Ćeraju vodu na Bakirov mlinBanksy wrote:A može biti i da je sve dogovoreno...
Dešavanja u Srbiji
- insomnia78
#43126 Re: Dešavanja u Srbiji
-
palermo
#43127 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa drug moj, ja sam uvijek u svojoj furciMali_Vuk wrote:Izgleda da nam je palermo trenutno u nekoj svojoj furciinsomnia78 wrote:Pa ko se u Bosni dize glede Kosova?![]()
Inače znam momka, regularan skroz
- insomnia78
#43128 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisam vala na Palerma ni mislio
-
palermo
#43129 Re: Dešavanja u Srbiji
đes ba moke.....mO k3 wrote:Imam taj fetiš da navijam za slabijega , u ovome slučaju za Srbiju .... do rata neće doći jer se Srbija boji jednostavno je ....
@palermo dosta si bezobrazan
- Mali_Vuk
#43130 Re: Dešavanja u Srbiji
palermo wrote:Pa drug moj, ja sam uvijek u svojoj furciMali_Vuk wrote:Izgleda da nam je palermo trenutno u nekoj svojoj furciinsomnia78 wrote:Pa ko se u Bosni dize glede Kosova?![]()
Inače znam momka, regularan skroz...ta znamo se dugo sa foruma.....
-
asker
#43131 Re: Dešavanja u Srbiji
insomnia78 wrote:Ćeraju vodu na Bakirov mlinBanksy wrote:A može biti i da je sve dogovoreno...
- mO k3
#43132 Re: Dešavanja u Srbiji
Moj @palermo šta se sa tobom dešava pitam se nekada ....
- insomnia78
#43133 Re: Dešavanja u Srbiji
Puno vi precjenjujete Srbiju.
-
palermo
#43134 Re: Dešavanja u Srbiji
Brinem se oko Džeksonovog transfera......jes i timO k3 wrote:Moj @palermo šta se sa tobom dešava pitam se nekada ....
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#43135 Re: Dešavanja u Srbiji
et vas ko u srbskoj skupstini tj pred njom... udario srbin na srbina ko u zadruGi 
- MaksprotivMarksa
#43136 Re: Dešavanja u Srbiji
Posteno, ali opet emocija, zato nikada necemo imati drzavu, a ako je i dobijemo, dobit cemo je na najvecem zlocinu u historiji ovih prostora, a onda ce nas neko tako isto zbrisati sa ovih prostora, nije da nece biti zelje kroz koju godinu ako se nastave tendencije kojim svjedocimo, a koje Bosnhaci zdusno podrzavaju, ne sto im je fasizam imanentan nego znog elementarne politicke nepismenosti !asker wrote:Racionalnost nalaze da krvoloci koji su nedavno brutalno unistavali moj narod, a ni dan danas mu ne misle nista bolje, zasluzuju samo prezir.MaksprotivMarksa wrote: Ko prica o simpatijama, ja pricam o racionalnosti i gledanju svojih interesa.
Predsjednik krvolocne drzave "100 muslimana za jednog Srbina" je kao lesinar kruzio oko Sarajeva sa ocem Seseljom.
Ministar vanjskih poslova krvolocne drzave je bio desna ruka balkanskog kasapina Milosevica.
Ministar odbrane krvolocne drzave Vulin postrojava jedinice u RSu, prisustvuje neustavnim nelegalnim obiljezavanjima i na svaki nacin omalovazava moju drzavu.
Bas tezak izbor na cijoj strani biti.
Ja kad cujem da im je mraz sjebo paprike otvorim bocu vina, a kamoli ovo.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#43137 Re: Dešavanja u Srbiji
Moguće. Vrlo moguće. Iako, presudno je nestrpljenje zapadnog dijela međunarodne zajednice. Berlin i Pariz nisu na istoj liniji sa USA ni po pitanju Irana, ni Kine ni Ukrajine, ali oko Kosova jesu.Banksy wrote:A može biti i da je sve dogovoreno...
Tako reći, djeluje kao zicer.
- Banksy
#43138 Re: Dešavanja u Srbiji
ŠTO SE ZAPRAVO DOGAĐA NA SJEVERU KOSOVA
Iza kulisa dramatičnih izvješća srpskih medija i Vučićevih prijetnji vojnom intervencijom
Jesu li Vučić i Thaçi dogovorili akciju na Kosovu?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... m/8934884/
Današnja akcija u sjevernom dijelu Kosova nije prva ovakvog tipa, a sve prethodne obilježavala su slična izvješća srpskih medija praćena Vučićevim dramatičnim objavama, hitnim sjednicama i izvanrednim priopćenjima te prijetnjama oružanom silom ako netko napadne Srbe.
Oporbeni čelnici koji bojkotiraju rad srbijanske skupštine uvjereni su da je sve što se danas na Kosovu odvija zapravo režirana predstava u dogovoru Vučića i vlasti u Prištini.
- Banksy
#43139 Re: Dešavanja u Srbiji
Jesu li Vučić i Thaçi dogovorili akciju na Kosovu?
Što se to događa na Kosovu? Je li akcija kosovske policije protiv organiziranog kriminala na sjevernom (tzv. srpskom) dijelu Kosova zapravo Vučićev pojas za spašavanje, da još jednom, “enti” put, skrene “misli” nacije s neizbježnog - Kosovo je druga država. To priznavanje poraza traje već predugo, punih 20 godina, i koči Srbiju (iako je Kosovo izgubljeno kada su 1998. započeli operaciju protjerivanja Albanaca, kada je Vučić bio ministar informiranja) u političkoj racionalnosti, ali zato stalno podgrijava ratoborne, iracionalne, promiloševićevske tendencije koje stvaraju dojam stalne opasnosti i mučeništva.
Nekoliko dana nakon što je Vučić priznao gubitak Kosova (tako su njegov govor shvatili i “bratski” ruski mediji), počela je akcija kosovske policije, što je on iskoristio da podigne vojsku u borbenu spremnost i plaši Srbe “novom Olujom”, što je njegov omiljeni manevar u bezizlaznim situacijama.
Njegova muka nije toliko Kosovo koliko to da ga se riješi, a o(p)stane na vlasti, i to kao velikan srpske povijesti. Osim toga, malo je čudno da su ovaj “pogrom Srba” (uhićuju se “prljavi” policajci i carinici obiju nacionalnosti) provučićevski mediji najavljivali već danima, a i on sam ga je spomenuo 17. svibnja. Je li svoj oproštajni govor od Kosova tempirao s tom policijskom akcijom!?
Nameće se zaključak da je sve to dogovoreno s njegovim “prijateljem” Hashimom Thaçijem, jer pojedini analitičari u Srbiji tvrde da se njih dvojica čuju na tjednoj bazi. Njegovi mediji odmah su zatrubili u ratne trube, Vučić govori o vojsci i pobjedi, ali sve je to samo igra. Nitko nema potencijala za rat, osim verbalnog. Srećom. Ni Vučić, ni Šešelj, kao ni ratoborni albanski pandani.
Na Kosovu su i NATO, i EU, a Amerikanci ondje imaju najveću vojnu bazu Bondsteel u ovom dijelu Europe. No, Vučić otkad je na vlasti drži Srbe u tenziji stalnim prijetnjama novim izborima i novim ratovima. Pitanje je dokle može tako iscrpljivati i sebe i Srbiju.
-
Fudo387
#43140 Re: Dešavanja u Srbiji
Do podne jedno, poslije podne drugo.palermo wrote:Pa ja sam recimo zaista neutralan i bez tih navodnika. U sukobu Srbije i Kosova. Zašto bih bio na nečijoj strani.insomnia78 wrote:Najjaci su ovi “neutralni”. Ti si cenim sasvim slucajno Srbin?
- mO k3
#43141 Re: Dešavanja u Srbiji
Znaci dogovoreno ?? Nea ništa od rata .... o Srbijo ponovo si pobijedila !
- insomnia78
#43142 Re: Dešavanja u Srbiji
Pricas gluposti. Ta zelja postoji od kako postoji i Bosna. Nije bas da im je sad naumpaloMaksprotivMarksa wrote:Posteno, ali opet emocija, zato nikada necemo imati drzavu, a ako je i dobijemo, dobit cemo je na najvecem zlocinu u historiji ovih prostora, a onda ce nas neko tako isto zbrisati sa ovih prostora, nije da nece biti zelje kroz koju godinu ako se nastave tendencije kojim svjedocimo, a koje Bosnhaci zdusno podrzavaju, ne sto im je fasizam imanentan nego znog elementarne politicke nepismenosti !asker wrote:Racionalnost nalaze da krvoloci koji su nedavno brutalno unistavali moj narod, a ni dan danas mu ne misle nista bolje, zasluzuju samo prezir.MaksprotivMarksa wrote: Ko prica o simpatijama, ja pricam o racionalnosti i gledanju svojih interesa.
Predsjednik krvolocne drzave "100 muslimana za jednog Srbina" je kao lesinar kruzio oko Sarajeva sa ocem Seseljom.
Ministar vanjskih poslova krvolocne drzave je bio desna ruka balkanskog kasapina Milosevica.
Ministar odbrane krvolocne drzave Vulin postrojava jedinice u RSu, prisustvuje neustavnim nelegalnim obiljezavanjima i na svaki nacin omalovazava moju drzavu.
-
zavrzlama
#43143 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto god mi radili srbi nece promijeniti svoj strateski cilj u vezi BIH...Nase neutralno drzanje ustvari daje srbima dojam nase slabosti.
Bosnjacka podrska ciljevima kosovara,bosnjake cini vrednijim u ocima srba,dok lazna neutralnost samo bosnjake pravi politickim amaterima i luzerima..
Bosnjacka podrska ciljevima kosovara,bosnjake cini vrednijim u ocima srba,dok lazna neutralnost samo bosnjake pravi politickim amaterima i luzerima..
- MaksprotivMarksa
#43144 Re: Dešavanja u Srbiji
Niko ne osporava tu zelju, da zelja ne postoji mi o ovome ne bi ni pricali, bas zbog toga sto zelja postoji mi ne treba da im dajemo karte za igru.
- Mali_Vuk
#43145 Re: Dešavanja u Srbiji
MaksprotivMarksa wrote:
Posteno, ali opet emocija, zato nikada necemo imati drzavu, a ako je i dobijemo, dobit cemo je na najvecem zlocinu u historiji ovih prostora, a onda ce nas neko tako isto zbrisati sa ovih prostora, nije da nece biti zelje kroz koju godinu ako se nastave tendencije kojim svjedocimo, a koje Bosnhaci zdusno podrzavaju, ne sto im je fasizam imanentan nego znog elementarne politicke nepismenosti !
Dosta foruma za danas.
A Kosovarima neka je sretno
- Banksy
#43146 Re: Dešavanja u Srbiji
Čiji je ovo portal, Vučićev? Ako jeste, zanimljivo...
https://www.republika.rs/vesti/tema-dan ... kne-putina
https://www.republika.rs/vesti/tema-dan ... kne-putina
-
asker
#43147 Re: Dešavanja u Srbiji
Otkrit cu ti tajnu, mi imamo drzavu!MaksprotivMarksa wrote:Posteno, ali opet emocija, zato nikada necemo imati drzavu, a ako je i dobijemo, dobit cemo je na najvecem zlocinu u historiji ovih prostora, a onda ce nas neko tako isto zbrisati sa ovih prostora, nije da nece biti zelje kroz koju godinu ako se nastave tendencije kojim svjedocimo, a koje Bosnhaci zdusno podrzavaju, ne sto im je fasizam imanentan nego znog elementarne politicke nepismenosti !asker wrote:Racionalnost nalaze da krvoloci koji su nedavno brutalno unistavali moj narod, a ni dan danas mu ne misle nista bolje, zasluzuju samo prezir.MaksprotivMarksa wrote: Ko prica o simpatijama, ja pricam o racionalnosti i gledanju svojih interesa.
I nikakav zlocin Bosnjaci nece pociniti, nemamo to u DNK. To je ipak rezervisano za one koji su stoljecima utrenirani.
Ostalo
- MaksprotivMarksa
#43148 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne kontam, sta nije jasno ?Mali_Vuk wrote:MaksprotivMarksa wrote:
Posteno, ali opet emocija, zato nikada necemo imati drzavu, a ako je i dobijemo, dobit cemo je na najvecem zlocinu u historiji ovih prostora, a onda ce nas neko tako isto zbrisati sa ovih prostora, nije da nece biti zelje kroz koju godinu ako se nastave tendencije kojim svjedocimo, a koje Bosnhaci zdusno podrzavaju, ne sto im je fasizam imanentan nego znog elementarne politicke nepismenosti !
![]()
Dosta foruma za danas.
A Kosovarima neka je sretno
- Nadzornik
#43149 Re: Dešavanja u Srbiji
Obtirom da su ovo desavanja u Srbiji,ja im se takodje divim.Bosanski_kralj wrote:Iskreno, divim se Albancima (u nekim stvarima).![]()
A i Kralj Tvrtko im se divi.
- MaksprotivMarksa
#43150 Re: Dešavanja u Srbiji
Zlocinstvo nije zapisano u genotipu, Bosnjaci su imali periode historije kada su bili na pogresnoj strani, ali ljudi koji misle da je zlocinstvo zapisano u dnk vjerovatno podrzavaju bas te periode i na njima temelhe svoj identitet.
Ako imamo drzavu zasto konstantno kukumacemo da je nemamo i da nam je pola drzave genocidna tvorevina ?
Ako imamo drzavu zasto konstantno kukumacemo da je nemamo i da nam je pola drzave genocidna tvorevina ?
Last edited by MaksprotivMarksa on 28/05/2019 20:20, edited 1 time in total.