Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:Onaj sto je trebao biti 25.seKtembra o 9. januaru.
Pa gdje je vijest? Danas Ustavni sud RS-a vijeća o vetu Bošnjaka pa ako utvrdi da ima elemenata povrede vitalnog interesa onda se ide na raspravu koja treba u roku od 30 dana da donese neki zaključak. Jedino tako - s obzirom da se tek nakon zaključka Ustavnog suda RS-a odluka o referendumu objavljuje u Službenom glasniku nakon čega treba da prođe 50 dana da bi se održao referendum - može doći do odgode referenduma, odnosno da se ne stigne održati na željeni datum: 25. septembar.
Havaz.ba
Ko ce prvi vijest imati i objaviti nego veleizdajnik.
channel10 wrote:Onaj sto je trebao biti 25.seKtembra o 9. januaru.
Pa gdje je vijest? Danas Ustavni sud RS-a vijeća o vetu Bošnjaka pa ako utvrdi da ima elemenata povrede vitalnog interesa onda se ide na raspravu koja treba u roku od 30 dana da donese neki zaključak. Jedino tako - s obzirom da se tek nakon zaključka Ustavnog suda RS-a odluka o referendumu objavljuje u Službenom glasniku nakon čega treba da prođe 50 dana da bi se održao referendum - može doći do odgode referenduma, odnosno da se ne stigne održati na željeni datum: 25. septembar.
Havaz.ba
Ko ce prvi vijest imati i objaviti nego veleizdajnik.
Ko mi je kriv što nisam bacio oko ni na naslovnicu Avaza godinama...Sam živim u tami neznanja i neinformiranosti...
mO k3 wrote:Moze li neko objasniti sta je zapravo dogovoreno
ma ja to pitam cijelo vrijeme.
155_mm wrote:
"Sve odluke usvojene u različitim tijelima sistema koordinacije mogu biti preispitane pred višim tijelom u sistemu koordinacije u roku od deset dana od njihovog donošenja, a od strane ovlaštenih predstavnika Vijeća ministara, Vlade RS i Vlade FBiH."
"
U slučajevima kada neko od tijela u sistemu koordinacije ne usuglasi poziciju povodom određenog pitanja isto će biti upućeno višem nivou u sistemu koordinacije zaključno sa kolegijem za europske integracije koji se sastaje i djeluje u skladu s članom 4 ove odluke"
ima li ko da prevede ovo potpisano u kaHvani?
mislim da covke nije raja. sto nije sacekao bar dan sa onim svojim kmecanjem da raja rahat popljuje baketa i proslavi pobEdu preCednika. ovako ih je samo zbunio sa kmecanjem pa su haman presli na onu staru "ma svi su oni isti. samo za sviju guzicu u foteljama".
@155mm čim bake i Srbi kmece znamo da je dobro , sta me zbunilo je da ovi naši eksperti na forumu isto kmece !!!SDP kaže ovo ne valja , dobro opozicija kaže uvijek ne valja
mO k3 wrote:
Pljuju i jedno i drugi i treći , zapravo ja ti iskreno kažem da neznam a sigurno ni većina forumaša
Pa bas zato i trebas pljuvati, sto ti predstavnici rjesavaju probleme po kafanama...Sta ocekujes. Press-konferenciju u kafani za sankom na kojoj bi dobio odgovore na svoje nedoumice. Nego strpi se dok ne bude objavljeno u Sluzbenom listu, pa onda opet sve ispocetka - u krug...
mO k3 wrote:
Pljuju i jedno i drugi i treći , zapravo ja ti iskreno kažem da neznam a sigurno ni većina forumaša
Pa bas zato i trebas pljuvati, sto ti predstavnici rjesavaju probleme po kafanama...Sta ocekujes. Press-konferenciju u kafani za sankom na kojoj bi dobio odgovore na svoje nedoumice. Nego strpi se dok ne bude objavljeno u Sluzbenom listu, pa onda opet sve ispocetka - u krug...
Boli me gdje riješavaju i da riješe u javnoj kući i pri tome imaju između sebe geng beng , samo NEKa riješavaju
mO k3 wrote:
Boli me gdje riješavaju i da riješe u javnoj kući i pri tome imaju između sebe geng beng , samo NEKa riješavaju
Pa nije druze kafana srce demokratije vec parlament, stagod da su dogovorili mora proci kroz institucije, a Hrvati mogu blokirati ako im se ne svidi. Tako su npr. onomad pod pritiskom MZ izglasali osnivanje Suda BiH i sad mogu usima mahati sa kojekakvim referendumima...
Kada se dogovor o evropskom putu BiH pravi sa glavnim opstrukcionistima tog procesa, a bez dosadašnje lokomotive i glavnog predvodnika na tom putu, namjere organizatora ne mogu biti poštene.
Ali kakav je to zaokret....bila je srpsko-hrvatska poluga, a vidi sad vraga....srpsko-bosnjacki dogovor
A kao Hrvati su sa Bosnjacima bili....i na kraju svi igraju kozaracko....a Muzafer se kupa
Tomahawk11 wrote:Ali kakav je to zaokret....bila je srpsko-hrvatska poluga, a vidi sad vraga....srpsko-bosnjacki dogovor
A kao Hrvati su sa Bosnjacima bili....i na kraju svi igraju kozaracko....a Muzafer se kupa
Tomahawk11 wrote:Ali kakav je to zaokret....bila je srpsko-hrvatska poluga, a vidi sad vraga....srpsko-bosnjacki dogovor
Čuj Hrvati sa Bošnjacima ....
Zato i kazem - kao
Ma nije tu niko ni s kim....a opet su svi zajedno (bar ovi politicari, sve je to ista bagra).
Kada se dogovor o evropskom putu BiH pravi sa glavnim opstrukcionistima tog procesa, a bez dosadašnje lokomotive i glavnog predvodnika na tom putu, namjere organizatora ne mogu biti poštene.
...za koga holandski ambasador kraak kaze da ne poznaje osnovne stvari...
kuda bi nas tek odveo? mozda bi zavrsili u savezu sa bElorusijom.
Izetbegović: Čudi me Čovićeva reakcija, pravi bespotrebne probleme
S gospodinom Čovićem sam, prije sastanka u Istočnom Sarajevu, imao konsultacije i dogovorili smo se šta je prihvatljivo a šta ne. Stoga me čudi njegova reakcija. Umjesto da pozdravi dogovor, on počinje praviti bespotreban problem oko toga
mO k3 wrote:Moze li neko objasniti sta je zapravo dogovoreno
ma ja to pitam cijelo vrijeme.
155_mm wrote:
"Sve odluke usvojene u različitim tijelima sistema koordinacije mogu biti preispitane pred višim tijelom u sistemu koordinacije u roku od deset dana od njihovog donošenja, a od strane ovlaštenih predstavnika Vijeća ministara, Vlade RS i Vlade FBiH."
"
U slučajevima kada neko od tijela u sistemu koordinacije ne usuglasi poziciju povodom određenog pitanja isto će biti upućeno višem nivou u sistemu koordinacije zaključno sa kolegijem za europske integracije koji se sastaje i djeluje u skladu s članom 4 ove odluke"
ima li ko da prevede ovo potpisano u kaHvani?
mislim da covke nije raja. sto nije sacekao bar dan sa onim svojim kmecanjem da raja rahat popljuje baketa i proslavi pobEdu preCednika. ovako ih je samo zbunio sa kmecanjem pa su haman presli na onu staru "ma svi su oni isti. samo za sviju guzicu u foteljama".
Zar vam nije vec napisano u čemu je problem i kakva je razlika izmedju prvobitnog sporazuma i ovog sad?! Eto vam Covke sve kaze. Uz to, u ovaj novi sporazum je ubačeno ono što je Dodik tražio,a nije bilo u prvom sporazumu i to je da bi se nešto usvojilo,treba imati saglasnost sve tri strane, države. FBIH i RS.
U prvobitnom se sve usvajalo na osnovu većine. Znaci bolio te racq jel došao na sjednicu ovaj iz manjeg entiteta. A sad ide destrukcija i razvlačenje do jaja.
Zar niste jutros govorili kako je ovaj dogovor rezultat lobiranja Hrvata, kako su ubacili kantone...bla, bla, bla Sada demantova vas Čović i odma mijenjate priču.