sto su jedina iole ozbiljnija stranka koja nije usla u krevet sa tronoscem i koja je to kategoricno odbijala. Da se ne lazemo, to je prvenstveni razlog, ne ideje, politike i stavovi. Nesto cisto sumnjam da su toliko ludi da to upropaste davajuci mjesto u predsjednistvu stranke liku koji je toliko ocigledno igrac tronosca (ili njegovog dijela) da su prosjecni anonimusi na forumu to skontali.
-
putokaz1
#43129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I Selim je pomogao,a NS su izvukli gradovi Sarajevo,Zenica8Sanja),Bihać,Tuzla...shbc wrote:Uredu. Samo se ne sjecam poteza na osnovu kojih bi se dalo reci da je njihov. Mozda i grijesim.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#43130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nasa stranka, kao stranka nije nikada usla u vlast sa tronoscem, ali clan predsjednistva nase stranke, marjanovic, djelomicne jeste. naravno, tada kao pojedinac.shbc wrote:Uredu. Samo se ne sjecam poteza na osnovu kojih bi se dalo reci da je njihov. Mozda i grijesim.
jos ako uzmemo u obzir da je isti dosao umjesto emira suljagica, koji je ranije imao sukob sa reisom cericem i islamskom zajednicom i kompletnom sda, zbog slucaja vjeronauka.
a pedja je odigrao mudro sa ubacivanjem damira u predsjednistvo, jer je tako, makar na odredjeni period sprijecio da mu dva zastupnika u skupstini ks napuste stranku i sebi stvorio dovoljno vremena da se rijesi svih koje damir kontrolira, a u sarajevu ih ima mnogo.
opet, ovo je moje misljenje, moze biti da sam u krivu, a moze biti da imam pravo.
- drug_profi
#43131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A danas sumnjamo da je Suljagic napravio potpuri za aferu vjeronauka u saradnji sa IZ. Ako cak i metak nije sam sebi poslao.
Tada SDP nije stao uz njega jer prije svega nisu ni bili upoznati sta planira, niti su htjeli da budu uvuceni u to.
Klasicno afera koja je trebala oboriti Vladu KS.
Tada SDP nije stao uz njega jer prije svega nisu ni bili upoznati sta planira, niti su htjeli da budu uvuceni u to.
-
tutku
#43132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na osnovu gluposti i neutemeljnih strahova.shbc wrote:Na osnovu cega je Marjanovic SDA igrac?
-
demagog
#43133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Reklo bi se da se paranoja uvukla u BH Blok

- Prpa.ba
#43134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S obzirom koliko je doajena BH ljevice proklizalo nakon izbacivanja SDA iz vlasti u KS, paranoja je sasvim opravdana. 
-
putokaz1
#43135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izašli su iz SDP:Zlatko Lagumdžija,Enver Bijedić....Prpa.ba wrote:S obzirom koliko je doajena BH ljevice proklizalo nakon izbacivanja SDA iz vlasti u KS, paranoja je sasvim opravdana.
- malakh
#43136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
to je vec ispricana prica i iskreno, treba imati muda za takve poteze. licno sam podrzavao stavove suljagica po pitanju vjeronauke, makar njenog izjednacavanja sa ostalim vjerama. ne vidim ja da se to iskoristilo da se obori vlada, niti vidim kako se to moglo iskoristiti. funkciju suljagica je obavljao njegov pomocnik ili zamjenik i to ministarstvo je nastavilo sa radom, do izbora marjanovica, a bome i nakon njegove ostavke.drug_profi wrote:A danas sumnjamo da je Suljagic napravio potpuri za aferu vjeronauka u saradnji sa IZ. Ako cak i metak nije sam sebi poslao.
evo ti mi reci. da li je sda pripazila marjanovica ministarskom foteljom?
- Kikibombona
#43137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka
Imaju moj glas. Zavrseno.
Jedini imaju hrabrosti i petlje uraditi kako misle da treba taman izgubili glasove. Ne uvlace se i ne lazu birace.
I SDP zasluzuje cestitke
Jedini imaju hrabrosti i petlje uraditi kako misle da treba taman izgubili glasove. Ne uvlace se i ne lazu birace.
I SDP zasluzuje cestitke
-
putokaz1
#43138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zsad se i Jifla drži dobro,malo Muti ali drži seKikibombona wrote:Nasa stranka![]()
![]()
I SDP zasluzuje cestitke
- drug_profi
#43139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti kao da se ne sjećaš da se tad digla kuka i motika da se ruši Vlada KS?malakh wrote:to je vec ispricana prica i iskreno, treba imati muda za takve poteze. licno sam podrzavao stavove suljagica po pitanju vjeronauke, makar njenog izjednacavanja sa ostalim vjerama. ne vidim ja da se to iskoristilo da se obori vlada, niti vidim kako se to moglo iskoristiti. funkciju suljagica je obavljao njegov pomocnik ili zamjenik i to ministarstvo je nastavilo sa radom, do izbora marjanovica, a bome i nakon njegove ostavke.drug_profi wrote:A danas sumnjamo da je Suljagic napravio potpuri za aferu vjeronauka u saradnji sa IZ. Ako cak i metak nije sam sebi poslao.
evo ti mi reci. da li je sda pripazila marjanovica ministarskom foteljom?
Uopšte neću da raspravljam jeli vjeronauku mjesto u obrazovnoj ustanovi.
- drug_profi
#43140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kifla je uradio onako kako je morao da "sacuva obraz". Ostro se pobunili i pustili da sve ide svojim tokom.putokaz1 wrote:Zsad se i Jifla drži dobro,malo Muti ali drži seKikibombona wrote:Nasa stranka![]()
![]()
I SDP zasluzuje cestitke
-
olimp84
#43141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kikibombona wrote:
Jedini imaju hrabrosti i petlje uraditi kako misle da treba taman izgubili glasove.
nisam pratio, ne znam sta komentarises ovdje. ali sta imaju oni i mi od toga sto ce biti toliko "hrabri" da gube glasove.
eventualno ce uci u historiju politicke scene sarajeva kao hrabra i principijelna stranka, koja propade, jer narod nemade uha za njihove ideje.
hipotetiziram i pretpostavljam puno ovdje, al kontas sta hocu rec.
samo da se ne ohrabruje ta hrabrost koja gubi glasove.
pozZ
-
Dendrlix
#43142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji...
Naša stranka po broju glasova raste od svog postanka. Logično je da će se nekada taj rast zaustaviti. Nikada neće imati 30% na nivou FBiH. U KS se ne bih se usudio prognozirati...

Naša stranka po broju glasova raste od svog postanka. Logično je da će se nekada taj rast zaustaviti. Nikada neće imati 30% na nivou FBiH. U KS se ne bih se usudio prognozirati...
- bunk
#43143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dje nesta zemo kmirso?
-
Hakiz
#43144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, rješenje je da budu neprincipijelni i pretvore se u jednu od 124433454 stranaka koje već postoje i postanu satelid SDA, HDZ, SNSD.olimp84 wrote:Kikibombona wrote:
Jedini imaju hrabrosti i petlje uraditi kako misle da treba taman izgubili glasove.
nisam pratio, ne znam sta komentarises ovdje. ali sta imaju oni i mi od toga sto ce biti toliko "hrabri" da gube glasove.
eventualno ce uci u historiju politicke scene sarajeva kao hrabra i principijelna stranka, koja propade, jer narod nemade uha za njihove ideje.
pozZ
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#43145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za razliku od toga, mogu se potruditi da ne izgube glasove i budu jedna u moru stranaka koja nema svojih principa vec ide za vecinom?olimp84 wrote:Kikibombona wrote:
pozZ
-
olimp84
#43146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
aha, znaci ti direktore mislis da se ne trebaju truditi da ne gube glasove, ili drugim rijecima ocuvaju glasoveizvrsni direktor wrote:Za razliku od toga, mogu se potruditi da ne izgube glasove i budu jedna u moru stranaka koja nema svojih principa vec ide za vecinom?olimp84 wrote:Kikibombona wrote:
pozZ
Last edited by olimp84 on 09/09/2019 21:13, edited 2 times in total.
-
olimp84
#43147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i sta iko ima od takvog rjesenja ?Hakiz wrote:Dakle, rješenje je da budu neprincipijelni i pretvore se u jednu od 124433454 stranaka koje već postoje i postanu satelid SDA, HDZ, SNSD.olimp84 wrote:Kikibombona wrote:
pozZ
i jedno je kad si neprincipijelan da bi ocuvao glasove iz svog glasackog tijela
ili pridobio nove bliske tvojoj politici (npr dobar dio glasova od nipa),
a skroz drugo kad si to isto da bi se ulizo glasacima recimo sda.
ogromna razlika u "zrtvi", ako pretpostavimo da je ima, nazovi kako hoces.
neprincipijelnost nije nuzno losa stvar prije svega. ako je korisnije u datom momentu za stranku i drustvo
odstupiti od principa nema dileme onda.
treba poredat interese i prioritete prije svega
1. da nam bude bolje, uslov(1od..)-> da dodje stranka koja valja necem-> ns ko ispunjava taj uslov-> da ns pobijedi na izborima-> potrebni glasovi-> "hrabra" ns gubi glasove
trebaju biti hrabri, al glasovi su prioritet.
svakako glasovi oko centra i lijevo od centra.
a ako bude pameti abd i one desno premuntat
jedan detalj, u prethodnom postu sam aludirao iskljucivo na gubljenje, a ne pridobijanje.
ali mozemo pricati i o pridobijanju, sto da ne
-
putokaz1
#43148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA ima satelite:DF,SD,SBIH,SBB,BOSS,USD,LDS...I PDA JE TO U SUŠTINI
NS se mora držati SDP+NIP+NBL nema odstupanja
NS se mora držati SDP+NIP+NBL nema odstupanja
- Thorgerson
#43149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka čast za NS.
Iz većine drugih stranaka niko nema svoje ja i svoje mišljenje.
Forto i ekipa, sigurno nisu tražili od Kojovića dozvolu da ode na povorku.
I to mi se sviđa kod NS-a, jer se ne radi o komunistickoj partiji npr kakva je SDA, HDZ ili SNSD gdje se pita jedan čovjek. I on sve aminuje, od portira do direktora javnih preduzeća.
Iz većine drugih stranaka niko nema svoje ja i svoje mišljenje.
Forto i ekipa, sigurno nisu tražili od Kojovića dozvolu da ode na povorku.
I to mi se sviđa kod NS-a, jer se ne radi o komunistickoj partiji npr kakva je SDA, HDZ ili SNSD gdje se pita jedan čovjek. I on sve aminuje, od portira do direktora javnih preduzeća.
- Porodice Foht
#43150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ipak mi nije jasno otkud da Kojovic bude “nedostupan” u nedjelju? Mislim why, kome se pravdati? Pa nije sedmica do izbora?