Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#43101 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

RepublikanskaGarda wrote:
japin_mutapi wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Assad navodno pobjego u Tartus, još malo i slijedi oslobađanje Damaska
imal kakav link vjerodostojan

Pa vidiš da je sirijaska alewitska vojska u totalnom rasulu, do kraja godina padaju Hama i Homs, do ljeta dogodine padaju Tartus i Latakia a nakon toga oslobodioci ulaze u Damask
sirija do damaska
RepublikanskaGarda

#43102 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Netko je spomenuo Qalamoun, danas je dosta pripadnika JN šehidilo tamo, pobunjenička ofenziva na tom području je u rangu ofenziva SAA na području Daare i Idleba, osuđeno na propast u samom startu, isto tako zanimljivo je bilo i ruralnom području Damaska gdje je spriječeno nekoliko bombaša samoubojica, mrsko mi stavljat slike a i mislim da nije primjereno, ginu ljudi bezveze i sa jedne i sa druge strane
cbrt

#43103 Re: Sirija

Post by cbrt »

japin_mutapi wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Assad navodno pobjego u Tartus, još malo i slijedi oslobađanje Damaska
imal kakav link vjerodostojan

Pa vidiš da je sirijaska alewitska vojska u totalnom rasulu, do kraja godina padaju Hama i Homs, do ljeta dogodine padaju Tartus i Latakia a nakon toga oslobodioci ulaze u Damask
Ja mislio ozbiljan forumaš... :(
Kikibombona

#43104 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Netko je spomenuo Qalamoun, danas je dosta pripadnika JN šehidilo tamo, pobunjenička ofenziva na tom području je u rangu ofenziva SAA na području Daare i Idleba, osuđeno na propast u samom startu, isto tako zanimljivo je bilo i ruralnom području Damaska gdje je spriječeno nekoliko bombaša samoubojica, mrsko mi stavljat slike a i mislim da nije primjereno, ginu ljudi bezveze i sa jedne i sa druge strane
Hezbolah opet maltretira Nusru na Kalamunu!
RepublikanskaGarda

#43105 Re: Sirija

Ja mislio ozbiljan forumaš...

Ozbiljan koliko si ozbiljan i ti i ostali veliki stratezi na sve tri strane, nemate veze sa Sirijom a ovdje se natječete u hvalospjevima svojih miljenika i u ocrnjivanju i naslađivanju neuspjeha "protivničke" strane, ovdje mislim na na sve tri strane(assadovce, sekulariste i kurde), to mi je u rangu kao da ja 93 objašnjavam situaciju u bosni i navijački analiziram i likujem nad uspjesima određene strane, a u biti u konačnici popuše svi
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#43106 Re: Sirija

Post by emillio estevez »

Ozbiljan koliko si ozbiljan i ti i ostali veliki stratezi na sve tri strane, nemate veze sa Sirijom a ovdje se natječete u hvalospjevima svojih miljenika i u ocrnjivanju i naslađivanju neuspjeha "protivničke" strane, ovdje mislim na na sve tri strane(assadovce, sekulariste i kurde), to mi je u rangu kao da ja 93 objašnjavam situaciju u bosni i navijački analiziram i likujem nad uspjesima određene strane, a u biti u konačnici popuše svi

I kaj velis , otac ti iz Sirije?
Novak20

#43107 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Zaboravio si četvrtu i petu stranu. ISIL-ovce i Nusriće.
Fantassin

#43108 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Zar nisu Assadovci ujedno I sekularisti :)
RepublikanskaGarda

#43109 Re: Sirija

a kaj je to bitno?
To su vanjski faktori, kako su došli tako će i otići, nemaju veze sa Sirijom
astala_vistala

#43110 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Challenger__ wrote:Damask, Istočna Guta, mapa:

Image
Nisam bas dobro upucen,pa ako mi neko moze odgovorit,na koji nacin ove enklave opstaju ??? ako su skroz okruzeni na koji nacin se ponovo naoruzavaju ?? Hrane ?? i sl ili sam nesto propustio :-) Dakle ovo nije bezvezni dio teritorije uz granicu nego glavni grad baza legitimne vlade i regularne vojske.
DuckZz

#43111 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Luđacki pogotci dolaze iz Idliba, FSA uništila 3 tenka u roku od 6 minuta na istom mjestu, sva tri tenka izgorila u roku od 3 sekunde :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Arteta

#43112 Re: Sirija

Post by Arteta »

Fantassin wrote:Zar nisu Assadovci ujedno I sekularisti :)
Nusrici su sekularisti. :D
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#43113 Re: Sirija

Post by emillio estevez »

a kaj je to bitno?
To su vanjski faktori, kako su došli tako će i otići, nemaju veze sa Sirijom
Pa vidim si en od normanlijeh ovdje :D
Nego koja je tvoja strana? U Siriji.
DuckZz

#43114 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Vidiš da je lik neko dijete, eto nakon 4 godine se javlja na temi, republikanskaGarda :lol: :lol: to ko oni profili na facebooku što komentarišu sve ispod klixa
insomnia78

#43115 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Zna l' se dje je Esma?
Fantassin

#43116 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Arteta wrote:
Fantassin wrote:Zar nisu Assadovci ujedno I sekularisti :)
Nusrici su sekularisti. :D
Jes jes poznati su da pozivaju na Demokratiju sa posebnim naglaskom na emancipaciju zena I postivanje ljudskih prava :mrgreen:
Co0l

#43117 Re: Sirija

Post by Co0l »

DuckZz wrote:Luđacki pogotci dolaze iz Idliba, FSA uništila 3 tenka u roku od 6 minuta na istom mjestu, sva tri tenka izgorila u roku od 3 sekunde :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Daj snimak.
RepublikanskaGarda

#43118 Re: Sirija

Pa vidim si en od normanlijeh ovdje :D
Nego koja je tvoja strana? U Siriji.
Pa iskreno moja strana je prisutna na strani Assada, ali daleko od toga da bi dali krv i dušu za Assada, jednostavno je neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelja, kamo sreće da je 2011 izvršen državni udar i maknut Assad zajedno sa svojom uhljebičkom klikom
Vidiš da je lik neko dijete, eto nakon 4 godine se javlja na temi, republikanskaGarda :lol: :lol: to ko oni profili na facebooku što komentarišu sve ispod klixa
Pa možda za vas džuturum novinske izvjestitelje i jesam klinac, ovu temu pratim zadnjih pola godine, sa vremena na vrijeme, znam da će mi trebat dosta vremena da dostignem tvoj dugogodišnji radni staž na klixu ali trudit ću se, možeš mi i udijelit neki savjet kako da postanem popularan kao ti, kiki, savoxx, challanger i ostala krema ove teme
Co0l

#43119 Re: Sirija

Post by Co0l »

Inace,neko je spominjao nezaposlenost u Siriji pred pocetak demonstracija.Negdje sam citao ili gledao,ne sjecam se vise gdje jer ima tome mozda i dvije godine,da je pred sam pocetak izbijanja demonstracija i nereda u Siriji stopa nezaposlenosti bila na rekordnom nivou i to mahom kod siromasnijeg sloja drustva koji nije bio u semama sa vladajucim strukturama.To se navodilo kao jedan od glavnih razloga nezadovoljstva gradjana.Nakon sto je rezim poceo brutalno da gusi te demonstracije sve je eskaliralo.
DuckZz

#43120 Re: Sirija

Post by DuckZz »

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.83 ... 4&z=15&m=b

https://www.youtube.com/watch?v=yhzvtDwafhY
Image
Image

Image
Image

Treći tenk nisu stigli snimit
Plastikaa

#43121 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

:lol: :lol: :lol:
Co0l

#43122 Re: Sirija

Post by Co0l »

DuckZz wrote:Lokacija : Selo Musib, u blizini grada Arihe, oblast Idliba
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.83 ... 4&z=15&m=b

https://www.youtube.com/watch?v=yhzvtDwafhY
Image
Image

Image
Image

Treći tenk nisu stigli snimit
A jesu im se i nastelili fino,ko da nije rat :-)
Prvog haman pogodise u sastav kupole i odmah je planuo a drugi ko pokusava na onoj cistini pobjec.Da nisu ljudski zivoti u pitanju bilo bi smjesno :skoljka:
Herr Flick

#43123 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Co0l wrote:Inace,neko je spominjao nezaposlenost u Siriji pred pocetak demonstracija.Negdje sam citao ili gledao,ne sjecam se vise gdje jer ima tome mozda i dvije godine,da je pred sam pocetak izbijanja demonstracija i nereda u Siriji stopa nezaposlenosti bila na rekordnom nivou i to mahom kod siromasnijeg sloja drustva koji nije bio u semama sa vladajucim strukturama.To se navodilo kao jedan od glavnih razloga nezadovoljstva gradjana.Nakon sto je rezim poceo brutalno da gusi te demonstracije sve je eskaliralo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co0l

#43124 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:
Co0l wrote:Inace,neko je spominjao nezaposlenost u Siriji pred pocetak demonstracija.Negdje sam citao ili gledao,ne sjecam se vise gdje jer ima tome mozda i dvije godine,da je pred sam pocetak izbijanja demonstracija i nereda u Siriji stopa nezaposlenosti bila na rekordnom nivou i to mahom kod siromasnijeg sloja drustva koji nije bio u semama sa vladajucim strukturama.To se navodilo kao jedan od glavnih razloga nezadovoljstva gradjana.Nakon sto je rezim poceo brutalno da gusi te demonstracije sve je eskaliralo.

RepublikanskaGarda

#43125 Re: Sirija

Istina, najgora situacija je bila u Deir el-Zour-u, Daari i Latakiji, ali svejedno to nije razlog ovomu ćemu svjedočimo danas, da se zbog nezaposlenosti dešava ovo što se dešava u Siriji zamisli sta bi ti bilo u BIH, ili bilo kojoj drugoj zemlji regije, ti ljudi koji su prosvjedovali prvih mjeseci revolucije sigurno nisu zahtjevali građanski rat, kamo sreće da je onda Asad otišao ili da je izvršen neki prevrat, danas se ne bi događalo što se događa
Locked