Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
A_A_AKCIJA

#43101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

Banksy wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
Da je Čović na njegovom mjestu, priča bi bila davno završena, a SDA bi samo slijegala ramenima, kao morali smo, šta da se radi, nadglasani smo 2:1...
U Predsjedništvu ne postoji "nadglasavanje".
Da postoji, Džaferović i Komšić bi davno nadglasali Dodika.
Da je Čović na njegovom mjestu, u kontekstu ANPa, sve bi bilo isto.
. U Predsjedništvu BiH Milorad Dodik je u manjini. Sve odluke, osim onih iz oblasti odbrane i vanjske politike, mogu biti donesene njegovim preglasavanjem, a da on, pritome, nema pravo na vitalni nacionalni interes.

Dakle, Željko Komšić i Šefik Džaferović mogu imenovati i mandatara, bez obzira na protivljenje Milorada Dodika. Idemo dalje.
https://zurnal.info/novost/22354/sve-in ... ada-dodika
JThomas

#43102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

sve teoretski može, a biti neće ništa. suštinski i politički - iz razloga što sda i sateliti rade sa dodikom, a ne protiv njega. pa se i ono gdje nema entitetskog veta vještački "uveže" sa nečim gdje ima.

čuj tegeltija dojadio :mrgreen: pa jeste meni i vama, ali nije onima koji odlučuju...njima je super.
madner

#43103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Moglo je teoretski, da nisu dali 4 covjeka u DN HDZ i SNSDu.
Banksy

#43104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote:
Banksy wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
Da je Čović na njegovom mjestu, priča bi bila davno završena, a SDA bi samo slijegala ramenima, kao morali smo, šta da se radi, nadglasani smo 2:1...
U Predsjedništvu ne postoji "nadglasavanje".
Da postoji, Džaferović i Komšić bi davno nadglasali Dodika.
Da je Čović na njegovom mjestu, u kontekstu ANPa, sve bi bilo isto.
. U Predsjedništvu BiH Milorad Dodik je u manjini. Sve odluke, osim onih iz oblasti odbrane i vanjske politike, mogu biti donesene njegovim preglasavanjem, a da on, pritome, nema pravo na vitalni nacionalni interes.

Dakle, Željko Komšić i Šefik Džaferović mogu imenovati i mandatara, bez obzira na protivljenje Milorada Dodika. Idemo dalje.
https://zurnal.info/novost/22354/sve-in ... ada-dodika
To je kad se pozivaš na Avdu Avdića.

ANP je ''odbrana i vanjska politika'' tako da ne postoji mogućnost ''nadglasavanja'' u Predsjedništvu, bilo koga od strane bilo koga.
Kako se Dodik poziva na ''vitalni nacionalni interes'', pozvao bi se sutra i Džaferović, pa tvoja tvrdnja ispod jednostavno nije tačna.
A_A_AKCIJA wrote:
Kad je u pitanju imenovanje mandatara, Avdić laže. Nemoguće je ''nadglasavanjem'' imenovati mandatara jer i tu postoji zaštitni mehanizam spuštanja na Predstavnički dom. Desi li se to, za Tegeltiju ili sutra bilo koga drugog, odgovor je u parlamentarnoj većini.

Dakle, u Predsjedništvu BiH ne postoji mogućnost ''nadglasavanja''.
http://www.predsjednistvobih.ba/nadl/de ... gTag=bs-BA
Banksy

#43105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote:
Komšić je pošutao HDZove ambasadore i postavio nove. Jako dobar potez, iako ograničenog uticaja i efekta.
Sven Haretov Alkalaj, Danka Senada Avdića Savić, Martina Obrezanci Sopta, Branimir šalterski radnik Jukić, ili povlačenje Lidije Topić iz Brisela su dobri potezi...?
JThomas

#43106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ima za tačke iza e) i mogućnost nadglasavanja, ali u stvarnosti nema. pa što ga danas odmah ne nadglasavaju - zato što neće. ima i teoretska mogućnost da se i nominuje i potvrdi mandatar bez snsd i hdz, ali u stvarnosti nema. jer su se dogovorili drukčije.
Banksy

#43107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

nema nadglasavanja bez nekog ''zaštitnog mehanizma'',
a u stvarnosti, ko je i kad većina u predstavničkom domu, i kakvo je raspoloženje i međusobni tal tog dana, teško je pretpostaviti...
JThomas

#43108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ništa oni kontra i bez svog mićka neće. pa evo ovaj ni redovne sjednice za redovni rad zastupničkog doma ne saziva.
Banksy

#43109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Daš Mićku ruke, a onda glumiš sukob.
I tako decenijama...
MK81

#43110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Da li je ovaj forum jos aktivan ?
MK81

#43111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Styling wrote:Sto se mene tice, mislim da Danis zbog Oskara zasluzuje da bud eprofesor pa makar i osnovnu skolu imao. Isto vazi i za Sagolja. Ljudi ocigledno znaju pos'o. Osim toga, nije bas da u ovoj drzavi imamo tog kadra na pasja preskakala pa da se mozemo bahatati.

To nema veze sa primjedbom Imamovića. Ja koliko znam on problematizira formalno ispunjenje uslova. Mi imamo u javnom sektoru abnormalno mnogo imenovanja i zaposlenja pojedinaca koji uopšte ne ispunjavaju uslove propisane zakonom. To je po meni prilika da se izvrši reforma te se takvi odstrane iz službe i sa pozicija jer u trenutku postavljenja ili imenovanja nisu uopšte mogli biti postavljeni a svi su dali izjave da su podatci tačni.
JThomas

#43112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ne možeš biti profesor doktor ako nisi doktor nauka, da si u praksi najbolji na svijetu. to je prosto tako svugdje. možeš biti predavač iz prakse, i tako nešto i imamović u svom obraćanju kaže.

(koliko je istina ili nije da ne ispunjava formalne uslove stvarno pojma nemam)
Styling

#43113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

MK81 wrote:
Styling wrote:Sto se mene tice, mislim da Danis zbog Oskara zasluzuje da bud eprofesor pa makar i osnovnu skolu imao. Isto vazi i za Sagolja. Ljudi ocigledno znaju pos'o. Osim toga, nije bas da u ovoj drzavi imamo tog kadra na pasja preskakala pa da se mozemo bahatati.

To nema veze sa primjedbom Imamovića. Ja koliko znam on problematizira formalno ispunjenje uslova. Mi imamo u javnom sektoru abnormalno mnogo imenovanja i zaposlenja pojedinaca koji uopšte ne ispunjavaju uslove propisane zakonom. To je po meni prilika da se izvrši reforma te se takvi odstrane iz službe i sa pozicija jer u trenutku postavljenja ili imenovanja nisu uopšte mogli biti postavljeni a svi su dali izjave da su podatci tačni.
Tako je, trebamo rastjerati ljude koji znaju posao i koji su se dokazali i dovesti iskljucivo one koji formalno-pravno ispunjavaju uslove a ne moraju dokazati da posjeudju znanje koje se trazi. Pogotovo u bransi umjetnosti, gdje je ocigledno vaznija diploma od kreativnost i sposobnost umjetnika.
MK81

#43114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Styling wrote:
MK81 wrote:

Tako je, trebamo rastjerati ljude koji znaju posao i koji su se dokazali i dovesti iskljucivo one koji formalno-pravno ispunjavaju uslove a ne moraju dokazati da posjeudju znanje koje se trazi. Pogotovo u bransi umjetnosti, gdje je ocigledno vaznija diploma od kreativnost i sposobnost umjetnika.
Uz duzno postovanje Vi stvarno ne razumijete poentu. Poenta je da su Tanović i Šagolj trebali biti imenovani/postavljeni na skroz drugi način. Mogu biti počasni predavači ili neki model koji propis poznaje a ne da imamo namještanje konkursa, da imamo papire frizirane da bi po propisu ( koji mozda i ne valja) neko bio imenovan. Dakle nije stvar u imenovanju već u kršenju procedura i zakona. Ima opcija i da se propisi promjene pa da se nekome recimo ko ima međunarodnu nagradu automatski priznaje mogućnost imenovanja na takvu funkciju ili nešto slično. Ovako samo urušavaš vladavinu prava i stvaraš nepovjerenje u sam proces neminovno kvalitetnih i stručnih ljudi. Blate se ljudi i razvlače po novinama bespotrebno. Imaju ugled i znanje koje im ne daje pravo da idu i donose nekakve potvrde da bi bili imenovani.
Styling

#43115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

MK81 wrote:
Styling wrote: Tako je, trebamo rastjerati ljude koji znaju posao i koji su se dokazali i dovesti iskljucivo one koji formalno-pravno ispunjavaju uslove a ne moraju dokazati da posjeudju znanje koje se trazi. Pogotovo u bransi umjetnosti, gdje je ocigledno vaznija diploma od kreativnost i sposobnost umjetnika.
Uz duzno postovanje Vi stvarno ne razumijete poentu. Poenta je da su Tanović i Šagolj trebali biti imenovani/postavljeni na skroz drugi način. Mogu biti počasni predavači ili neki model koji propis poznaje a ne da imamo namještanje konkursa, da imamo papire frizirane da bi po propisu ( koji mozda i ne valja) neko bio imenovan. Dakle nije stvar u imenovanju već u kršenju procedura i zakona. Ima opcija i da se propisi promjene pa da se nekome recimo ko ima međunarodnu nagradu automatski priznaje mogućnost imenovanja na takvu funkciju ili nešto slično. Ovako samo urušavaš vladavinu prava i stvaraš nepovjerenje u sam proces neminovno kvalitetnih i stručnih ljudi. Blate se ljudi i razvlače po novinama bespotrebno. Imaju ugled i znanje koje im ne daje pravo da idu i donose nekakve potvrde da bi bili imenovani.
Ja koliko sam informisana, Tanoviceva diploma je nostrifikovana od strane nadlezne institucije. Prema tome, pitanje validnosti treba postaviti toj instituciji a ne Tanovicu. U ovom slucaju, ako je neko prekrzio zakon, to je institucija koja je nostrifikovala diplomu a ne Tanovic.
Banksy

#43116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

high_volume wrote:
Banksy wrote: NS Centra je SDA.
Izbor anonimnog Bukve, za kandidata u općini gdje si najjači, je bio potvrda.

Dobije li NS Centar (za izbor svog kandidata), jasno je da će kandidat biti SDA izbor.

Ono što je veći problem za NS u ovom trenutku je činjenica da SDA drži 40 % stranke.
Uglavnom imaš uredne komentare, ali ovdje, fudbalskim žargonom prikazano, ne samo da si fulila loptu, već si i kopačku zarila u travu, spotakla se i pala :D

Na sinoćnjoj sjednici Opštinskog odbora Centar, na kojem su započeli unutarstranački izbori u Našoj stranci, Damir Marjanović je predložen za novog predsjednika Naše stranke, nakon velike pobjede nad protukandidatom Peđom Kojovićem.
Damir Marjanović je osvojio čak dvije trećine glasova, i nanio šokantan poraz Kojoviću kojem je najjača opštinska organizacija Naše stranke izglasala nepovjerenje ovim činom.

Ovakav rezultat sinoćnjeg glasanja je posebno neočekivan jer je odbor u Općini Centar matični odbor Peđe Kojovića, u kojem je pred prošli kongres dobio apsolutnu podršku. Također, zanimljivo je da su članovi koji su sinoć glasali skoro isključivo dugogodišnji članovi i vijećnici Naše stranke, koji su ispred Kojovića preferirali Marjanovića koji je tek pred izbora postao član Naše stranke.

U Sarajevu je danas održan Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke na kojem je izabran novi-stari predsjednik, a to je Predrag Kojović.

Kojović je u odnosu na drugog kandidata, Damira Marjanovića imao 90 glasova podrške, a Marjanović 59.

Banksy wrote:

SDA je na vrijeme, na samom početku, ubacila svoje ljude unutra, a oni danas iznutra brže i bolje šire svoju unutarstranačku mrežu nego i sam vrh stranke svoju. Peđinih predsjedničkih 60% prema njihovih 40% je jako loš rezultat koji inertnošću i lutanjem vrha u budućnosti može ići saml još više u korist SDA. SDP je obavio i još obavlja posao čišćenja, NS to neće ni biti u stanju, iz hiljadu razloga. Itd.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#43117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

damir marjanovic je progresivac. on bi da mijenja svaku stranku i on mora biti predsjednik. ja doista ne razumijem tih 90 ljudi koji nisu glasovali za njega na kongresu stranke. sigurno su slijepi i sa nekim poremecajem, kada nisu uspjeli skontati njegov progresivni ljevicarski duh i protivnost i animozitet spram sda.
putokaz1

#43118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kojović je Legenda
a Marjanović će osnovati NS2008 :D
Control panel

#43119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Damir Marjanovic - ugledni profesor
:izet:
high_volume

#43120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Banksy wrote:
high_volume wrote:
Banksy wrote: NS Centra je SDA.
Izbor anonimnog Bukve, za kandidata u općini gdje si najjači, je bio potvrda.

Dobije li NS Centar (za izbor svog kandidata), jasno je da će kandidat biti SDA izbor.

Ono što je veći problem za NS u ovom trenutku je činjenica da SDA drži 40 % stranke.
Uglavnom imaš uredne komentare, ali ovdje, fudbalskim žargonom prikazano, ne samo da si fulila loptu, već si i kopačku zarila u travu, spotakla se i pala :D

Na sinoćnjoj sjednici Opštinskog odbora Centar, na kojem su započeli unutarstranački izbori u Našoj stranci, Damir Marjanović je predložen za novog predsjednika Naše stranke, nakon velike pobjede nad protukandidatom Peđom Kojovićem.
Damir Marjanović je osvojio čak dvije trećine glasova, i nanio šokantan poraz Kojoviću kojem je najjača opštinska organizacija Naše stranke izglasala nepovjerenje ovim činom.

Ovakav rezultat sinoćnjeg glasanja je posebno neočekivan jer je odbor u Općini Centar matični odbor Peđe Kojovića, u kojem je pred prošli kongres dobio apsolutnu podršku. Također, zanimljivo je da su članovi koji su sinoć glasali skoro isključivo dugogodišnji članovi i vijećnici Naše stranke, koji su ispred Kojovića preferirali Marjanovića koji je tek pred izbora postao član Naše stranke.

U Sarajevu je danas održan Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke na kojem je izabran novi-stari predsjednik, a to je Predrag Kojović.

Kojović je u odnosu na drugog kandidata, Damira Marjanovića imao 90 glasova podrške, a Marjanović 59.

Banksy wrote:

SDA je na vrijeme, na samom početku, ubacila svoje ljude unutra, a oni danas iznutra brže i bolje šire svoju unutarstranačku mrežu nego i sam vrh stranke svoju. Peđinih predsjedničkih 60% prema njihovih 40% je jako loš rezultat koji inertnošću i lutanjem vrha u budućnosti može ići saml još više u korist SDA. SDP je obavio i još obavlja posao čišćenja, NS to neće ni biti u stanju, iz hiljadu razloga. Itd.
Insinuiraš.
putokaz1

#43121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Control panel wrote:Damir Marjanovic - ugledni profesor
:izet:
Bio je i Delić ugledni profesor
Sad SDA potrčko :D
kmirsad

#43122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:damir marjanovic je progresivac. on bi da mijenja svaku stranku i on mora biti predsjednik. ja doista ne razumijem tih 90 ljudi koji nisu glasovali za njega na kongresu stranke. sigurno su slijepi i sa nekim poremecajem, kada nisu uspjeli skontati njegov progresivni ljevicarski duh i protivnost i animozitet spram sda.
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#43123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

high_volume wrote:
Insinuiraš.
Napritiv . Živa istina. Čak mislim da nije svesna koliko je u pravu.
Bojim se toga nije svjestan ni Pedja.
Bojim se da nu je hedini način da potjera neke SDA-ovce i karijeriste iz NS-a, ujedinjenje sa Nikšičevim SDP-om.
Porazno.
Ali su se toliko zavuki u vađne pore i strukture, skiveni kao najsofisticiraniji podprogrami, virusi i spyweri koji bruje u pozadini i nagrizaju operativni sistem.
Nije još ugrađen odgovarajuči antivirusni program.
Last edited by kmirsad on 07/09/2019 07:14, edited 1 time in total.
kmirsad

#43124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Kojović je Legenda
a Marjanović će osnovati NS2008 :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
high_volume

#43125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

kmirsad wrote:
high_volume wrote:
Insinuiraš.
Napritiv . Živa istina. Čak mislim da nije svesna koliko je u pravu.
Bojim se toga nije svjestan ni Pedja.
Bojim se da nu je hedini način da potjera neke SDA-ovce i karijeriste iz NS-a, ujedinjenje sa Nikšičevim SDP-om.
Porazno.
Ali su se toliko zavuki u vađne pore i strukture, skiveni kao najsofisticiraniji podprogrami, virusi i spyweri koji bruje u pozadini i nagrizaju operativni sistem.
Nije još ugrađen odgovarajuči antivirusni program.
Nije @kmirsade tako. I dalje tvrdim da insinuira i piše informacije koje nisu tačne. SDA je prejaka organizacija, i u svom sastavu raspolaže stručnjacima, prenesenim iz raznih službi bezbjednosti ranije države, koji su sve vrijeme aktivni spram ili nasuprot NS, koju, sada uz Konakovića, smatraju Neprijateljima br. 1 i jer im ljuljaju pozicije u Sarajevu. Vodi se snažna i perfidna kampanja protiv ovo dvoje politika, da se diskreditira NS i razjedini članstvo, koje je poznato po antiSDA stavovima, i da se razbije kontinuitet vlasti i Vlade u KS, kojoj ogroman zamajac daje NS i još više Konaković i NiP.

Zanimljivo je da se razmatra nekakva simpatija NS članova prema SDA idejama, unatoč činjenici da su NS članovi tu isključivo radi ideja koje nosi NS, u Centru naročito, a ne radi nekih pozicija i blagodeti koje im omogućava NS, za razliku od SDA čijih 90% članova prisustvuje stranci samo da bi ostvarili budžetske pozicije ili druge interese na leđima društva. Kad bi SDA ostala bez prava da svoje članove raspoređuje na finansijski bogate pozicije u raznim preduzećima i institucijama, SDA bi se raspala za mjesec dana. Ne bi im ni Sebija ostala vjerna...

Kampanja @kmirsade, kampanja se vodi protiv NS iz milion razloga, a svaku pokreće i održava perfidna i štetna organizacija SDA.
Locked