FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#43126 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Jel neko možda čitao zvaničnu presudu FIFA u vezi tog bana? Ne kontam kako mogu kupovati igrače a imaju ban, ili postoji neka rupa u svemu tome gdje kaže da mogu kupiti igrača, ali igrač nema pravo nastupa dok ne istekne ban.
omar little

#43127 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

pa zato sto je transfer ban na registraciju a ne na kupovinu. u svemu sto sam ja citala pise transfer ban preventing the club from registering any players. u dokumentaciji se ne spominje kupovina. u narodu :D se to izjednacilo sa kupovinom, a i ima smisla, jer sta ga imas kupovati ako ne moze za tebe igrati.
skenderija04

#43128 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

O banu cemo jos vidjeti sta ce biti, ali 29.05 navijajte za Blattera :D :D :D :D
Crvena Tifoza

#43129 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Uredu, ali kako popuniti taj vakum između kupovine i registracije. Sutra da neki klub proda igrača Barçi, oni moraju registrovati da su prodali tog igrača, za koliko para i kome. Zar to nije indirektna registracija igrača. Neće valjda bacati pare na igrače, da bi se isti vodili bez kluba pola godine. Ili će ih presjednik kluba kupovati na svoje ime i kasnije poklanjati Barci. :D
skenderija04

#43130 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Crvena Tifoza wrote:Uredu, ali kako popuniti taj vakum između kupovine i registracije. Sutra da neki klub proda igrača Barçi, oni moraju registrovati da su prodali tog igrača, za koliko para i kome. Zar to nije indirektna registracija igrača. Neće valjda bacati pare na igrače, da bi se isti vodili bez kluba pola godine. Ili će ih presjednik kluba kupovati na svoje ime i kasnije poklanjati Barci. :D
Ne, nema to veze sa ekonomskom transakcijom. Dva kluba se mogu dogovoriti, ali igrac nema pravo nastupa za Barsu do 01.01. 2016.

Sta moze Barsa:
1. Kupiti igraca i taj moze trenirati bez problema. Nece uci niti u jedan zapisnik. (Suarez)
2.Moze kupiti igraca (platiti klubu) i ostaviti ga u istom klubu jos pola godine.

Barsa ne moze:
1 Kupiti igraca i posuditi ga trecoj ekipi. Da bi to moglo, prvo treba biti registrovan kao Barsin igrac, a to je nemoguce
Crvena Tifoza

#43131 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Pa onda to i nije ban u pravom smislu. Barça i dalje može kaparisati nekog igrača i eto držati ga na posudbi negdje pola godine. Stvari jedino mogu biti komplikovane ako kupe igrača iz kluba koji će igrati Ligu Prvaka iduće godine i ako ga odluče zadržati tamo.

Još ima nade za Pjanića. :D
skenderija04

#43132 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Crvena Tifoza wrote:Pa onda to i nije ban u pravom smislu. Barça i dalje može kaparisati nekog igrača i eto držati ga na posudbi negdje pola godine. Stvari jedino mogu biti komplikovane ako kupe igrača iz kluba koji će igrati Ligu Prvaka iduće godine i ako ga odluče zadržati tamo.

Navijaj za Blattera :D

Ne znam da li ima nade za Pjanica. A da li bi Mire u Barsu? Ja mislim da u ovakvoj situaciji ne.
omar little

#43133 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Crvena Tifoza wrote:Pa onda to i nije ban u pravom smislu. Barça i dalje može kaparisati nekog igrača i eto držati ga na posudbi negdje pola godine. Stvari jedino mogu biti komplikovane ako kupe igrača iz kluba koji će igrati Ligu Prvaka iduće godine i ako ga odluče zadržati tamo.

kako nije ban? koji ce ti igrac ostati igrati za klub za koji ocito vise ne zeli igrati samo dok se barci nalila legislativa? :D

niko to jos nije uradio, kupio pa ostavio, znaci da i nije bas privlacna opcija za sve tri strane. doduse, ljeto je pred nama, svasta se moze desiti, s barcom covjek nikad nista ne zna. :D
ascari

#43134 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

omar little wrote:niko to jos nije uradio, kupio pa ostavio, znaci da i nije bas privlacna opcija za sve tri strane. doduse, ljeto je pred nama, svasta se moze desiti, s barcom covjek nikad nista ne zna. :D
Gledaj na to kao sto je RM kupio Danila :-D

Ne znam zasto mislite da je nemoguce. Barca je kupila Suareza pod banom (dok je jos bila prvobitna kazna, tj. zabrana prilaska sportskoj ustanovi cetiri mjeseca) i Vermaelena koji je zaigrao u posljednjoj utakmici sezone. Ne razlikuje se to puno od 'transfer ban' situacije. Vole ljudi lude transfere :-D
Crvena Tifoza

#43135 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

omar little wrote:

kako nije ban? koji ce ti igrac ostati igrati za klub za koji ocito vise ne zeli igrati samo dok se barci nalila legislativa? :D

niko to jos nije uradio, kupio pa ostavio, znaci da i nije bas privlacna opcija za sve tri strane. doduse, ljeto je pred nama, svasta se moze desiti, s barcom covjek nikad nista ne zna. :D
Ja lično ban/zabranu smatram malo strožije nego što to FIFA radi. Ako je već ban, onda ni pod kakvim uslovima nebi imali pravo da troše pare na igrače i da ih dovode pa makar samo na treniranje šest mjeseci. Ovako je otvoren prostor za nekakve cake i malverzacije. Ali ipak se radi o velikim sumama novca i nikom ne odgovara da Barça ili bilo koji drugo klub ne kupuje ovog ljeta. :D
ascari

#43136 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Crvena Tifoza wrote:Ovako je otvoren prostor za nekakve cake i malverzacije. Ali ipak se radi o velikim sumama novca i nikom ne odgovara da Barça ili bilo koji drugo klub ne kupuje ovog ljeta. :D
Ne bi to bila FIFA da ne mulja sa strane :-D

Sta se ovo Dinho ukljucio u transfer politiku? Kakav je Coutinho bio ove sezone?
skenderija04

#43137 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
omar little wrote:niko to jos nije uradio, kupio pa ostavio, znaci da i nije bas privlacna opcija za sve tri strane. doduse, ljeto je pred nama, svasta se moze desiti, s barcom covjek nikad nista ne zna. :D
Gledaj na to kao sto je RM kupio Danila :-D

Ne znam zasto mislite da je nemoguce. Barca je kupila Suareza pod banom (dok je jos bila prvobitna kazna, tj. zabrana prilaska sportskoj ustanovi cetiri mjeseca) i Vermaelena koji je zaigrao u posljednjoj utakmici sezone. Ne razlikuje se to puno od 'transfer ban' situacije. Vole ljudi lude transfere :-D
Jeste, ali to moze za samo neke igrace. Pogba recimo, nije taj primjer. Zamisli da sad neki vrli Barsin predstavnik ode u Torino i kaze im:"Slusajte, mi ga kupujemo, ali na pola sezone ga uzimamo. Momci, da vam nije palo na pamet da igra L.S. a i potrudite se da ga ne trosite previse do nove godine."

Preveliki je rizik. Za tipove kao Gundogan, sto da ne, ali neku opasnu investiciju je glupo ostaviti godinu dana. Pa bili ti kupio Ferarrija i dao ga nekome da ga voza godinu dana jer je tebi vozacka oduzeta.
ascari

#43138 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Jeste, ali to moze za samo neke igrace. Pogba recimo, nije taj primjer. Zamisli da sad neki vrli Barsin predstavnik ode u Torino i kaze im:"Slusajte, mi ga kupujemo, ali na pola sezone ga uzimamo. Momci, da vam nije palo na pamet da igra L.S. a i potrudite se da ga ne trosite previse do nove godine."

Preveliki je rizik. Za tipove kao Gundogan, sto da ne, ali neku opasnu investiciju je glupo ostaviti godinu dana. Pa bili ti kupio Ferarrija i dao ga nekome da ga voza godinu dana jer je tebi vozacka oduzeta.
Za te stvari postoje klauzule. Nema CL, ali nek igra ligu i kup. Ostalo je na Pogbi da odluci, tj. da li zeli to.

Po meni vaznije pitanje je sta raditi sa Pogbom na polusezoni? Mijenjati sistem igre u januaru? Koliko bi mu trebalo da udje u ritam? Igra na Iniestinoj poziciji, ali koliko sam upratio totalno drugi tip igraca. Koliko je izvodivo/pametno?
skenderija04

#43139 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
skenderija04 wrote:Jeste, ali to moze za samo neke igrace. Pogba recimo, nije taj primjer. Zamisli da sad neki vrli Barsin predstavnik ode u Torino i kaze im:"Slusajte, mi ga kupujemo, ali na pola sezone ga uzimamo. Momci, da vam nije palo na pamet da igra L.S. a i potrudite se da ga ne trosite previse do nove godine."

Za te stvari postoje klauzule. Nema CL, ali nek igra ligu i kup. Ostalo je na Pogbi da odluci, tj. da li zeli to.

Po meni vaznije pitanje je sta raditi sa Pogbom na polusezoni? Mijenjati sistem igre u januaru? Koliko bi mu trebalo da udje u ritam? Igra na Iniestinoj poziciji, ali koliko sam upratio totalno drugi tip igraca. Koliko je izvodivo/pametno?
Ja pocinjem da sumnjam u Braidu i njegovu autonomiju. Ovo mi lici samo na pumpanje cijene za pravog kupca, a znamo ko je :D Iskihace svu onu zajebanciju oko Neymara. Barto+Mino Raiola+Talijani, izace na 150 :D
ascari

#43140 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Jos nesto vezano za Pogbu. Braida, (svojim poslom, ili ne), visi u Torinu. Ujedno se nije sastao sa Luchom, niti su dogovarali transfere. OK mozda je jos rano. Ali Barto je dovoljno lud da uleti u tu avanturu. Ako na konto Pogbe uzme izbore (uz mogucu tripletu i vjerovatno okoncani Neygate), investicija od 80-100mil mu ne znaci nista.
ascari

#43141 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Ja pocinjem da sumnjam u Braidu i njegovu autonomiju. Ovo mi lici samo na pumpanje cijene za pravog kupca, a znamo ko je :D Iskihace svu onu zajebanciju oko Neymara. Barto+Mino Raiola+Talijani, izace na 150 :D
A moguca je i ta varijanta :-D Bice nama ovo ljeto interesantnije od Cope :-D
suncica24

#43142 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Glava vec u oblacima...

A kup i CL uteftereni... kako cemo, lako cemo :oops:

Deder se dohavizajte do subote, ima jos da se igra :)
ascari

#43143 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

suncica24 wrote:Glava vec u oblacima...

To si isto za ATM govorila :P Pusti nas malo da dumamo, vidis da nam je tesko pala pauza od sedam dana :-D

Sule mozda ne bude spreman za CDR. Eto ti razlog da se jos vise brines :-D
skenderija04

#43144 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Jos nesto vezano za Pogbu. Braida, (svojim poslom, ili ne), visi u Torinu. Ujedno se nije sastao sa Luchom, niti su dogovarali transfere. OK mozda je jos rano. Ali Barto je dovoljno lud da uleti u tu avanturu. Ako na konto Pogbe uzme izbore (uz mogucu tripletu i vjerovatno okoncani Neygate), investicija od 80-100mil mu ne znaci nista.
Pa to je. Ne mora kupovati za izbore. Neygate je rijesen ( ovo je da se film snimi) , sezona uspjesna, ekonomski jak, projekat stadiona, rade na banu ( umjesto da se bije sa Fifom, odradio je sa Albertom Solerom diplomatiju i izgleda da ce biti nesto). Ostalo je samo da se rijesi trener.
HB_BHF

#43145 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ronaldinho lobira za Coutinha kao Xavijevog nasljednika :D.
skenderija04

#43146 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Ronaldinho lobira za Coutinha kao Xavijevog nasljednika :D.
Sto da ne, mada tesko izvodljivo.
suncica24

#43147 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

ascari wrote:
suncica24 wrote:Glava vec u oblacima...

To si isto za ATM govorila :P Pusti nas malo da dumamo, vidis da nam je tesko pala pauza od sedam dana :-D

Sule mozda ne bude spreman za CDR. Eto ti razlog da se jos vise brines :-D
Brinem se ja za Suleta jos otkad ste rekli "preventivno, nije mu nista" kad ga je izvadio iz igre.

Nije nista my ass :(
HB_BHF

#43148 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Samo za suncicu... Ne znam je li bilo ovdje... Kakav vrisak hahah :D
suncica24

#43149 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

HB_BHF wrote:Samo za suncicu... Ne znam je li bilo ovdje... Kakav vrisak hahah :D
On Tarzan. Ja Jane. :D
tzipiripi

#43150 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

S naše pijace. Prije par dana stigli, još se farba nije osušila. :D

Image
Last edited by tzipiripi on 27/05/2015 19:10, edited 1 time in total.
Post Reply